Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.04.2010, 20:38:36
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
As mai adauga: si in medicina clasica se pare ca jumatate din efectul medicamentelor se pazeaza pe placebo.
Medicina recunoaste acum oficial acest efect.
Principiul in homeopatie este: similia similibus curantur; in alopatie(medicamentele pe care le luam zi de zi): contraria contrarium curantus. In homeopatie se apeleaza la dilutii infinitezimale, pana cand in solutia respctiva mai ramane doar 'amprenta' sau informatia substantei.

Efectul medicamentelor se bazeaza si nu se bazeaza pe placebo. Inainte ca un medicament sa primeasca APP-ul sufera cativa ani buni de testari. Initial pe animale(testele preclinice), apoi pe voluntari(atat bolnavi, cat si sanatosi). Testele clinice sunt de mai multe feluri: testul orb si dublu orb. In testul orb medicul cunoaste care forma farmaceutica este placebo si care este activa, iar in testul dublu orb nu cunoaste nici medicul care este placebo si care activa.
Depinde f mult de boala respectiva. Daca pacientul are o anume durere, sau o simpla raceala, sau alte afectiuni care, in genere, nu au o cauza bine-cunoscuta, efectul placebo se poate manifesta intr-un procent suficient de mare. Insa, daca afectiunile sunt clare(de exemplu o infectie acuta cauzata de o anume bacterie, sau ulcere, hepatite, hipertensiune arteriala, aritmii etc) este destul de greu ca efectul placebo sa intervina, deoarece acest efect este autoindus de creier, deci sa omori bacteriile fara un ajutor din exterior sau sa tii inima sub control fara sa apelezi la anumite substante(se stie ca inima are propriul ei program de functionare, adica pot f bine sa iau inima si sa o tin in mana, ea va batea in continuare inca aprox 10 min, iar daca este extrasa cu grija si pusa intr-o solutie speciala, poate sa bata inca 30 de zile) nu prea este posibil.

P.S.: daca vreti sa aflati mai multe despre homeopatie cautati cartea d-lui Prof. Dumitru Dobrescu - Farmacologie homeopata generala. O sa va lamuriti acolo.

Last edited by razvan_andrei; 19.04.2010 at 20:59:10.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:13:13
TIBS's Avatar
TIBS TIBS is offline
Member

Data înregistrării: 29.12.2008
Implicit

Ce tot vorbesc unii aici tot felul de prostii de homeopatie, bioenergie etc. Nu exista asa ceva. Sunt lucrurile necuratului. O mare parte din discutie e despre Kiralina care se lauda cu puterile primite prin rugaciune si nu admitea parerea altora ca pot sa fie si de la altcineva puterile astea. Sau daca puterile sunt de la Dumnezeu atunci probabil se considera o sfanta si ar fi trebuit sa auda si de smerenia pe care i-au pomenit-o unii. Cat am citit eu in ''Vietile Sfintilor" nu am intalnit sfant care sa vindece cu ,, energii si homeopatii" ci cu rugaciuni catre Dumnezeu . Un sfant inceteaza sa mai fie sfant cand el insusi se considera sfant.
Sper ca nu am suparat pe nimeni si iertati-ma pe mine pacatosul.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:27:56
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TIBS Vezi mesajul
Ce tot vorbesc unii aici tot felul de prostii de homeopatie, bioenergie etc. Nu exista asa ceva. Sunt lucrurile necuratului. O mare parte din discutie e despre Kiralina care se lauda cu puterile primite prin rugaciune si nu admitea parerea altora ca pot sa fie si de la altcineva puterile astea. Sau daca puterile sunt de la Dumnezeu atunci probabil se considera o sfanta si ar fi trebuit sa auda si de smerenia pe care i-au pomenit-o unii. Cat am citit eu in ''Vietile Sfintilor" nu am intalnit sfant care sa vindece cu ,, energii si homeopatii" ci cu rugaciuni catre Dumnezeu . Un sfant inceteaza sa mai fie sfant cand el insusi se considera sfant.
Sper ca nu am suparat pe nimeni si iertati-ma pe mine pacatosul.
Homeopatia nu e o prostie. Bionergiile si altele poate sunt, nu cunosc. Homeopatia vindeca prin mecanisme nu f bine cunoscute. Sunt o multitudine de medicamente alopate al caror mecanism nu este cunoscut(deocamdata).
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:44:00
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Sau daca puterile sunt de la Dumnezeu atunci probabil se considera o sfanta si ar fi trebuit sa auda si de smerenia pe care i-au pomenit-o unii. Cat am citit eu in ''Vietile Sfintilor" nu am intalnit sfant care sa vindece cu ,, energii si homeopatii" ci cu rugaciuni catre Dumnezeu . Un sfant inceteaza sa mai fie sfant cand el insusi se considera sfant.
Câteva mici observații:
-charismele, sau darurile speciale ale Sf Spirit sunt gratuite, adică se dau fără legătură cu meritul personal. Charismele nu demonstrează sfințenia cuiva, după cum și invers: cineva poate fi sfânt fără charisme. Pe de altă parte, existența charismelor nici nu probează lipsa de sfințenie a cuiva, ci pur și simplu sunt două lucruri fără legătură.
-sfinții vindecă (de boli fizice) în mod excepțional: de sănătatea oamenilor se ocupă mai des medicii decât sfinții. Prin urmare, este bine să citiți metodele prin care se vindecă oamenii cu ajutorul medicilor, iar între aceste metode, un studiu atent și nepărtinitor vă va arăta că homeopatia ocupă un loc anume (desigur, alături de alopatie, chirurgie, tratamentul fizic și alte metode terapeutice). Prin urmare, sfinții e normal să vindece (atunci când o fac) cu ce se pricep ei mai bine: cu rugăciuni. Iar medicii, cu metodele lor, de ex homeopatia.

Deci, nu trebuie să ne mirăm că sfinții nu recurg la homeopatie, asemenea lucru fiind la fel de curios ca un medic care ar avea ca metodă de vindecare rostirea de rugăciuni cu mâinile pe capul pacientului. Desigur, există și sfinți taumaturgi, și medici sfinți, dar fiecare vindecă cu metodele lui.

-nu-mi amintesc de postul în care kiralina afirma sau lăsa să se înțeleagă că ar fi sfântă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:45:39
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
NU

(Tratamentul homeopatic este una din cele mai mari aiureli despre care am citit. Cica ceea ce te imbolnaveste, in doze mici, te vindeca (un principiu de baza al homeopatiei). Deci se ia substanta toxica, se dilueaza, se agita, iar se dilueaza etc.. mai pocnesti sticla de masa ca sa eliberezi "energia".. iar si iar si iar.. pana cand din substanta activa, prin diluari repetate, uneori nu mai ramane nici macar o molecula in flaconul care se da pacientului! Dar homeopatii au venit cu ideea de "memorie a apei".. adica substanta nu mai este, dar apa a tinut minte proprietatile substantei. Asa ca homeopatia este vindecare cu apa chioara si cu increderea pacientului in tratament.
Nu sunt o experta, asta este ce am inteles din diverse emisiuni/srticole despre homeopatie).
Anna21, tu ataci intr-un mod nefundamentat homeopatia. Emisiunile si articolele de pe internet despre homeopatie sunt pur informative, si de multe ori denatureaza adevarul. Daca iti este greu sa admiti ca homeopatia este o metoda noua de tratament cu rezultate f bune, atunci incearca sa te abtii de la a aduce tot felul de acuzatii. Farmacologia, stiinta care se ocupa de medicamente, care studiaza mecanismele si efectele lor, incepe sa fie impartita in 2 ramuri: farmacologie alopata si farmacologie homeopata. Ce-i drept, farmacologia homeopata mai are mult de lucru pt a ajunge la acelasi nivel cu cea alopata, insa nu este imposibil.
Repet, nu sunt de acord cu cei care spun ca homeopatia este un lucru dracesc si necurat.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 21:58:14
TIBS's Avatar
TIBS TIBS is offline
Member

Implicit nu afirma si nici nu lasa sa s

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Câteva mici observații:
-charismele, sau darurile speciale ale Sf Spirit sunt gratuite, adică se dau fără legătură cu meritul personal. Charismele nu demonstrează sfințenia cuiva, după cum și invers: cineva poate fi sfânt fără charisme. Pe de altă parte, existența charismelor nici nu probează lipsa de sfințenie a cuiva, ci pur și simplu sunt două lucruri fără legătură.
-sfinții vindecă (de boli fizice) în mod excepțional: de sănătatea oamenilor se ocupă mai des medicii decât sfinții. Prin urmare, este bine să citiți metodele prin care se vindecă oamenii cu ajutorul medicilor, iar între aceste metode, un studiu atent și nepărtinitor vă va arăta că homeopatia ocupă un loc anume (desigur, alături de alopatie, chirurgie, tratamentul fizic și alte metode terapeutice). Prin urmare, sfinții e normal să vindece (atunci când o fac) cu ce se pricep ei mai bine: cu rugăciuni. Iar medicii, cu metodele lor, de ex homeopatia.

Deci, nu trebuie să ne mirăm că sfinții nu recurg la homeopatie, asemenea lucru fiind la fel de curios ca un medic care ar avea ca metodă de vindecare rostirea de rugăciuni cu mâinile pe capul pacientului. Desigur, există și sfinți taumaturgi, și medici sfinți, dar fiecare vindecă cu metodele lui.

-nu-mi amintesc de postul în care kiralina afirma sau lăsa să se înțeleagă că ar fi sfântă.
nu afirma si nici nu lasa sa se inteleaga probabil pentru ca eu nu am citit toate posturile dar cam asta mai lipsea sa zica si gata eram ,,lamurit"
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 22:00:06
TIBS's Avatar
TIBS TIBS is offline
Member

Implicit

poate ca ar trebui sa cititi si parerea parintelui Paisie Aghioritul despre homeopatie
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 22:06:17
razvan_andrei's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
poate ca ar trebui sa cititi si parerea parintelui Paisie Aghioritul despre homeopatie
Si poate ca ar trebui sa citesti si cartea Acad. Prof. Dr. Docent Dumitru Dobrescu despre farmacologia homeopata si apoi farmacoterapia practica. Si apoi sa vii sa-mi spui ca homeopatia e o prostie. Sustii niste lucruri dovedite de ce? O carte a unui preot?
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 22:06:17
TIBS's Avatar
TIBS TIBS is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Anna21, tu ataci intr-un mod nefundamentat homeopatia. Emisiunile si articolele de pe internet despre homeopatie sunt pur informative, si de multe ori denatureaza adevarul. Daca iti este greu sa admiti ca homeopatia este o metoda noua de tratament cu rezultate f bune, atunci incearca sa te abtii de la a aduce tot felul de acuzatii. Farmacologia, stiinta care se ocupa de medicamente, care studiaza mecanismele si efectele lor, incepe sa fie impartita in 2 ramuri: farmacologie alopata si farmacologie homeopata. Ce-i drept, farmacologia homeopata mai are mult de lucru pt a ajunge la acelasi nivel cu cea alopata, insa nu este imposibil.
Repet, nu sunt de acord cu cei care spun ca homeopatia este un lucru dracesc si necurat.
medicii nu vindeca , ei opereaza , taie ,scot ,adauga, prescriu retete etc. In toate cazurile Dumnezeu e Cel care vindeca.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 22:12:29
TIBS's Avatar
TIBS TIBS is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Si poate ca ar trebui sa citesti si cartea Acad. Prof. Dr. Docent Dumitru Dobrescu despre farmacologia homeopata si apoi farmacoterapia practica. Si apoi sa vii sa-mi spui ca homeopatia e o prostie. Sustii niste lucruri dovedite de ce? O carte a unui preot?
poti sa-mi zici si de mii de profesori dr. eu raman la parerea mea. acum trecand la alt subiect dar tot legat de stiinta oamenilor stiai ca sunt niste experimente care dovedesc ca soarele se invarte in jurul Pamantului si nu invers si despre care nu se preda nimic in universitatile de fizica.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23