Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.05.2010, 15:24:29
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Cat timp exista astfel de judecati, cred ca da, este. Conteaza mai mult eticheta, decat sa fii om cu toti oamenii?
Conteaza sa-L marturisesti pe Hristos, nu sa faci voia oamenilor.
Vechi 19.05.2010, 15:31:33
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Conteaza sa-L marturisesti pe Hristos, nu sa faci voia oamenilor.
Poti sa-L marturisesti pe Hristos, sa-ti pastrezi credinta si sa fii in acelasi timp si om cu toti oamenii. Nu cred ca este chiar asa de greu.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 15:33:57
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Poti sa-L marturisesti pe Hristos, sa-ti pastrezi credinta si sa fii in acelasi timp si om cu toti oamenii. Nu cred ca este chiar asa de greu.
Nu poti avea doi domni. Ori Ii slujesti lui Hristos, ori lui mamona. Stii tu mai bine citatul. Nu exista mai multe credinte in Hristos. Hristos este Unul, deci si Biserica Lui este tot Una.
Vechi 19.05.2010, 15:53:54
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Nu poti avea doi domni. Ori Ii slujesti lui Hristos, ori lui mamona. Stii tu mai bine citatul. Nu exista mai multe credinte in Hristos. Hristos este Unul, deci si Biserica Lui este tot Una.
Nu vad ce legatura are credinta cu faptul de a fi om cu toti oamenii. Cu ce contrazice faptul de a fi om cu toti oamenii, credinta caruia ii esti fidel? In felul asta o sa ajungem sa ne dam in cap unul altuia, pentru ca "etichetele" pe care le punem nu ne lasa sa ne mai intelegem intre noi.
Ce intelegi tu prin "mamona"? Cine socotesti ca este al lui mamona?
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 16:05:39
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
Eu nu vreau sa-mi pun nicio eticheta, intrucat mi-au pus altii destule.
In final, deoarece in esenta aceste discutii au fost despre judecarea evreilor si iudaismului, as vrea sa va spun si eu o poveste.

Intr-o zi va aduna Dumnezeu in fata Sa toate popoarele. Va fi ziua Judecatii Sale in care va privi spre fiecare in parte si va vedea cine i-a fost fidel si i-a ascultat poruncile si cine nu. In acea zi va privi si catre Israel. Il va vedea lovit si va zice:
-Fiul meu, deoarece ai fost lovit de ceilalti frati ai tai, dar ai ramas cu Mine,iti voi da tie tot atatea binecuvantari, cata ocara ai primit de la ei.
Si celorlalti, care l-au judecat, le va zice Dumnezeu:
- Deoarece ati nesocotit porunca mea de a va iubi aproapele, voi lua de la voi binecuvantarile pe care vi le dadusem si le voi da celui pe care l-ati lovit.

Vedeti deci, cum fiecare judecator al aproapelui, nu face decat sa dea din darurile lui primite de la Dumnezeu, celui judecat.
Dumnezeu este drept si cu dreptate rasplateste fiecaruia. Nu ar trebui sa uitam asta niciodata.
si unde vei fi tu atunci?
ca tu nu esti nici cu poporul lui Israel,nici cu cei care ii judeca/
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 16:06:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
si unde vei fi tu atunci?
ca tu nu esti nici cu poporul lui Israel,nici cu cei care ii judeca/
De ce te preocupa pe tine unde voi fi eu? :) Unde vrea Dumnezeu, acolo voi fi.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 16:07:04
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Nu vad ce legatura are credinta cu faptul de a fi om cu toti oamenii. Cu ce contrazice faptul de a fi om cu toti oamenii, credinta caruia ii esti fidel? In felul asta o sa ajungem sa ne dam in cap unul altuia, pentru ca "etichetele" pe care le punem nu ne lasa sa ne mai intelegem intre noi.
Ce intelegi tu prin "mamona"? Cine socotesti ca este al lui mamona?
Cred ca multi de pe-aici au prieteni de alte religii. (chiar eu am multe cunostinte eterodoxe sau pagane.. majoritatea, chiar)
Deci nu se pune problema ca nu am fi oameni.
Dar nici nu pot fi de acord cu alte credinte. Din punctul meu de vedere ei sunt intr-o mare eroare si nu pot face altceva decat sa ma rog pentru ei. Este ca si cum eu as avea acces la izvorul apei vietii, in timp ce ei, saracii, beau noroi.. Cam asa vad lucrurile.
Nu pot sa spun ca si noroiul este bun de baut, doar ca sa fiu politicoasa.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 16:12:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Cred ca multi de pe-aici au prieteni de alte religii. (chiar eu am multe cunostinte eterodoxe sau pagane.. majoritatea, chiar)
Deci nu se pune problema ca nu am fi oameni.
Dar nici nu pot fi de acord cu alte credinte. Din punctul meu de vedere ei sunt intr-o mare eroare si nu pot face altceva decat sa ma rog pentru ei. Este ca si cum eu as avea acces la izvorul apei vietii, in timp ce ei, saracii, beau noroi.. Cam asa vad lucrurile.
Nu pot sa spun ca si noroiul este bun de baut, doar ca sa fiu politicoasa.
Anna, macar daca doar v-ati ruga pentru ei si nu ati ataca credinta nimanui ( vorbesc in general), pe principiul ca e al lui Mamona fiindca nu e ortodox, ar fi bine. Dar ce ne facem cu agresivitatea asta, care maine, poimaine se poate transforma in violenta si distruge vieti omenesti?
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 16:16:04
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Anna, macar daca doar v-ati ruga pentru ei si nu ati ataca pe nimeni ( vorbesc in general), pe principiul ca e al lui Mamona fiindca nu e ortodox, ar fi bine. Dar ce ne facem cu agresivitatea asta, care maine, poimaine se poate transforma in violenta si distruge vieti omenesti?
De ce ai tu impresia ca ortodocsii ataca? Si de unde stii ca nu se roaga pentru toata lumea? Una este sa accepti omul de langa tine alta e sa treci cu vederea doar pentru a nu il supara si aici ma refer in cele ale credintei.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 16:18:42
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
De ce te preocupa pe tine unde voi fi eu? :) Unde vrea Dumnezeu, acolo voi fi.
Petre Tutea spune ca Dumnezeu nu este atributiv,ca Moise cand l-a intrebat pe dumnezeu ,,Doamne ce le spun alora de jos?-spunele ca Eu sunt cel ce sunt.

la o simpla analiza pe text,nu o judecata de valoare,ca valoare lipsind in acest caz ,dar fiind totusi comparativa,vad ca Dumnezeu nu numai ca este atributiv.. dar si cam subiectiv.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotul roman omnipod Preotul 21 09.03.2012 19:52:15
Dictionar forum Melissa Generalitati 38 10.02.2011 10:26:18
A fi roman,o rusine mihailt Generalitati 129 05.09.2010 19:52:32
Dictionar al scriitorilor romani (pentru cei interesati) LapetiteMoc Generalitati 0 27.04.2010 11:38:20
Episcop roman rapit de k.G.B. praxis Intamplari adevarate 2 18.11.2008 01:48:05