Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2011, 12:02:32
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Mesaj aparut de 2 ori. Scuze.
Vechi 12.09.2011, 12:09:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Vorbesti prostii. Nici cultele nu zic ce afirmi tu si nici Scriptura.
Scrie negru pe alb ca Domnul cu gura lui indica acea Cina ca fiind Pastele dar tu nu si nu.
Nu cred ca ai inteles, desi vad ca aproape toti ortodocsii cu care ai discutat ti-au spus acelasi lucru, persoana care vorbeste prostii esti chiar tu, in cantitati impresionante si pare ca si fara limita. Si nimeni nu-ti poate schimba vreo conceptie, tu esti etalonul si ti-ai facut un idol din tine.
Imi aduc aminte prima discutie cu tine, cand am sarit sa-ti raspund la intrebari, inca vreo 5 ortodocsi ti-au spsu acelasi lcru, dar tu nu intelegeai deloc, ai tinut-o pana la sfarsit tot cum credeai tu, ma refer la discutie despre ispitele de la diavol.
Asadar discutie cu tine e fara rost, imi pare doar rau ca mi-am pierdut timpul pana acum in discutii cu tine. In cazul asta, arata tu cine mai zice in afara de tine ca Pastile au fost inainte de rastignirea lui Iisus, da un link cu un cult.
Daca mergeai la Biserica de Pasti stiai cum sunt deniile si cand e denia prohodului, dar cei ce au idei neoprotestante nu prea calca in biserici, ei se roaga acasa.
In continuare te voi lasa sa discuti singura, sau cu cei din alte culte, neoprotestantii par cei mai apropiati de tine in conceptii.
Vechi 12.09.2011, 12:11:08
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Ok. Multumesc de raspunsuri.
Cu plăcere.

Citat:
Doar cu titlu istoric: intre Potop si Levitic 11, credeti ca oamenii au avut voie sa manance si animale necurate sau nu?
Nu, nu cred. Dumnezeu nu-Și schimbă principiile. Și aici nu e vorba despre niște reglementări levitice, care știm că și-au pierdut valabilitatea odată cu împlinirea lor prin Hristos. Distincția între "animale curate" și "animale necurate" (ca și Sabatul de altfel) datează cu mult înainte de apariția evreilor și a legilor lor ceremoniale.
Vechi 12.09.2011, 12:12:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
Este o concluzie greșită. La Ioan 13:1-2 scrie clar că cina Domnului a avut loc înainte de praznicul Paștilor. Apoi la Ioan 19:14 scrie clar că acea zi în care Iisus a fost dat lui Pilat, iar apoi răstignit era ziua pregătirii Paștilor. Apoi la Ioan 19:31, scrie exact același lucru; de aici se mai înțelege și faptul că paștile cădeau în acel în chiar într-o zi de sabat. Asta este ceea ce se înțelege din acel verset.
Acest exemplu nu e bun, l-am dat si eu de cateva ori. Nu e bun pentru ca ii contrazice conceptiile si se duce infailibilitatea.
Vechi 12.09.2011, 12:13:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cel putin adventistii nu declara ca ar avea exagerat de multi membrii nici azi
Datele statistice care se raportează trimestrial în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se referă numai la membrii botezați, nu și la aparținătorii acestora (exemplu copiii).
Vechi 12.09.2011, 12:14:04
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
Nu cred ca ai inteles, desi vad ca aproape toti ortodocsii cu care ai discutat ti-au spus acelasi lucru, persoana care vorbeste prostii esti chiar tu, in cantitati impresionante si pare ca si fara limita. Si nimeni nu-ti poate schimba vreo conceptie, tu esti etalonul si ti-ai facut un idol din tine.
Imi aduc aminte prima discutie cu tine, cand am sarit sa-ti raspund la intrebari, inca vreo 5 ortodocsi ti-au spsu acelasi lcru, dar tu nu intelegeai deloc, ai tinut-o pana la sfarsit tot cum credeai tu, ma refer la discutie despre ispitele de la diavol.
Asadar discutie cu tine e fara rost, imi pare doar rau ca mi-am pierdut timpul pana acum in discutii cu tine. In cazul asta, arata tu cine mai zice in afara de tine ca Pastile au fost inainte de rastignirea lui Iisus, da un link cu un cult.
Daca mergeai la Biserica de Pasti stiai cum sunt deniile si cand e denia prohodului, dar cei ce au idei neoprotestante nu prea calca in biserici, ei se roaga acasa.
In continuare te voi lasa sa discuti singura, sau cu cei din alte culte, neoprotestantii par cei mai apropiati de tine in conceptii.
Mai bine ai fi facut sa comentezi cele subliniate in primele 3 Evanghelii. Faptul ca ortodocsii se cred infailibili ca si Papa nu ma mira, dar asta nu inseamna ca si sunt infailibili in absenta probelor. Ti-am dat 3 Evanghelii in care chiar si Iisus spune ca Cina este Pastile, iar argumentul tau este ca 5 ortodocsi zic altfel decat Iisus in Evanghelie. In cazul asta ok, daca Ortodoxia este mai presus de Cuvantul Domnului nu mai este intr-adevar nimic de spus. Eu prefer Cuvantul Domnului si nu a celor care il contrazic.

Si cum ti-am mai zis: infailibilitatea papala nu-i impiedica pe catolici sa accepte adevarul atunci cand il inteleg si sa recunoasca faptul ca au mai si gresit ci asta se intampla dimpotriva, la ortodocsi. Faptul ca dupa o mie de ani catolicii au inteles ca Cina era pascala si au acceptat ca in trecut nu intelesesera, este tocmai un argument ca ei accepta adevarul in ciuda greselilor trecutului. Si am mai dat si un altul din zilele noastre. Ortodocsii insa se cred mereu infailibili chiar si cand scrie negru pe alb altceva in Evanghelie. Trist.

Last edited by Adriana3; 12.09.2011 at 12:25:00.
Vechi 12.09.2011, 12:17:45
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Noi (aici mă refer la toți adventiștii) evităm consumul porcului, nu din considerente de "Lege Veche", ori "de închinare la porc", ci exact din considerente de sănătate. Și acestea nu se referă la "carnea stricată în condiții de căldură", ci la sănătate în general. Motiv pentru care foarte mulți adventiști au renunțat definitiv la orice fel de carne.
Nu neglijați de asemenea ideea că există o interdicție a lui Dumnezeu. Credeți că pomul oprit din grădina Edenului era otrăvit, ori nesănătos? Nu, domnule. Era pur și simplu o poruncă a Domnului care trebuia respectată fără a pune întrebări și a găsi justificări!
Asadar nu e vorba de Legea veche, atunci de ce ne mai contrazicem? Si ortodocsii pot fi vegetarieni daca vor, nu-i opreste nimeni.
Poate nu stii, si in BO se tin posturi, odata am adunat toate zilele si rezulta cam jumatate de an post. Asta fara toate produsele animale, nu numai carne.
Daca nu e vorba de caldura, azi se stie ca si carnea de oaie e mai grasa decat cea de porc, deci mai grea pentru sanatate.
Dar sa vedem, daca cineva mananca o data la doua zile carne de porc (atunci cand nu e post sau miercuri si vineri) si cineva care mananca in fiecare zi alta carne, de 2-3 ori pe zi, cine e mai sanatos?
Vechi 12.09.2011, 12:20:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai bine ai fi facut sa comentezi cele subliniate in primele 3 Evanghelii. Faptul ca ortodocsii se cred infailibili ca si Papa nu ma mira, dar asta nu inseamna ca si sunt infailibili in absenta probelor. Ti-am dat 3 Evanghelii in care chiar si Iisus spune ca Cina este Pastile, iar argumentul tau este ca 5 ortodocsi zic altfel decat Iisus in Evanghelie. In cazul asta ok, daca Ortodoxia este mai presus de Cuvantul Domnului nu mai este intr-adevar nimic de spus. Eu prefer Cuvantul Domnului si nu a celor care il contrazic.
Bun, deci nu ai gasit sa mai zica altcineva, insemaan ca in toata lumea doar tu sustii ca Pastile au fost inainte de rastignire? Si apoi sustii ca toti spun prostii in toata lumea, doar tu nu? Cum e cu infailibilitatea asta?
Vechi 12.09.2011, 12:21:57
Banned

Implicit

Citat:
Asadar nu e vorba de Legea veche, atunci de ce ne mai contrazicem? Si ortodocsii pot fi vegetarieni daca vor, nu-i opreste nimeni.
Poate nu stii, si in BO se tin posturi, odata am adunat toate zilele si rezulta cam jumatate de an post. Asta fara toate produsele animale, nu numai carne.
Daca nu e vorba de caldura, azi se stie ca si carnea de oaie e mai grasa decat cea de porc, deci mai grea pentru sanatate.
Dar sa vedem, daca cineva mananca o data la doua zile carne de porc (atunci cand nu e post sau miercuri si vineri) si cineva care mananca in fiecare zi alta carne, de 2-3 ori pe zi, cine e mai sanatos?
Cel mai sănătos e cel ce nu mănâncă carne deloc, bineînțeles. Iar dacă părinții și bunicii (sunt deja adventiști români la a 4-a generație de vegetarieni) nu au consumat carne, au toate șansele să trăiască cu 7-10 ani mai mult decât media populației. Și nu doar să trăiască mai mult, ci și mai bine.
Vechi 12.09.2011, 12:25:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Datele statistice care se raportează trimestrial în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se referă numai la membrii botezați, nu și la aparținătorii acestora (exemplu copiii).
Da, stiu. Totusi cultele (si chiar adventistii) includ in datele furnizate de ei si copiii. Aici nu stiu daca au fost inclusi, dar totusi e o cifra mica. Dar nu se pot compara cu penticostalii, care spun ceva astronomic, de genul 250 milioane.
Ca tot veni vorba, cand e Pastile la adventisti, inainte de rastignire?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38