Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2007, 14:55:21
Maria_Sofia Maria_Sofia is offline
Member

Data înregistrării: 15.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
..maria..cunoasterea intuitiva este superioara cunoasterii rationale..multe mame si-au crescut copiii bine urmandu-si doar intuitia si bunul simt..
Ghandi zicea sa ne ferim de cei care nu au nici un Dumnezeu,nici o credinta,iar Tutea spunea ca a discuta cu un ateu e ca si cum te-ai adresa unei usi....trec peste toate astea fiindca ca tu explorezi inca...vei gasi un raspuns..ai citit biografia lui Serafim Rose..si el a cautat insetat pana a ajuns la suprema cunoastere..care se dezvaluie numai prin ortodoxie.
Cred ca atitudinea ta neincrezatoare,in cele din urma va duce catre mantuire..fiindca de la nedumerire,cautare ajungi la cunoastere.iar tu esti suficient de inteligenta()..si ar trebui sa te indoiesti mai putin de justetea concluziilor scoASE DESPRE dumnezeu,din cunoasterea stiintifica a lumii.Eu nu vad contradictie intre Dumnezeu si stiinta..niste scapatati au zis candva "crede si nu cerceta"(fals) iar sectele atat au asteptat..Creierul omenesc este grosolan ca sa putem avea incredere 100% cum spui tu in ratiune....:)aspiram la cunoasterea superioara cu mintea......nici aceasta cale nu este neexpusa erorii...asa incat ramane doar rugaciunea..ne incredintam ei prin rugaciune.
Orice om inteligent ar trebui sa sfarseasca prin a ajunge sa aiba credinta..si tu la fel..vei ajunge sa sporesti cunoasterea lui prin rugaciune.Rabdare..cu fiecare dintre noi are dumnezeu un plan.Daca l-ai avut ca model pe Jean Valjan inseamna ca iubesti oamenii,intelegi suferintele lor..........citeste Confesiunile Fericitului Augustin
:)
Nu ma mai consider de mult atee,nu cred cu desavarsire nici in ratiune,ciudat e ca nu caut defapt nici adevarul pe care cred ca l-am gasit in abandonul existentialist si in farasa absurda,dar cel putin acum simt cu tarie ca la ortodoxism nu ma voi intoarce niciodata,paote la dumnezeu da,dar nu la o religie.Si nu la biserica.
Da iubesc oamenii,mi-e mila,ma doare suferinta umana,dar asta poate tocmai dat necredintei mele,uneori mi se pare ca lumea este exact ca o scena din Conditia umana a lui Malraux,mi de oameni uniti prin suspine asteapata intr-o sala intunecata sa fie arsi de vii,pe tot parcursul chinului lor ramanand obsedati de ideea demnitatii umane.Vazand lumea asa,nu pot sa nu iubesc oamenii,si ii iubesc tocmai pt ca sunt singuri si fara dumnezeu.Pt ca pe dumnezeu nu il intereseaza.
Vechi 08.09.2007, 19:25:46
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Ma doare, cand am citit cate ceva scrise aici de Maria. Indepartarea de Dumnezeu trebuie sa doara pe orice crestin. Maria draga, nu te condamn, dar nici nu pot sa te aprob. Poate parerea mea sau cea ce simt , nu conteaza pentru tine. Totusi te rog sa reti un lucru, ca Dumnezeu a creat aceasta lume din dragoste si daruind multa dragoste. Lumina nevazuta a Dumnezeirii s-a revarsat peste tot acest nesfarsit univers. Dumnezeu a daruit din lumina si Harul sau si l-a plmadit pe om tocmai pentru ai oferi, ai darui din minunile acestei lumi. Dumnezeu nu le-a tinut pentru El , ci marea Lui bucurie a fost daruirea , dragostea de a darui din minunile acestui univers. El nu cunoaste egoismul, tocmai prin darul facut prin multa, multa iubire. Omul a primit libertate deplina in asta lume, dovada si atitudinea ta si a multor altora ca tine. El nu ne-a obligat in a-L iubi, in a-L intelege. Aici este marea Taina a Lui. Sunt Tainele de nepatruns pentru mintea omeneasca. Multi, foarte multi care nu L-au simtit sau iubit, spre sfarsitul vietii lor si-au schimbat complet atitudinea. Sunt multe, multe exemple, cel mai recent Octavian Paller. Va veni poate si pentru tine vremea recunoasterii si intelegerii. Momentan revolta din tine te opreste de a pasi pe adevarata cale. Iarta-ma daca te-am lezat cumva, dar cele ce ti-am scris le-am facut cu dragoste si convingere frateasca.
Vechi 08.09.2007, 21:16:18
Maria_Sofia Maria_Sofia is offline
Member

Data înregistrării: 15.06.2007
Implicit

Merci
Vechi 21.10.2007, 15:33:35
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Frumos mesaj, cristi. Dar trist ca multi nu inteleg acestea...
Vechi 21.10.2007, 21:20:01
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Asadar,a devenit un topic pentru urari fata de plecarea,nu stiu unde,a lui Stefanel.Foarte bine,cata fratie!,ce bine ar fi sa se manifeste astfel toate relatiile dintre noi,de-aici de pe forum,sa ne simtim mai aproape,"mai crestini",caci si-asa viata si lumea din ea a devenit atat de materialista si perfida!!!!!
Eu ma intreb cum s-o mai simti Euftalia,daca tot ma gandesc,ca ea a deschis topicul.Ce-o mai face si pe unde e oare,de nu mai are un calculator la-ndemana.Sau poate nu vrea sa ne mai "deranjeze".Oricum,Dumnezeu sa-i dea liniste sufleteasca si sanatate,ca este tare grea boala atunci cand afecteaza fara mila creierul si constiinta omului,mai grea decat orice boala pamanteana.Parerea mea.
Vechi 27.10.2007, 01:24:25
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Mai bine nu mai spuneam ca va trebui sa plec pentru ca chiar nu conta asta, ca sa nu mai trebuiasca urari de plecare. Imi pare rau daca am deranjat cu ceva pe ory, iar daca ea considera ca am gresit, eu ii cer ca sa ma ierte. In rest eu vreau sa ne intelegem bine fara sa ne agatam de micile noastre slabiciuni :|.
Vechi 27.10.2007, 01:26:10
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Sau sa nu facem referiri la micile noastre scapari ca sa nu avem motiv de cartire intre noi.
Vechi 27.10.2007, 20:34:09
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de euftalia
Eu zic ca sunt situatii in care masturbarea nu este asa un pacat grav. Spre exemplu in cazul isteriei, cand ai crize din cauza excitatiilor sexuale, crize care seamana cu cele de epilepsie sau spasmofilie. Dmnezeu nu este un satrp care sa dea cu barda in robii Sai. El are multa mila de oameni, este vorba de slabiciuni si nu de pact cu diavolul. Iisus a zis: "nu cei sanatosi au nevoie de doctor ci cei bolnavi", deci Lui ii este duar mila de noi cand nu ne putem abtine. In fond ce e asa grav la masturbare? duar ca te poate impiedica in unele cazuri sa mai ai relatii sexuale normale. Sunt cazuri in care oricum nu esti apt pentru o familie, atunci ce poti face cu functia asta, pentru ca tot de la Dumnezeu este. Veti zice ca este contra naturii, dar luati-o ca pe o carja in unele cazuri. Dumnezeu nu ne-a facut cu carje, dar cand suntem schiopi, le folosim pentru ca Dumnezeu ne-a dat minte, ca sa o folosim. Nimeni nu zice sa facem exces de masturbare sau sa o folosim ca pe o placere expluatata la maximum, dar, se mai intampla si nu este cazul sa ne speriem asa rau dupa ce o facem. Doamne ajuta!
Masturbarea este in fapt, pocirea noastra , a mintii si trupului nostru. Satisfacerea placerilor trupesti induse de o minte necontrolata si posedata de patimi si egoism. Masturbarea ne saraceste cel mai frumos sentiment, iubirea.
Vechi 28.10.2007, 01:25:40
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Masturbarea ne saraceste cel mai frumos sentiment, iubirea.
Se intimpla asa pentru ca femeia devine un obiect al placerii, acest viciu luand locul iubirii dintre barbat si femeie. Din punct de vedere biologic este o nevoie fiziologica naturala strict necesara, dar din punct de vedere religios este privit ca fiind patima ce ne impietreste sufletul, fara sa mai putem iubi curat o fata, ci doar sa ne urmarim instinctele de impreunare cu ea si nimic mai mult. Sfantul Ioan Gura de Aur spunea ca "malahia este desfranare fara de trup", asa ca cei care practica acest viciu se aseamana cu desfranatii.
Vechi 28.10.2007, 15:29:06
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Masturbarea ne saraceste cel mai frumos sentiment, iubirea.
Se intimpla asa pentru ca femeia devine un obiect al placerii, acest viciu luand locul iubirii dintre barbat si femeie. Din punct de vedere biologic este o nevoie fiziologica naturala strict necesara, dar din punct de vedere religios este privit ca fiind patima ce ne impietreste sufletul, fara sa mai putem iubi curat o fata, ci doar sa ne urmarim instinctele de impreunare cu ea si nimic mai mult. Sfantul Ioan Gura de Aur spunea ca "malahia este desfranare fara de trup", asa ca cei care practica acest viciu se aseamana cu desfranatii.
Masturbarea seaca, simplifica, minimalizeaza, iubirea curata, pura si adevarata. Placerea de cateva minute, placerea izvorata din iluzii desarte, naruie sufletul in prapastia desfranarii, cand trupul si placerea carnala devin de necontrolat. Falsa eliberare a unor energii trupesti, duce incet, incet la viciu, greu de controlat si stapanit. La fel se-ntampla cu patima betiei, a drogului, cand trupul se afunda in mlastina pacatului, din care cu greu se poate iesi. MINTE SPURCATA, LASA-MA ! Sa spunem neancetat cand gandurile negre ne dau tarcoale. Dumnezeu ne-a dat autocontrol deplin asupra noastra. Depinde de noi si numai de noi cum il folosim si in ce directie.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
ce este prostia asta cu feng shui? ingerul_pazitor Generalitati 29 07.10.2010 12:22:57