Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2011, 22:27:52
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana.Maria. Vezi mesajul
Chiar este curios, de ce antilopele nu si-au dezvoltat sisteme de aparare impotriva leilor, de ce inca sunt vanate si mancate?
Pe scurt, daca antilopele ar fi unse cu ceva gretos sa zicem pentru a speria pe lei, ele s-ar inmulti fara masura si ar muri de foame, devorind totul in jurul lor.

La fel si oamenii daca nu ar muri de batrinete si boli incurabile am ajunge sa ne mincam unii pe altii si sa murim in mizerie crunta.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 23:05:32
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Zergule, aiurezi la greu și nu te-aș băga în seamă, dar din pricină că faci mult zgomot și poți induce în eroare pe unii care nu gândesc cu capul lor ci se lasă înșelați de aparențe, am să mă ocup de prostiile tale.

Citat:
În prealabil postat de ZergAteu Vezi mesajul
Nu, tu ai impresia asta pentru că nu înțelegi TE. Numai unii indivizi au acele mutații. De la o generație la alta, mutațiile favorabile se propagă în populație iar cele nefavorabile se elimină.
Mutațiile apar la un număr redus de indivizi, sunt fenomene rare. Iar mutațiile benefice nu există, pentru că diferențele sunt prea mici față de morfologia anterioară ca să reprezinte un avantaj. Și chiar dacă ar reprezenta, la nivelul speciei un caz sau două nu pot influența transformarea speciei, urma lor se pierde la generațiile următoare.

Citat:
Huh? După mintea ta stă cineva și dă cu ciocanul în variații? Sau cum? Dacă e așa cum îți explici că am observat speciația, de exemplu în cazul acestei minunate șopârle care nu mai depune ouă ci le eclozează intern?
Repet: mutațiile au loc la un singur individ sau un număr redus de indivizi, care nu pot influența ansamblul speciei.

Articolul cu șopârla nu spune nimic. Cercetătorii au observat la aceeași specie în două zone diferite doută tipuri de naștere: prin ouă și prin pui vii. De aici au tras concluzia că aceasta este o dovadă că speciile se transformă. Dar unde e dovada că inițial specia se reproducea într-un singur fel?

Citat:
Ia spune-mi dintre un individ care ajunge la maxim 2,05m înălțime să ia fructe și unul care ajunge la maxim 1,95m înălțime, care are șanse să supraviețuiască mâncând fructul de la 2m înălțime? După ce moare individul scund, să te vad cum îi spui tu că nu contează diferența de 10cm dintre ei. Poate-l și ajuți să se reproducă pentru ca trișorul ăla de 2,05m să nu își impună noile trăsături în noile generații. Succes.
O poveste idioată și irelevantă. Concret, ce fructe cresc doar de la o înălțime în sus? Sau ce animal se hrănește doar cu o specie de fructe?

Citat:
Cum nu? Prădătorul numit om este parte din mediu. El face acele presiuni.

Ba da, oamenii ăia îi elimină pe cei care nu-s în acele tipare. Altfel nu am fi avut acele rase.

Păi dacă-s condiții identice de unde vrei să apară selecție? Selecția apare când sunt presiuni externe. Știi tu, prădători, secetă, boli, inundații, hrană puțină, de-astea.
Deci tu susții că cursul câtorva sute de generații (6000 de ani) oamenii au selectat din motive necunoscute câini tot mai mici în unele regiuni, și tot mai mari în altele? Asta e o aberație. Oamenii preistorici și din antichitate utilizau câinii pentru pază, nu pentru frumusețe și ca și azi, supraviețuiau o felurime de tipuri de câini. Câinii nu se trag din lupi, acesta e un mit.

Iar tu (și ceilalți evoluționiști) vrei cu orice chip să te convingi că lucrurile stau cum vrei tu și cauți dovezi care să-ți susțină teoria, în loc să judeci lucrurile din punct de vedere al probabilității. Și bineînțeles, respingi sistematic posibilitatea existenței lui Dumnezeu, ceea ce arată 'imparțialitatea' ta.

Citat:
Nu și dacă înțelegi mecanismele naturale prin care se petrece autoreplicarea în condiții perfect naturale fără nici un fel de agent extern conștient.
Eu vorbeam de apariția informației biologice, a ADN-ului. Și adaug: îmbogățirea informației genetice reprezintă un pas uriaș. De pildă ca să apară aripi și pene, trebuie create enzime noi, un complex imens de funcții și procese care nu pot apărea din întâmplare, prin mutații cum spuneți voi.

Citat:
Un maestru shaolin mergea cu ucenicul său prin pădure. La un moment dat un tigru se ia după ei. „O să murim!” spune ucenicul. „Nu este adevărat! Eu trebuie doar să alerg mai repede decât tine.”

Așa e și cu selecția.
Vorbe aiurea. Concret, un rudiment de organ este un dezavantaj, nu un avantaj. Asta presupunând că rudimentul ar fi apărut prin mutații, ceea ce ți-am spus deja că nu se poate.

Citat:
Pentru că așa ai dat tu lege și nu pricepi că antilopa care aleargă mai repede supraviețuiește, spre deosebire de aia care moare că are picioarele mai scurte cu 2 cm, deci nu are urmași.
Poate ar trebui să dezvolte niște aripi.

Citat:

A, tu crezi într-un Dumnezeu înșelător care ne vrea în iad. Văd că blasfemia nu ți-e străină.
Nu înșelător. A lăsat în aceleași timp suficiente elemente care să ne conducă la credința în El. Dar o prezență a Lui evidentă nu este benefică omului, pentru că numai în lipsa acestei prezențe omul își poate antrena și întări în bine liberul arbitru.

Citat:
Cauză care nu e neapărat conștientă sau Dumnezeul creștin.
Dacă această cauză ar fi inconștientă, ea ar face parte tot din domeniul naturalului, deci nu ar fi exterioară lumii și nici cauza ei. cauza lumii trebuie să fie una supranaturală iar o cauză supranaturală care nu e conștientă nu prea are sens, mai ales că una din creații, omul, a ajuns la rândul ei conștientă.

Dumnezeul creștin are cea mai avansată învățătură religioasă și morală. Învățătura despre iubire, despre personalism, trezvie, înfrânare, reprezintă singura cale care duce la prezervarea integrității ființei umane și progresul ei în cunoaștere. Dar tu nu cunoști adevăratul creștinism, esența lui ci doar formele lui. Și ca și în alte cazuri, ai impresia că știi ceva când nu știi aproape nimic.

Citat:
Îți urez succes să traiești sub apă (70% din suprafața Terrei), la altitudini mari, alt procentaj semnificativ, în umezeală excesivă, în deșerturi nisipoase sau în deșerturi stâncoase, în tundră sau în deșertul siberian. N-ar trebui să ai probleme, doar condițiile sunt optime de viață pe Terra.
Din faptul că au mai venit și alții cu 'argumentele' ăstea idioate, am impresia că sunt din niște situri evoluționiste și voi le înghițiți nemestecate. Planeta noastră evident oferă condiții minunate de viață, este un colț rai în mijlocul unui univers ucigător. Dacă tu (te faci că) nu vezi asta ești ori necinstit ori naiv rău.

Citat:
Dacă procesul e natural, și este, nu e nevoie de creator.
Cum ți-am mai spus, oricine poate răspunde la orice. Asta nu înseamnă că și e logic ce spune.

Răspunsul tău dovedește doar fanatism și ignoranță. De unde știi că e un proces natural? Ce argumente ai? Eu susțin că, chiar dacă acceptăm teoria evoluției, apariția vieții biologice nu poate fi susținută pe cale naturală fiindcă implică apariția codurilor genetice, a sistemului reproducător și a funcțiilor incredibil de complexe din celula vie. Asta nu poate apărea prin organizarea naturală a materiei, prin evoluție de la simplu la complex. E aici o mașinărie mai complexă decât cel mai complex computer, nu un aranjament de cristale.

Citat:
Viață rațională care dă rateuri masive la logică. Vezi, de exemplu, biasul de poziție inițială în care un om, dacă îi este prezentată o serie de opțiuni în care unele sunt bifate, în general va avea tendința să rămână la implicite, dar dacă nu le are bifate alege pe cea pe care o consideră mai bună.
Viața rațională sau conștientă presupune senzații de durere și plăcere, experiența gândirii etc. Indiferent cât de dezvoltată sau rudimentară, viața conștientă reprezintă o formă de existență care nu poate fi atribuită materiei. Nu există o proprietate a materiei care să explice cine sau ce simte senzația și cum. Entitatea care percepe face parte din altă categorie, nematerială de existență, numită suflet. Sufletul este persoana, ființa capabilă de percepții și gândire.

Last edited by Traditie1; 15.02.2011 at 23:26:11.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 23:49:27
ZergAteu ZergAteu is offline
Banned

Data înregistrării: 12.02.2011
Implicit

Citat:
dar pana sa apara unul mai inalt, cum se hraneau daca erau asa inadaptati? ca o mutatie nu putea sa apara la mai multi indivizi in acelasi timp, si daca supravietuieste numa unul inalt, cu cine se reproducea? Mi se pare ca se generalizeaza in mod vag. suna foarte bine in teorie, dar practic nu avea timp o specie pentru un proces aleator, pentru o mutatie benefica cu sanse infime. daca acum venea seceta, nu aveau timp sa se adapteze in milioane de ani la aceste schimbari .
Idea e că se pleacă de la o populație oarecare care este într-un areal în care trăiește fără probleme. Apoi apare presiunea, de exemplu, o secetă care face ca iarba să fie rară, forțând indivizii să caute și alte surse de nutrienți, de exemplu fructele din pomul de mai devreme. Presupunând că populația are 100 de indivizi din care 80 mor de foame iar restul au supraviețuit că au găsit iarbă iar unul are acces la fructele de mai devreme, din cauză că restul se reproduc între ei, genele avantajoase se propagă. Dacă situația secetei continuă, în generația următoare iarăși poate exista o decimare și genele favorabile pot deveni prevalente dacă indivizii purtători se reproduc.

Citat:
ba cele mai multe sunt negative, si adn-ul e format din proteine care nu se puteau organiza singure.
Te citez când ai citat:

"O mutatie este practic o greseala facuta in momentul copierii ADN-ului. Majoritatea mutatiilor nu produc o schimbare pozitiva sau negativa (mutatii neutre). Un numar infim sunt pozitive; restul au rezultat negativ. Mutatiile neutre sunt in general pierdute. Cele negative sunt, pe deasupra, eliminate de selectia naturala. Cele pozitive sunt avantajate de selectia naturala"

Poate faci confuzie cu mutațiile stimulate artificial prin radiații la musculițele de oțet. În natură nu stă nimeni cu raze Roetngen îndreptate spre animale.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 23:58:49
Banned

Implicit

Citat:
Chiar este curios, de ce antilopele nu si-au dezvoltat sisteme de aparare impotriva leilor, de ce inca sunt vanate si mancate?
Sistemul lor de apărare e fuga+coarnele. Presiunile prădătorilor nu sunt suficient de puternice ca să împingă alunecarea spre alte sisteme de apărare. Se numește „punctuated equilibrium” situația în care sunt acum.

Dar există situații de co-evoluție care au împins două specii în tandem tot mai departe, de exemplu, Orhideea Stea.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 00:06:04
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
Sistemul lor de apărare e fuga+coarnele. Presiunile prădătorilor nu sunt suficient de puternice ca să împingă alunecarea spre alte sisteme de apărare.[/url].
si totusi sunt prinse si mancate...
Citat:
Idea e că se pleacă de la o populație oarecare care este într-un areal în care trăiește fără probleme. Apoi apare presiunea, de exemplu, o secetă care face ca iarba să fie rară, forțând indivizii să caute și alte surse de nutrienți, de exemplu fructele din pomul de mai devreme. Presupunând că populația are 100 de indivizi din care 80 mor de foame iar restul au supraviețuit că au găsit iarbă iar unul are acces la fructele de mai devreme, din cauză că restul se reproduc între ei, genele avantajoase se propagă. Dacă situația secetei continuă, în generația următoare iarăși poate exista o decimare și genele favorabile pot deveni prevalente dacă indivizii purtători se reproduc.
de unde stii? dar daca pomul e otravitor? daca nu pot fi digerate fructele? daca pur si simplu nu mai era niciun pom?

Citat:
"O mutatie este practic o greseala facuta in momentul copierii ADN-ului. Majoritatea mutatiilor nu produc o schimbare pozitiva sau negativa (mutatii neutre). Un numar infim sunt pozitive; restul au rezultat negativ. Mutatiile neutre sunt in general pierdute. Cele negative sunt, pe deasupra, eliminate de selectia naturala. Cele pozitive sunt avantajate de selectia naturala"
da, eu ma uitam la " un nr infim sunt poz, restul negative". vad ca esti nervos, mai devreme scriai mai cu calm.

si vezi tu, sunt sanse infime sa apara mutatii pozitive aleatoare la un animal, si sanse si mai infime sa apara atunci cand are nevoie(seceta, presiuni externe), sunt sanse mai mari sa nu apara nicio mutatie pozit si pur si simplu sa nu se adapteze. si deci au murit toti. si cu asta am incheiat.

Last edited by Ana.Maria.; 16.02.2011 at 00:20:06.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 00:09:01
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
Mutatiile neutre sunt in general pierdute. Cele negative sunt, pe deasupra, eliminate de selectia naturala. Cele pozitive sunt avantajate de selectia naturala"
Ai aici un articol științific care îți arată că mutațiile nu produc informație nouă și nici specii noi ci doar variații în cadrul aceleiași specii:

http://creation.com/dogs-breeding-dogs
Vechi 16.02.2011, 00:14:42
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
Dar există situații de co-evoluție care au împins două specii în tandem tot mai departe, de exemplu, Orhideea Stea.
ce vrei sa spui? cu cat se adancea orhidea cu atat apareau mutatii aleatoare astfel incat sa aibe molia limba la fel de lunga? daca nu avea limba la lungimea respectiva, nu mai ajungea la nectar de prima data si nu mai apuca sa supravietuiasca incat sa poata sa se reproduca si sa apara o mutatie pozitiva complet aleatoare, dar extrem de folositoare pt molia respectiva.

intelegi ce vreau sa spun? sau incerci macar? chiar nu vreau sa-mi explici a mia oara acelasi lucru, cu alte exemple.

Last edited by Ana.Maria.; 16.02.2011 at 00:41:00.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 00:55:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Zergule, aiurezi la greu și nu te-aș băga în seamă, dar din pricină că faci mult zgomot și poți induce în eroare pe unii care nu gândesc cu capul lor ci se lasă înșelați de aparențe, am să mă ocup de prostiile tale.
Ca de obicei, cu alte aiureli.

Citat:
Mutațiile apar la un număr redus de indivizi, sunt fenomene rare. Iar mutațiile benefice nu există,
Sigur, că ai decretat tu. Nu vrei să te faci zeu?

Citat:
pentru că diferențele sunt prea mici față de morfologia anterioară ca să reprezinte un avantaj. Și chiar dacă ar reprezenta, la nivelul speciei un caz sau două nu pot influența transformarea speciei, urma lor se pierde la generațiile următoare.
Numai ca nu ai dreptate.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/6896753.stm

[/quote]Repet: mutațiile au loc la un singur individ sau un număr redus de indivizi, care nu pot influența ansamblul speciei. [/quote]

Asta dacă nu-s mutații favorabile, ca dacă sunt, ăia care nu le au tind să dispară, iar cei ce le au tind să se reproducă, deci genele favorabile ajung să se propage din generație în generație pe fondul decimării indivizilor care nu le au. Că așa e în viață.

Citat:
Articolul cu șopârla nu spune nimic. Cercetătorii au observat la aceeași specie în două zone diferite doută tipuri de naștere: prin ouă și prin pui vii. De aici au tras concluzia că aceasta este o dovadă că speciile se transformă. Dar unde e dovada că inițial specia se reproducea într-un singur fel?
Păi din faptul că era o singură specie. Sau tu ai văzut femei care uneori depun ouă?

Citat:
O poveste idioată și irelevantă.
Irelevantă dacă nu pricepi.

Citat:
Concret, ce fructe cresc doar de la o înălțime în sus? Sau ce animal se hrănește doar cu o specie de fructe?
Koala. Se hrănește doar cu frunze ale unei planete într-un anumit stadiu de maturare.
Panda e aproape exclusiv axat pe bambus.

Ca o curiozitate, iepurele este foarte interesant pentru că-și mănâncă propriile fecale din cauză că a fost proiectat inteligent și nu poate digera bine.

Citat:
Deci tu susții că cursul câtorva sute de generații (6000 de ani) oamenii au selectat din motive necunoscute câini tot mai mici în unele regiuni, și tot mai mari în altele? Asta e o aberație.
E normal să fie o aberație, tu ai spus-o. :-) Eu n-am spus nimic de motive, nici măcar nu intră în discuție.

Citat:
Oamenii preistorici și din antichitate utilizau câinii pentru pază, nu pentru frumusețe și ca și azi, supraviețuiau o felurime de tipuri de câini. Câinii nu se trag din lupi, acesta e un mit.
În ciuda acestui fapt, suprapunerea genetică este uluitoare. Atât de mare că au markeri genetici comuni.

Citat:
Iar tu (și ceilalți evoluționiști) vrei cu orice chip să te convingi că lucrurile stau cum vrei tu și cauți dovezi care să-ți susțină teoria, în loc să judeci lucrurile din punct de vedere al probabilității. Și bineînțeles, respingi sistematic posibilitatea existenței lui Dumnezeu, ceea ce arată 'imparțialitatea' ta.
Probabilitatea să îți explice cineva un lucru simplu de sute de ori și să nu-l pricepi e mică, dar în ciuda acestui fapt, exiști ca dovadă contrară.

Respingerea ipotezei Dumnezeu o fac din cauză că nu sunt dovezi în sprijinul ei.

Citat:
Eu vorbeam de apariția informației biologice, a ADN-ului. Și adaug: îmbogățirea informației genetice reprezintă un pas uriaș.
De aia e un proces cumulativ, nu în salturi, cum îți închipui tu.

Citat:
De pildă ca să apară aripi și pene, trebuie create enzime noi, un complex imens de funcții și procese care nu pot apărea din întâmplare, prin mutații cum spuneți voi.
Complexul ăla nu apare dintr-o dată. Există stadii intermediare. De exemplu, Veverița zburătoare este un exemplu de animal care are o formă de aripă care-i e utilă la planare.

Uite la ce e utilă: http://www.youtube.com/watch?v=r9dHWOjRMxM

[/quote]Vorbe aiurea. Concret, un rudiment de organ este un dezavantaj, nu un avantaj. Asta presupunând că rudimentul ar fi apărut prin mutații, ceea ce ți-am spus deja că nu se poate.[/quote]

Sigur, dar pe Veverița Zburătoare o doare la bască de părerile tale.

Citat:
Poate ar trebui să dezvolte niște aripi.
Aș avea și eu niste sugestii de îmbunătățire, dar nu are sens.

Citat:
Nu înșelător. A lăsat în aceleași timp suficiente elemente care să ne conducă la credința în El. Dar o prezență a Lui evidentă nu este benefică omului, pentru că numai în lipsa acestei prezențe omul își poate antrena și întări în bine liberul arbitru.
Nu-i înșelător, am înțeles. Dar spune-mi, ce crezi, vârsta Terrei e mai aproape de 6000-10000 de ani sau mai aproape de 3-4 miliarde?

Citat:
Dacă această cauză ar fi inconștientă, ea ar face parte tot din domeniul naturalului, deci nu ar fi exterioară lumii și nici cauza ei.
Și aia exterioară, ce cauză are? Sau a apărut așa din senin complex și imuabil?

Citat:
cauza lumii trebuie să fie una supranaturală iar o cauză supranaturală care nu e conștientă nu prea are sens, mai ales că una din creații, omul, a ajuns la rândul ei conștientă.
O cauză supranaturală nu are sens. Punct.

Citat:
Dumnezeul creștin are cea mai avansată învățătură religioasă și morală.
Inclusiv la capitolul sclavie. Sau la sacrificiul uman pe rug. Sau la poziția inferioară a femeii în societate doar că are un vagin și niște ovare. Sau la urârea de familie.

Citat:
Învățătura despre iubire, despre personalism, trezvie, înfrânare, reprezintă singura cale care duce la prezervarea integrității ființei umane și progresul ei în cunoaștere. Dar tu nu cunoști adevăratul creștinism, esența lui ci doar formele lui. Și ca și în alte cazuri, ai impresia că știi ceva când nu știi aproape nimic.
Și tu știi asta pentru că ți-a spus Dumnezeu?

Citat:
Din faptul că au mai venit și alții cu 'argumentele' ăstea idioate, am impresia că sunt din niște situri evoluționiste și voi le înghițiți nemestecate. Planeta noastră evident oferă condiții minunate de viață, este un colț rai în mijlocul unui univers ucigător. Dacă tu (te faci că) nu vezi asta ești ori necinstit ori naiv rău.
Nici locul ăsta nu e grozav. Ți-o spune fata din poza de mai jos:

[img]http://www.bjorkaoddities.com/images/folder%2048/4/Murderers%20Parasites2.jpg[/url]

Și cu parazitul ăsta parte din planul divin:
http://1.bp.blogspot.com/_LbccUVbSRd...Eye+Worm+1.jpg

Mai sunt și altele, dar asta e de încălzire.

Citat:
Cum ți-am mai spus, oricine poate răspunde la orice. Asta nu înseamnă că și e logic ce spune.
Dovadă cam(?) tot ceea ce spui.

Citat:
Răspunsul tău dovedește doar fanatism și ignoranță. De unde știi că e un proces natural? Ce argumente ai?
Pentru că nu există nici o dovadă că ar exista supranaturalul, dar în primul rând pentru că știm suficient despre lumea înconjurătoare ca să tragem acestă concluzie. Bine, unii dintre noi știu, alții nu. Și acolo unde nu știu îl bagă pe Dumnezeu. Chestia asta se numește „God of the gaps”.

Citat:
Eu susțin că, chiar dacă acceptăm teoria evoluției, apariția vieții biologice nu poate fi susținută pe cale naturală fiindcă implică apariția codurilor genetice, a sistemului reproducător și a funcțiilor incredibil de complexe din celula vie.
Autoreplicarea se produce în mod natural prin mecanisme pur chimice.
http://www.wired.com/wiredscience/20...eplicatingrna/

Lucrurile merg așa:

simplu ----(selecție naturală)---> complex.

Citat:
Asta nu poate apărea prin organizarea naturală a materiei, prin evoluție de la simplu la complex. E aici o mașinărie mai complexă decât cel mai complex computer, nu un aranjament de cristale.
Ăsta e postulatul 3 al lui Tradiție?

Citat:
Viața rațională sau conștientă presupune senzații de durere și plăcere, experiența gândirii etc. Indiferent cât de dezvoltată sau rudimentară, viața conștientă reprezintă o formă de existență care nu poate fi atribuită materiei.
noduli nervoși -> aglomerare în protocreiere (vezi cum e la insecte) -> creiere cu abilități mai complexe (pentru că prezintă un avantaj evolutiv în anumite condiții, iar acele condiții nu apasă uniform asupra tuturor indivizilor) -> creiere complexe

Ia spune-mi cimpanzeii au suflet?

Citat:
Nu există o proprietate a materiei care să explice cine sau ce simte senzația și cum.
Nu știi tu. E totul biochimie+electricitate.

Citat:
Entitatea care percepe face parte din altă categorie, nematerială de existență, numită suflet. Sufletul este persoana, ființa capabilă de percepții și gândire.
Deci, au cimpanzeii suflet?
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 01:05:41
Banned

Implicit

Citat:
si totusi sunt prinse si mancate...
Nu toate. Doar cele mai ghinioniste sau cele mai neadaptate.

Citat:
de unde stii? dar daca pomul e otravitor? daca nu pot fi digerate fructele? daca pur si simplu nu mai era niciun pom?
Atunci mureau. Aia s-a întâmplat cu 99,9% din speciile care au existat vreodată. Și au dispărut pentru că nici unul din indivizi nu erau suficient de bine adaptați.

Repet, în contextul unei schimbări a mediului (de orice natură, climatică, prădător, asteroid, compoziția chimică a aerului, etc) opțiunile pentru populațiile de animale sunt, în ordinea frecvenței: migrarea, moartea sau adaptarea.

Citat:
da, eu ma uitam la " un nr infim sunt poz, restul negative". vad ca esti nervos, mai devreme scriai mai cu calm.
:-)

Citat:
si vezi tu, sunt sanse infime sa apara mutatii pozitive aleatoare la un animal, si sanse si mai infime sa apara atunci cand are nevoie(seceta, presiuni externe),
Șansa e la naștere. E doar o dată în viața unui individ. Dacă pe timpul vieții apar condiții nefaste și e pregătit,e numai bine pentru el. De cele mai multe ori nu e nici pentru el nici pentru alții din populație. Dar uneori, chiar și foarte rar, mai sunt. Și atunci gena respectivă se poate propaga.

Citat:
sunt sanse mai mari sa nu apara nicio mutatie pozit si pur si simplu sa nu se adapteze. si deci au murit toti. si cu asta am incheiat.
:-) Așa s-a întâmplat cu 99,9% din specii, ceea ce înseamnă foarte multă biomasă.

Așa e viața.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2011, 01:08:42
Banned

Implicit

Citat:
ce vrei sa spui? cu cat se adancea orhidea cu atat apareau mutatii aleatoare astfel incat sa aibe molia limba la fel de lunga? daca nu avea limba la lungimea respectiva, nu mai ajungea la nectar de prima data si nu mai apuca sa supravietuiasca incat sa poata sa se reproduca si sa apara o mutatie pozitiva complet aleatoare, dar extrem de folositoare pt molia respectiva.
0,5 mm în plus la una, apoi 0,5 mm la cealaltă. și tot așa.

Citat:
intelegi ce vreau sa spun? sau incerci macar? chiar nu vreau sa-mi explici a mia oara acelasi lucru, cu alte exemple.
Da. Crede-mă, înțeleg perfect ce spui. Când ai să înțelegi o să fii uimită cum de nu ai înțeles un lucru atât de simplu, cel puțin așa am fost eu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42