![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Uite fa acum un test, fa un disc de hartie, pune ceva in mijloc, ala fiind pamantul si altceva pe margine. Si pune o lanterna departe. Invarte-le cat de cat respectand rotatiile pamantului si lunii si spune din ce parte pica umbra.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
te rog sa te referi la aceasta simulare ... http://medias.hachette-livre.fr/medi.../897707710.SWF Ce intelegi tu din ea ? Nu-ti mai merge netul ? Vad ca eviti sa raspunzi ... nu-i frumos. Eu iti arat lucruri evidente si tu ce faci, te faci ca nu le intelegi ? Iti spun eu de ce nu raspunzi, ca nu ai ce sa raspunzi ... ![]() Lasa experimentele ca sunt facute simulari in flash ... de oameni mult mai destepti ca noi ... cum spunea aaabbbccc odata. Iuliu46, eu iti arat o simulare care ne prezinta tot ce se intampla la eclipsa de soare ... iar tu o ignori ... de ce oare ? Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 04:36:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Fa acum un test si vezi raspunsul imediat. Uite, te cred pe cuvant.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cat timp ii ia umbrei lunii sa parcurga diametrul pamantului ? Tu asta nu intelegi, ca la distanta aia vorbim de viteza tangentiala ( aproximativ, din punctul nostru de vedere). Cat timp ii ia pamantului sa se intoarca 180 de grade ? Asa trebuie sa te gandesti.
|
|
|||
|
|||
![]()
E gresita simularea, am inteles ! Pai aia era teoria heliocentrica ... si DA, ma bucur ca este gresita
![]() Dar simularea asta - http://www.cite-sciences.fr/archives...-de-soleil.swf ? <- sa te joci cu cursorul de mai multe ori, staga-dreapta, o sa vezi animatia ... si cum merge bine umbra. Asta este buna ? Te anunt ca acesta simulare este geocentrica ![]() Geocentristii spun ca Luna da un tur complet in jurul pamantului intr-o singura zi, asa cum o vedem ca face si in simulare. Iuliu46, eu cand vad simularile, gandesc mult mai simplist, vad si inteleg, restul e polologhie. Parca vad ca inventezi o noua teorie. Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 04:48:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si asta a doua simulare...nici nu inteleg ce vrei cu ea. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.cite-sciences.fr/archives...-de-soleil.swf
E corecta simularea asta sau nu ? Este pentru modelul geocentric ... ![]() Ai miscat cursorul sa vezi cum merge umbra ? Trebuie sa pui sageata de la mouse pe mijlocul ecranului in partea de jos, apesi pe butonul de la mouse si mentii apasat in timp ce misti stanga-dreapta ... si vei vedea ce frumos merge umbra de la Vest la Est, conform observatiilor. Ai incercat, ce crezi despre simularea asta, e buna sau nu ? E conforma cu observatiile ? Ce nu intelegi ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Doar ca cei care au facut simularea, din dorinta de a demonstra ca umbra poate merge de la Vest la Est si in modelul heliocentric, au facut exact modelul geocentric. Acum ai inteles ? Sa incheiem acest subiect ... poti sa cauti pe net cate simulari doresti legate de umbra lunii la eclipsa ... o sa mori de ras ... vei vedea cata dreptate am avut legat de directia umbrei la eclipsa. Miscarea umbrei de la Vest la Est in cazul eclipselor de soare arata clar ca modelul heliocentric este gresit. Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 05:01:51. |
|