Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2014, 04:24:57
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Uite fa acum un test, fa un disc de hartie, pune ceva in mijloc, ala fiind pamantul si altceva pe margine. Si pune o lanterna departe. Invarte-le cat de cat respectand rotatiile pamantului si lunii si spune din ce parte pica umbra.
Vechi 06.07.2014, 04:30:32
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Roaga-ti un prieten sa mearga seara cu tine si incercati asta in dreptul unui felinar. Tu roteste-te si roaga-l sa treaca prin fata felinarului cu o viteza mult mai mica decat viteza cu care te rotesti tu, si o sa vezi ca umbra te prinde din urma.
Iuliu46 ...

te rog sa te referi la aceasta simulare ... http://medias.hachette-livre.fr/medi.../897707710.SWF

Ce intelegi tu din ea ? Nu-ti mai merge netul ? Vad ca eviti sa raspunzi ... nu-i frumos.

Eu iti arat lucruri evidente si tu ce faci, te faci ca nu le intelegi ? Iti spun eu de ce nu raspunzi, ca nu ai ce sa raspunzi ...

Lasa experimentele ca sunt facute simulari in flash ... de oameni mult mai destepti ca noi ... cum spunea aaabbbccc odata.

Iuliu46, eu iti arat o simulare care ne prezinta tot ce se intampla la eclipsa de soare ... iar tu o ignori ... de ce oare ?

Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 04:36:43.
Vechi 06.07.2014, 04:31:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
http://medias.hachette-livre.fr/medi.../897707710.SWF

Iuliu46, tu esti sigur ca ai vazut simularea de mai sus ? Raspunde cu DA sau NU !

Deci ? E gresita simularea ? .
Da, e gresita simularea.
Vechi 06.07.2014, 04:31:41
Senior Member

Implicit

Citat:
Iuliu46 ...
Fa acum un test si vezi raspunsul imediat. Uite, te cred pe cuvant.
Vechi 06.07.2014, 04:35:35
Senior Member

Implicit

Cat timp ii ia umbrei lunii sa parcurga diametrul pamantului ? Tu asta nu intelegi, ca la distanta aia vorbim de viteza tangentiala ( aproximativ, din punctul nostru de vedere). Cat timp ii ia pamantului sa se intoarca 180 de grade ? Asa trebuie sa te gandesti.
Vechi 06.07.2014, 04:39:05
Banned

Implicit

Citat:
Da, e gresita simularea.
E gresita simularea, am inteles ! Pai aia era teoria heliocentrica ... si DA, ma bucur ca este gresita

Dar simularea asta - http://www.cite-sciences.fr/archives...-de-soleil.swf ? <- sa te joci cu cursorul de mai multe ori, staga-dreapta, o sa vezi animatia ... si cum merge bine umbra.

Asta este buna ? Te anunt ca acesta simulare este geocentrica
Geocentristii spun ca Luna da un tur complet in jurul pamantului intr-o singura zi, asa cum o vedem ca face si in simulare.

Iuliu46, eu cand vad simularile, gandesc mult mai simplist, vad si inteleg, restul e polologhie. Parca vad ca inventezi o noua teorie.

Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 04:48:02.
Vechi 06.07.2014, 04:47:15
Senior Member

Implicit

Citat:
E gresita simularea, am inteles !

Dar simularea asta - http://www.cite-sciences.fr/archives...-de-soleil.swf ?

Asta este buna ? Te anunt ca acesta simulare este geocentrica

Iuliu46, eu cand vad simularile, gandesc mult mai simplist, vad si inteleg, restul e polologhie. Parca vad ca inventezi o noua teorie.
Pai da nu se vede ca gandesti. Ca umbra te ajunge din urma nu intri tu in ea. Luna trebuie sa se miste foarte putin ca sa treaca de soare. In timpul asta tu vezi soarele 12 ore.
Si asta a doua simulare...nici nu inteleg ce vrei cu ea.
Vechi 06.07.2014, 04:51:37
Banned

Implicit

http://www.cite-sciences.fr/archives...-de-soleil.swf

E corecta simularea asta sau nu ? Este pentru modelul geocentric ...

Ai miscat cursorul sa vezi cum merge umbra ? Trebuie sa pui sageata de la mouse pe mijlocul ecranului in partea de jos, apesi pe butonul de la mouse si mentii apasat in timp ce misti stanga-dreapta ... si vei vedea ce frumos merge umbra de la Vest la Est, conform observatiilor.

Ai incercat, ce crezi despre simularea asta, e buna sau nu ? E conforma cu observatiile ? Ce nu intelegi ?
Vechi 06.07.2014, 04:53:21
Senior Member

Implicit

Citat:
http://www.cite-sciences.fr/archives...-de-soleil.swf

E corecta simularea asta sau nu ? Este pentru modelul geocentric ...

Ai miscat cursorul sa vezi cum merge umbra ? Trebuie sa pui sageata de la mouse pe mijlocul ecranului in partea de jos, apesi pe butonul de la mouse si mentii apasat in timp ce misti stanga-dreapta ... si vei vedea ce frumos merge umbra de la Vest la Est, conform observatiilor.

Ai incercat, ce crezi despre simularea asta, e buna sau nu ?
Aia am incercat de mult, da nu inteleg ce legatura avea cu eclipsa intr-un sistem heliocentric.
Vechi 06.07.2014, 04:56:20
Banned

Talking

Citat:
Aia am incercat de mult, da nu inteleg ce legatura avea cu eclipsa intr-un sistem heliocentric.
Iuliu46, iti explic imediat, este de fapt o simulare a eclipsei in modul heliocentric

Doar ca cei care au facut simularea, din dorinta de a demonstra ca umbra poate merge de la Vest la Est si in modelul heliocentric, au facut exact modelul geocentric. Acum ai inteles ?

Sa incheiem acest subiect ... poti sa cauti pe net cate simulari doresti legate de umbra lunii la eclipsa ... o sa mori de ras ... vei vedea cata dreptate am avut legat de directia umbrei la eclipsa.

Miscarea umbrei de la Vest la Est in cazul eclipselor de soare arata clar ca modelul heliocentric este gresit.

Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 05:01:51.
Subiect închis