![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Punctul 2: Informațiile despre creșterea copiilor
Găsește un cuplu de părinți și fă-le o listă cu toate aspectele pe care nu le gestionează cum trebuie când vine vorba de copiii lor, de la disciplină la lipsa lor de răbdare, intoleranța crasă și prea marea libertate pe care o acordă copiilor. Fă-le sugestii despre cum ar putea să își educe mai bine copiii, să le regleze programul de somn, să îi învețe să meargă la toaletă și să se poarte, la masă și în general. Bucură-te de aceste momente. O să fie ultima dată în viață când ai toate răspunsurile. Am trecut alaturi de cei mici prin multe situatii pe care vazandu-le la alti parinti le judecam (sau criticam modul in care parintii au gestionat o situatie, considerand ca eu o sa fac lucrurile mai bine). Dar mi-a venit randul si am vazut ca teoria nu se impaca intotdeauna cu practica :-)) |
|
|||
|
|||
![]()
Cam asa o sa pateasca si fanii educatii "antiautoritare" :))
Problema e sa nu se prinda care e buba abia cand o intrat odrasla in adolescenta..
|
||||
|
||||
![]()
Cam asa se intampla cu parintii moderni,copilul isi bate joc de ei in toate felurile posibile iar ei suporta totul cu un stoicism prostesc,in numele zeului Maretul Copil.
Au ajuns sa nu-i mai educe si sa-i invete maniere elegante sau lucruri de bun simt ca sa nu cumva Doamne fereste sa le produca traume ... D'aia isi permit sa faca tot felul de boacane ani in sir pentru ca nu sunt educati. Iar materialul ala este un pamflet,chiar l-ati dat spre educarea maselor ? Eu spre exemplu nu ma vad manjita cu smantana in drum spre serviciu pentru ca am autoritate si stiu cum sa o folosesc. Nu o sa ajung ca propriul copil sa-si bata joc de mine,sa se distreze pe seama mea! Daca face asta inseamna ca va face si cu alte persoane,nu doresc ca un numar mare de persoane sa ma blameze in fiecare minut de interactiune cu minunea de fiu-miu sau fii-mea! La fel,nu o sa intru in panica ca nu mananca si o sa incerc disperata sa indes cerealele in pepene;nu manca nu-i este foame atunci,incercam mai tarziu! Inseamna ca este mai destept decat mine,din moment ce eu vreau sa sa-l hranesc cu asa zisele"cereale"! Intocmai,am observat pasivitatea parintilor in locurile publice,se comporta de parca copiii aia nu le-ar apartine si nu au nici o obligatie asupra lor. Eu ii vad a pe niste parinti imaturi,nepregatiti sau needucati la randul lor. Copiii zbiara,bat din picioare in biserica ,fac orice ca parintii sa nu-i mai ignore dar ei sunt transa,nici gand sa le arunce macar o privire sa se potoleasca sau sa iasa cu ei putin afara sa le vorbeasca;nici vorba . De ce sa piarda slujba? Cand o putem pierde si noi ceilalti cu mic si mare ,de ce sa nu suferim si noi ca el are copil suparat ???Pe principiul,eu nu mai liniste de cand am copil,nici voi sa nu mai aveti liniste! Unii sunt chiar mandri ca progeniturile le sunt obraznice in societate si ii sustin in aceasta latura rebela,rezistenta sistemului de disciplinare. Oricum,am o gramada de simpatie pt invatatori si profesori,vai lor saracii !
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
http://m.adevarul.ro/news/societate/...411/index.html
Iata propun spre citire un articol mult mai serios,nu doar un pamflet dintr-un magazin de divertisment feminist.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Poate intereseaza pe cineva.
Videoclipurile sunt in engleza, dar au subtitrare in romana. Ken Robinson: Învățâmântul se află într-o „vale a morții”. Cum să ieșim din ea? http://www.ted.com/talks/lang/ro/ken...tml?embed=true TEDxRainier - Dimitri Christakis - Copiii si Televizorul (Media and Children) subtitrare RO http://www.youtube.com/watch?v=mE098QXHPvs Școlile distrug creativitatea, e de părere Ken Robinson http://www.ted.com/talks/ken_robinso...reativity.html |
|
||||
|
||||
![]()
Traume, ca si copil, poti sa ai si din cauza ingradirii libertatii, si sa ajungi la o varsta in care abia astepti sa te muti din casa parinteasca, ca ai nevoie de spatiul tau pesonal, atat fizic cat si sufletesc. Sa ajungi in punctul in care, sa zicem, nu mai rezisti sa auzi zilnic aceleasi treburi, si sa se bage parintii in tot ce tin de viata ta personala.
Eu zic ca oicum ai da-o, excesele, de oicenatura, sunt cauzatoare de traume mai mari sa mai mici. Asa ca hai sa nu exageram nici cu una, nici cu alta. Libertate, libertate, dar cu limite. Dar nu e bine nici sa nu ii dai copillui libertate de actiune si gandire (aici ma refer mai ales in timpul adoloscentei) pentru ca s-ar putea sa ai surpriza, ca parinte, sa contati ca lamaturitate "copilul tau drag pe care l-ai protejat tot timpul de toate" sa nu reuseasca sa se escurde deloc in viata. Si invers e valabil. De la prea multa libertate, copilul poate ajunge sa nu ma distinga raul de bine, sa fie indiferent, chiar daca face lucruri nu tocmai bune/legale, pentru ca n-a fost mustrat la timp, cand facea lucruri gresite. Calea de mijloc. Si ca bataie, nu...nu sunt e acord cu maltratarea/abuzul asupra copiilor. Da, ii da o palmuta la fund si il ma urechezi cand e cazul, dar nu abuzuri in sensul in care dupa ce scapa copilul de manata sa isi numere vanataile. E nevoie de un echilibru in orice, inclusiv in cresterea copiilor. Nu am inca copii, da sper din tot sufletul sa pot sa imi cresc copii cu calea de mijloc. Sa nu exagerez in nimic. Ca asta e teorina dupa care vreau sa ma bazez atunci cand voi avea copii. Acum, sper sa ma ajute Dumnezeu sa reusesc cand o fi cazul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hm, pamflet e un cuvant ingaduitor, s-ar putea numi mai degraba "100 motive pentru care sa NU faci copii". Probabil de natura sa consoleze probabil barbati/femei care la timpul potrivit au reactionat cu oroare la ideea de a avea pana si un copil iar acum cand vad ca alti iau si ei nu, nu mai pot avea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stii ce e mai abuziv decat bataia?(bataia in sens de 2 palme la fund sau peste mana) Parintii care pleaca la munca in vesti si isi lasa copiii in Romania singuri la orfelinat sau la rude, si au fost cazuri de abuz. Cazurile fericite sunt acelea cand copilul este lasat cu doar un parinte. Acesti copii au probleme. Si nu este 1-2, sunt zeci de mii. Abandonul copiilor in numele banilor este unul dintre cel mai mare abuzuri posibile. Cercetati inchisorile de minori. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
As dori sa mai subliniez cateva adevaruri spune mai sus ! Tipul de parinti super-protectivi cu copilul,ai dauneaza acestuia la maturitate,ceva extraordinar ! Deoarece acel,copil,super-protejat si super-controlat, pe langa ca devine super-rasfatat,si ajunge sa creada ca totul i se cuvinemajunge sa ia uneori cele mai neinspirate si proaste decizii de viata personala,insa in general ramane dependent de "sfatul" parintilor ! Si in psihologie v,se recomanda calea de mijloc, in relatia afectiva cu copilul,adica parintele trebuie sa fie jumatate aspru, jumatate iubitor,si in general sa se fereasca de o apropiere extrem de mare fata de copil (in psihologie se numenste, dependenta la tata, sau dependenta la mama ) deoarece, ai dauneaza foarte mult ! Al doilea aspect, e cel legat de zestrea genetica ! Am putea compara oare copilul unor parinti care sunt profesori universitari, cu cel al unor boschetari puscariasi ??? Oriciene vede cu cohiul libwer c,a materialul brut e cu totul altul ! Daca dintr-o bucata de aur masiv, poti sa faci dupa multa munca ,in final, o frumoasa bijuterie, dintr-o bucata de plumb sau de pamant, nu iese decat o saiba sau o oala de lut ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si apropo, tot "oale de lut" sunt si celebrele vaze Ming, a caror valoare se ridica in unele cazuri la milioane. Pe de alta parte, e indoielnic ca dintr-o bucata de plumb, tu ai putea face macar o saiba ca sa nu mai vorbim ca secretul marilor esecuri este sa folosesti un material bun pentru o destinatie gresita. Pentru cultura ta generala, saibele nu se fac din plumb in schimb plumbul are multe alte utilizari, fiind de exemplu chiar un salvator de vieti, in cadrul radiologiei de ex.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 14.10.2013 at 04:24:55. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Bataia e rupta din rai ! Oare ? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 20 | 14.11.2010 09:56:49 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|