![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green][SIZE=3]William Shakespeare - Noi doi…[/SIZE] [/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green][SIZE=+1]Toporași[/SIZE] [/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() [SIZE=3][COLOR=green]Magda Isanos - Învrăjbire [/COLOR][/SIZE]
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=#008000][SIZE=3]Ploaie de vară la Soveja[/SIZE]
|
|||
|
|||
![]()
Mama
(George Cosbuc) În vaduri ape repezi curg Și vuiet dau în cale, Iar plopi în umedul amurg Doinesc eterna jale. Pe malul apei se-mpletesc Cărări ce duc la moară - Acolo, mamă, te zăresc Pe tine-ntr-o căscioară. Tu torci. Pe vatra veche ard, Pocnind din vreme-n vreme, Trei vreascuri rupte dintr-un gard. Iar flacăra lor geme: Clipește-abia din când în când Cu stingerea-n bătaie, Lumini cu umbre-amestecând Prin colțuri de odaie. Cu tine două fete stau Și torc în rând cu tine; Sunt încă mici și tată n-au Și George nu mai vine. Un basm cu pajuri și cu zmei Începe-acum o fată, Tu taci ș-asculți povestea ei Și stai îngândurată. Și firul tău se rupe des, Căci gânduri te frământă. Spui șoapte fără de-nțeles, Și ochii tăi stau țântă. Scapi fusul jos; nimic nu zici Când fusul se desfiră... Te uiți la el și nu-l ridici, Și fetele se miră. ...O, nu! Nu-i drept să te-ndoiești! La geam tu sari deodată, Prin noapte-afară lung privești - - "Ce vezi?î întreab-o fată. - "Nimic... Mi s-a părut așa! Și jalea te răpune, Și fiecare vorbă-a ta E plâns de-ngropăciune. Într-un târziu, neridicând De jos a ta privire: - "Eu simt că voi muri-n curând, Că nu-mi mai sunt în fire... Mai știu și eu la ce gândeam? Aveți și voi un frate... Mi s-a părut c-aud la geam Cu degetul cum bate. Dar n-a fost el!... Să-l văd venind, Aș mai trăi o viață. E dus, și voi muri dorind Să-l văd o dată-n față. Așa vrea poate Dumnezeu, Așa mi-e datul sorții, Să n-am eu pe băiatul meu La cap, în ceasul morții! Afară-i vânt și e-nnorat, Și noaptea e târzie; Copilele ți s-au culcat - Tu, inimă pustie, Stai tot la vatră-ncet plângând: E dus și nu mai vine! Ș-adormi târziu cu mine-n gând Ca să visezi de mine! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"As vrea sa fiu copac
Si-as vrea sa cresc langa fereastra ta, Te-as auzi si-n voie te-as privi Intreaga zi. M-as apuca si iarna sa-nfloresc Ca sa te bucuri. Pasarile cele mai minunate Si-ar face cuib pe creanga mea. Noptile mi-ar darui cercei de stele, Pe care ca pe frunze ti le-as da. Prin geamul larg deschis, M-as apleca usoara, sa-ti sarut Cand parul ce pe frunte ti-a cazut, Cand buzele cu buze moi de flori. Spre toamna m-as juca zvarlindu-ti mere si foi de aur moale in odaie Si cu a ramurilor tanara putere Ti-as apara obloanele de ploaie, si cine stie, poate ca intr-o seara de vara , cand va fi si luna Va trece prin gradina o zana buna Facandu-ma femeie sa fiu iara Si-atuncea sprijindu-mi pe pervaz , genunchiul ud de frunze si pamant Cu parul inca doldora de vant Cu roua si cu frunze pe obraz Eu ti-as sari in casa si, senina (uitand de-atata vreme sa vorbesc) Cu cate-un cuib in fiecare mana intinsa, as incepe sa zambesc. (Magda Isanos) Imi cer scuze daca am gresit in redarea poeziei.Nu-mi mai amintesc nici macar titlul ei.Imi place, chiar daca imi stoarce lacrimi de dorul fiicei mele , la a carei fereastra as vrea sa fiu copac...
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
|||
|
|||
![]() [SIZE=3][COLOR=darkred]Frate dragă[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkred][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Frate dragă, din grădină[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]îți trimit în dar un crin[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Să-ți mângâie lin privirea [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Cu veșmântul lui divin.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Floare albă,floare albă[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Cât de mult aș vreași eu[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Îmbrăcat în haină albă [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Să mă duc la Dumnezeu.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Răsădit acolo sus[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]În grădina minunată[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Să-mi sint viața îmbălsămată[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Cu iubirea lui Iisus.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Plâng înăbușit în noapte[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Și suspin cu glasul stins[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Dă-mi vesmântul alb de nuntă[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Cu crini,minunat încins.[/COLOR][/SIZE] [COLOR=#8b0000](Valeriu Gafencu)[/COLOR] |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]Magda Isanos[/COLOR] [COLOR=green]Vis vegetal[/COLOR][COLOR=green]Aș vrea să fiu copac [/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=green]Mă bucur, chiar mă bucur![/COLOR]
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|