![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
De la Intelepciunea lui Solomon capitolul 1:
"14. El a zidit toate lucrurile spre viață și făpturile lumii sunt izbăvitoare; întru ele nu este sămânță de pieire și moartea n-are putere asupra pământului. " Si iarasi de la Intelepciunea lui Solomon capitolul 11: "22. Lumea toată, înaintea Ta, este ca acel pic de praf, care face cumpăna să se plece și ca picătura de rouă cea de dimineață, ce se coboară pe pământ. 23. Și miluiești pe toți, că toate le poți și treci cu vederea greșelile oamenilor, ca să se pocăiască. 24. Pentru că iubești toate cele ce sunt și nimic nu urgisești din cele ce ai făcut, că dacă ai fi urât un lucru, nu l-ai fi plăsmuit. 25. Și cum ar fi rămas ceva, de n-ai fi voit Tu? Sau cum ar dăinui, dacă n-ar fi fost chemat de Tine la ființă? 26. Dar Tu ierți tuturor, că toate ale Tale sunt, Stăpâne, iubitorule de suflete. " Oare zice acolo Sfantul Ioan Damaschinul ca impreunarea dintre soti e rea? A zis ca nu e necesara in sensul ca se poate trai fara impreunare in feciorie cu ajutorul lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de ex cum este dezmierdata femeia ca o caprioara... etc, etc |
|
|||
|
|||
![]()
Exact, termenul ca poate sa nu fie necesara este atribuit fecioriei, dar nu si vietii de familie. Oricum, dupa cum am mai spus, femeile sunt mai complexe si mai dificile din acest punct de vedere, iar pe romaneste, mai reci, asta este adevarat. Dar aceasta nu le da dreptul sa judece totul la fel de rece, implicand si partea masculina, deopotriva, fiindca nu este drept, iar legile sunt facute pentru oameni deopotriva, nu sunt stipulate diferentieri trupesti intre sexe.
Astfel, multe femei, mai rigide, de altfel, se dau mari si tari ca pastreaza curatia pentru Dumnezeu, astfel ajung sa faca victime in randul propriilor soti, nerespactandu-le si lor acest aspect , impunandu-le abstinenta prelungita dupa bunul plac. Astfel ajung unii barbati sa evadeze in alcool, asa pe muteste, caci ei nu trancanesc de multe ori ce-i doare, asa sum face femeia , bine mersi . Astfel se ajunge si la adulter, la tot felul de repercursiuni, aparent lipsite de "credinta " .
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(poate ti se trage de la 30 ani studiu biblic si patristic :)))) ) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu despre curatia relatiilor in casatorie! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu mai insista ,anna, pe aceasta teorie, poate ca a fost exprimata doar ca o metafora, dupa cum l-a dus pe om capul, chiar conteaza atat de mult...pentru mantuirea pe care o tot invoci ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
tot la modul analitic, Harvardian poate asa pricepi(fara sa lasam loc MISinterpretarilor): In VT Dumnezeul este unul, da?, monoteism(in lupta cu idolii) In NT Dumnezeu ni se reveleaza in Treime, insa el reprezinta ACELASI Dumnezeu ca si in VT, numai ca EL ni s-a revelat intr-o alta forma, cea de Treime, adica ne-a permis sa-l cunoastem si astfel ...iar eu te-am intrebat de ce consideri ca Dumnezeul din NT nu mai este acelasi cu cel din VT, doar pentru ca dintr-o data s-a facut cunoscut oamenilor intr-o forma diferita adica in Treime? Deci mai usor cu tonul bucurestean si incearca sa ai mai multa Empatie in general si o intelegere mai precisa a discutiilor de aici |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
V-am mai repetat fetelor(Anna si Anca). Daca voi gasiti ceva ce BATE Iubirea(Toate aspectele ei) pe pamint ca stare prin care Dumnezeu prin Hristos ne-a lasat-o aduceti voi argumente, pina atunci nu mai aruncati cu noroi Dar va garantez eu si toate srierile care sustin acest FAPT ca nu exista nimic superior starii de iubire! |
|
|||
|
|||
![]()
Iubire ca parte din distractia crestinului pe pamint...
|
|
|||
|
|||
![]()
Dragule, ce-ai zis, ramane, nu trebuie sa-mi "explici" nimic. La fel cum ai crezut ca termenul "Mangaietorul" este "inventia" lui Isaac Sirul
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...8&postcount=55 si altele.. cunosc teologia ta. |
|