![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
@ Ory
Ok, ma retrag de pe topicul acesta.. cred ca Anca, Traditie si antiecumenism au spus tot ce se poate spune in mesajele lor. La fel Sf. Apostol Pavel a definit iubirea si a delimitat relatiile dintre femeie si barbat (postarile Ancai) Tot ce va ramane este sa contestati Sf. Apostol Pavel.. ceea ce Fani deja face, spunand ca este celibatar!!! Tu, Andrei, degeaba vorbesti de iubire daca nu este cea crestina, darul lui Dumnezeu care se da celor smeriti. |
|
|||
|
|||
![]()
Da?, serios si care-i aia? cea despre care ai citit NUMAI in carti impreuna cu Anca?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sf Petru este clar ca era casatorit, de restul...se stie mai putin |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
......... Steinhard avea unele idei opuse învataturii Bisericii. De pilda el considera ca nebunii pentru Hristos nu sunt sfinti ci niste indivizi care creaza sminteala. Si în general ideile lui sunt diferite de ideile Parintilor, fiind rodul unor rationamente abstracte si neavând utilitate practica. .......... Nu am zis ca trebuie sa cautam suferinta. Dar nici distractia. Distractia, cum îi arata si numele, e o fuga de realitate iar un om care fuge de realitate nu va fi fericit în eternitate si poate nici pe lumea aceasta. |
|
|||
|
|||
![]()
Evident, Andrei.. Doar din carti pe care le-au scris cei sfinti (nu pentru slava lor, ci pentru a-si ajuta fratii pe calea mantuirii.) Dar tu ai spus ca ai in urma 30 ani!!! studii patristice. Ar trebui sa stii mai bine.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da le-am citit. Insa diferenta dintre noi este ca le si aplic de foarte multi ani
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hristos de ce n-a fugit de nunta din Caana si de realitatea petrecareata care se manifesta acolo?..si nu numai ca nu a evitat dar a si suplimentat... Deci? ceva nu este in regula |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
15. Și când ședea El în casa lui Levi, mulți vameși și păcătoși ședeau la masă cu Iisus și cu ucenicii Lui. Că erau mulți și-I urmau. 16. Iar cărturarii și fariseii, văzându-L că mănâncă împreună cu vameșii și păcătoșii, ziceau către ucenicii Lui: De ce mănâncă și bea Învățătorul vostru cu vameșii și păcătoșii? 17. Dar, auzind, Iisus le-a zis: Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepți ci pe păcătoși la pocăință. 18. Ucenicii lui Ioan și ai fariseilor posteau și au venit și I-au zis Lui: De ce ucenicii lui Ioan și ucenicii fariseilor postesc, iar ucenicii Tăi nu postesc? 19. Și Iisus le-a zis: Pot, oare, prietenii mirelui să postească cât timp este mirele cu ei? Câtă vreme au pe mire cu ei, nu pot să postească. 20. Dar vor veni zile, când se va lua mirele de la ei și atunci vor posti în acele zile. 21. Nimeni nu coase la haină veche petic dintr-o bucată de stofă nouă, iar de nu, peticul nou va trage din haina veche și se va face o ruptură și mai rea. 22. Nimeni, iarăși, nu pune vin nou în burdufuri vechi, iar de nu, vinul nou sparge burdufurile și vinul se vară și burdufurile se strică; încât vinul nou trebuie să fie în burdufuri noi. (ultimul vers seamana cu vinul pus în vasele de piatra de la Ioan 2, nunta din Caana). |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte mult atac la persoana. La persoana annei21.
Oare nu mai aveti argumente de e nevoie sa atacati atat de grosolan persoana, in loc sa argumentati ideea?!? Oare nu stiti ca nu e permis atacul la persoana?!? Propun Adminului ca la deschiderea forumului mai intai sa se citeasca regulamentul, si apoi sa se poata intra in forum. Poate prin repetitie vor intelege si retine toti ca ATACUL LA PERSOANA NU ESTE ADMIS; NICI JIGNIRILE. Vad ca s-a produs aici o "schisma" si eu sunt in tabara cu anna21, cu antiecumenism si altii multi care ii respecta pe Sfintii Parinti, adica aripa ortodoxa. SLAVA DOMNULUI! Consider acest loc un mare castig; inseamna ca am vorbit clar si pe inteles. Toata aceste discutii in contradictoriu m-au facut sa inteleg ca punctul de vedere ortodox nu este agreat de tot mai multi useri. In acest caz ar trebui schimbat numele site-ului, daca majoritatea asta vrea. Nu am nimic impotriva, doar sa stiu ca sa ma retrag; si atunci va veti putea bucura de toate libertatile imaginate si veti putea veni cu toate plasmuirile mintii, daca de Sfintii Parinti nu va mai place sa auziti. Doar traim vremurile cele de pe urma... Asa ca , dragii mei, puteti cere banarea mea, a annei21 si a cui mai vreti... ca nu ne mai incadram in noua optica a unor useri de pe acest forum. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu inteleg de unde aroganta unora de-a solicita banarea unor persoane, stergerea unor postari ce apartin, de asemenea unor persoane ,banarea unui grup, sau chiar judecata asupra administratorului ? Chiar nu inteleg !
Oameni buni, ne aflam ntr-un spatiu virtual, gratis, de altfel, nu va obliga nimeni sa veniti, iar daca opiniile sunt contradictorii, asta nu inseamna ca celalalt va este dusman, ori este vrednic de expulzat . Aici doar vorbim, exact cum vorbesc oamenii pe o banca... Nu am cerut niciodata banarea cuiva, doar am atras atentia, mai ales atunci cand s-a folosit un vocabular absolut dezgustator pe privat . Dar, nu sunt eu in masura sa spun cine merita si cine nu merita sa sada pe forum, indiferent daca imi place sau nu gandirea acestuia...sau credinta lui. Chiar si o postare daca m-a deranjat, nu am cerut stergerea acesteia, decat daca a fost proprie si m-am razgandit din anumite motive personale. Mai vezi pe unii, mai ales care mai sunt si noi, ca sar cu gura ; "halal forum crestin ! "...eu as spune mai degraba, halal cautare, daca chiar vrei sa gasesti ceea ce doresti, gasesti, iar daca esti smerit si superior dezgustului creeat de forum, atunci comporta-te ca atare, nu ca un mandru "nepoftit ". De unde atata aroganta ?
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 09.07.2009 at 20:59:47. |
|