![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Cuvintele reproduse de mine au fost spuse de Petre Tutea dupa '90. Si eu nu ma refer la jicnirea adusa poporului roman, cat acelui sacrificiu asumat de Petre Tutea care se voia recompensat de un popor "nerecunoscator". [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Eu nu am auzit de PT pana dupa '90 si asta, probabil, pentru ca niciodata (cu o singura exceptie, pe 19 dec 1989) nu am ascultat radio Europa Libera. Imi era frica, stiam ca sunt "observata" din umbra... [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Cred ca PT o fi fost un luptator anticomunist. Dar, daca a facut-o benevol, trebuia sa nu se astepte la recunostinta poporului, sa n-o pretinda. De ce credea dumnealui ca i se cuvine recunostinta? De ce nu si-a acceptat soarta demn? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Si acum suntem un popor needucat, neinformat. Cati romani au acces la cultura, la educatie ori pe cati ii duce mintea sa cumpere o carte, un ziar, o revista? Si ma refer aici la cei cu bani, ca sunt. E mai tentanta o placere usoara, trecatoare. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green]Cred ca PT a avut pretentii prea mari si a privit poporul de sus, dintr-un loc harazit de Dumnezeu, poate, celor alesi. Si dumnealui s-a numarat printre cei alesi, dar doar atat. Credea ca toti romanii sunt oameni bine informati si ii cunosc sacrificiul... S-a inselat si scuzele pe care, tardiv, si le-a cerut, si regretele exprimate, dupa ce a jignit o natie, nu-l absolva.[/COLOR][/SIZE]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Patriarhul Daniel in cuvantarea sa la intronizare in diminica evangheliei despre"iubirea vrajmasilor" a facut apel la toleranta! Daca suntem crestini ai lui Hristos ar trebuis sa ingropam sabia razboiului si sa nu mai sreigam atata pe aceea perioada din viata noastra ,mai ales a celor cu tamplele albe...Ai spus intr-o postare ca sunt sincera .Ei bine sunt, atunci cand spun sa lasam trecutul cu cele bune si rele caci, chiar daca nu vrem sa recunoastem sau vrem sa fim"in trend" (si istoria va alege graul de neghina) aproape toti am fost implicati daca nu direct,macar prin cei apropiati noua.Nu vreu sa ma intind mai mult cu discutia dar multi din cei da acum care striga impotriva acelor vremuri sunt lupi in piei de oaie.Noi ca oameni credinciosi ar trebui sa ascultam doar de cuvantul lui Hristos din Evanghelii si sa ne vedem de mantuirea noastra caci: -"bucurie se face in cer pentru un pacatos care se pocaeste" -n-am venit sa cgem pe cei drepti cei pe cei pacatosi la pocainta" -"nu sunt vremile sub om ci bietul om sub vremuri"......etc.(asta fiindca tot suntem la capitolul citate). Nu vrea nici o replica la cele spuse de mine.Iertare!!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
8. Libertatea este acea clipă între momentul în care cineva îți cere să faci ceva și momentul în care te decizi cum să-i răspunzi. - Jeffrey Borenstein
|
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Cuvintele reproduse de mine au fost spuse de Petre Tutea dupa '90. Si eu nu ma refer la jicnirea adusa poporului roman, cat acelui sacrificiu asumat de Petre Tutea care se voia recompensat de un popor "nerecunoscator". [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE] Tutea vorbeste astfel, fiind dezamagit de conducerea tarii dupa revolutie. Se refera la mineriade si alte evenimente asemanatoare, al caror deznodamant ne-au dezamagit pe noi toti, pe toti romanii, mai putin pe cei care tineau cu "trandafirul", adica PDSR. Tutea in nici un caz nu s-a referit la romani in general, el fiind un om de mare calitate. |
|
|||
|
|||
![]()
Citatul de mai sus apartine lui silverstar.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si vestul Europei este incercat, dar nu prin durere ci prin placere; si se pare ca au cazut la aceasta incercare. |
|
||||
|
||||
![]()
"Ateii si materialistii ne deosebesc de animale prin faptul ca nu avem coada" "Ateii s-au nascut, dar s-au nascut degeaba."
|
|||
|
|||
![]()
"In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se trasforma."
(Lavoisier, parintele chimiei moderne). ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poezii preferate... | silverstar | Generalitati | 878 | 10.10.2023 20:27:07 |
Cugetari din Dharma | florin.oltean75 | Alte Religii | 1983 | 10.01.2018 09:08:51 |
Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 21:05:47 |
Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 21:55:18 |
Vorbe de duh | mena2376 | Intrebari utilizatori | 6 | 27.06.2012 01:45:50 |
|