![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
...si unii mor de teama cipurilor. Frati si surori dupa umanitate, dar membri dupa duh de secta apocaliptica, voi ati citit Apocalipsa? Intai vine Haploidul, apoi urmeaza inregistrarea, marcarea si inrobirea.
Dvs., adeptii lui "moarte cipurilor", aveti obiceiul sa faceti baie, sa va culcati si apoi sa mancati cina? Ciudat, as fi jurat ca ordinea e inversa. Nu e la mintea morulei proaspat divizate ca pentru ca o actiune sa fie efectuata, trebuie sa existe intai faptuitorul si uneltele? Daca prostia ar durea...nu neg, as trage si eu ceva urlete...dar ma tem ca as fi deja surd din cauza racnetelor altora... Aures habent, et non audient... Fratele Erethorn a explicat perfect o serie de lucruri...de bun-simt, as zice eu...ah, uitasem..."cum o sa il credem, bre, pe papistas, ai innebunit? papistasii e uneltele lui drq..."...sau ascultati-l pe fratele Mihailc, alt far de gandire de pe forum, si un crestin de toata cinstea...mda, iar uitasem...pentru sectantii criptostilisti, si el e vandut lui Devaron... Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 04.12.2011 at 23:26:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un preot marturisitor poate suferi exact de la fratii de credinta intru Hristos. Iar ranile primite de la frati sunt cele mai dureroase. Cei care sufera din cauza aceasta o stiu pe pielea lor. Iar cei cipuiti prin viclesug si care mai apoi au murit de inima au plecat tacuti dintre noi. Daca nu invatam nimic din experienta lor si facem pe desteptii la nesfarsit, puternic este Dumnezeu sa ne arate ca gresim. Biserica ar trebui sa ramana biserica, iar politica sa fie politica. Amestecul nu e bun. Scindarea Bisericii primare s-a infaptuit prin amestecul politicului. Cel rau si-a varat coada. Cine are minte sa ia aminte. Sa nu ne lasam spalati pe creier, indiferent de confesiune. Sa nu incetam a cauta adevarul. Iar Dumnezeu ne va lumina si ne va calauzi. Unii isi fac chip cioplit exact din cei care i-au dus sau ii duc intr-o erezie sau in alta, slavindu-i pe acestia mai mult decat pe Dumnezeu. Astfel, in loc sa lucreze Dumnezeu prin ei, lucreaza cel rau. |
|
|||
|
|||
![]()
Hristos in mijlocul nostru! (salut crestin ortodox)
S-a gandit vreunul dintre cei care au scris ori au citit articolul asta si comentariile date, ca, desi este adevarat ca exista diferente dogmatice/canonice/doctrinare mai mult sau mai putin importante, in fond esenta mesajului transmis este aceeasi? Ma refer aici la cele 2 principale confesiuni (biserici-surori): cea ortodoxa si cea catolica. Moartea lui Hristos pe cruce, jertfa Sa pentru rascumpararea omului cazut si robit, intregul Sau parcurs in viata Lui pamanteasca, Sfanta Scriptura, toate ne vorbesc si ne indeamna la o viata in acord cu El, spre mantuire. Sunt complet de acord ca divergentele doctrinare trebuie rezolvate pentru a obtine comuniunea deplina, insa ganditi-va asa: Sa presupunem ca avem 2 frati din aceiasi parinti (frati "buni"), crescuti pana la varsta adolescentei impreuna, in aceeasi familie. Dupa care, intervine separatia. Fiecare o ia pe drumul sau. La maturitate, cand se vor reintalni, sigur ca vor avea unele principii diferite, dobandite prin experienta de viata proprie, insa dragostea lor pentru parinti nu va fi aceeasi? Respectul nu va fi acelasi? Dorinta de a-i mangaia si de a le fi alaturi nu va fi aceeasi? Scopul Bisericilor: Ortodoxa si Catolica, este mantuirea prin credinta in Sfanta Treime si printr-o viata departe de pacat, in spiritul interpretarii corecte a Sfintei Scripturi. Sunt ca cei 2 frati de mai devreme, instrainati de secole de separatie, insa cu acelasi "foc" in suflet si cu aceleasi "arme" pentru mantuire. Dupa cum spune Sf. Ioan Chrisostom in liturghie: "(...) si pentru unirea tuturor, (...)", asa sa-I cerem lui Dumnezeu unirea celor ce-L slavesc adevarat, curat si drept pe El: ortodocsi si catolici impreuna. Laudati sa fie Iisus si Maria! (salut crestin catolic) Last edited by Marius D; 09.02.2012 at 00:33:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma intreb cum a ajuns domnul Basescu la aceste concluzii? :
,,Preafericirea Voastră, vă mulțumesc pentru vizita pe care mi-o faceți împreună cu secretarul general al Bisericilor Creștine. Mă bucură faptul că avem un reprezentant în Consiliu și, în același timp, cred că vizita secretarului general corespunde și profilului tot mai accentuat în ultima vreme al Bisericii Ortodoxe Române către ecumenism. Sigur, respectând toate cutumele Bisericii Ortodoxe din România, ca Biserică profund majoritară în țară, dar care întotdeauna a știut să aibă bune relații cu celelalte biserici stătătoare pe teritoriul României, a declarat Băsescu, în debutul întrevederii.'' Băsescu confirmă “profilul tot mai accentuat în ultima vreme al Bisericii Ortodoxe Române către ecumenism” Chiar vrea sa ne sugereze si in ce sa credem si cum sa credem? Daca in politica a facut ce-a facut, sa ne lase Biserica in pace! Last edited by antoniap; 17.05.2012 at 19:22:40. |
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu ne pripim cu concluziile, ca nu stim ce intelege prin ecumenism cel care a scris discursul Presedintelui. A avea relatii cu celelalte culte si confesiuni din Romania sau din afara in actiuni de interes comun (social-caritative, culturale …) e un lucru firesc.
|
|
|||
|
|||
![]()
Poti sa-i aduci lui Traian Basescu multe acuzatii, insa cea de ecumenism este cu totul nefondata.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca imi amintesc foarte exact, dar odata fiind intrebat ceva de catre un reporter a raspuns ceva de felul:""eram treaz?""
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu știu ce înțelege individul ăla.
Văd însă ce scoate pe gură. Și unde am ajuns.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
Catolicismul si ecumenismul | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 115 | 18.08.2013 20:21:58 |
Ecumenismul | MadalinS | Generalitati | 0 | 30.09.2007 04:12:34 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|