Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2007, 18:29:28
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Dillema:
"Ce cred eu...nu sunt pentru avortul la cerere. Pana si ateistii considera avortul imoral. dar sunt pentru avort cand viata mamei este pusa in pericol, in cazul unui viol cand viitorul unei familii poate fi destramat sau viitorul unei copile. In cazul cand acestea accepta sa aiba copilul ...pe astea le consider martire. Mama care moare stiind ca viata ii este pusa in pericol din cauza sarcinii...este sinucidere."

itzi dau dreptate intru totul... asha inclin sa cred si eu

"Dar ca m-am indepartat de subiect...legat de avort nu e mentionat nimic in Biblie...mai mult chiar sunt versete care sunt pro avort."

nu stiu sa se numeasca versete, frazele si scrierile Biblice, stiu doar ca exista si poezii si unele texte sunt in versuri.

proavort nu cred sa fie versuri dar este adevarat ca nu stiu sa fie nici contraavort... iar in citatele date de tine, stimata dillema se intzeleg si deduc foarte multe, iar superficialitatea in interpretare, nu tzi-am banuit-o pana acuma... ca in foarte multe probleme eshti in tema...

Deci dilema draga, vreau sa zic cum ca asha este, avortul este liber dinpunct de vedere juridic, dar el este condamnat de BOR dar si de creshtinism in general, pe bazele interpretarilor date de sfintzii parintzi, dar cum sunt foarte mult pacate si nu numai avortul Domnul ne indeamna la iertare si indreptare si smerenie ca doreshte nu moartea celui ce a greshit ci sa fie viu adica sa nu mai faca avorturi pe maideparte... Domnul Iisus Hristos stiind ca e foarte greu ce ne cere.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2007, 18:45:33
dillema dillema is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Dilema draga si erzebet, poi in vechiul testament deshi spune Domnul sa omoare toate femeile care au cunoscut barbat, eu nu am citit din ce spui tu, n-am ajuns pe acolo sincer, dar fiindca te cred, ca precis asha spune despre femeile ushoare care se ocupau de astfel de lucruri si precis ishi si faceau intreruperi de sarcina sau ishi lepadau copiii, fireshte cu consimtzamintul sau la indicatzia barbatzilor respectivi...
nop...nu ai ghicit bine...

Numeri31/17
17. Ucideti dar toti copiii de parte barbateasca si toate femeile ce-au cunoscut barbat, ucideti-le.
18. Iar pe fetele care n-au cunoscut barbat, lasati-le pe toate vii pentru voi.

versetul se refera la capturile evreilor...femeile care au cunoscut barbat insarcinate sau nu sa fie ucise...doar alea virgine sa le pastreze pentru ei...asa a zis D-zeu
Reply With Quote
Vechi 30.05.2007, 19:07:31
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dillema
Citat:
Dilema draga si erzebet, poi in vechiul testament deshi spune Domnul sa omoare toate femeile care au cunoscut barbat, eu nu am citit din ce spui tu, n-am ajuns pe acolo sincer, dar fiindca te cred, ca precis asha spune despre femeile ushoare care se ocupau de astfel de lucruri si precis ishi si faceau intreruperi de sarcina sau ishi lepadau copiii, fireshte cu consimtzamintul sau la indicatzia barbatzilor respectivi...

Numeri31/17
17. Ucideti dar toti copiii de parte barbateasca si toate femeile ce-au cunoscut barbat, ucideti-le.

versetul se refera la capturile evreilor...femeile care au cunoscut barbat insarcinate sau nu sa fie ucise...doar alea virgine sa le pastreze pentru ei...asa a zis D-zeu
poi nu am ghicit fiindca tzi-am zis ca nu stiu ca n-am citit,

dar acolo nu e vorba despre femei si copii si sarcina lor ci despre captura luata dupa razboi, de la inamicul infrant... iar daca vei citi si vei interpreta lucrurile cu ajutorul lui Dumnezeu si Domnul Nostru Iisus Hristos, vei intzelege la ce se refera si de ce li s-a cerut asha de catre conducatorii lor... N-am sa-tzi dezvului, ci am sa te las sa descoperi singura... doar atata itzi pot spune ca nu era vorba despre copii si despre insarcinate sau fecioare... ci despre captura de razboi... :satisfied:
Reply With Quote
Vechi 30.05.2007, 19:29:36
Senior Member

Implicit

Citat:

proavort nu cred sa fie versuri dar este adevarat ca nu stiu sa fie nici contraavort... iar in citatele date de tine, stimata dillema se intzeleg si deduc foarte multe, iar superficialitatea in interpretare, nu tzi-am banuit-o pana acuma...
stii ca e pacat sa interpretezi Biblia? duce la erezii.Eu pur si simplu ti-am dat versetul sa il citesti. Poate matale l-ai interpretat ..dar doar l-am postat.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2007, 19:31:14
Senior Member

Implicit

Citat:

Deci dilema draga, vreau sa zic cum ca asha este, avortul este liber dinpunct de vedere juridic, dar el este condamnat de BOR dar si de creshtinism in general, pe bazele interpretarilor date de sfintzii parintzi, dar cum sunt foarte mult pacate si nu numai avortul Domnul ne indeamna la iertare si indreptare si smerenie ca doreshte nu moartea celui ce a greshit ci sa fie viu adica sa nu mai faca avorturi pe maideparte... Domnul Iisus Hristos stiind ca e foarte greu ce ne cere.
Iar eu cred ca baza bisericii ar trebui sa fie Biblia intai asa-i?
Reply With Quote
Vechi 30.05.2007, 19:33:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:

Numeri31/17

poi nu am ghicit fiindca tzi-am zis ca nu stiu ca n-am citit,

dar acolo nu e vorba despre femei si copii si sarcina lor ci despre captura luata dupa razboi, de la inamicul infrant... iar daca vei citi si vei interpreta lucrurile cu ajutorul lui Dumnezeu si Domnul Nostru Iisus Hristos, vei intzelege la ce se refera si de ce li s-a cerut asha de catre conducatorii lor... N-am sa-tzi dezvului, ci am sa te las sa descoperi singura... doar atata itzi pot spune ca nu era vorba despre copii si despre insarcinate sau fecioare... ci despre captura de razboi... :satisfied:
adica nu conteaza...femeie, femeie insarcinata, copil...e prada de razboi si sa pastreze doar virginele...dar de ce si nu virginii? c-am misogini evreii astia
Reply With Quote
Vechi 30.05.2007, 21:47:44
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
Ce cred eu...nu sunt pentru avortul la cerere. Pana si ateistii considera avortul imoral. dar sunt pentru avort cand viata mamei este pusa in pericol, in cazul unui viol cand viitorul unei familii poate fi destramat sau viitorul unei copile. In cazul cand acestea accepta sa aiba copilul ...pe astea le consider martire. Mama care moare stiind ca viata ii este pusa in pericol din cauza sarcinii...este sinucidere.
Ai o viziune foarte ciudata asupra avortului .
Tu spui :Mama care moare stiind ca viata ii este pusa in pericol din cauza sarcinii...este sinucidere
Stii cum suna asta suna ca si cum ai spune
Mie nu-mi place sa omor pe nimeni dar daca sunt pusa intr-o situatie grea va trebui totusi sa omor...cam asa suna si afirmatia lui mata

Draga mea tocmai aceea femei este martira ..
Asta nu este sinucidere asta este sacrificiu.O femeie care isi pune vita pentru copilul ei este martira si se duce direct in rai .
In primul rand De ce modifici cuvintele din scriptura ???
De ce nu ei si ipoteza si concluzia:
22Dacă se ceartă doi oameni, și lovesc pe o femeie însărcinată, și o fac doar să nască înainte de vreme, fără altă nenorocire, să fie pedepsiți cu o gloabă, pusă de bărbatul femeii, și pe care o vor plăti după hotărîrea judecătorilor.

23 Dar dacă se întîmplă o nenorocire, vei da viată pentru viată,

24 ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mînă pentru mînă, picior pentru picior,

25 arsură pentru arsură, rană pentru rană, vînătaie pentru vînătaie.

26 Dacă un om loveste ochiul robului său, fie bărbat fie femeie, si -l face să-si piardă ochiul, să -i dea drumul, ca despăgubire pentru ochiul lui.

27 si dacă face să cadă un dinte robului său, fie bărbat fie femeie, ca despăgubire pentru dintele lui, să -i dea drumul.

28 Dacă un bou va împunge și va omorî pe un bărbat sau pe o femeie, boul să fie ucis cu pietre, carnea să nu i se mănînce, iar stăpînul boului să nu fie pedepsit.
[u]Deci se vede clar ca aici nu este vorba despre avortul pe care femeia il face de buna voie si este vorba de infrctiunile care le provoaca anumiti subiecti in anumite situatii...[/i]

NUMERII....Asadar aici este vorba despre copiii fenmeilor care s-au inchinat idolilor ..iar nu este doar un verset asa cum ai scris tu

1. Apoi a grăit Domnul cu Moise și a zis:
2. "Răzbună pe fiii lui Israel împotriva Madianiților, și apoi te vei adăuga la poporul tău".
3. Iar Moise a grăit poporului și a zis: "Înarmați dintre voi oameni pentru război, ca să meargă împotriva Madianiților și să săvârșească răzbunarea Domnului asupra Madianiților.
4. Din toate semințiile fiilor lui Israel să trimiteți la război, câte o mie din fiecare seminție".
5. Și și-au ales din miile lui Israel, câte o mie din fiecare seminție, adică douăsprezece mii de oameni, înarmați pentru război.
6. Pe aceștia i-a trimis Moise la război, câte o mie din fiecare seminție; și cu ei a trimis la război pe Finees, fiul preotului Eleazar, fiul lui Aaron; și acesta avea în mâinile sale vasele sfinte și trâmbițele de strigare.
7. Și au lovit ei pe Madian, cum poruncise Domnul lui Moise, și au ucis pe toți cei de parte bărbătească.
8. Împreună cu ucișii lor au căzut și regii madianiți: Evi, Rechem, Țur, Hur și Reba - cinci regi madianiți - și Valaam, fiul lui Beor, a căzut de sabie, împreună cu ucișii acelora.
9. Iar pe femeile Madianiților și pe copiii lor le-au luat fiii lui Israel în robie; și toate vitele lor, toate turmele lor și toate avuțiile lor le-au luat pradă.
10. Toate cetățile lor din ținuturile lor cu toate satele lor le-au ars cu foc.
11. Toată prada și tot ce-au apucat de la om până la dobitoc au luat cu ei.
12. Robii, prada și cele apucate le-au dus la Moise, la preotul Eleazar și la obștea fiilor lui Israel, în tabăra din șesul Moabului, care este lângă Iordan, în fața Ierihonului.
13. În întâmpinarea lor au ieșit din tabără Moise, Eleazar preotul și toate căpeteniile obștii.
14. Atunci s-a mâniat Moise pe căpeteniile oștirii, pe căpeteniile miilor și pe sutașii care se întorseseră de la război, și le-a zis Moise:
15. "Pentru ce ați lăsat vii toate femeile?
16. Căci ele, după sfatul lui Valaam, au făcut pe fiii lui Israel să se abată de la cuvântul Domnului, pentru Peor, pentru care a venit pedeapsă asupra obștii Domnului.
17. Ucideți dar toți copiii de parte bărbătească și toate femeile ce-au cunoscut bărbat, ucideți-le.
18. Iar pe fetele care n-au cunoscut bărbat, lăsați-le pe toate vii pentru voi.
19. Și să ședeți afară din tabără șapte zile; toți cei ce ați ucis om și v-ați atins de om ucis să vă curățiți în ziua a treia și în ziua a șaptea, și voi și robii voștri.
20. Toate hainele, toate lucrurile de piele, tot ce este făcut din păr de capră și toate vasele de lemn să le curățiți".
21. Apoi a zis preotul Eleazar oștenilor care fuseseră la război: "Hotărârea legii, pe care a dat-o Domnul lui Moise, este aceasta:
22. Aurul, argintul, arama, fierul, plumbul, cositorul
23. Și tot ce trece prin foc, să le treceți prin foc, ca să se curețe;
DEUTERONOMUL: AICI ESTE VORBA DE NEASCULTARERA FATA DE DUMNEZEU

31. Boul tău să fie junghiat sub ochii tăi și să nu-l mănânci tu; asinul să ți-l ia și să nu ți-l mai aducă; oile tale să fie date vrăjmașilor tăi și nimeni să nu te izbăvească;
32. Fiii tăi și fiicele tale să fie date la popor străin; ochii tăi să-i vadă și să se topească în toate zilele de mila lor, dar să nu ai nici o putere în mâinile tale;
33. Roadele pământului tău și toate ostenelile tale să le mănânce un popor pe care tu nu l-ai cunoscut, iar tu să fii numai strâmtorat și chinuit în toate zilele;
34. Din pricina celor ce-ți vor vedea ochii tăi, îți vei ieși din minți;
35. Domnul te va lovi cu lepră rea peste genunchi și peste fluiere și din tălpile picioarelor tale până în creștetul capului tău, de care nu te vei mai putea vindeca;
36. Te va duce Domnul pe tine și pe regele tău, pe care-l vei pune peste tine, la poporul pe care nu l-ai cunoscut nici tu, nici părinții tăi, și acolo vei sluji altor dumnezei de lemn și de piatră;
37. Și vei fi de spaimă, de pomină și de râs la toate popoarele la care te va duce Domnul Dumnezeul tău;
38. Vei semăna multă sămânță în țarină, dar puțină vei culege, pentru că o vor mânca lăcustele;
Vor veni asupra ta toate blestemele acestea, te vor urmări și te vor ajunge. până vei fi stârpit, pentru că n-ai ascultat glasul Domnului Dumnezeului tău și n-ai păzit poruncile Lui, nici hotărârile Lui pe care ți le-a dat El.
46. Și vor fi ele semn și pecete asupra ta și asupra seminției tale în veci.
47. Pentru că tu n-ai slujit Domnului Dumnezeului tău cu veselia și cu bucuria inimii, când erai îmbelșugat de toate.
48. Vei sluji vrăjmașului tău, pe care-l va trimite asupra ta Domnul Dumnezeul tău, când vei fi în foamete și în sete și în golătate și în tot felul de lipsă; acela va pune pe grumazul tău jug de fier și te va istovi.
49. Trimite-va Domnul asupra ta popor din depărtare, de la marginea pământului; ca un vultur va veni poporul acela a cărui limbă tu nu o vei înțelege;
50. Popor crunt, care nu va da cinste bătrânului și nu va cruța pe cel tânăr.
51. Va mânca acela rodul dobitoacelor tale și rodul pământului tău, până te va nimici, căci nu-ți va lăsa nici pâine, nici vin, nici untdelemn, nici rodul vitelor tale, nici rodul oilor tale, până te va pierde.
52. Te va strâmtora în toate cetățile tale, până ce va dărâma, în tot pământul tău, zidurile tale cele înalte și tari în care nădăjduiești tu și te va împila în toate locașurile tale, în tot pământul tău pe care Domnul Dumnezeul tău ți-l dă.
53. Și vei mânca tu rodul pântecelui tău, carnea fiilor și fiicelor tale, pe care ți-i va fi dat Domnul Dumnezeul tău în timpul împresurării și al strâmtorării cu care te va strâmtora vrăjmașul tău.
54. Bărbatul tău, cel răsfățat și trăit în alintare, va privi cu ochi nemilostivi la fratele său; la soția de la sânul său și la ceilalți copii ai săi, care îți vor rămâne.
55. Și nu va da nici unuia din ei carne din copiii săi, pe care îi va mânca el, căci nu-i va mai rămâne nimic în vremea împresurării cu care te va strâmtora vrăjmașul tău în toate cetățile tale.

SCriptura nu se talcuieste cum il taie capul pe fiecare ..striga Sfantul Apostol Pavel
[color=red]Iar Dumnezeu are dreptul sa I-a viata cui vrea ..iar noi nu avem acest drept.[/color] Nu cumva faci parte din vreo secta???
Reply With Quote
Vechi 31.05.2007, 08:24:16
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Nu are sens sa ma mai amestec in discutie, dar ramasesem cu o mica nelamurire citind un mesaj de-al lui Vsovi. Ai spus ca BOR condamna avortul, dar dpdv juridic este legal. Dar oare BOR nu lupta pt interzicerea avortului? Asta mi se pare o absurditate, sa te amesteci asa in liberul arbitru dat de Dumnezeu la urma urmei. Si asociatia Pro Vita din cate stiam lupta cu strasnicie pentru interzicerea avortului. Asta mi se pare revoltator: sunteti crestini, nu va obliga nimeni sa faceti avort. Dar nu toti oamenii din Romania sunt crestini, au aceleasi principii; sa ii interzici unui ateu spre exemplu sa faca avort pentru ca este pacat in fata lui Dumnezeu este putin absurd. In plus avem dovada vie a consecintelor interzicerii.

In plus 2 :) : asociatii gen pro vita(nu vorbesc de Romania, dau exemplu...Anglia) arunca cu pietre in geamul doctorilor care fac avort. Este corect?
Reply With Quote
Vechi 31.05.2007, 08:50:26
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Nu uita ca esti pe un forum pentru crestini ortodocsi nu pentru atei???
Reply With Quote
Vechi 31.05.2007, 09:21:28
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Pai da, dar este corect ca BOR sa lupte pentru interzicerea avortului in mod legal? cam asta era intrebarea principala; a fost un exemplu ateismul
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Avortul- canon de pocainta annajanette Generalitati 192 11.12.2013 21:45:32
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 05:57:38
Avortul selectiv Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 22 04.06.2012 23:54:52
STOP avortul in Romania Floare de lotus Umanitare 9 26.04.2011 21:43:26
AVORTUL roxanica Generalitati 170 16.02.2008 23:00:39