![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Întrebare
Tu ,Florin Ionut te impartasesti saptamanal? Pentru ca ,chiar daca ai postat bine ,daca nu ai propria exeprienta,nu e bine sa argumentezi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai sus scrie clar: desfrânarea (sub orice formă: malahie, adulter, sodomie, gomorie etc.) este pacat de moarte, deci opreste de la cuminecare. Adica: nu comiti pacate de moarte, vii si te impartasesti chiar si fara spovedanie. Te cercetezi inainte cu atentie daca nu ai comis intre timp vreun pacat grav de genul celor de mai sus si, daca ai un pacat de moarte sau mai greu pe constiinta, mergi sa-l marturisesti. Apoi duhovnicul stie cel mai bine daca te opreste o perioada sau te dezleaga sa te apropii de aceasta cutremuratoare Taina.
|
||||
|
||||
![]()
Daca n-as face-o, nu as argumenta. Dar nu uita: toate cu aprobarea preotului duhovnic!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.canoaneortodoxe.net/pdf/1...Apostolice.pdf Canonul 66 Apostolic: Toți credincioșii care intră în biserică și ascultă scripturile, dar nu rămân la rugăciune (slujbă) și la Sfânta Împărtășanie, aceia trebuie să se afurisească, ca făcând neorânduială în biserică. http://canoaneortodoxe.net/pdf/3.Can...e_Antiohia.pdf CANONUL 2 Antiohia : Toți cei ce intră în Biserică și ascultă Sfintele Scripturi, dar nu participă la rugăciune împreună cu poporul, sau se feresc de participare la Sfânta Euharistie potrivit oarecărei nerânduieli, aceștia să se lepede din Biserică, până când nu se vor mărturisi și nu vor arăta roduri de pocăință, și atunci rugându-se vor putea primi iertare. Stii tu altfel?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
,,Iar daca la o Liturghie nu ne-am impartasit,sa avem constiinta pacatului ca l-am refuzat pe Hristos pentru ca nu ne-am pregatit ca sa-l primim,preferand mai bine mancarea,odihna,placerile lumii ,lucrul..,,
din prefata de Serafim Joanta (admiratie ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nu cred ca l-au citit multi, pentru ca e cam lung. Si eu l-am parcurs pe fragmente. Daca nu era atat de interesant, m-as fi descurajat, ca nici eu nu citesc chiar orice-mi pica-n mana.
Asta e linkul: http://www.blog.teologie.net/2010/01...ne-impartasim/ . Parintele ieromonah tine si un forum unde unde scriu cativa oameni bine pregatiti teologic: http://forum.teologie.net/index.php?...15a89932398a35 El insusi este sef de promotie (la Iasi), doctor in Teologie si fost decan la Edinet.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cei care fac pacate grave trebuie sa se spovedeasca, bineinteles. Si cum zice Noesisaa, daca nu au intentia sincera de a se lasa de ele, nici spovedania nu are sens pentru ei. Spovedania presupune pocainta (adica metanoia, intoarcere la Dumnezeu). Alt aspect, lasand la o parte faptul ca aceste pacate opresc de la impartasanie (poate doar in afara fumatului, aici avem opinii diferite): aceasta intrebare imi suna ca cea a lucrarorilor in vie care au venit de dimineata: pai de ce Doamne cei care au venit mai tarziu (deci au facut mai putina treaba) primesc acelasi salariu?? Cine suntem noi sa il judecam pe cel de alaturi, sa zicem: de ce asta care se cearta regulat cu nevasta sau se enerveaza pe copiii sau are crize de depresiune sau mai stiu eu ce (desi se spovedeste si lupta), sa se impartaseasca mereu ca mine care nu am aceste patimi? De unde stim noi copiii cuminti ca nu suntem mai pacatosi decat unul care are pacate mai vizibile (dar de care se pocaieste si incearca sa se indrepte)? Poate noi suntem mai mandri, mai nesimtitori, mai grosi la obraz.. stiu eu? Pacate mai subtile, care ne ingroasa sufletul mai tare decat unuia care face pacate mai vizibile, mai grosiere, dar se caieste de ele. Intr-adevar, impartasania nu este coronita. O primim si ca sa ne apere de ispite si sa ne ajute in lupta duhovniceasca. Daca suntem mai inclinati spre pacate, cu atat mai mult avem nevoie de ea. Uite-te ce scrie si in rugaciunile de la impartasanie: ne rugam sa ne fie pavaza uimpotriva pacatului...
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 05.05.2010 at 11:55:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
minunat articolul..il voi mai reciti. ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim saptamanal | Daniel777 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 433 | 23.05.2015 02:12:04 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|