Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.05.2010, 17:15:15
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
ti-l dau cu o conditie..nu mai intri pe asta.accepti?
acolo cand se da ignore cuiva dispar si toate mesajele pe care le-a scris.
retrag comentariul 9santajul)scuze..de la nerv.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 17:16:16
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Maria, nu te supara dar daca nu vrei sa recunosti anumite aspecte macar nu mai cauta polemica... Toata lumea stie ceea ce tu te codesti a afirma sau recunoaste...
Gabriela, nu cred niciun fel de acuzatii pentru care nu se aduc dovezi. Asta nu inseamna ca nu stiu, ci ca nu accept informatii false.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 17:35:20
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Gabriela, nu cred niciun fel de acuzatii pentru care nu se aduc dovezi. Asta nu inseamna ca nu stiu, ci ca nu accept informatii false.
Ce criterii ai pt a stabili adevarul/ falsitatea?
(asta te tot intrebam..)
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 17:56:37
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Anna, macar daca doar v-ati ruga pentru ei si nu ati ataca credinta nimanui ( vorbesc in general), pe principiul ca e al lui Mamona fiindca nu e ortodox, ar fi bine. Dar ce ne facem cu agresivitatea asta, care maine, poimaine se poate transforma in violenta si distruge vieti omenesti?
Nu atacam pe nimeni.
Si repet: daca nu crezi (la modul general, desigur) ca Iisus Hristos este Dumnezeu, atunci ce conteaza pentru tine ca noi spunem ca cineva se inchina lui mamona? Ar trebui sa-ti fie perfect indiferent.

(Dar tu spui.. "stai ca se inchina tot lui Dumnezeu". Si noi intrebam "Care Dumnezeu?"
Dumnezeu s-a intrupat ca sa se faca noua cunoscut.
Daca Dumnezeu nu se face singur cunoscut, nu poti sa-L cunosti prin deductii logice. Deci orice alt dumnezeu nu este decat un produs al fanteziei umane, nu este Dumnezeu Treime Caruia ne inchinam noi.
Deci nu este acelasi, punct.
In mod particular, daca tu nu crezi in Crez, deja nu mai vorbim despre aceleasi lucruri.
Daca tu te-ai inchina unei flori albastre sau unui inorog roz, aceasta nu inseamna ca Dumnezeu este acelasi pentru toti. Este Acelasi pt toti. Doar ca nu toti se inchina Lui. Desi suntem creati si tinuti in viata de Acelasi Dumnezeu, nu ne inchinam toti Lui, ci fiecare la ceea ce stie..
Eu ma inchin la Sf. Treime, tu.. habar n-am, dar daca nu este Sf. Treime (=adica Dumnezeu revelat, nu cel cunoscut cu mintea si prin puteri omenesti), atunci te inchini deja la altceva..
Nu stiu daca ma fac inteleasa.. explic si iar explic...)

Cat despre violenta.. poate ca maine NOI vom fi victime. Totusi crestinii ortodocsi sunt in numar fff mic.. cum poti crede ca suntem calaii cuiva? Mai probabil vom juca rol de victime, deci toata discutia asta siropoasa nu are rost, ca de fapt nu noi suntem in situatia de a arata mila, ci vom vedea cata mila vor arata altii fata de noi cand se va trece la inscaunarea antihristului.. Sa marturisesti adevarul nu este o pozitie de putere, ci un risc asumat.

Si cine spunea despre cruce.. are dreptate. Multi se zgaiesc la crucea de la gat.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 18:29:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ce criterii ai pt a stabili adevarul/ falsitatea?
(asta te tot intrebam..)
De exemplu, cand se fac anumite acuzatii, trebuiesc aduse si dovezi cat mai clare care sa confirme aceasta acuzatie. Nu parerea unuia sau altuia si nu zvonuri.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 18:32:09
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu atacam pe nimeni.
Si repet: daca nu crezi (la modul general, desigur) ca Iisus Hristos este Dumnezeu, atunci ce conteaza pentru tine ca noi spunem ca cineva se inchina lui mamona? Ar trebui sa-ti fie perfect indiferent.

(Dar tu spui.. "stai ca se inchina tot lui Dumnezeu". Si noi intrebam "Care Dumnezeu?"
Dumnezeu s-a intrupat ca sa se faca noua cunoscut.
Daca Dumnezeu nu se face singur cunoscut, nu poti sa-L cunosti prin deductii logice. Deci orice alt dumnezeu nu este decat un produs al fanteziei umane, nu este Dumnezeu Treime Caruia ne inchinam noi.
Deci nu este acelasi, punct.
In mod particular, daca tu nu crezi in Crez, deja nu mai vorbim despre aceleasi lucruri.
Daca tu te-ai inchina unei flori albastre sau unui inorog roz, aceasta nu inseamna ca Dumnezeu este acelasi pentru toti. Este Acelasi pt toti. Doar ca nu toti se inchina Lui. Desi suntem creati si tinuti in viata de Acelasi Dumnezeu, nu ne inchinam toti Lui, ci fiecare la ceea ce stie..
Eu ma inchin la Sf. Treime, tu.. habar n-am, dar daca nu este Sf. Treime (=adica Dumnezeu revelat, nu cel cunoscut cu mintea si prin puteri omenesti), atunci te inchini deja la altceva..
Nu stiu daca ma fac inteleasa.. explic si iar explic...)

Cat despre violenta.. poate ca maine NOI vom fi victime. Totusi crestinii ortodocsi sunt in numar fff mic.. cum poti crede ca suntem calaii cuiva? Mai probabil vom juca rol de victime, deci toata discutia asta siropoasa nu are rost, ca de fapt nu noi suntem in situatia de a arata mila, ci vom vedea cata mila vor arata altii fata de noi cand se va trece la inscaunarea antihristului.. Sa marturisesti adevarul nu este o pozitie de putere, ci un risc asumat.

Si cine spunea despre cruce.. are dreptate. Multi se zgaiesc la crucea de la gat.
Incearca s-o iei si in felul acesta, de exemplu:Dumnezeu are un legamant cu evreii, un legamant cu crestinii. Este greu sa intelegi asa? Si daca esti crestin atunci nu face lucruri in dezacord cu ceea ce ti-a fost lasat sa urmezi.
Nu cred ca Hristos a spus undeva: persecutati-i pe evrei !
Daca crestinismul este o religie a dragostei si iertarii, nu inteleg rostul acestor judecati si intolerante fata de alti oameni. OK, inteleg sa nu accepti sa crezi ceea ce nu este conform cu invatatura lui Hristos, dar de aici pana la judecati si ura si lupte e cale lunga... Imparatia lui Dumnezeu pe pamant ar trebui sa fie scopul crestinului, care este o imparatie a pacii si dragostei fata de Dumnezeu si intre oameni, nu a luptelor interminabile.

Last edited by maria-luisa; 19.05.2010 at 19:07:30.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2010, 19:12:42
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit Parintele Cleopa despre dragoste

- Prin ce anume se arata dragostea ce adevarata catre aproapele?
- Dragostea cea adevarata se face cunoscuta nu numai prin daruirea de milostenii, ci cu mult mai mult, prin impartasirea cuvantului lui Dumnezeu si prin slujirea trupeasca a celor bolnavi.
Vechi 19.05.2010, 19:15:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
- Prin ce anume se arata dragostea ce adevarata catre aproapele?
- Dragostea cea adevarata se face cunoscuta nu numai prin daruirea de milostenii, ci cu mult mai mult, prin impartasirea cuvantului lui Dumnezeu si prin slujirea trupeasca a celor bolnavi.
Da, cuvantul lui Dumnezeu care vorbeste prin noi cu iubire de Dumnezeu si de semeni...
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 10:25:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, cuvantul lui Dumnezeu care vorbeste prin noi cu iubire de Dumnezeu si de semeni...
Si fiindca tot a venit vorba despre cuvantul "dragoste" si ca sa nu deviem prea mult de la subiectul acestui topic, sa ne amintim cate ceva despre ce inseamna cu adevarat sensul acestui cuvant:
Corinteni

Capitolul 13
1. De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător.
2. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește.
4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul.
6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă.
8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;
9. Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim.
10. Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa.
11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu.
13. Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.

A fost sensul acestui cuvant denaturat? Daca da, cum?
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 10:48:51
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

@
Observ ca nici la tine nu pare sa existe dragoste,de aici rezulta ca nu ai dreptate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preotul roman omnipod Preotul 21 09.03.2012 19:52:15
Dictionar forum Melissa Generalitati 38 10.02.2011 10:26:18
A fi roman,o rusine mihailt Generalitati 129 05.09.2010 19:52:32
Dictionar al scriitorilor romani (pentru cei interesati) LapetiteMoc Generalitati 0 27.04.2010 11:38:20
Episcop roman rapit de k.G.B. praxis Intamplari adevarate 2 18.11.2008 01:48:05