![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Rusia fost crestinata pe la anii 1300-1400 pe vremea lui Rubliov ,cam aproape de perioada cand francezii si spaniolii catolici masacrau indieni in jungla Amazoniana.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Desigur, convertirea Rusiei la catolicism nu i-a împiedicat pe ruși ca, după câteva secole, să-i măcelărească pe catolici. Aici s-a ajuns în urma schismei. Important de reținut este că ortodocșii, ca și protestanții, nu au convertit vreodată vreun popor, ci toate națiunile care sunt, astăzi, creștine, sunt astfel în urma efortului de evanghelizare și misiune a Bisericii Catolice.
|
|||
|
|||
![]()
Pt. doamna Anita:
Ok, catolicii au masacrat, catolicii au colonizat, catolicii sunt homosexuali și își vând bisericile, catolicii se uită cu jind la români, catolicii sunt dracul pe pamant si au facut si au dres ce vreți dumneavoastră. Acum, putem să ne întoarcem la răspunsul la întrebarea mea care nu privește pe catolici, ci pe ortodocși ? Repet întrebarea: Cum a îndeplinit BO porunca Mântuitorului: "Mergeți și faceți ucenici din toate neamurile" ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici ceva interesant |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nicaieri mai mult decat la catolici sau protestanti nu am vazut manifestari de fanatism religios.
Chiar scriitorii francezi ataca aceat aspect (vezi romanul Calugarita ,sau Manastirea din Parma. Ca sa nu mai vorbesc de Decameronul care mi se pare o carte licentioasa si sper sa nu fie adevarat ce scrie acolo.) "Cine vrea sa vina la Mine sa-si ia crucea si sa-mi urmeze Mie" Nu contest ca si la catolici sunt persoane dedicate lui Hristos ,care indeplinesc in tot ceea ce fac voia lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
"Cu grija, moncher" si "nicidecum cu sabia" sunt doua non raspunsuri (ca să nu mai spun că primul e la mișto).
Astept in continuare un raspuns pertinent la întrebarea: Dacă, și cum, a îndeplinit BO porunca Mântuitorului: "Mergeți și faceți ucenici din toate neamurile". Editare: Ok, doamna Anita, suntem fanatici, chiar mai fanatici decât protestanții, chiar scriitorii francezi scriu despre asta, dar dumneavoastră ați rămas datoare cu un răspuns la o întrebare despre BO. |
|
||||
|
||||
![]()
Idei puține și fixe!
Ce să-i faci? Dacă atât poate, nici bunul Dumnezeu nu cere mai mult, de ce ar trebui noi să-l luminăm pe domnul avocat?
|
|||
|
|||
![]() Last edited by ovidiu b.; 15.12.2011 at 10:57:17. |
|
|||
|
|||
![]()
OVidiu B., din fericire am reusit sa vad link-ul, dupa ce l-ai modificat nu mai merge.
Foarte sugestiv articolul, ne arata cum oricine poate gasi adevarul daca il cauta desi nu au auzit de Biserica Ortodoxa: "Uganda a fost prima țară de la sud de pustiul Sahara, unde Biserica Ortodoxă și-a început activitatea misionară. În anul 1919, un grup de patru ugandezi, citind Sfânta Scriptură și diferite cărți despre istoria creștinismului, au fost interesați de înțelesul cuvântului “ortodoxie” și, după mai multe cercetări, au ajuns la concluzia că Biserica Ortodoxă este cea care posedă învățătura adevărată de credință. Deși inițial au intrat în comuniune cu o biserică necanonică intitulată ortodoxă, cei patru ugandezi, printre care și bunicul actualului mitropolit, au ajuns în cele din urmă în legătură cu preotul grec, responsabil din partea Patriarhiei Alexandriei pentru diaspora din Africa. Acesta le-a explicat adevărurile de credință și a dispus hirotonia a doi dintre ei. În anii ‘30 Patriarhul Hristofor II a recunoscut și binecuvântat noua misiune ortodoxă din Uganda, care deja dădea primele sale roade." |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|