![]() |
![]() |
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
El cel drept pentru cei nedrepti, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, Cu care S-a coborât si a propovăduit si DUHURILOR TINUTE IN INCHISOARE, Care fuseseră neascultătoare altădată, când indelunga-răbdare a lui Dumnezeu astepta, in zilele lui Noe, si se pregătea corabia in care putine suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă. Despre ce sufllete era vorba dacă voi sectantii adventistii nu credeti in existenta constienta a sufletului dupa moarte? Nici cele de la Marcu 9.45. Si de te sminteste piciorul tău, taie-l, că mai bine iti este tie să intri fără un picior in viată, decât având amândouă picioarele să fii azvârlit in gheena, in focul cel nestins, Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge. Despre ce chinuri e vorba dacă voi adventistii nu credeti in existenta chinurilor Iadului si a vietii vesnice a sufletului? La fel acelasi lucru spune Hristos la Ioan 5.29: Si vor iesi, cei ce au făcut cele bune spre invierea vietii si cei ce au făcut cele rele spre invierea osândirii. Si sa reiau si Luca 16: 22-: 22. Si a murit saracul si a fost dus de catre ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost inmormantat. 23. Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui… Iar el a zis: Rogu-te, dar, parinte, sa-l trimiti in casa tatalui meu, 28. Caci am cinci frati, sa le spuna lor acestea, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin. 29. Si i-a zis Avraam: Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei. 30. Iar el a zis: Nu, parinte Avraam, ci, daca cineva dintre morti se va duce la ei, se vor pocai. 31. Si i-a zis Avraam: Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva dintre morti. Faptul că Hristos - cel care relatează această parabolă se adresează contemporanilor săi cu expresia “NU VOR CREDE NICI DACĂ AR INVIA CINEVA DIN MORTI” arată foarte clar la ce se referă când spune “AR INVIA”. Se referă la un suflet care există consteient – cum e cazul saracului Lazăr care era in Rai si care ar primi din nou un trup. Ce rost mai avea să spună Hristos această parabolă si să folosească termenul de inviere daca nu exista suflet constient dupa moarte? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Protestantii care sunt deschisi sa analizeze cinstit starea curenta a lumii protestante ar trebui sa se intrebe de ce, daca doctrina fundamentala Sola Scriptura este de la Dumnezeu, a rezultat in peste doua zeci de mii de grupuri diferite care nu sunt de acord cu privire la ce spune Biblia sau chiar cu privire la ce inseamna a fi crestin. De ce (daca Biblia este suficienta separata de Sfânta Traditie) un baptist, un adventist, un harismatic sau un metodist isi afirma fiecare credinta in Biblie fara a cadea insa de acord intre ei cu privire la intelesul ei. Iata o situatie, o concluzie pe care si protestantii o gasesc problematica. Din nefericire, protestantii dau vina pe orice cu exceptie cauzei primare. Idea de Sola Scriptura este atât de fundamentala pentru Protestantism incât a o pune la indoiala este ca si cum ai pune la indoiala pe Dumnezeu; si totusi, asa cum a spus Domnul, “pomul bun aduce roade bune, dar pomul rau aduce poame rele” (Matei 7:17). Daca judecam Sola Scriptura dupa roadele ei suntem obligati sa tragem concluzia ca acest pom trebuie „taiat si aruncat in foc” (Matei 7:19). Domnule Marian . V-a spus să vă inscrieti pe un forul administrat de o secta neoprotestanta. Dumneavoastra ati raspuns: Citat:
Sa vedem ce reactie vor avea, si ei sunt eretici, si ei spun ca se folosesc numai de principiul Sola Scriptura, dar unele aspecte ale sectei adventiste le resping ferm. Sa vedem cat or sa va tina pe forum! Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu l-am rugat sa se duca pe un forum de-al sau,impreuna cu altii care sunt ca el,insa se pare ca nu vrea.Lasa-l frate sa se faca de ras pe aici,si nu-i mai acorda atata atentie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si, ca sa nu ziceti ca sunt baiat rau, va mai dau doua versete de care se agata cei care sustin ca omul cand moare, de fapt nu moare: Apocalipsa cap 6:9,10. "Atunci sarpele a zis femeii:"Hotarat ca nu veti muri"(Facerea 3:4). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credeti ca Domnul Iisus Hristos comunica cu mortii? Este un pacat mare pentru care Saul a murit. Credeti ca Dumnezeu ne spune ceva si El face altcumva? Sa intelegem clar un lucru. Cu un om se poate comunica numai daca este viu sau daca a fost inviat. Nu incercati sa-i convingeti si pe altii ca mortii vorbesc ca faceti un mare pacat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deoarece acest principiu nu este respectat in totalitate, au aparut diferente intre culte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am intrat, inca, pe acel forum. Am prea mult de lucru cu dvs. si nu am timp. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Baptisti | elena_si | Secte si culte | 15 | 01.09.2010 21:28:04 |
Despre inmormantare la baptisti | cdiasimi | Secte si culte | 3 | 28.12.2008 19:24:00 |
|