Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2008, 20:18:16
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariann
- spuneti ca am schimbat subiectul cand s-a deschis discutia depre existenta constienta a sufletului dupa moarte. Eu cred ca am postat multe versete din biblie care arata clar ca in timpul mortii (pana la inviere) omul nu este constient. Dvs. v-ati agatat cu disperare de parabola bogatului nemilostiv (Luca cap. 16) pe care, se pare, ca nu ati inteles-o corect. In loc sa intelegeti invatatura de la sfarsitul parabolei, ati inventat dvs. o alta invatatura. Spuneati ca, daca Domnul Iisus Hristos a vorbit in acea parabola despre o conversatie intre omul bogat si Avraam, trebuie sa intelegem ca omul bogat, chiar daca era mort, era constient si putea vorbi. Repet: daca eu va spun fabula cu corbul si cu vulpea, dvs. o sa trageti concluzia ca vulpea si corbul vorbesc, in loc sa intelegi morala de la sfarsit.
Iarăsi spui neadevăruri. Nu ai explicat sub nici o formă versetele: 1 Pet. 3.18-20

El cel drept pentru cei nedrepti, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, Cu care S-a coborât si a propovăduit si DUHURILOR TINUTE IN INCHISOARE, Care fuseseră neascultătoare altădată, când indelunga-răbdare a lui Dumnezeu astepta, in zilele lui Noe, si se pregătea corabia in care putine suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă.

Despre ce sufllete era vorba dacă voi sectantii adventistii nu credeti in existenta constienta a sufletului dupa moarte?

Nici cele de la Marcu 9.45.
Si de te sminteste piciorul tău, taie-l, că mai bine iti este tie să intri fără un picior in viată, decât având amândouă picioarele să fii azvârlit in gheena, in focul cel nestins, Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge.

Despre ce chinuri e vorba dacă voi adventistii nu credeti in existenta chinurilor Iadului si a vietii vesnice a sufletului?

La fel acelasi lucru spune Hristos la Ioan 5.29:
Si vor iesi, cei ce au făcut cele bune spre invierea vietii si cei ce au făcut cele rele spre invierea osândirii.

Si sa reiau si Luca 16: 22-:
22. Si a murit saracul si a fost dus de catre ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul si a fost inmormantat. 23. Si in iad, ridicandu-si ochii, fiind in chinuri, el a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui…
Iar el a zis: Rogu-te, dar, parinte, sa-l trimiti in casa tatalui meu,
28. Caci am cinci frati, sa le spuna lor acestea, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.
29. Si i-a zis Avraam: Au pe Moise si pe prooroci; sa asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, parinte Avraam, ci, daca cineva dintre morti se va duce la ei, se vor pocai.
31. Si i-a zis Avraam: Daca nu asculta de Moise si de prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva dintre morti.

Faptul că Hristos - cel care relatează această parabolă se adresează contemporanilor săi cu expresia “NU VOR CREDE NICI DACĂ AR INVIA CINEVA DIN MORTI” arată foarte clar la ce se referă când spune “AR INVIA”. Se referă la un suflet care există consteient – cum e cazul saracului Lazăr care era in Rai si care ar primi din nou un trup.

Ce rost mai avea să spună Hristos această parabolă si să folosească termenul de inviere daca nu exista suflet constient dupa moarte?

Citat:
referitor la schimbarea subiectului cand a fost vorba despre starea omului in moarte: am avut o postare recenta, adresata chiar dvs. la care ati evitat sa raspundeti. Bine ca ati gasit prilejul sa mai aduceti ceva jigniri. De la asta nu va feriti.
reia postarea

Citat:
ati spus ca aventistii se apropie de modul comunist de gandire, care nu credeau in viata dupa moarte. Mare neadevar. Revenirea Mantuitorului, invierea si viata vesnica sunt cateva din punctele centrale ale credintei celor ce-L asteapta pe Domnul Iisus Hristos.
Eu doar am tras o concluzie, de fapt tu ai spus asta. Când ne-am referit la cultul Fecioarei Maria d-ta ai spus că voi adventistii doar cinstiti “memoria” ei, nu pe ea, pentru că voi nu credeti in existenta constienta a sufletului dupa moarte. La fel cinsteau si comunistii care erau atei “memoria lui Stalin”, “a lui Lenin” etc, pentru ca logic fiind atei, nu credeau nici ei in existenta sufletului dupa moarte si nu il puteau cinsti pe Lenin si pe Stalin si pe alti smintiti decat “memoria lor”.

Citat:
v-ati laudat ca cunoasteti doctrina adventista si apoi ati spus ca adventistii cred in domnia de 1000 de ani a Domnului Iisus Hristos pe pamant. Alt neadevar. Adventistii nu cred in domnia de 1000 de ani pe pamant ci in cer. Apoi va avea loc revenirea pe un pamant nou.
Tot invatatura eretica milenarista e si aceasta.

Citat:
ati spus ca principul "Sola Scriptura" inseamna interpretarea personala a Scripturii. Alt neadevar. "Sola Scriptura" inseamna "Numai Scriptura" si prin asta intelegem ca orice verset din Biblie se explica cu alte versete din Biblie.
Sola Scriptura e unul de sloganurile ereticilor protestanti si nou-protestanti.
Protestantii care sunt deschisi sa analizeze cinstit starea curenta a lumii protestante ar trebui sa se intrebe de ce, daca doctrina fundamentala Sola Scriptura este de la Dumnezeu, a rezultat in peste doua zeci de mii de grupuri diferite care nu sunt de acord cu privire la ce spune Biblia sau chiar cu privire la ce inseamna a fi crestin. De ce (daca Biblia este suficienta separata de Sfânta Traditie) un baptist, un adventist, un harismatic sau un metodist isi afirma fiecare credinta in Biblie fara a cadea insa de acord intre ei cu privire la intelesul ei. Iata o situatie, o concluzie pe care si protestantii o gasesc problematica. Din nefericire, protestantii dau vina pe orice cu exceptie cauzei primare. Idea de Sola Scriptura este atât de fundamentala pentru Protestantism incât a o pune la indoiala este ca si cum ai pune la indoiala pe Dumnezeu; si totusi, asa cum a spus Domnul, “pomul bun aduce roade bune, dar pomul rau aduce poame rele” (Matei 7:17). Daca judecam Sola Scriptura dupa roadele ei suntem obligati sa tragem concluzia ca acest pom trebuie „taiat si aruncat in foc” (Matei 7:19).
Domnule Marian . V-a spus să vă inscrieti pe un forul administrat de o secta neoprotestanta. Dumneavoastra ati raspuns:

Citat:
Am intrat pe un forum baptist (Misiunea VoxDei). Era acolo alt sustinator al invataturilor adventiste, mult mai bine pregatit decat mine (eu sunt un simplu functionar si am doar vre-o 4 ani de studii biblice). Mi-a placut corectitudinea baptistilor. Nu erau permise cuvinte jignitoare sau alte acte de "indisciplina". Pe acel forum, respectul era la el acasa.
Buun! Acuma dacă toti sunteti pe un forum al unor sectanti ca dumneavoastra, care sustin si ei principiul Numai si Numai Scriptura , incercati sa ii convingeti pe baptistii si pe penticostalii de acolo de valabilitatea cinstirii sambetei, de inexistenta iadului ca loc de chin vesnic, de mileniul Adventist, interdictia de a consuma carne de porc si de toate celelete aspece ale sectei adventiste de care ati incercat sa ne convingeti pe noi ortodocsii.
Sa vedem ce reactie vor avea, si ei sunt eretici, si ei spun ca se folosesc numai de principiul Sola Scriptura, dar unele aspecte ale sectei adventiste le resping ferm. Sa vedem cat or sa va tina pe forum!

Citat:
Astea sunt o parte din nedevarurile spuse de dvs. Cele referitoare la Ellen White nu prea ma intereseaza. Puteti zice ce doriti despre acea femeie. Nu cunosc prea bine (aproape deloc) istoria vietii ei si nici nu mi se pare important de cunoscut acest lucru. Eu am intrat in biserica adventista pentru ca o consider cea mai apropiata de invataturile Sfintei Scripturi nu de invataturile vre-unui om.
Atunci cum se exlica faptul că ce ai invatat dumneata din Sfanta Scriptura, coincide perfect cu ceea ce a propovaduit fondatoarea sectei adventistilor, Ellen White, profetesa mincinoasă? Nu e vorba de o inoculare si de o influenta? De ce ceilatiti sectanti (iehovisti, baptisti, penticostali etc) nu văd si ei aceleasi lucruri in Biblie pe care le vedeti dvs? Pentru ca si ei dupa principiul Sola Scriptura se iau.

Citat:
Se vede ca va numiti tot Ovidiu. Si tizul dvs. inventeaza profetii pe care le pune in carca adventistilor
haideti să vedem ce am "inventat" eu si ce ai combătut dumneata cu date concrete.

Vechi 10.07.2008, 02:22:37
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s

haideti să vedem ce am "inventat" eu si ce ai combătut dumneata cu date concrete.
Nu ai inventat nimic frate Ovidiu,insa Marian nu vede adevarul(nu ca nu vrea,nu poate).Te lupti cu morile de vant.E bine ca ripostezi intr-un mod logic si concret pt.apararea Ortodoxiei,insa acest om nu doreste sa se intoarca la Ortodoxie,de la care zice el ca a plecat.La intrebarile mele nu a raspuns decat vag(desi mai bine tacea),la postarile tale,evaziv si pueril.Lacunele si lipsurile dinn adventism,el nici macar nu doreste sa le vada.Crede ca este de ajuns sa faca ceva fapte bune(nu ca astea l-ar mantui,ca doar merge si el ca si ceilalti neoprotestanti pe principiul sola grazia),si se considera un om schimbat,un om mantuit chiar de catre Domnul Isus(magar)pe care(cica)l-a primit in inima lui.Degeaba ii explici ca aceste fapte bune fara adevarata credinta, nu au nicio valoare,ba chiar diavolul il ajuta sa le faca(doar il are in mana).Fara Sfanta Cruce,fara cele 7 Sfinte Taine,fara preoti si fara Maica Domnului,pe care el nu le are,cum crezi ca este privit de diavol?Ca un bun prieten,desigur.De ce l-ar mai lupta cu patimile cand el si altii ca el sunt deja ai lui?El pacatuieste impotriva Sfantului Duh si acest pacat nu i se va ierta niciodata(nu ca nu vrea Domnul,ci ca nu vrea el).Deci de ce i-ar mai sta diavolul impotriva?El e deja pierdut.
Si eu l-am rugat sa se duca pe un forum de-al sau,impreuna cu altii care sunt ca el,insa se pare ca nu vrea.Lasa-l frate sa se faca de ras pe aici,si nu-i mai acorda atata atentie.
Vechi 10.07.2008, 13:10:41
mariann mariann is offline
Banned

Data înregistrării: 21.04.2008
Implicit

Citat:
Se referă la un suflet care există consteient – cum e cazul saracului Lazăr care era in Rai si care ar primi din nou un trup.
Ca sa va pot raspunde mai clar la pilda bogatului nemilostiv, am nevoie de o lamurire. Sustineti ca saracul Lazar si bogatul nemilostiv erau sufletele constiente ale unor morti (nu se spune despre ei ca ar fi fost inviati). Daca erau suflete, de ce aveau parti trupesti (degete si limba) si suferinte trupesti?

Si, ca sa nu ziceti ca sunt baiat rau, va mai dau doua versete de care se agata cei care sustin ca omul cand moare, de fapt nu moare: Apocalipsa cap 6:9,10.

"Atunci sarpele a zis femeii:"Hotarat ca nu veti muri"(Facerea 3:4).
Vechi 10.07.2008, 13:14:49
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
referitor la schimbarea subiectului cand a fost vorba despre starea omului in moarte: am avut o postare recenta, adresata chiar dvs. la care ati evitat sa raspundeti. Bine ca ati gasit prilejul sa mai aduceti ceva jigniri. De la asta nu va feriti.
reia postarea
Postare facuta pe data de 5 iulie, 6:23PM, pag. 18.
Vechi 10.07.2008, 13:29:55
Banned

Implicit

Citat:
Iarăsi spui neadevăruri. Nu ai explicat sub nici o formă versetele: 1 Pet. 3.18-20

El cel drept pentru cei nedrepti, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul, Cu care S-a coborât si a propovăduit si DUHURILOR TINUTE IN INCHISOARE, Care fuseseră neascultătoare altădată, când indelunga-răbdare a lui Dumnezeu astepta, in zilele lui Noe, si se pregătea corabia in care putine suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă.

Despre ce sufllete era vorba dacă voi sectantii adventistii nu credeti in existenta constienta a sufletului dupa moarte?
Am raspuns in postarea din 10 iunie, 12:00 PM, pag. 15.

Credeti ca Domnul Iisus Hristos comunica cu mortii? Este un pacat mare pentru care Saul a murit. Credeti ca Dumnezeu ne spune ceva si El face altcumva?

Sa intelegem clar un lucru. Cu un om se poate comunica numai daca este viu sau daca a fost inviat. Nu incercati sa-i convingeti si pe altii ca mortii vorbesc ca faceti un mare pacat.
Vechi 10.07.2008, 13:32:18
Banned

Implicit

Citat:
Nici cele de la Marcu 9.45.
Si de te sminteste piciorul tău, taie-l, că mai bine iti este tie să intri fără un picior in viată, decât având amândouă picioarele să fii azvârlit in gheena, in focul cel nestins, Unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge.

Despre ce chinuri e vorba dacă voi adventistii nu credeti in existenta chinurilor Iadului si a vietii vesnice a sufletului?
Am raspuns in postarea din 10 iunie, 10:57 AM, pag. 15.
Vechi 10.07.2008, 13:35:22
Banned

Implicit

Citat:
Eu doar am tras o concluzie.
Nu credeti ca ati tras prea multe concluzii? Ce ar fi sa-i mai lasati pe cei ce citesc, sa traga singuri concluzii.
Vechi 10.07.2008, 13:42:16
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
v-ati laudat ca cunoasteti doctrina adventista si apoi ati spus ca adventistii cred in domnia de 1000 de ani a Domnului Iisus Hristos pe pamant. Alt neadevar. Adventistii nu cred in domnia de 1000 de ani pe pamant ci in cer. Apoi va avea loc revenirea pe un pamant nou.
Tot invatatura eretica milenarista e si aceasta.
E greu sa fii sincer si sa recunosti o greseala. Mai bine o dai cotita.
Vechi 10.07.2008, 13:58:42
Banned

Implicit

Citat:
Sola Scriptura e unul de sloganurile ereticilor protestanti si nou-protestanti.
Sola Scriptura este un principiu crestin. Domnul Iisus Hristos, in confruntarile sale cu diavolul si fariseii, raspundea cu "ESTE SCRIS". Si cand spunea acest lucru, vorbea numai din Sfanta Scriptura. Este un exemplu de urmat. Cunoasterea Scripturii ne va ajuta sa demascam orice inselatorie.

Deoarece acest principiu nu este respectat in totalitate, au aparut diferente intre culte.
Vechi 10.07.2008, 14:08:18
Banned

Implicit

Citat:
Domnule Marian . V-a spus să vă inscrieti pe un forul administrat de o secta neoprotestanta. Dumneavoastra ati raspuns:

Citat:
Am intrat pe un forum baptist (Misiunea VoxDei). Era acolo alt sustinator al invataturilor adventiste, mult mai bine pregatit decat mine (eu sunt un simplu functionar si am doar vre-o 4 ani de studii biblice). Mi-a placut corectitudinea baptistilor. Nu erau permise cuvinte jignitoare sau alte acte de "indisciplina". Pe acel forum, respectul era la el acasa.
Buun! Acuma dacă toti sunteti pe un forum al unor sectanti ca dumneavoastra, care sustin si ei principiul Numai si Numai Scriptura , incercati sa ii convingeti pe baptistii si pe penticostalii de acolo de valabilitatea cinstirii sambetei, de inexistenta iadului ca loc de chin vesnic, de mileniul Adventist, interdictia de a consuma carne de porc si de toate celelete aspece ale sectei adventiste de care ati incercat sa ne convingeti pe noi ortodocsii.
Sa vedem ce reactie vor avea, si ei sunt eretici, si ei spun ca se folosesc numai de principiul Sola Scriptura, dar unele aspecte ale sectei adventiste le resping ferm. Sa vedem cat or sa va tina pe forum!
Sunteti curios de reactia fata de adventisti a celor de forumul baptist? Este acolo unul care impartasea principii adventiste. O alta persoana a avut o atitudine incorecta (era mic pui pe langa dvs.) fata de cel cu idei adventiste. A fost pus la punct, cu fermitate, de catre administratorul forumului. Ba mai mult, adventistul a fost felicitat pentru modul constincios in care-si pregateste expunerile.

Eu nu am intrat, inca, pe acel forum. Am prea mult de lucru cu dvs. si nu am timp.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00