![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
[link=http://www.sihastru.net/mirem/tesalonic/concluzii/][link=http://www.dervent.ro]despre ecumenism,[link=http://www.rostonline/rost/]
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei ar trebui sa Il cunoasca pe Dumnezeu prin rugaciune,prin smerenie,prin iubire,simplitate,prin studierea scrierilor Sfintilor si prin trairea celor scrise de Sfinti- asa cum a facut Parintele Staniloaie care este considerat cel mai mare teolog al romanilor. Streza este si el ecumenist (adica impartaseste erezia ecumenista),a facut studii in strainatate-l-au "initiat" catolicii in ecumenism.L-am auzit la o conferinta ASCOR cand a zis ca a participat la o intrunire ecumenista in strainatate. |
|
|||
|
|||
![]()
Ei, calator, nu suntem toti la fel...Doar Dumnezeu stie, cum suntem cu adevarat, cat de mandri, cat de pregatiti pentru sacrificiu. Important e sa ne preocupe propria noastra persoana si nu altcineva, caci daca pe mine ma preocupa nivelul la care ai ajuns tu, la ce imi foloseste? Si viece-versa e valabil.
Vrei ecumenism, n-ai decat. Nu e obligatoriu sa iei atitudine. Dar nu e cazul de aprecieri deplasate la adresa celor care nu vor sa fie indiferenti si carora nu le e totuna ce se intampla cu Biserica. Probabil ca nici tie nu-ti e totuna, dar preferi un alt mod de abordare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si daca imi pare rau de ceva este faptul ca ortodoxia s-ar putea bucura astazi de succes in Occident prin convertiri sincere. Noi am putea sa aducem Occidentului credinta Bisericii primare, spre binele acelor oameni. Numai ca diplomatia si finantele Vaticanului (ca sa nu spun ca si forte care n-au nimic in comun cu crestinismul, decat poate faptul ca-i doresc disparitia) sunt arme puternice pentru oamenii pacatosi ai acestei lumi. Exista ortodocsi de buna credinta care sunt furati de mirajul unitatii de tip romano-catolic, dar si altii mult mai constienti de situatie. Nu orice unitate e buna. Dumnezeu ne arata asta la constructia Turnului lui Babel. Noi, ortodocsii, ne definim ca dreptcredinciosi, iubitori ai adevarului. Orice autoritate care se fundamenteaza pe adevar va fi sprijinita de ortodocsi. Un bun ortodox nu este insa un yesman. Subscriu la ce spune ancah: "As vrea sa stabilim de la inceput un lucru: niciunul dintre cei care participa la aceasta discutie nu doreste sa dauneze BOR. Sper ca esti de acord cu acest lucru, chiar daca punctul de vedere difera de la unul la celalalt." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar poate vii si spui care este parerea oficiala a BOR in privinta "ecumenismului", ca au nu am gasit un document oficial in acesta privinta. Doar pareri ale unor ierarhi. Ecumenismul si catolicii....nu prea se lega. Tii tu..cineva spunea ca in CEB nu prea sunt catolici... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ma inereseaza cum ma crezi, dar consider ca am fost serios. De altfel se vede ca am citit - cum am precizat - "parte din carte" din raspunsul care l-am dat. Daca gresesc (in rspunsul care l-am dat despre carte) te rog sa imi arati unde. Daca nu iti place raspunsul asta nu inseamna ca sunt neserios, doar ca avem opinii diferite... :) PS Iti accept scuzele anticipat :D |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai citit-o ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ochiul interior | Florin-Ionut | Teologie si Stiinta | 23 | 21.05.2018 14:27:49 |
Adevarul interior sau exterior omului; Realitate sau falsitate interioara a oamenilor | Tangun | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 90 | 05.08.2011 20:33:11 |
Blasfemia unor adventiști la adresa Bisericii lui Hristos: un cult antropofagic | doctor_faustus | Secte si culte | 5 | 28.11.2010 23:47:42 |
Nu mai imi gaseam linistea si echilibrul interior | Ioan_Ciobota | Generalitati | 1 | 12.05.2007 01:58:05 |
|