Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2010, 23:02:32
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
" Cand un om reuseste sa faca ceva ce i-a solicitat mult efort , in el incepe sa lucreze trufia . Cel ce slabeste , se uita cu dispret la grasi , iar cel ce s-a lasat de fumat rasuceste nasul dispretuitor cand altul se balaceste , inca , in viciul sau . Daca unul isi reprima cu sarg sexualitatea se uita cu dispret si cu trufie catre pacatosul , care se casneste sa scape de pacat , dar instinctul i-o ia inainte ! Ceea ce reusim , ne poate spurca mai ceva decat pacatul insusi . Ceea ce obtinem se poate sa ne dea peste cap reperele emotionale in asa maniera incat ne umple Sufletul de venin . Banii care vin spre noi ne pot face aroganti si zgarciti , cum succesul ne poate rasturna in abisul infricosator al patimilor sufletesti . . ."
Cat de adevarat. Si tot nu ma invat minte. Si da-i suflete si cazi si ia-o de la inceput pentru ca te-ai trufit in sinea ta. Si ti s-au si facut alea de pe urma mai rele decat cele dintai, amarul lor.
Vechi 20.04.2010, 20:19:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Despre viata . . .

Am urcat munti la care nu le-am vazut varfurile , am strabatut deserturi fierbinti si oceane fara sfarsit insa din pacate nu am vazut roua din iarba din fata casei mele ( citita undeva , candva . . . ) . Si o cugetare a lui Albert Einstein :" Sunt doua feluri de a-ti trai viata . . . Unul - de a crede ca nu exista miracole . Altul - de a crede ca totul este un miracol ".
Vechi 21.04.2010, 12:00:04
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Schimbarea lumii incepe cu iesirea pe usa

Se spune despre un tanar ce avea ravna mare ca venind odata la o renumita manastire si preocupat fiind de un anumit gand, s-a oprit sa se spovedeasca la duhovnicul de acolo. Ajuns in fata batranului duhovnic, tanarul a inceput a isi desfasura gandurile ce il macinau, aproape fara a mai rasufla, zicand:
- Parinte, ce pot face eu pentru ca lumea sa-si gaseasca pacea, sa nu mai existe atat de multe conflicte militare si pentru a nu mai muri atat de multi oameni nevinovati ?
Duhovnicul cel batran, intelegand starea tanarului si cautand a-l face pe acesta sa priveasca spre cele de trebuinta lui si spre cele ce ii erau lui in putere, adica asupra pacatelor si faptelor sale, fara a-l lua catusi de putin in ras, ii zise:
- Pentru pacea lumii tu poti face urmatorul lucru, care este si un lucru de capatai: atunci cand vei iesi din chilia aceasta, sa ai grija sa nu trantesti prea tare usa !
Vechi 21.04.2010, 13:27:42
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Schimbarea lumii incepe cu iesirea pe usa

Se spune despre un tanar ce avea ravna mare ca venind odata la o renumita manastire si preocupat fiind de un anumit gand, s-a oprit sa se spovedeasca la duhovnicul de acolo. Ajuns in fata batranului duhovnic, tanarul a inceput a isi desfasura gandurile ce il macinau, aproape fara a mai rasufla, zicand:
- Parinte, ce pot face eu pentru ca lumea sa-si gaseasca pacea, sa nu mai existe atat de multe conflicte militare si pentru a nu mai muri atat de multi oameni nevinovati ?
Duhovnicul cel batran, intelegand starea tanarului si cautand a-l face pe acesta sa priveasca spre cele de trebuinta lui si spre cele ce ii erau lui in putere, adica asupra pacatelor si faptelor sale, fara a-l lua catusi de putin in ras, ii zise:
- Pentru pacea lumii tu poti face urmatorul lucru, care este si un lucru de capatai: atunci cand vei iesi din chilia aceasta, sa ai grija sa nu trantesti prea tare usa !
Foarte bun exemplul,si actual...
Reply With Quote
Vechi 22.04.2010, 06:34:00
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Am urcat munti la care nu le-am vazut varfurile , am strabatut deserturi fierbinti si oceane fara sfarsit insa din pacate nu am vazut roua din iarba din fata casei mele ( citita undeva , candva . . . ) . Si o cugetare a lui Albert Einstein :" Sunt doua feluri de a-ti trai viata . . . Unul - de a crede ca nu exista miracole . Altul - de a crede ca totul este un miracol ".
superbe amandoua cugetarile. multumiri, Cristi, pentru contributia constanta la acest topic.
Reply With Quote
Vechi 25.04.2010, 14:27:31
eduardd
Guest

Implicit

"Exista oameni care urasc. Ei pot invinge doar daca reusesc sa te determine si pe tine sa faci aceasta!"

(citat din memorie, autorul nu mi-l mai amintesc)
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 08:14:26
eduardd
Guest

Implicit

Cînd un om reușește să facă ceva ce i-a solicitat mult efort, în el începe să lucreze trufia.
Cel ce slăbește, se uită cu dispreț la grași, iar cel ce s-a lăsat de fumat răsucește nasul disprețuitor cînd altul se bălăcește, încă, în viciul său.
Dacă unul își reprimă cu sîrg sexualitatea, se uită cu dispreț și cu trufie către păcătosul, care se căznește să scape de păcat, dar instinctul i-o ia înainte!

"Acum știu, știu că orice ură, orice aversiune, orice
ținere de minte a răului, orice lipsă de milă, orice lipsă de înțelegere, bunăvoință, simpatie, orice purtare cu oamenii care nu e la nivelul grației și gingășiei unui menuet de Mozart... este un păcat și o spurcăciune; nu numai omorul, rănirea, lovirea, jefuirea, înjurătura, alungarea, dar orice vulgaritate, desconsiderarea, orice căutătură rea, orice dispreț, orice rea dispoziție este de la diavol și strică totul.

Acum știu, am aflat și eu... "

sursa http://www.sfintiiarhangheli.ro/nico...am-aflat-si-eu
Reply With Quote
Vechi 28.04.2010, 08:30:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Cînd un om reușește să facă ceva ce i-a solicitat mult efort, în el începe să lucreze trufia.
Cel ce slăbește, se uită cu dispreț la grași, iar cel ce s-a lăsat de fumat răsucește nasul disprețuitor cînd altul se bălăcește, încă, în viciul său.
Dacă unul își reprimă cu sîrg sexualitatea, se uită cu dispreț și cu trufie către păcătosul, care se căznește să scape de păcat, dar instinctul i-o ia înainte!

"Acum știu, știu că orice ură, orice aversiune, orice
ținere de minte a răului, orice lipsă de milă, orice lipsă de înțelegere, bunăvoință, simpatie, orice purtare cu oamenii care nu e la nivelul grației și gingășiei unui menuet de Mozart... este un păcat și o spurcăciune; nu numai omorul, rănirea, lovirea, jefuirea, înjurătura, alungarea, dar orice vulgaritate, desconsiderarea, orice căutătură rea, orice dispreț, orice rea dispoziție este de la diavol și strică totul.

Acum știu, am aflat și eu... "

sursa http://www.sfintiiarhangheli.ro/nico...am-aflat-si-eu
Daa, mare adevăr ! L-am dat și eu ceva mai sus citatul ăsta . Bun site și de mare ajutor ! Iertare buna mea Jenica și sâ -ți răsplătească Domnul după sufletul tău mare și bun. Cu mult drag port la mine , chiar de au trecut ceva ani , Acatistele trimise de tine prin poștă , iar icoana Maicii Domnului ce mi-ai dăruito cu atâta drag mi-a fost de un real folos , drept pentru care îți mulțumesc din nou din toată inima ! Doamne ajută !+
Vechi 01.05.2010, 17:44:59
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

"Unii oameni sunt atat de saraci incat nu mai au nimic altceva decat bani"...
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 17:48:30
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

"Cei care cred ca stiu totul ne calca pe nervi pe noi, cei care intr-adevar stim totul"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CUVIOSUL IOSIF ISIHASTUL: Cuvinte de folos andrei_im Mari Duhovnici si predicile lor 18 19.10.2015 22:30:20
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI- Cuvinte de folos Laura19 Generalitati 12 08.04.2014 19:14:09
Cuvinte de folos aurel1211 Resurse ortodoxe on-line 15 27.07.2012 20:07:11
Cuvant de folos T E O L O G U L Generalitati 83 30.01.2011 17:22:03