![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Am urcat munti la care nu le-am vazut varfurile , am strabatut deserturi fierbinti si oceane fara sfarsit insa din pacate nu am vazut roua din iarba din fata casei mele ( citita undeva , candva . . . ) . Si o cugetare a lui Albert Einstein :" Sunt doua feluri de a-ti trai viata . . . Unul - de a crede ca nu exista miracole . Altul - de a crede ca totul este un miracol ".
|
||||
|
||||
![]()
Schimbarea lumii incepe cu iesirea pe usa
Se spune despre un tanar ce avea ravna mare ca venind odata la o renumita manastire si preocupat fiind de un anumit gand, s-a oprit sa se spovedeasca la duhovnicul de acolo. Ajuns in fata batranului duhovnic, tanarul a inceput a isi desfasura gandurile ce il macinau, aproape fara a mai rasufla, zicand: - Parinte, ce pot face eu pentru ca lumea sa-si gaseasca pacea, sa nu mai existe atat de multe conflicte militare si pentru a nu mai muri atat de multi oameni nevinovati ? Duhovnicul cel batran, intelegand starea tanarului si cautand a-l face pe acesta sa priveasca spre cele de trebuinta lui si spre cele ce ii erau lui in putere, adica asupra pacatelor si faptelor sale, fara a-l lua catusi de putin in ras, ii zise: - Pentru pacea lumii tu poti face urmatorul lucru, care este si un lucru de capatai: atunci cand vei iesi din chilia aceasta, sa ai grija sa nu trantesti prea tare usa !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
"Exista oameni care urasc. Ei pot invinge doar daca reusesc sa te determine si pe tine sa faci aceasta!"
(citat din memorie, autorul nu mi-l mai amintesc) |
|
|||
|
|||
![]()
Cînd un om reușește să facă ceva ce i-a solicitat mult efort, în el începe să lucreze trufia.
Cel ce slăbește, se uită cu dispreț la grași, iar cel ce s-a lăsat de fumat răsucește nasul disprețuitor cînd altul se bălăcește, încă, în viciul său. Dacă unul își reprimă cu sîrg sexualitatea, se uită cu dispreț și cu trufie către păcătosul, care se căznește să scape de păcat, dar instinctul i-o ia înainte! "Acum știu, știu că orice ură, orice aversiune, orice ținere de minte a răului, orice lipsă de milă, orice lipsă de înțelegere, bunăvoință, simpatie, orice purtare cu oamenii care nu e la nivelul grației și gingășiei unui menuet de Mozart... este un păcat și o spurcăciune; nu numai omorul, rănirea, lovirea, jefuirea, înjurătura, alungarea, dar orice vulgaritate, desconsiderarea, orice căutătură rea, orice dispreț, orice rea dispoziție este de la diavol și strică totul. Acum știu, am aflat și eu... " sursa http://www.sfintiiarhangheli.ro/nico...am-aflat-si-eu |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
"Unii oameni sunt atat de saraci incat nu mai au nimic altceva decat bani"...
|
|
|||
|
|||
![]()
"Cei care cred ca stiu totul ne calca pe nervi pe noi, cei care intr-adevar stim totul"
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CUVIOSUL IOSIF ISIHASTUL: Cuvinte de folos | andrei_im | Mari Duhovnici si predicile lor | 18 | 19.10.2015 22:30:20 |
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI- Cuvinte de folos | Laura19 | Generalitati | 12 | 08.04.2014 19:14:09 |
Cuvinte de folos | aurel1211 | Resurse ortodoxe on-line | 15 | 27.07.2012 20:07:11 |
Cuvant de folos | T E O L O G U L | Generalitati | 83 | 30.01.2011 17:22:03 |
|