![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=dani2004;193522]
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica este numita si Biserica mormona.Asta nu inseamna ca e biserica lui Hristos.
|
|
|||
|
|||
![]()
Acest lucru poate fi perfect valabil și pentru Biserica Ortodoxă. Nu titulatura dă veridicitatea unei biserici, ci respectarea învățăturii lui Hristos, or aici ceva cam scârțâie...
|
|
|||
|
|||
![]()
Din fericire Biserica Ortodoxa nu este o secta - o biserica care nu face parte din Biserica oficiala - ci este Biserica care a fost instituita prin Jertfa lui Iisus pe cruce si care exista de la Cincizecime cu , continuitate vreme de 2000 de ani.Nu este o biserica care profeseaza un alt Hristos , un "hristos mincinos" , ci ca Biserica Adevarata si Mireasa are marturisirea cea adevarata al lui Hristos si profeseaza pe Hristos.Din pacate despre Biserica ta care a aparut in secolul 19 nu putem spune acelasi lucru, ci dimpotriva ca este cu adevarat o secta , la fel ca martorii lui Iehova si mormonii.Despre aceste trei "culte" putem spune in mod evident ca sunt "hristosi mincinosi" si niste curve,miresele Antihristului.Pentru ca profeseaza un cu totul altfel Dumnezeu si o alta evanghelie si tagaduiesc pe Fiul.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Se vede clar ca nu exista o precizare terminologica. Nu sunt sinonime cuvintele icoana, simbol , idol. In icoana noi reprezentam o persoana care a existat si exista in realitate. Idolul insemna tocmai reprezentarea unei divinitati care nu exista in realitate. Cunoasterea deplina in ortodoxie se realizeaza prin act, cuvinte si imagini. Eliminand imaginea- negam relaitatea intruparii Fiului. Adevaratul duh este cel care marturiseste ca Fiul lui Dumnezeu S-a intrupat. Icoana este o marturie a intruparii Fiului lui Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Închinarea în ortho-doxie ar trebui să fie doar în duh și adevăr (Ioan 4,23.24), nu în imagini. Acestea nu au ce cauta în actul de închinare. Recunosc eventuala lor valoare educativă, pedagogică (poate chiar și artistică) pentru cei care nu au o experiență spirituală suficient de matură, dar nu au ce căuta în actul închinării! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te inchini la ziua a saptea. E vreo deosebire? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu mă închin lui Dumnezeu nu la ziua a șaptea, nu știu de unde ai scos-o și pe asta. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai ca idol ziua a saptea, ce nu intelegi.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|