![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre Scriptura nu stiu cum de mai aduci vorba...Ca doar o tot ocolesti cand afli ceva ce nu-ti convine, dand vina pe altii ca ocolesc subiectul... ![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Le-am marturisit lui Dumnezeu daca erau pacate savarsite direct impotriva lui Dumnezeu.
Le-am marturisit si mi-am cerut iertare de la oameni (si de la Dumnezeu) atunci cand am gresit semenilor. Uneori am marturisit si pastorului cand am avut nevoie de indrumare si sprijin in rugaciune. (Vai mie, pacatosul, nu chiar mereu am facut precum am zis mai sus) Citat:
Cine ar putea fi mai obiectiv decat Dumnezeu? In cazul pacatelor infractorii suntem noi iar judecatorul este Dumnezeu. El ne iarta si pe baza pocaintei noastre (poate vedea cat e de sincera sau nu) dar, desigur si mai ales, datorita sangelui Domnului Iisus (a Jertfei Lui, adica) Nu vorbesc aici despre tribunale. Ele au rolul lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Deci noi dacă nu avem bunici preoți, nu avem nici o șansă să avem credința și smerenia lui... cam asta s-ar înțelege din ce spui...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta nu inseamna cu sunt modelele noastre duhovnicesti. Avem alte modele in Sfintele Scripturi. Dar care ar fi logica sa va botezati la sectanti? Ce avantaje ati avea? Si cine v-a sugerat asta? Last edited by penticostalulmantuibil; 10.05.2010 at 12:32:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi ca pe site e viata sfantului Lavrentie al Cernigovului. Poti sa o listezi si vei vedea ce scrie acolo in legatura cu ce ai spus acum. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei cand plecau la lupta mergeau de luau binecuvantare de la preot. Si acum ,ortodocsii practicanti cand intreprind ceva iau binecuvantare ,chiar si pentru pelerinaj. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu apreciaza efortul nostru de a ne schimba launtric chiar daca nu facem parte din familii de preoti |
|
|||
|
|||
![]()
Îmi cer scuze, eu și Doriana asta am înțeles că vrei să sugerezi (cu privire la Enescu).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A fost un amanunt pe care poate nu trebuia sa il trec. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@ penticostalulmantuibil Marturisirea pacatelor nu e o simpla recunoastere in fata propriei constiinte sau a unui om oarecare, e o taina care daca e inteleasa asa cum a lasat-o Hristos, implica iertarea si stergerea pacatelor. Taina Spovedaniei si Taina Preotiei au fost instituite ABIA dupa Inviere (detaliu important) de Insusi Hristos cand s-a intalnit cu apostolii si le-a zis : „Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal si Eu va trimit pe voi. Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: “Luati Duh Sfant ! Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute” (Ioan, 20, 21-23).” Unii spun ca nu e nevoie de preot pentru iertarea pacatelor aducand argumente pe cei pe care i-a iertat Hristos in timpul propovaduirii sale: slabanogul din Capernaum, femeia pacatoasa, vamesul in templu, talharul pe cruce etc., intamplari petrecute pe vremea cand Mantuitorul INCA NU INSTITUISE POCAINTA CA TAINA si nici preotia cu putere de a lega si a dezlega pacatele. Pe atunci, Mantuitorul inca era de fata si deci, ca Dumnezeu adevarat, El insusi facea dezlegarile de pacate. Cei care spun ca nu e nevoie de preot pentru iertarea pacatelor, neaga spusele lui Hristos adresate apostolilor „Adevarat graiesc voua, oricate veti lega pe pamant vor fi legate si in cer si oricate veti dezlega pe pamant vor fi dezlegate si in cer”. Si dupa Inaltarea Lui la cer , tot Hristos da dezlegarea de pacate dar nu oricum, ci prin Duhul Sfant prin cei pe care i-a randuit special pentru asta , adica prin apostoli si acestia la randul lor le vor transmite harul preotiei urmasilor lor, prin succesiune apostolica directa si neintrerupta pana azi . Evident numai Dumnezeu poate ierta pacatele si ni le iarta daca "si noi iertam gresitilor nostri", le marturisim Lui prin preot, ne caim de ele si ne straduim sa ne indreptam. De cate ori vom cadea, de atatea ori ne vom ridica. In insasi Taina pocaintei, nu preotul este cel ce iarta pacatele, ci tot Dumnezeu, prin mijlocirea preotului. Dumnezeu este izvorul si stapanul darului, al puterii de a ierta pacatele; preotul este numai un administrator al acestui dar. Cand apostolul Pavel a predicat Evanghelia lui Hristos in Efes, multi dintre cei ce crezusera veneau sa se marturiseasca si sa-si spuna faptele (Fapte, 19, 18). Dar la cine veneau? doar la Pavel, spre a primi de la el iertarea pacatelor. Fiindca numai apostolii lui Hristos si urmasii lor ierarhici au primit puterea de a lega sau dezlega pacatele oamenilor. Sfantul apostol Pavel a excomunicat si iarasi a primit in Biserica - dupa ce s-a pocait - pe cel ce faptuise un mare pacat in Corint . El a legat, el a dezlegat dupa ce a constatat cainta lui. Deci, putem sa ne recunoastem pacatele in fata oricui si la televizor si pe internet chiar, si sa ramanem cu ele daca nu ne caim si nu primim dezlegare prin cei randuiti de Hristos. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|