Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2014, 16:23:47
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Vino cu argumente importriva, in loc de un simplu "nu", si mai discutam. Pana la proba contrarie, nu vad ce este in neregula cu ce am zis.
Mai abaaaabbbb63, tu prezumi in mod gresit ca toate prostiile pe care le afirmi sunt adevarate si au nevoie de demonstratie pentru a fi negate. Eu pur si simplu iti spun ca spui prostii ... e suficient.

Citat:
De fapt sunt poze care pot fi explicate daca ai facut fizica de clasa a 7-a si a 8-a.
M-am prins ... ai trecut de clasa 8-a ... si esti mandru de asta. Pozele pot fi explicate ... dar nu de tine ... am inteles.
Exista o explicatie heliocentrista ... ia cauta si vezi ce gasesti pe tema asta pe internet. Insista pe pozele facute din Statia oribitala ... vezi poate gasesti si acolo explicatii.

Despre simulatorul ala cu umbra care face 18 grade cu ecuatorul in ziua echinoctiului te-ai interesat, ai calculat, face 18 grade sau nu ? In modelul heliocentric cum se explica ? Ia cauta pe net, vezi ce gasesti ?

În ziua echinocțiului, umbra unui gnomon la răsărit formeaza o linie dreaptă cu umbra sa la asfințit, în lungul liniei ecuatorului, pe tot parcursul zilei.

Pentru observarea acestui fenomen (geocentric), pe simulatorul de mai jos selectați următorele:
- the day of year: 21 March sau 21 September ; the time of day: 12:00 ; the observer's latitude: 0.0
- bifați "loop day" ; debifati "show the ecliptic" , click pe "start animation"

Simulatorul este acesta -> http://astro.unl.edu/naap/motion3/an...sunmotions.swf

in modelul heliocentric acest lucru este IMPOSIBIL ... dar probabil ca si tu o sa spui ca e gresit simulatorul ...

Ia calculeaza tu ce unghi face umbra cu linia ecuatorului in modelul heliocentric, ce mai zici daca face 18 grade ?
Este vorba de geometrie de clasa 7-a sau a 8-a.

Uite cum arata modelul heliocentric, ca poate ai uitat:

Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 16:37:00.
Vechi 06.07.2014, 16:33:24
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Mai abaaaabbbb63, tu prezumi in mod gresit ca toate prostiile pe care le afirmi sunt adevarate si au nevoie de demonstratie pentru a fi negate. Eu pur si simplu iti spun ca spui prostii ... e suficient.
Pe acelasi principiu, iti spun si eu ca spui prostii. Ba mai mult, eu am adus si argumente. Doamne fereste, Albert, sa participi in vreo dezbatere vreodata. Faptul ca strigi "nu" apoi iti bagi degetele in urechi, ba chiar iti si insulti adversarul este o dovada de imaturitate maxima.
Vechi 06.07.2014, 16:38:11
Banned

Talking

Citat:
Pe acelasi principiu, iti spun si eu ca spui prostii. Ba mai mult, eu am adus si argumente. Doamne fereste, Albert, sa participi in vreo dezbatere vreodata. Faptul ca strigi "nu" apoi iti bagi degetele in urechi, ba chiar iti si insulti adversarul este o dovada de imaturitate maxima.
Multumesc pentru "complimente" ... dar tot nu ai raspuns la nimic ...
Nici nu ai avea cum sa raspunzi ... ca sunt sigur ca nu ai inteles mare lucru. Noi suntem adversari, pentru ce ne batem ?

Last edited by AlbertX; 06.07.2014 at 16:40:22.
Vechi 06.07.2014, 17:19:35
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Pentru observarea acestui fenomen (geocentric), pe simulatorul de mai jos selectați următorele:
- the day of year: 21 March sau 21 September ; the time of day: 12:00 ; the observer's latitude: 0.0
- bifați "loop day" ; debifati "show the ecliptic" , click pe "start animation"

Ce ar trebui sa vedem?
Vechi 07.07.2014, 11:23:27
Banned

Thumbs up

Citat:
Ce ar trebui sa vedem?
abaaaabbbb63, linia aia care se plimba exact in lungul ecuatorului este umbra unui bat infipt pe linia ecuatorului la echinoctiu. Acest fenomen poate fi vazut de oricine in cele doua zile din an. In momentul echinoctiului, batul nu mai are umbra deloc, de fapt umbra este perpendiculara pe bat.

Problema este ca acest fenomen se poate explica STRICT in sistemul geocentric.

In sistemul heliocentric, tinand cont ca pamantul este inclinat la 23,5 grade fata de ecliptica, unghiul format de umbra batului infipt in linia ecuatorului si linia ecuatorului este de 18 grade !

In concluzie, sietemul heliocentric propus de Copernic si Galilei NU este conform cu realitatea observata in cel putin doua situatii EVIDENTE: cel cu umbra unui bat infipt in linia ecuatorului la echinoctiu, care se plimba in lungul liniei ecuatorului si cel prezentat anterior, cu umbra care merge de la Vest la Est in timpul eclipsei de Soare.

Last edited by AlbertX; 07.07.2014 at 11:26:43.
Vechi 07.07.2014, 14:40:41
t4ilgunn3r's Avatar
t4ilgunn3r t4ilgunn3r is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2013
Implicit

Citat:
[...] daca un satelit geostationar care se invarte ca si Luna ca sens de rotatie fata de Pamant ar avea o viteza mai mica de 11.069 Km/ora, adica daca ar avea 3.680 Km/ora, un observator aflat pe pamant l-ar observa ramanand in urma sau altfel spus, mergand pe o traiectorie de la Est spre Vest.

Cu atat mai mult, mergand pe acelasi rationament, daca Luna aflata pe o orbita cu mult mai indepartata, merge cu o viteza de 3.680 km/ora in sensul de rotatie al Pamantului, pentru un observator aflat pe Pamant se va vedea ca Luna merge pe o traiectorie de la Est la Vest, ceea ce si vedem de fapt. Acest rationament fiind valabil si pentru umbra Lunii la eclipsa de Soare, deducem ca traiectoria umbrei ar trebui sa mearga de la Est spre Vest. Acest lucru este in contradictie cu faptul demonstrat ca umbra Lunii la eclipsa de Soare merge de la Vest spre Est.
Bold = fals
Vechi 07.07.2014, 15:09:17
t4ilgunn3r's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
[...] ia calculeaza tu ce unghi face umbra cu linia ecuatorului in modelul heliocentric, ce mai zici daca face 18 grade ?
Conform desenului furnizat de tine, pe 21 martie ora 18, ungiul respectiv (il botez alfa) este:

alfa = arcsin (260.000km / 148.000.000km) = 6min (aproximativ)
unde 260.000km = distanta cu care pamantul se deplaseaza pe axa sa polara de la ora 12:00 pana la ora 18:00 (nu am calculat-o, este luata din din poza data de tine), iar 148.000.000km (aprox.) este distanta Pamant - Soare la echinoctiu.

As fi extrem de interesat sa citesc calculul dumitale din care rezulta unghiul respectiv egal cu 18 grade.
Vechi 07.07.2014, 15:30:41
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Conform desenului furnizat de tine, pe 21 martie ora 18, ungiul respectiv (il botez alfa) este:

alfa = arcsin (260.000km / 148.000.000km) = 6min (aproximativ)
unde 260.000km = distanta cu care pamantul se deplaseaza pe axa sa polara de la ora 12:00 pana la ora 18:00 (nu am calculat-o, este luata din din poza data de tine), iar 148.000.000km (aprox.) este distanta Pamant - Soare la echinoctiu.

As fi extrem de interesat sa citesc calculul dumitale din care rezulta unghiul respectiv egal cu 18 grade.
Din pacate cred ca ai cam gresit. Sper ca ai observat ca acel unghi de 18 grade scade progresiv, ajungand sa fie zero in momentul echinoctiului dupa care creste progresiv pana la 18 grade.

In desenul de mai jos, Soarele la ora 6.00 este jos iar Pamantul este sus in coltul din stanga. Acum cred ca ai vazut ca ai gresit nu doar aprecierea distantei ci si dinamica miscarii ... Apreciez totusi incercarea ... daca vei fi mai atent, este interesant ce rezultat vei obtine.

Obs: in sistemul heliocentric, atat soarele cat si pamantul merg cu viteze foarte mari prin spatiu, in jurul centrului galactic. Pentru a intelege acesta miscare accesati acest film de 2 minute: https://www.youtube.com/watch?v=lkWyM-M8o0c

Last edited by AlbertX; 07.07.2014 at 15:42:20.
Vechi 07.07.2014, 15:34:11
t4ilgunn3r's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
[...] sper ca intelegi ca Statia orbitala nu se invartea ca titirezul ... cand au facut poza.
Nu, se rotea cu circa 4 grade/minut, suficient cat sa apara cercurile alea. Statia ISS se gaseste pe o orbita la 320...340 km inaltime, cu perioada de cca 91min. detalii.

360 grade in 91 de minute, adica cca 4 grade / minut.
Vechi 07.07.2014, 15:48:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Nu, se rotea cu circa 4 grade/minut, suficient cat sa apara cercurile alea. Statia ISS se gaseste pe o orbita la 320...340 km inaltime, cu perioada de cca 91min. detalii.

360 grade in 91 de minute, adica cca 4 grade / minut.
Ce ai socotit tu este cu totul altceva. Tu ai socotit ca daca statia orbitala da un ocol complet Pamantului in 91 de minute, va rezulta ca intr-un minut pa parcurge cca 4 grade din cercul descris de orbita Statiei orbitale.

t4ilgunn3r, acele poze sunt facute tinand diafragma aparatului foto deschisa timp de 6-10 minutte. Poti sa faci si tu poze in orice seara: trebuie sa indrepti obiectivul pe directia stelei polare si folosesti un trepied.
Subiect închis