Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2007, 15:43:39
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

La biserica unde merg eu lucrurile se desfasoara ca si pana acum (si cred ca e valabil pt toate bisericile) Cred ca majoritatea credinciosolor nu prea stiu cu se mananca ecumenismul si nici nu e un subiect care sa nu-i lase sa doarma. Am fost de curand intr-un pelerinaj Singurul loc in care la solicitarea "unui cuvant de invatatura" am fost serviti cu o ora de propaganda anti IPSDaniel invelita in antiecumenism. In manastire erau multi oameni simpli care doreau probabil sa li se vorbeasca despre Dumnezeu si nu despre ecumenism ca pretext de neascultare fara de ierarhi Ma indoiesc ca au inteles ceva mai mult decat ca IPS Daniel e mason sau ca face niste lucruri periculoase pentru ortodoxie

Citeam chiar despre programul intalnirii de la Sibiu ce va avea loc la sf acestui an si scriesi faptul ca:Cu ocazia Sarbatorii Nasterii Maicii Domnului (8 septembrie), delegatii vor putea sa participe, fiecare in bisericile proprii, la slujbele dedicate Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.Si Duminica, 9 septembrie, dupa ce se vor savarsi slujbe specifice in fiecare dintre comunitatile crestine locale, cea de a III-a Adunare Ecumenica Europeana de la Sibiu se va incheia printr-o Sesiune finala solemna.Deci nu se fac nici un fel de slujbe comune ci fiecare e cu treaba lui

Iata si raportul al intalnirii interortodoxe pregătitoare de la Rhodos, adoptat la 27 iunie dar cred ca deja il stiti nu?
intalnhttp://www.ziarullumina.ro/articole;248;1;761;0;O-mrturie-ortodox-unitar-pentru-Adunarea-Ecumenic-European-de-la-Sibiu.html

Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 15:44:31
Senior Member

Implicit

este vorba de Manastirea Petru VOda
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 16:38:59
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cred ca antiecumenismul e folosit de cei ce in curand vor dori sa rupa randurile din BOR. Se bate apa in piua fara a se pune punctul pe i cum bine zicea Mirean.

Din pacate dintre acesti lupi, pe langa neoprotestanti care acum duc o propaganda "solascripura" in Bucuresti si pe media, mai sunt si unii ortodoxi sau asa zisi ortodoxi. Dar e greu sa faci ascultare. E greu sa iti zici: eu sunt slab in credinta si in intelepciune. E greu sa zici: Eu am incredere in Sinodul BOR. E mult mai simplu sa zic: Eu sunt tare in credinta si sunt intelept. Eu stiu adevarul. Eu cunosc mai bine ce zice biblia. SAMD

Pe scurt, toti antiecumenistii sunt intr`o ascultare mascata: se fac ca se asculta unii pe altii dar nu asculta de superiori. Deci e de la dracu asta.

A!!! Ca la Athos sunt impotriva ecumenismului nu inseamna ca noi locuim acolo si ca trebuie sa ascultam (ma refer la ascultare nu la auzire) de ei. Noi ascultam de preotul de parohie, de episcopul locului, de mitropolit, de patriarh. Si atat!!! In rest putem sa auzim dar ascultare doar de BOR. Asta pentru cei care cad in ratacire.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 17:36:28
ancah
Guest

Implicit

Nu, krabu, antiecumenistii nu vor sa rupa randurile BOR, ci sa le intareasca. Mai intai citeste si te documenteaza, inainte de a-ti forma o parere. Aceasta teama a antiecumenistilor se bazeaza pe afirmatiile marilor duhovnici si teologi, asociate cu semnele timpului. Dar nici semnele timpului nu sunt vazute de toti cei care se manifesta pro-ecumenism.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 17:49:01
ancah
Guest

Implicit

Sunt unii oameni, care traiesc de azi pe maine. Intra in biserica, se uita in stanga si in dreapta, nu vad nici urma de ecumenism si dorm linistiti.
Si mai sunt acei oameni, ca marii duhovnici,si marii teologi, care privesc biserica ca pe o fiinta vie, Trupul lui Hristos, care este permanent sub asediul sagetilor satanei. Istoria Bisericii aduce dovezi cu prisosinta, ca nu prea a cunoscut timp de pace si nu va avea pace pana la venirea Domnului Iisus. Citim in biblie ca satana pregateste venirea si instaurarea Antihristului.Si cand va veni? Nu stim, dar avem semne, dupa care ne putem ghida. Semnele se vad deja in lume. Putem dormi linistiti vazandu-le? Unii pot, ignorandu-le.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:07:55
Senior Member

Implicit

din antichitate se tot vad "semnele timpului"
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:12:54
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Ancah, daca te duci la acesti duhovnici asculti de ei. Dar sa fie din BOR. Ca oricum la spovedanie vorbeste Dumnezeu si nu vorbesc ei.

Iar in rest, pozitia oficiala a BOR ar trebuie sa fie lege de ascultare pentru cei care au de a face cu duhovnicia.

Altfel totul este o ratacire pe la tot felul de duhovnici pe care`i stresam pana zic ce vrem noi.

Cand BOR va spune ca antiecumenismul este calea mantuirii ma voi face si eu antiecumenist. Pana atunci, cata vreme voi spuneti ca stiti mai bine nu inseamna decat ca sunteti cu un picior in afara.

Asa ca aveti grija pe unde calcati.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:19:40
ancah
Guest

Implicit

Am inceput sa citesc putin despre Consiliul Ecumenic al Bisericilor (CEB)si iata ce am citit pe prima pagina:

"Miscarea ecumenica, care din 1948 a primit denumirea de Conciliul Ecumenic al Bisericilor (The World Council of Churches), este de origine engleza si americana si îsi are radacinile in lumea anglicana și protestanta, din a doua jumatate a secolului al XIX-lea...

Observam o vatamare a constiintei eclesiologice la conducatorii ortodocsi progresisti inca din acea perioada, cind inainte de constituirea propriu-zisa a miscarii ecumenice (1910-1920), Patriarhia de Constantinopol s-a preocupat de relatiile Ortodoxiei cu Catolicismul si Protestantismul. Astfel, patriarhul Ioachim III (1878 -1884; 1901-1912), printr-o Enciclică sinodală din anul 1902, cerea Bisericilor ortodoxe psrerea asupra unirii cu cele doua mari confesiuni crestine, punînd problema cautarii unor puncte de intilnire si contact cu ele. Primind raspunsuri favorabile, patriarhul scotea in relief, intr-o altă enciclica din 1904, ca, pastrînd cele ce ne sint proprii, se cuvine sa privim si la cele ale altora, sa ne rugam din tot sufletul pentru unirea tuturor fara sa ne descurajam in fata greutatilor si fara sa socotim lucrul ca imposibil. "Sa deschidem drum pentru lucrul unirii tuturor, placut lui Dumnezeu, tratînd cu întelepciune si blandete pe cei despartiti, care cred in Sfanta Treime, se insemneaza cu numele Domnului Iisus Hristos si spera sa fie mantuiti prin harul lui Dumnezeu, cuvinte care prin superficialitatea intelesului pot fi primite de catre toti protestantii zilelor noastre.
....

In Enciclica sinodala a Bisericii din Constantinopol catre Bisericile lui Hristos de pretutindeni, din ianuarie 1920, el adresa un apel tuturor Bisericilor crestine din lume, in care afirma ca diferentele dogmatice nu pot constitui o piedică de netrecut in calea apropierii si colaborarii Bisericilor unele cu altele, pana se va putea ajunge la unirea lor deplina, fapt care de atunci a stat ca un scop vital al realizarilor ecumeniste, tematicile ulterioare aratînd cum fundamentele Bisericii Ortodoxe au fost puse in discutie nu pentru a fi prezentate drept model unic si adevărat de urmat, ci pentru a fi negociate la masa tratativelor de unificare.

Acesta este doar inceputul materialului, care poate fi citit pe:
http://sihastru.net/mirem/ceor/istorie_cucos.html

Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:25:52
ancah
Guest

Implicit

Cand zic mari duhovnici si mari teologi, ma refer la Parintele Arsenie Papacioc,Parintele Iustin Parvu,Parintele Cleopa,Parintele Staniloae,P Arsenie Boca,Parintele Iustin Popovici, ca sa enumar doar pe unii dintre ei.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:29:14
Senior Member

Implicit

Pana acum nu am citit nici un exemplu concret de schimbare a doctrinei/ canoane. Sunt biserici care au experienta ecumenica de aprox 50 de ani (si chiar mai mult) In aceasta perioada se cunosc exemple de biserici care au renuntat la o parte din doctrina lor, care oficiaza slujbe impreuna sau care s-au grupat in ruma unor negocieri devenin o biserica comuna?

Biserica ortodoxa a fost implicata si in asocieatiile intercrestine permergatoare Miscarii Ecumenice cum a fost Asociatia Bisericilor anglicană și ortodoxă-răsăriteană (infiintata in 1864)sau Asociația mondială pentru promovarea păcii internaționale - între națiuni - prin Biserici a carei vicepresedinte din 1920 a fost mitropolitul primat Miron Cristea al Bisericii Ortodoxe Române
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ochiul interior Florin-Ionut Teologie si Stiinta 23 21.05.2018 14:27:49
Adevarul interior sau exterior omului; Realitate sau falsitate interioara a oamenilor Tangun Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 90 05.08.2011 20:33:11
Blasfemia unor adventiști la adresa Bisericii lui Hristos: un cult antropofagic doctor_faustus Secte si culte 5 28.11.2010 23:47:42
Nu mai imi gaseam linistea si echilibrul interior Ioan_Ciobota Generalitati 1 12.05.2007 01:58:05