Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2013, 14:46:55
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Sper sa fie doar un gest gresit facut de cei din BGC si sa nu fie un teatru de papusi in care toti trebuie sa arate ceva cuiva care are chef de un spectacol din cand in cand.
De ani de zile fac gestul, nu e o noutate .Sunt de parere ca urbea trebuie sa fie unita cand e vorba de binele comunitar, sa se respecte unii pe altii, dar nu amestecate planurile, mai ales la nivel ierarhic, ca noi intre noi oricum le mai amestecam :)

Last edited by ioanna; 20.02.2013 at 14:59:24.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 15:03:19
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
De ani de zile fac gestul, nu e o noutate .Sunt de parere ca urbea trebuie sa fie unita cand e vorba de binele comunitar, sa se respecte unii pe altii, dar nu amestecate planurile, mai ales la nivel ierarhic, ca noi intre noi oricum le mai amestecam :)
Ioana dar cel putin in cadrul BO se stie ca lucrurile astea provoaca discutii. Si atunci de ce s-ar duce cineva la astfel de intruniri daca nu ar fi un teatru de papusi ? De ce sa risti sa provoci discutii ?
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 15:05:26
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ioana dar cel putin in cadrul BO se stie ca lucrurile astea provoaca discutii. Si atunci de ce s-ar duce cineva la astfel de intruniri daca nu ar fi un teatru de papusi ?
Banuiesc ca din politete, ca te invita de prea multe ori incat nu mai sti cum sa refuzi, astfel incat sa nu starnesti discutii la nivel local :) Esti privit ca "oaia neagra", intolerant, inchis ermetic. ... incat aparitia ta ii bucura sincer, obisnuiti fiind cu neparticiparea.

Last edited by ioanna; 20.02.2013 at 15:14:06.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 15:20:17
Senior Member

Implicit

Citat:
Banuiesc ca din politete, ca te invita de prea multe ori incat nu mai sti cum sa refuzi, astfel incat sa nu starnesti discutii la nivel local :) Esti privit ca "oaia neagra", intolerant, inchis ermetic. ... incat aparitia ta ii bucura sincer, obisnuiti fiind cu neparticiparea.
Deci conteaza mai mult ce cred altii despre tine decat ce cred ai tai ?
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 15:24:40
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci conteaza mai mult ce cred altii despre tine decat ce cred ai tai ?
"Ai tai" trebuie sa fie mai intelegatori cu deschiderea ta spre dialog, mai ales daca traiesti intr-o urbe multiconfesionala si inevitabil vei participa la evenimente impreuna cu altii, iar tu sa fii atent ca dialogul sa nu fie perceput ca altceva; daca tot esti invitat, le impartasesti viziunea ortodoxa. ( Nu e chiar rugaciune comuna, ci invitatii tin o cuvantare dupa ce asista la vecernie. Cel putin asa am dedus ca a fost anul asta.) Ce nu inteleg e de ce oare nu participa adventistii si martorii lui Iehova, daca tot sunt invitate cultele din oras, nu-i cheama greco-catolicii sau refuza? Nu ca ar pierde mare lucru, doar speachurile sunt aceleasi an de an: sa fim o mare familie, sa ne unim, bla,bla,bla. Mi-a placut ce a spus reformatul, ce n-a apelat la sentimentalismele catolicilor (sa fim o mare familie, sa ne indreptam pasii unii spre altii...) ci a spus:
Citat:
Cu aceată ocazie salutăm această tradiție a Bisericii Greco-Catolice din Cluj prin care dă curs ideii promovării unității tuturor creștinilor din întreaga lume, în speranța de a găsi singura cale de mântuire, pe Domnul Isus Hristos. Viața creștinilor este un drum lung, care trebuie să se alăture sau chiar să se suprapună cu acel drum pe care ni l-a dat Domnul nostru. La urmarea drumului lui Dumnezeu au îndemnat prorocii, culminând cu Ioan Botezătorul care “propovăduia botezul pocăinței prin iertarea păcatelor”. Peste puțin timp, vine Domnul Isus Hristos, care se prezintă «Eu sunt Calea, Adevărul și Viața». El este Calea vie care arată direcția precisă spre care să se îndrepte fiecare om”. (Gyenge Ianos )
Citat:
sa nu fie un teatru de papusi in care toti trebuie sa arate ceva cuiva care are chef de un spectacol din cand in cand.
Pana la urma la asta se reduce, aratam comunitatii europene ca suntem uniti, cat de bine se inteleg cultele, seri in scop demonstrativ, genul acela de unire de suprafata(usor ipocrita), doar in fond nu se schimba nimic :)

Last edited by ioanna; 20.02.2013 at 16:34:52.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 17:56:38
Senior Member

Implicit

Citat:
"Ai tai" trebuie sa fie mai intelegatori cu deschiderea ta spre dialog, mai ales daca traiesti intr-o urbe multiconfesionala si inevitabil vei participa la evenimente impreuna cu altii, iar tu sa fii atent ca dialogul sa nu fie perceput ca altceva; daca tot esti invitat, le impartasesti viziunea ortodoxa. ( Nu e chiar rugaciune comuna, ci invitatii tin o cuvantare dupa ce asista la vecernie. Cel putin asa am dedus ca a fost anul asta.) Ce nu inteleg e de ce oare nu participa adventistii si martorii lui Iehova, daca tot sunt invitate cultele din oras, nu-i cheama greco-catolicii sau refuza? Nu ca ar pierde mare lucru, doar speachurile sunt aceleasi an de an: sa fim o mare familie, sa ne unim, bla,bla,bla. Mi-a placut ce a spus reformatul, ce n-a apelat la sentimentalismele catolicilor (sa fim o mare familie, sa ne indreptam pasii unii spre altii...) ci a spus:

Pana la urma la asta se reduce, aratam comunitatii europene ca suntem uniti, cat de bine se inteleg cultele, seri in scop demonstrativ, genul acela de unire de suprafata(usor ipocrita), doar in fond nu se schimba nimic :)
Nu vorbeam neaparat de serate cu ceai pe plan local, dar la fel se intampla si pe plan global, daca te uiti la filme pe internet o sa vezi la ce ma refer, indieni si bosimani defileaza impreuna cu crestinii . Nu inteleg pentru cine se organizeaza asa spectacole, cine a fost cu ideea si de ce trebuie sa fim si noi neaparat acolo.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:11:05
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu vorbeam neaparat de serate cu ceai pe plan local, dar la fel se intampla si pe plan global, daca te uiti la filme pe internet o sa vezi la ce ma refer, indieni si bosimani defileaza impreuna cu crestinii . Nu inteleg pentru cine se organizeaza asa spectacole, cine a fost cu ideea si de ce trebuie sa fim si noi neaparat acolo.
Papa Ioan Paul al II-lea.

Last edited by ioanna; 20.02.2013 at 18:14:05.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:25:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Papa Ioan Paul al II-lea.
Actualul (fost ) Papa a preluat ideea ? De ce trebuie neaparat sa se faca acele manifestari care sunt o uraciune. Adica sa le faca daca vor, dar de ce trebuie sa defilam si noi acolo prin reprezentanti ?
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 19:05:59
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Adica sa le faca daca vor, dar de ce trebuie sa defilam si noi acolo prin reprezentanti ?
Nu ma intreba pe mine, eu ti-am spus ce cred: din politete.

Atata timp cate ne respectam reciproc, suntem "uniti sociologic", insa nu vad de ce tin unii atat de mult la unire teologica, la concilierea confesiunilor crestine, stiind ca aceasta nu e posibila fara compromisuri doctrinare, ceea ce inseamna dezradacinare, autodistrugere. Fiecare are un anumit crez si mi se pare de-a dreptul stupid sa renunti la credinta ta (nu la conceptiile tale particulare, ca la acelea renunti in favoarea comuniunii, ci sa renunti la invatatura bisericii), doar de dragul de a purta aceeasi eticheta confesionala cu totii, de parca eticheta aceea confesionala pe care o porti te mantuieste.

Last edited by ioanna; 20.02.2013 at 19:16:03.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 19:17:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu ma intreba pe mine, eu ti-am spus ce cred: din politete.

Atata timp cate ne respectam reciproc, suntem "uniti sociologic", insa nu vad de ce tin unii atat de mult la unire teologica, la concilierea confesiunilor crestine, stiind ca aceasta nu e posibila fara compromisuri doctrinare, ceea ce inseamna dezradacinare, autodistrugere. Fiecare are un anumit crez si mi se pare de-a dreptul stupid sa renunti la credinta ta (nu la conceptiile tale particulare, ca la acelea renunti in favoarea comuniunii, ci sa renunti la invatatura bisericii), doar de dragul de a purta aceeasi eticheta confesionala cu totii.
Dar se putea face un comunicat de exemplu in care sa se arate motivele pentru care nu ne putem ruga impreuna, politicos, fara sa-i trimita pe ceilalti in iad si eram si noi fericiti, scapau si ei de ciomege si huiduieli.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenismul ancah Despre Biserica Ortodoxa in general 43 15.04.2014 21:26:13
Catolicismul si ecumenismul MariaB Biserica Romano-Catolica 115 18.08.2013 20:21:58
Ecumenismul MadalinS Generalitati 0 30.09.2007 04:12:34
Ecumenismul IonelaCristina Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 03.04.2007 17:46:17