Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Deci conteaza mai mult ce cred altii despre tine decat ce cred ai tai ? 
|
"Ai tai" trebuie sa fie mai intelegatori cu deschiderea ta spre dialog, mai ales daca traiesti intr-o urbe multiconfesionala si inevitabil vei participa la evenimente impreuna cu altii, iar tu sa fii atent ca dialogul sa nu fie perceput ca altceva; daca tot esti invitat, le impartasesti viziunea ortodoxa. ( Nu e chiar rugaciune comuna, ci invitatii tin o cuvantare dupa ce asista la vecernie. Cel putin asa am dedus ca a fost anul asta.) Ce nu inteleg e de ce oare nu participa adventistii si martorii lui Iehova, daca tot sunt invitate cultele din oras, nu-i cheama greco-catolicii sau refuza?

Nu ca ar pierde mare lucru, doar speachurile sunt aceleasi an de an:
sa fim o mare familie, sa ne unim, bla,bla,bla. Mi-a placut ce a spus reformatul, ce n-a apelat la sentimentalismele catolicilor (sa fim o mare familie, sa ne indreptam pasii unii spre altii...) ci a spus:
Citat:
Cu aceată ocazie salutăm această tradiție a Bisericii Greco-Catolice din Cluj prin care dă curs ideii promovării unității tuturor creștinilor din întreaga lume, în speranța de a găsi singura cale de mântuire, pe Domnul Isus Hristos. Viața creștinilor este un drum lung, care trebuie să se alăture sau chiar să se suprapună cu acel drum pe care ni l-a dat Domnul nostru. La urmarea drumului lui Dumnezeu au îndemnat prorocii, culminând cu Ioan Botezătorul care “propovăduia botezul pocăinței prin iertarea păcatelor”. Peste puțin timp, vine Domnul Isus Hristos, care se prezintă «Eu sunt Calea, Adevărul și Viața». El este Calea vie care arată direcția precisă spre care să se îndrepte fiecare om”. (Gyenge Ianos )
|
Citat:
În prealabil postat de iuliu46
sa nu fie un teatru de papusi in care toti trebuie sa arate ceva cuiva care are chef de un spectacol din cand in cand.
|
Pana la urma la asta se reduce, aratam comunitatii europene ca suntem uniti, cat de bine se inteleg cultele, seri in scop demonstrativ, genul acela de unire de suprafata(usor ipocrita), doar in fond nu se schimba nimic :)