Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2010, 17:59:55
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
"Cei care cred ca stiu totul ne calca pe nervi pe noi, cei care intr-adevar stim totul"
Foarte, foarte tare :D
Vechi 01.05.2010, 18:09:16
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Si mie mi s-a parut superba maniera de a replica la o afirmatie naiva. De aceea am si postat. Nu stiu cui apartine, l-am gasit intamplator, tot cu ghilimele.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2010, 19:40:41
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Este o realitate ce purcede din "cancerul " MANDRIEI , caci cel calcat si care se considera astfel e la fel de MANDRU ca cel ce-l calca pe coada si poate chiar mai mult decat acela . Mandria este intradevar marea problema cu care ne confruntam, caci , iubirea de sine aduce vrajba , ura si dispretul .
Vechi 02.05.2010, 21:49:42
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Sf. Ioan Gura de Aur

" NU zidi in aceasta lume palate , care peste o vreme vor cadea si se vor face una cu pamantul . Dar ce tot spun ? Inainte ca acestea sa fie distruse , tu insuti vei muri si vei merge la iad . De aceea , zideste palate in ceruri , unde nu ai nevoie de zidari si de muncitori . Acolo , palatele sunt ridicate de saracii pe care ii ajuti pe pamant . Acestea nu numai ca nu se darama niciodata , dar atrag asupra ta bunavointa lui Dumnezeu , te curata de pacate si te poate uneori sa te izbaveasca chiar de la moarte . Sa nu te mntele mele . Cu totii suntem fara putere dinaintea mortii . Dar daca suntem milostivi , putem chiar sa o biruim . " ( Despre miliostenie - Ioan Gura de Aur )
Vechi 02.05.2010, 21:58:17
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit Tot de la parintele Cleopa citire

- Cum se cuvine sa ma comport duhovniceste intre oameni?

- Sa fii la aratare cu pogoramant si dragoste, iar in ascuns sa ai lucrare duhovniceasca. Aceasta este taina vietii noastre. Sau, cum spune in Pateric: "Folosul fratelui este roada ta." Ajutand, miluind, mangaind si iubind pe aproapele, te mantuiesti pe tine. Rugaciunea mea este sa te hranesc pe tine, sa te adap pe tine, sa te odihnesc si sa te folosesc pe tine. Ca mai inalta este dragostea intru randuiala sa decat rugaciunea. Ca rugaciunea este numai una din faptele bune, iar dragostea este legatura desavarsirii. Dragostea pe toate faptele bune le cuprinde.
Vechi 03.05.2010, 16:05:45
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

"Cand mintea iese din grijile trupesti incepe sa vada, in masura in care a iesit, lucrarile vrajmasilor nevazuti". (Marcu Ascetul)
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 07:34:00
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

"Dacă Dumnezeu își amână pedeapsa , atunci tu nu-ți amâna întoarcerea"( Fericitul Augustin ) . "Sufletul pătimașului e fabricat de gânduri rele". (Sf. Talasie Libianul ) . "A ști să te smerești înseamnă să știi să-L urmezi pe Iisus Hristos ". ( Sf. Vasile cel Mare ) . "Nu putem ajunge la adevărata cunoștință,câtă vreme patima curviei zăbovește în ascunzișurile sufletului" ( Sf. Simeon Noul Teolog ).
Vechi 04.05.2010, 18:45:04
forfota forfota is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2010
Locație: Ardeal
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
"Cand mintea iese din grijile trupesti incepe sa vada, in masura in care a iesit, lucrarile vrajmasilor nevazuti". (Marcu Ascetul)
Cu adevarat un cuvant de folos!
Reply With Quote
Vechi 04.05.2010, 19:15:36
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

"Așa cum norii ascund soarele, la fel și gândurile viclene întunecă mintea"(Sf. Ioan Sinaitul )
Vechi 04.05.2010, 19:16:34
Scotianul
Guest

Smile Din perspectiva subiectului topicului

recomand acesta carte.Parerea mea>merita citita si spun asta din tot sufletul.Bye
http://www.librarie.net/carti/131161...i-contemporani
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CUVIOSUL IOSIF ISIHASTUL: Cuvinte de folos andrei_im Mari Duhovnici si predicile lor 18 19.10.2015 22:30:20
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI- Cuvinte de folos Laura19 Generalitati 12 08.04.2014 19:14:09
Cuvinte de folos aurel1211 Resurse ortodoxe on-line 15 27.07.2012 20:07:11
Cuvant de folos T E O L O G U L Generalitati 83 30.01.2011 17:22:03