Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2010, 15:20:43
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Repet, nu pretind ca crestinii au facut sau vor face astfel de lucruri...
Inseamna ca ai revenit pe calea cea buna

Citat:
Natura pacatoasa de unde e?
Cine e raspunzator de natura pacatoasa a omului?
Nu stiu daca nu m-am bagat singur cu piciorul in lat. Poate ma ajuta un frate ortodox :))
Mai cercetez...
Vechi 20.05.2010, 15:30:45
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Natura pacatoasa de unde e?
Cine e raspunzator de natura pacatoasa a omului?
Natura pacatoasa este obisnuinta oamenilor de a pacatui continuu, obisnuinta creata pacatuind in decursul mileniilor. Fiecare om care pacatuieste lasa urmasilor sai ca mostenire predispozitia de a pacatui.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 20.05.2010, 15:34:28
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Inseamna ca ai revenit pe calea cea buna
Nu am fost niciodata pe alta cale :)
Din fericire nu sint multi care au o credinta oarba insa, in cazuri extreme, aceasta (credinta) se poate transforma foarte usor (vezi topicuri gen "ii omorim pe cei cu cip").
Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Nu stiu daca nu m-am bagat singur cu piciorul in lat. Poate ma ajuta un frate ortodox :))
Mai cercetez...
Cerceteaza :)
Vechi 20.05.2010, 15:39:44
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Natura pacatoasa este obisnuinta oamenilor de a pacatui continuu, obisnuinta creata pacatuind in decursul mileniilor. Fiecare om care pacatuieste lasa urmasilor sai ca mostenire predispozitia de a pacatui.
Si tot asa ajungem la primii pacatuitori care au fost Adam si Eva. Aveau si ei o natura pacatoasa?
Vechi 20.05.2010, 15:44:12
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
Adevarul ateismului e dobandit prin stiinta si atita timp cit stiinta nu detine adevarul absolut, si nu il detine, nici adevarul ateismului nu e unul absolut.

Asta se intimpla atunci cind omul situeaza emotiile si dorintele sale deasupra ratiunii.

Dupa cum vad, nu gasiti nici o asemanare intre credinta ortodoxa si intimplarile de mai sus. Exista totusi un punct comun, credinta, lipsa unei justificari obiective.
Nu stiu de unde luati voi datele astea, adica numai cei care cred intr-un anume dumnezeu fac crime si suiciduri si nu mai stiu ce? De cand ? dar voi stiti pe ce lume traiti? uite america e plina de criminali in serie, mai mult de 80% din criminalii in serie din toata lumea sunt in america.si nu sunt ortodocsi. dute si intreaba-i de c au au omorat atatia oameni.
Gandeste-te cati oameni au bagat comunistii(atei convinsi) in inchisoare si i-au omorat si i-au executat fiindca credeau in Dumnezeu sau au vorbit depre Dumnezeu, sau predau religia in scoli, sau scriau poezii care nu le placea lor, sau nu erau de acord cu politica lor. criminalii nu sunt niciodata oameni credinciosi, daca ati vazut un caz dasta mediatizat cu nu stiu ce fanatici, inseamna ca(rezulta ca) numai crestinii fac asa? La noi in tara crimele se intampla la betie majoritatea, de nervi, de suparare, nu pt divinitate. documentativa si voi inainte sa aruncati cu niste afirmatii.
Vechi 20.05.2010, 15:56:51
Senior Member

Implicit

Citat:
Si tot asa ajungem la primii pacatuitori care au fost Adam si Eva. Aveau si ei o natura pacatoasa?
Nu. Ei au facut doar o alegere. Si noi putem inca putem sa facem o alegere, in ciuda firii noastre pacatoase...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 20.05.2010, 16:11:06
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
Nu stiu de unde luati voi datele astea, adica numai cei care cred intr-un anume dumnezeu fac crime si suiciduri si nu mai stiu ce? De cand ? dar voi stiti pe ce lume traiti? uite america e plina de criminali in serie, mai mult de 80% din criminalii in serie din toata lumea sunt in america.si nu sunt ortodocsi. dute si intreaba-i de c au au omorat atatia oameni.
Gandeste-te cati oameni au bagat comunistii(atei convinsi) in inchisoare si i-au omorat si i-au executat fiindca credeau in Dumnezeu sau au vorbit depre Dumnezeu, sau predau religia in scoli, sau scriau poezii care nu le placea lor, sau nu erau de acord cu politica lor. criminalii nu sunt niciodata oameni credinciosi, daca ati vazut un caz dasta mediatizat cu nu stiu ce fanatici, inseamna ca(rezulta ca) numai crestinii fac asa? La noi in tara crimele se intampla la betie majoritatea, de nervi, de suparare, nu pt divinitate. documentativa si voi inainte sa aruncati cu niste afirmatii.
Am afirmat eu cumva ca ortodocsii sint mai criminali ca si catolicii sau ceva de genul asta? In nici un caz sa nu crezi ca am o parere buna despre americani.
Criminalitatea pe tari: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._homicide_rate
Nu vad decit o usoara corelatie cu nivelul de trai sau religiozitate
Vechi 20.05.2010, 16:13:00
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu. Ei au facut doar o alegere. Si noi putem inca putem sa facem o alegere, in ciuda firii noastre pacatoase...
Deci se poate sa pacatuiesti si daca nu ai o natura pacatoasa?
Vechi 20.05.2010, 16:18:11
Senior Member

Implicit

Citat:
Deci se poate sa pacatuiesti si daca nu ai o natura pacatoasa?
S-a putut. Un mic pacatel care a nascut alte pacatele care au nascut alte pacate mari. Acum nu mai e nimeni curat cum a fost omul in Eden. Dar marile rele ale lumii nu au venit pe nesimtite, ci pacatul s-a inmultit progresiv si a crescut si capacitatea oamenilor de a scorni noi pacate.
Vechi 20.05.2010, 16:22:30
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
Nu vad decit o usoara corelatie cu nivelul de trai sau religiozitate
unde scrie ce religie aveau cei care au comis crimele sau ce motive au avut? sau stii tu exact ce se intampla in fiecare tara, ce religie au, ce motive au, ai vb tu cu toti si au zis ca pt zei au facut crimele, nu?
"Intentional homicide demographics are affected by changes in trauma care, leading to changed lethality of violent assaults, so the intentional homicide rate may not necessarily indicate the overall level of societal violence."
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Despre atei si scopul lor pe acest forum neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 332 05.09.2011 15:04:32
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30
atei rightful8912 Generalitati 646 05.08.2010 11:15:28