Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2011, 21:59:13
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Si eu sunt de parere ca e bine sa asculti de invataturile crestin ortodoxe (desi eu nu prea ascult de acestea),dar de invataturile crestin ortodoxe nu de rastalmaciri de i-au inselat sau ii inseala dracii pe unii sa le zica.
Niciodata nu s-a scos asa ceva in Biserica ortodoxa,sa mergi la razboi de pedepsire "a rau credinciosilor"sau a necredinciosilor,Sfantul Ioan Gura de Aur zice ca cine omoara un eretic,face un pacat de neiertat,ca dracii inselasera pe unii sa zica asa pe atunci (de a omora pe unii ca sunt eretici).

Sunt Sfintii Parintii si acesti Sfinti Parinti zic de invatatura crestin ortodoxa.
Daca dracii ii inseala pe unii sa zica absurditati care nu corespund cu ce invata Duhul Sfant prin gura Sfantului Ioan Gura de Aur,Sfantului Vasile cel Mare,Sfantului Grigorie Teologul (ale carui carti au cam disparut mi se pare,dar nu stiu de ce) ale Sfantului Ioan Damaschinul etc,ei stiu ce zic,care doreste sa urmeze cum indeamna fratele Cristian crestin ortodoxia,nu neo-nazismul care se vrea crestin ortodoxie,sau fundamentalismul sau mai stiu eu cum ca dracii dupa parerea mea au scos aceste absurditati,sa le prezinte ca si crestin ortodoxie.

Mustrarea pentru pacate zisa in canoanele Sfintilor Parinti era oprirea de la Sfanta Impartasanie pe o perioada de timp sau pana cel de pacatuise se pocaia,nu iesirea la mitinguri sa dai cu bata in pacatos,nici jignirea sau desconsiderarea pacatosului sau mai stiu eu ce.

Referitor la fratii neo-protestanti nici pe acestia nu cred ii voie sa ii jignesti,daca ei zic,ei stiu ce zic.
Nu sa dai cu bata in ei ca sunt eretici,sau mai stiu eu cum.
Daca Sfantul Apostol Pavel zice :
"17.De aceea: "Ieșiți din mijlocul lor și vă osebiți, zice Domnul, și de ce este necurat să nu vă atingeți și Eu vă voi primi pe voi.
18.Și voi fi vouă tată, și veți fi Mie fii și fiice", zice Domnul Atotțiitorul."
Nu stiu daca o fi zis ca sa pleci din acel loc,ci poate sa te deosebesti prin aceea ca ai comportare crestin ortodoxa,ca esti bland,esti milos,nu esti mandru,nu esti suparacios,nu esti desfranat,nu esti injurator etc.

Nu este Sfantul Arhanghel Mihail crestin ortodox?
Nu zice ca Sfantul Arhanghel Mihail cand unii ingeri incepusera a se departa de la calea cea buna in vesnicie,probabil inspirat de Duhul Sfant a zis:
"sa stam bine,sa stam cu frica".
Sa stam cu frica de intunecimile care le mai avem inca.
Ca doar asa a auzit si Sfantul Siluan "tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" adica la vederea propriilor pacate si avand nadejdea ca preabunul Dumnezeu il va vindeca de acele pacate.
Frumoase cuvinte , si mai ales de folos ! Biserica Ortodoxa nu s-a impus niciodata cu bata , cu forta , si nu a folosit violenta in nici un fel . Biserica Ortodoxa nu a fost galagioasa si nu a pus accentul pe propaganda ieftina si multicolora ! A ramas tacuta , smerita , neschimbata , iar cine a reusit sa o cunoasca cu adevarat , n-o va parasi niciodata . Doamne Ajuta !
Vechi 21.07.2011, 19:38:00
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Parintele Arsenie Papacioc

" Pe crucea mea vreau sa se scrie ORTODOX !
Cu toate fortele impotriva ecumenismului ! Hristos este ORTODOX "
Vechi 21.07.2011, 19:40:21
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

9. Și va fi Domnul Împărat peste tot pământul; în vremea aceea va fi Domnul unul singur și tot așa și numele Său unul singur.
Vechi 21.07.2011, 19:47:29
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
9. Și va fi Domnul Împărat peste tot pământul; în vremea aceea va fi Domnul unul singur și tot așa și numele Său unul singur.
Sa fi sigur de asta , si sa fi tot atat de sigur ca o singura Biserica e a lui Hristos , cea Soborniceasca si Apostolica , restul sunt inventii , nascociri dracesti !
Vechi 22.07.2011, 03:33:21
ioan cezar
Guest

Implicit Privirea la barna, asta e mantuirea!

Din tot ce traiesc, din tot ce scriem aici cu totii, eu raman incapatinat ca un catar: sa ne uitam in noi insine (cu Domnul sa ne inhamam la efortul acesta) si nu in gradina altora (oricine ar fi ei).
Aici avem de lucru, pe ogorul acesta ne e sorocul mantuirii.
Inlauntrul meu si al tau si al oricarui om e Hristos rastignit, e Hristos inviat.
De e rastignit sau de e inviat: oare de cine depinde?
De conduita fratelui meu sau de raspunsul meu la porunca (chemarea de dragoste a) Lui?...
Oare de ce l-a omorat Cain pe Abel?
Ma intreb.
Vechi 22.07.2011, 07:50:53
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Sfinții Părinți ne dau răspuns la toate întrebările și frământările noastre , îndepărtându-ne de la rătăcire , de la vorbirea deșartă și filozofia ieftină și fără rost , căci de iubire, iertare se vorbește extrem de frumos mai în toate religile lumii, dar Ortodoxia chiar o pune în practică , acceptând si prigoana, și dojana , și insulta , și hula "vecinului", căci ea nu s-a impus cu forța , nu a dat năvală , nu a batjocorit pe nimeni , nu a răstignit ! De ce l-a ucis Cain pe fratele său ? Din invidie , precum accentuează și Ioan Gură de aur , iar Dumnezeu nu l-a iertat , iar pedeapsa a fost cruntă , grea :"Rătăcitor vei fi și fugar pe acest pământ ". Vezi Ioane ce pedeapsă grea i-a dat ? Câți sunt oare pedepsiți astfel în lumea asta în care iubirea , iertarea este declarată mai la toate colțurile , dar din care nu se aplică mai nimic. Câți Caini sunt pe acest pământ , și care este soarta lor ? "Nimeni să nu facă ce am făcut eu, ca să nu pățească la fel ", ni se arată în Sfânta Scriptură , dar atenție să nu ne fie mintea doar la crima propriuzisă, ci să gândim mult mai departe , căci aici e "marea filozofie" pe care le cuprinde Pocăința , iar până a înțelege cu adevărat ce este iubirea, iertarea , trebuie să le cunoaștem și să le știm cu adevărat pe "primele", căci nu putem sări peste niște etape, dargă Ioane , iar aceste etape sunt ABC-ul ORTODOXIEI , altfel suntem departe, mult prea departe de Adevăr , și rămânem niște simplii catâri neascultători loviți cu dreptate de Dumnezeu.
Vechi 22.07.2011, 15:08:17
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
De conduita fratelui meu sau de raspunsul meu la porunca (chemarea de dragoste a) Lui?...
Dam raspuns si de ce am facut noi pentru aproapele, ai vazut ce scrie in Evanghelie referitor la ce vom fi intrebati la Judecata, daca ne-am miluit aproapele, nu cate ore ne-am rugat pentru mantuirea personala. Crestinul nu e strut, sa isi bage capul numai in pamant si sa fie indiferent fata de ce se intampla. Stiu insa ca nu ai vrut sa sustii asta, dar am vrut sa mentionez acest lucru, sa nu spunem: pe mine ma intereseaza sa ma mantuiesc, vecinul treaba lui, cu faptele lui!

Asta imi aduce aminte de povestea cu lingurile, ca si in rai si in iad sunt niste oameni cu linguri cu cozi foarte lungi, diferenta e ca in iad, nimeni nu isi poate duce lingura la gura sa manance, in timp ce in rai, acest lucru e compensat de faptul ca fiecare dintre ei ii tine lingura vecinului, reusind altfel sa se hraneasca cu totii, unii de la altii.

Last edited by glykys; 22.07.2011 at 15:15:25.
Vechi 22.07.2011, 22:49:03
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sfinții Părinți ne dau răspuns la toate întrebările și frământările noastre , îndepărtându-ne de la rătăcire , de la vorbirea deșartă și filozofia ieftină și fără rost , căci de iubire, iertare se vorbește extrem de frumos mai în toate religile lumii, dar Ortodoxia chiar o pune în practică , acceptând si prigoana, și dojana , și insulta , și hula "vecinului", căci ea nu s-a impus cu forța , nu a dat năvală , nu a batjocorit pe nimeni , nu a răstignit ! De ce l-a ucis Cain pe fratele său ? Din invidie , precum accentuează și Ioan Gură de aur , iar Dumnezeu nu l-a iertat , iar pedeapsa a fost cruntă , grea :"Rătăcitor vei fi și fugar pe acest pământ ". Vezi Ioane ce pedeapsă grea i-a dat ? Câți sunt oare pedepsiți astfel în lumea asta în care iubirea , iertarea este declarată mai la toate colțurile , dar din care nu se aplică mai nimic. Câți Caini sunt pe acest pământ , și care este soarta lor ? "Nimeni să nu facă ce am făcut eu, ca să nu pățească la fel ", ni se arată în Sfânta Scriptură , dar atenție să nu ne fie mintea doar la crima propriuzisă, ci să gândim mult mai departe , căci aici e "marea filozofie" pe care le cuprinde Pocăința , iar până a înțelege cu adevărat ce este iubirea, iertarea , trebuie să le cunoaștem și să le știm cu adevărat pe "primele", căci nu putem sări peste niște etape, dargă Ioane , iar aceste etape sunt ABC-ul ORTODOXIEI , altfel suntem departe, mult prea departe de Adevăr , și rămânem niște simplii catâri neascultători loviți cu dreptate de Dumnezeu.
Foarte frumos spus, Cristi. Eu raman totusi incapatinat ca un catar si zic mai departe, mereu: prima etapa e sa sa ma uit in mine. Si sa invat sa imi tin gura. Apoi sa o deschid cand trebuie si sa spun ce si cum trebuie. Cu iubire, adica.
Ei, aici eu mai am de lucrat.
Spor si tie, daca se intampla cumva sa nu fii deja desavarsit, prietene intru Hristos!
Vechi 22.07.2011, 22:55:09
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Spor si tie, daca se intampla cumva sa nu fii deja desavarsit, prietene intru Hristos!
Sper ca glumesti , o iau ca o gluma !
De spor am multa nevoie , de rabdare , de dreapta socoteala . . . , le iau pe rand si de la capat . . . , cad , ma ridic , dar sunt sincer , asta-i defectul meu ! O noapte linistita , prieten bun !
Vechi 22.07.2011, 22:57:09
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Dam raspuns si de ce am facut noi pentru aproapele, ai vazut ce scrie in Evanghelie referitor la ce vom fi intrebati la Judecata, daca ne-am miluit aproapele, nu cate ore ne-am rugat pentru mantuirea personala. Crestinul nu e strut, sa isi bage capul numai in pamant si sa fie indiferent fata de ce se intampla. Stiu insa ca nu ai vrut sa sustii asta, dar am vrut sa mentionez acest lucru, sa nu spunem: pe mine ma intereseaza sa ma mantuiesc, vecinul treaba lui, cu faptele lui!

Asta imi aduce aminte de povestea cu lingurile, ca si in rai si in iad sunt niste oameni cu linguri cu cozi foarte lungi, diferenta e ca in iad, nimeni nu isi poate duce lingura la gura sa manance, in timp ce in rai, acest lucru e compensat de faptul ca fiecare dintre ei ii tine lingura vecinului, reusind altfel sa se hraneasca cu totii, unii de la altii.
Sigur, desigur, cu totul imi pare si mie adevarat ce spui. Noi suntem crestini si purtam poverile aproapelui, atunci cand e cazul, fara frica si fara calcule meschine.
Dar, sora draga, iata ce ma framanta pe mine: cum voi face asta, in ciuda intregii mele bunavointe, cand am atatea hibe in mine? Nu se cuvine sa lucrez neincetat si la slefuirea mea? Imi pare asa de teribila munca asta necontenita... Si atat de frumoasa, pur si simplu frumoasa, in ciuda caderii si regretelor inevitabile. Vrem sau nu, noi tot avem de muncit zdravan cu noi insine, asta vroiam sa reamintesc. Poate, de-o vreme, sunt eu cam nemultumit de mine si aceasta face sa razbata o unda de asprime din frazele mele. Dar nu e apostrofare, Doamne fereste, cum ar putea fi? Ci pur si simplu imi marturisesc greutatile catre fratii si surorile mele care stiu ca se nevoiesc si ei. Sper doar putina ingaduinta, un fel de simpatie, sa zicem, pe baza celor pe care le avem in comun. Iar asta cred ca ne uneste si mai mult, Domnul fie cu noi!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11