![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa stii ca ai dreptate. Cred ca m-am "contaminat" de la voi. V-am pus si eu si altii, in mod repetat o gramada de intrebari esentiale (nu de umplutura) la care nu vreti sa raspundeti. Tu ce tratament urmezi? Zi-mi si mie ca sa scap de "comportamentul asta simptomatic". Cred ca daca o sa-ti mai raspund, s-ar putea sa observi un alt simptom, preluat tot de la voi: raspunsuri monosilabice da/nu/da/nu/unde scrie in biblie?/da/nu/ Daca ai avea ochi de vazut, ai deduce LOGIC raspunsul din tot ce am scris si din tot ce se scrie pe toate topicurile despre Sfanta si negata Traditie. Ai fi dedus logic raspunsul meu din tot ce ti-am scris si pe celalalt topic despre moarte. In functie de feed-back-ul tau pe acel topic, o sa continui dialogul cu tine, insa cum ai zis ca nici macar nu te mai obosesti sa-mi citesti postarile sau doar ce e subliniat (dupa cum ai zis), eu de ce ar trebui sa ma documentez in locul tau si sa-ti dau pe tava, raspunsuri pe care oricum nu te obosesti sa le citesti? Ar trebui sa ma invat minte, nu crezi? Daca nu te multumeste raspunsul meu, pune mana si citeste. Geme Google-ul de informatii de-a gata si pe tema asta. Cine crezi ca poate face un rezumat al tuturor temelor, subiectelor de doctrina si morala, dezvoltate in 2000 de ani de istorie dinamica a bisericii Vii a lui Hristos, cine crezi ca le poate comprima si inchide intr-o capsula pe care, oferindu-ti-o tie de-a gata s-o inghiti, sa devii brusc si dintr-odata cunoscator? Raspunsul la orice intrebare ti se formeaza in minte dupa indelungi acumulari si decantari de cunostinte plus din experienta proprie. Pune mana si citeste autori consacrati daca eu nu-ti sunt un "partener eficient de dialog". Eu nu am cum sa te fac pe tine sa pricepi ce nu scrie in Biblie, de vreme ce nu intelegi bine nici macar ce scrie. Orice dialog cu voi, daca se vrea eficient, trebuie sa inceapa de la Adam si Eva, altfel, vorbim limbi straine si adevarurile care nu ne convin devin sageti. Or, eu n-am niciun interes sa ranesc chipul lui Hristos al nici unui semen de-al meu. Cel mult sa provoc insomnii binefacatoare! ![]() Hristos Domnul Cel vesnic Viu chiar si in moarte, sa-ti glasuiasca El in suflet ceea ce eu, neputincioasa nu am cum! Doamne ajuta, Grasule! |
|
||||
|
||||
![]()
Avand in vedere ca fragmentul "de acum ma vor cinsti toate neamurile" este folosit pentru a sustine cinstirea Fecioarei Maria, ma intrebam daca la asta s-a gandit cand a spus acele cuvinte.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu neaparat pentru sustinere , ci de pomenire , de preamarire . . .
|
||||
|
||||
![]()
Cred mai degraba ca e o constatare a unei realitati, Fecioara Maria era cinstita inca din perioada apostolica, Luca a fost cel care a pictat prima icoana crestina, deci "venerarea" ei era un act de iubire, o forma de manifestare a pretuirii pentru cea care a fost Maica Domnului si prin care a venit mantuirea neamului omenesc.
Last edited by ioanna; 26.08.2011 at 19:36:42. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
NeNevinovatule, Preacinstirea Maicii Domnului nu sta intr-un verset, pe care daca nu stii Biblia pe de rost, s-ar putea sa nici nu-l bagi in seama. E total inutil sa stii absolut toata Biblia PE DINAFARA daca n-o intelegi PE DINLAUNTRU, daca nu-ti lasi „sinapsele duhovnicesti” sa faca conexiuni. Preacinstirea Maicii Domnului e consecinta fireasca a mirarii si uimirii de negrait in fata experientei unice, inefabile, de magnitudine mega-cosmica al carei subiect a fost Ea. Cel Neincaput de Univers, S-a lasat pe Sine incaput intr-o faptura delicata, smerita, discreta, probabil nu foarte mare la inaltime. Cel ce tine Cerul si Pamantul si Soarele si tot Universul acesta imens, S-a lasat pe Sine incaput, nascut ca om, tinut in brate, leganat, alinat, ingrijit, hranit la piept. Cine nu o va ferici pe Cea care I-a cantat cantecele de leagan pruncului dumnezeiesc, Cel ce inainte de avea trup de om, a creat cetele de heruvimi si serafimi, a caror muzica celesta depaseste orice inchipuire? Cine nu o va ferici pe Cea care L-a purtat si imbratisat si sarutat si iubit mai mult decat oricine pe Cel Necuprins? Si numai acest eveniment de la Bunavestire cu toate consecintele graite si de negrait, e suficient pt. a o ferici pe Maica lui Hristos, pt. a o lauda neincetat, pt. a o iubi si pe Ea, pt. a n-O huli zicand ca nu Ea e cea mai apropiata de Hristos (dupa cum afirma unii np atotstiutori). Orice alta referire e total redundanta. Nu e suficient ca zice Evanghelia ca L-a purtat in pantece pe Stapanul Universului? Ce anume vreti mai mult? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu cred ca sf. evanghelist Luca a pictat vre-o icoana. A fost doctor nu pictor. Ca sa fim pe subiect: sf. evanghelist Luca a scris cartea Faptele Apostolilor. De ce nu a scris despre Maica Domnului, in cele 28 de capitole ale acestei carti care descrie viata de credinta a bisericii din vremea Sfintilor Apostoli (exceptie facand Fapte 1:14, unde sunt pomenite mai multe persoane)? Avand in vedere aceasta atitudine a Sfintilor Apostoli, considerati gresita credinta celor care nu au dezvoltat un cult al Mariei? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca n-au un cult al Fecioarei poate n-ar fi atat de grav. La cat e de iubitoare, poate le-ar acorda circumstante atenuante. Poate. nu stiu. Gresita si extrem de periculoasa e credinta demonica/eretica a celor ce O hulesc pe Maica Domnului, afirmand ca e moarta si nu impreuna cu Hristos, afirmand ca cea in care s-a salasluit toata dumnezeirea, cea in care S-a salasluit Insasi Viata, poate fi moarta, inactiva si inconstienta, in timp ce diavolii sunt cat se poate de activi si constienti. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=gra
Last edited by ioanna; 26.08.2011 at 20:51:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cinstiti-o la fel ca Domnul Iisus Hristos. Va recomand sa cititi omilia Sfantului Ioan Gura de Aur la pasajul din Ioan 2:4. Se spune in omilie ca Domnul a mustrat-o pe Maica Sa pentru amestecul sau. Asta nu inseamna ca nu a cinstit-o. Dar nu ca dvs. Noi o cinstim pe Maica Domnului in doua moduri: - recunoastem rolul deosebit pe care i l-a oferit Dumnezeu; - respectam singura sa invatatura lasata pentru noi: "sa faceti ce va va spune El" (Ioan 2:5). Este bine? E nevoie de mai mult? Spuneti ca sf. evanghelist Luca a fost doctor nu a fost scriitor si totusi a scris Evanghelia. Buna replica. Aveti dreptate. Ca a scris Evanghelia (si Faptele Apostolilor) cred. Este evident. Dar, de ce as crede ca a pictat vre-o icoana? Pentru ca asa spune traditia? Tot traditia spune si unele basme despre sfintii apostoli (cele cu teleportarea la inmormantarea Maicii Domnului) despre care sfintii apostoli nu pomenesc nimic. Nu am incredere in cele spuse de traditie. Last edited by grasu77; 26.08.2011 at 20:58:26. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu de ce dar uneori cred ca Sfanta Traditie "scuza mijloacele". Poate pentru ca sunt "neam viclan si desfranat", cum spunea Iisus.
Exista alta explicatie ? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie | ioanna | Morala Crestina | 76 | 14.06.2015 08:40:05 |
Mic predicator penticostal!! | Templier Knight | Secte si culte | 35 | 20.12.2011 20:26:24 |
Sfatui-ti-ma, va rog! | smal27 | Generalitati | 46 | 24.10.2011 21:33:30 |
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? | elom | Secte si culte | 353 | 26.08.2011 13:18:45 |
|