Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2012, 01:44:09
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Si uite asa se propaga informatiile false/neadevarate de catre naturisti/vraci (care nu pot rezista pe piata decat castigand prin orice mijloc puterea autoritatii dobandita prin persuasiune corecta sau nu - pt ei nici nu cred ca conteaza), folosindu-se de slabiciunile bunelor intentii ale unor medici care vor sa faca stiinta dar nu au forta (financiara).
"Vraciul" asta la care merg a pus o persoana apropiata pe picioare - dupa ce tebuie sa faca vreo trei operatii. Are 9 ani de cand merge la "vraci" si este bine - si nu intamplator dupa ce a mers la el merge si la bserica.
Si sa stii ca "vraciul" asta nu are informatii de pe la medici - le are de la Zevacinski, un polonez ucrainean, care dupa razboi a fost dus intr-un lagar in Siberia, unde l-a cunoscut pe calugarul roman basarabean Nicolae Pescaru, un ascet ortodox, dublat de un mare vindecator. Apoi "vraciul" a stat vreo 20 de ani in timp ce deja tamaduia pe lanaga Parintele Lavrentie pe care l-a avut ca duhovnic. Oare ce vraci o mai fi si asta? Oare o fi avut nevoie de medicina asta atat de bogata? Hai sa-ti mai spun o chestie. Parintele Lavrentie a facut 4 clase, insa a facut multe vindecari in taina. Crezi ca el a avut nevoie de medicina? Ascetilor carora le este dat, toata stiinta li se releveaza prin empatie, ei nu a nevoie de studii.
Si parintele Arsenie Boca le dadea celor bolnavi sfaturi pentru vindecarea bolii de care sufereau. Parintele i-a si spus unui ucenic de a lui - noteaza ma, ca uiti si cand ai sa ai nevoie nu ai sa stii. Si asa a ajuns sa isi noteze foarte multe leacuri pentru diferite boli. Si exemplele pot continua.

Deci deci povestea asta a ta cu "tamaduitorii/vracii" nu prea tine. Nu contest faptul ca nu or fi si destui care te inseala.

Last edited by ovidiu b.; 08.02.2012 at 02:11:40.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 03:48:20
Laura19
Guest

Implicit

Fiecare pofta are o cauza:

Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat.
Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face
sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti
cumperi mancarea dupa care salivezi.
Pofta de un anumit aliment este modul corpului prin care iti spune ca
duce lipsa de vreo substanta din acea mancare.
Si de multe ori ca sa-ti satisfaci intr-adevar pofta, trebuie sa
mananci altceva decat crezi ca ai nevoie.

Daca ti-e pofta de ciocolata.
Ai nevoie de magneziu.
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe.

Daca ti-e pofta de ceva dulce.
Ai nevoie de:
crom pe care il gasesti in brocoli, struguri, branza, fasole boabe,
pui, ficat de vitel
carbon pe care il gasesti in fructe proaspete
fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate,
nuci, legume, fulgi
tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat,
spanac, cartofi, stafide

Daca ti-e pofta de paine, paine prajita
Ai nevoie de azot
Pe care il gasesti in mancaruri proteice: peste, carne, fasole boabe,
nuci

Daca ti-e pofta de grasimi (chipsuri), prajeli
Ai nevoie de calciu
Pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza,
nap

Daca ti-e pofta de cafea sau ceai
Ai nevoie de:
fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate,
nuci, legume, fulgi
sulf pe care il gasesti in galbenusul de ou, ardei rosii, usturoi,
ceapa
sare
fier pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare,
verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de alcool, pastile care sa te relaxeze
Ai nevoie de:
proteine pe care le gasesti in carne de pui, de porc, nuci, lactate,
fructe de mare
calciu pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan,
branza, nap
potasiu pe care il gasesti in masline negre, cartofi, spanac,
verdeturi amare

Daca ti-e pofta de gheata
Ai nevoie de fier
Pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare,
verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de mancare prajita
Ai nevoie de carbon
Pe care il gasesti in fructe proaspete

Daca ti-e pofta de bauturi acidulate
Ai nevoie de calciu
Pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza,
nap

Daca ti-e pofta de mancaruri sarate
Ai nevoie de cloruri
Pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de mancaruri acide
Ai nevoie de magneziu
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe

Daca ti-e pofta de lichide
Ai nevoie de apa
Trebuie sa bei circa 8-10 pahare de lichid pe zi

Daca ti-e pofta de solide mai degraba decat lichide
Ai nevoie de apa
Corpul tau a fost dezhidratat pentru o perioada asa lunga de timp
incat nu mai simte nevoie de apa.
Trebuie sa bei cat mai multa apa posibil pentru a reveni la normal.

Daca ti-e pofta de bauturi reci
Ai nevoie de mangan
Pe care il gasesti in alune, nuci, arahide, ananas, coacaz negru

Daca ai anumite pofte in perioada premenstruala
Ai nevoie de zinc
Pe care il gasesti in carne rosie, fructe de mare, radacinoase,
salata, legume cu frunze

Daca iti este mai mereu foame
Ai nevoie de:
silicon pe care il gasesti in nuci, seminte
tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale,
verdeturi, legume si fructe rosii
tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat,
spanac, cartofi, stafide

Daca nu ai pofta de mancare
Ai nevoie de:
vitamina B1 pe care il gasesti in fasole, nuci, seminte, ficat
vitamina B3 pe care o gasesti in ton, carne de vita, pui, curcan,
porc, legume, seminte
cloruri pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

(http://forum.prichindelulmeu.ro/view...php?f=96&t=886 )
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 04:04:09
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Nu-s deloc deacord cu astea. Depinde si de cum te-ai invatat. In general ti-e pofta de ceva de care esti "dependent" sau care iti place...
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 06:20:18
Laura19
Guest

Implicit

@Ovidiu.b. Sunt cazuri in care copiii, desi familia lor este credincioasa, se imbolnavesc grav, si apoi pleaca la Domnul. Depinde ce a planuit Dumnezeu cu fiecare in parte. Chiar ieri am citit o povestioara despre o fetita de 10 ani, Sofia-Alexandra, care a avut o boala grava si nu se vindeca. Desi si mama ei si ea erau foarte credincioase, s-au rugat mult sa fie air sanatoasa, Dumnezeu n-a vindecat-o. Insa a facut o minune si mai mare cu ea. "[...]Si minunea aceasta este, ca Dumnezeu i-a dat putere unui copil sa poarte intreaga durere a bolii cu credinta neclintita. I-a dat putere Sofiei-Alexandra sa invinga suferinta si moartea ca si El, patimind Rastignire si trecand prin moarte si ingropare.[...]"("Minunea cea mai mare", Suflet de Crin, Man.Diaconesti). Nu este singura intamplare pe care am citit-o. Sunt situatii si situatii. Ii admir tare mult pe copii. Sunt asa de curajosi si de multe ori ne dau lectii de viata, asa mici cum sunt.

@Roul. Sa vezi ce pofte ciudate au viitoarele mamici. Citez de pe un forum cu mamici:
"Eu la prima sarcina nu am poftit la nimic. Acum, nu imi pot scoate din cap mirosul de cauciuc...desi mi se pare stupid sa te gandesti la mirosul ala, dar imi face o placere deosebita sa intru in magazinele unde se vand cauciucuri, sau biciclete. A, sau in magazinele de haine chinezesti la raionul de pantofi... "
"Eu ceapa rosie toata sarcina. Mancam cate 3-4 odata, doar decojite, intregi, date prin sare.Si tarhon la borcan sau la saramura."
"[...]insa cel mai ciudat a fost ca imi placea sa miros motorina...mereu imi bagam nasul in bidoane....ba la un moment dat aveam o carpa imbibata in motorina si o miroseam pe aia.. fara sa stie sotul..zicea ca sunt nebuna, sunt mai rau ca aurolacii si poate fac rau la fata. dar nu ma puteam abtine.. "
"Cea mai ciudata pofta a mea a fost de piersici cu branza. Am vazut piersicile in fructiera si imediat am facut asocierea cu branza. Mama cu ce pofta am servit o farfurie intreaga..sotul si a pus mainile in cap si a plecat din camera cand m a vazut. Nu i a mai trebuit nimic toata ziua. Si acum ma tachineaza pe chestia asta "
(sursa:http://www.copilul.ro/forum/sarcina/...fta-38257.html)
Iar articolul postat mai sus, cel cu "Fiecare pofta are o cauza" l-am mai gasit si pe:http://naturaly.ro/poftele-pentru-an...nor-substante/
Amu nu stiu cat la suta e adv., insa unele au sens.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 07:15:54
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Domnule Ovidiu cunoasteti ceva remedii in caz de pneumonie?Ma refer in faza incipienta sau profilaxic,ca daca boala este deja in priza atunci fuguta la doctor si antibiotice.
Am aflat azi ca un coleg a fost internat aseara cu pnemonie,asta dupa ce am lucrat alaturi de el 3 zile,am folosit aceleasi computere,aceleasi scaune etc.
Nu stiam azi de ce m-am sculat cu o tuse asa din senin,mi-am spus ca trebuie sa fie de la sucul de merisoare baut cu gheata,dar se pare ca nu-i asta..
Daca ma puteti ajuta cu un sfat.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 08:25:52
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
"[...]insa cel mai ciudat a fost ca imi placea sa miros motorina...mereu imi bagam nasul in bidoane....ba la un moment dat aveam o carpa imbibata in motorina si o miroseam pe aia.. fara sa stie sotul..zicea ca sunt nebuna, sunt mai rau ca aurolacii si poate fac rau la fata. dar nu ma puteam abtine![...]
Cred ca viitoarea mamica avea un viitor pilot de formula 1 in burtica...)
Vechi 08.02.2012, 09:20:39
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
@Ovidiu.b. Sunt cazuri in care copiii, desi familia lor este credincioasa, se imbolnavesc grav, si apoi pleaca la Domnul. Depinde ce a planuit Dumnezeu cu fiecare in parte.
Eu am vorbit la modul general, de altfel am si precizat. Ma asteptam sa vina cineva cu un contra exemplu. Sunt de acord cu tine ca nu tine numai de noi viitorul nostru, ci si de Dumenzeu. Insa si cum inclinam noi (vointa noastra) poate influenta destinul nostru si a urmasilor nostri. Parintele drag mie spunea ca jumatate tine de noi si jumatate tine de Dumnezeu in ceea ce priveste destinul nostru.

Last edited by ovidiu b.; 08.02.2012 at 09:25:24.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 10:50:28
Laura19
Guest

Implicit

Nu vroiam sa fie un contra exemplu,ci doar o precizare. Mai ales ca am citit ieri acea povesioara si mi-a venit imediat in minte si vroiam sa o impartasesc. Atat.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 12:10:21
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Domnule Ovidiu cunoasteti ceva remedii in caz de pneumonie?Ma refer in faza incipienta sau profilaxic,ca daca boala este deja in priza atunci fuguta la doctor si antibiotice.
Am aflat azi ca un coleg a fost internat aseara cu pnemonie,asta dupa ce am lucrat alaturi de el 3 zile,am folosit aceleasi computere,aceleasi scaune etc.
Nu stiam azi de ce m-am sculat cu o tuse asa din senin,mi-am spus ca trebuie sa fie de la sucul de merisoare baut cu gheata,dar se pare ca nu-i asta..
Daca ma puteti ajuta cu un sfat.
Pentru pneumonie ar fi:
- Ceai: de galbenele, soc, patlagina, scai vânăt, coada soricelului. Aceste ceaiuri se amesteca si se bea 1-1,5 l de ceai/zi. Daca nu gasiti ceaiurile aceastea (din cate retin nu sunteti in tara) atunci sa mergeti la un magazin naturist si sa cereti un tratament homeopatic pe baza de ceaiuri.
- Echinaceea - 3 pastile/zi, Homeovox, Urinal - sub forma de pastile
- Sare pusa intr-un saculet si incalzita se pune pe piept.
- Cand aveti picioarele reci sa le bagati in apa fierbinte, seara inainte de culcare.
- Sa reduceti cat puteti consumul de sare, lapte, unt, lactatele in general, oua (doar oua de prepelita - sunt mai usoare pentu ficat). Sarea retine apa in corp si blocheaza rinichii. Insa noi trebuie sa ne purificam corpul prin intermediul rinichilor care filtreaza sangele de toxine, ajutandu-l astfel sa lupte mai eficient cu boala. Laptele, ouale (bogate in colesterol) sunt grele la ficat. Eliberand ficatul, se curata splina care produce leucocitele. Leucocitele sunt sanitarii corpului nostru, care lupta cu boala aparand organismul de boli infectioase si corpuri straine. Totodata laptele este contraindicat in cazul infectiilor. Deci laptele si lactatele ar trebui sa le taiati de pe lista pana va faceti bine.
- Sa evitati in general grasimile pentru a ajuta organismul sa se concetreze mai mult pe plamani si nu pe o digestie grea. Uleiul de masline a fi recomandat insa in cantitati moderate.
- De aici va mai puteti inspira pentru surse de calciu si vitamina C: Vitamina C, Calciu

Last edited by ovidiu b.; 08.02.2012 at 12:35:58.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2012, 12:21:38
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu vroiam sa fie un contra exemplu,ci doar o precizare. Mai ales ca am citit ieri acea povesioara si mi-a venit imediat in minte si vroiam sa o impartasesc. Atat.
Multumim pentru precizare si pentru Cauza poftelor. De exemplu predispozitia pentru dulce este cauzata de pancreas. Pancreasul cere dulce.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
alimentatie bio myself00 Generalitati 20 01.10.2012 09:24:46
care varianta e corecta? victortiti89 Generalitati 76 16.06.2011 17:14:43
Septuaginta este cea corecta Ioana-Andreea Secte si culte 14 18.02.2011 03:45:08
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07
Pentru o intelegere corecta a ortodoxiei bogdan268 Despre Biserica Ortodoxa in general 133 30.06.2009 02:40:42