![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai fost tu la Arseni Papacioc si ti`a zis: Ancah fato, ia crucea si hai sa facem dreptate. Biserica numai are nevoie de Iisus Hristos. Ea poate fi acum salvata doar de antiecumenisti.
Hai sa fim seriosi. Oricare ar fi miscarea satanei, Biserica va iesi mai intarita, mai stralucitoare, mai adevarata. Hai sa ne vedem de rugaciuni si mantuirea personala. Sa lasam in seama lui Iisus Hristos temerile noastre si vedea`vom ce va fi. |
|
|||
|
|||
![]()
Cat despre unirea deplina eu cred in ea. Cred ca va veni vremea cand toate religiile vor intelege, vor trai si vor adopta dogmele ortodoxe. Sunt convins de asta.
Iar antiecumenismul eu cred ca e o miscare placuta vrajmasului pentru ca nu lasa ca cel ce cauta adevarul (care este in biserica ortodoxa) sa`l gaseasca. Aceasta miscare poate degenera cred eu pana acolo incat nu va accepta chiar pe convertii la ortodoxie. Si vom vedea daca nu se va ajunge si la asta. |
|
|||
|
|||
![]()
Ancah, nu mi-ai raspuns.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cand se vor vedea schimbari, va fi prea tarziu. Tocmai de aceea trebuie sa veghem , caci vezi ce intentie au: sa negocieze ce ramane valabil din dogmele ortodoxe. Ti se pare normal? Sa nu uitam ca multi protestanti/neoprotestanti nu isi fac cruce, nu au Sfintele Taine, etc. Cam mult de negociat, nu?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dragi anti-antiecumenisti, sper din suflet ca atitudinea voastra sa vina dintr-o iubire sincera a Bisericii. Aceasta iubire sincera sper sa o aveti in permanenta, chiar si atunci cand veti descoperi ca unele lucruri nu sunt asa de roz precum va par astazi. Pentru ca pareti absolventi de teologie, va doresc sa deveniti niste vrednici slujitori ai Hristos, Cel care este Adevarul. Asa sunt facuti oamenii, sa nu creada ce le spun altii pana nu-si dau seama singuri. Cand suntem sinceri in demersurile noastre, are grija Dumnezeu sa nu ratacim pana in sfarsit. Asta-i valabil pentru toti. Mi-as dori foarte mult sa fiu eu cel care se teme degeaba de pericole inexistente. Vom trai si vom vedea! Sa ne invredniceasca Dumnezeu sa nu ne numaram intre cei despre care Scriptura zice: "ochi au, dar nu vad!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa imi spui unde au fost luate in discutie "fundamentele Bisericii Ortodoxe", pentru schimbarea invataturii de credinta. Concret! (data, intalnirea, discutiile, unde ai gasit informatia). Sincer, cred ca este alta dezinformare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
de fapt dupa 50 de ani de ecumenism nu se pot da niste exemple concrete in care alte bisercii au negociat (fiind mai apropiate in idei si nu numai), nu se pot da exemple concrete de devieri dogmatice in prezent dar cu toate acestea mai este putin pana la afirmatii de genul Sinodul este eretic.Este ca si cum nu esti bolnav dar iei medicamente caci atunci cand vor aparea simptomele e prea tarziu
|
|
|||
|
|||
![]()
Iertare, daca nu am reusit sa fiu pe o lungime de unda cu unii dintre voi.
Pace buna tuturor! Anca |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ochiul interior | Florin-Ionut | Teologie si Stiinta | 23 | 21.05.2018 14:27:49 |
Adevarul interior sau exterior omului; Realitate sau falsitate interioara a oamenilor | Tangun | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 90 | 05.08.2011 20:33:11 |
Blasfemia unor adventiști la adresa Bisericii lui Hristos: un cult antropofagic | doctor_faustus | Secte si culte | 5 | 28.11.2010 23:47:42 |
Nu mai imi gaseam linistea si echilibrul interior | Ioan_Ciobota | Generalitati | 1 | 12.05.2007 01:58:05 |
|