Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2007, 18:35:44
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Ai fost tu la Arseni Papacioc si ti`a zis: Ancah fato, ia crucea si hai sa facem dreptate. Biserica numai are nevoie de Iisus Hristos. Ea poate fi acum salvata doar de antiecumenisti.

Hai sa fim seriosi. Oricare ar fi miscarea satanei, Biserica va iesi mai intarita, mai stralucitoare, mai adevarata. Hai sa ne vedem de rugaciuni si mantuirea personala. Sa lasam in seama lui Iisus Hristos temerile noastre si vedea`vom ce va fi.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:39:39
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Cat despre unirea deplina eu cred in ea. Cred ca va veni vremea cand toate religiile vor intelege, vor trai si vor adopta dogmele ortodoxe. Sunt convins de asta.

Iar antiecumenismul eu cred ca e o miscare placuta vrajmasului pentru ca nu lasa ca cel ce cauta adevarul (care este in biserica ortodoxa) sa`l gaseasca. Aceasta miscare poate degenera cred eu pana acolo incat nu va accepta chiar pe convertii la ortodoxie. Si vom vedea daca nu se va ajunge si la asta.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:42:06
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Ancah, nu mi-ai raspuns.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:43:17
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Nu, krabu, antiecumenistii nu vor sa rupa randurile BOR, ci sa le intareasca. Mai intai citeste si te documenteaza, inainte de a-ti forma o parere. Aceasta teama a antiecumenistilor se bazeaza pe afirmatiile marilor duhovnici si teologi, asociate cu semnele timpului. Dar nici semnele timpului nu sunt vazute de toti cei care se manifesta pro-ecumenism.
Am citit, inclusiv cartile recomandate de tine, dar nu am gasit raspunsurile pe care le cautam, respectiv o singura schimbarea (sau tendinta de schimbare) a invataturii de credinta.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:45:02
ancah
Guest

Implicit

Cand se vor vedea schimbari, va fi prea tarziu. Tocmai de aceea trebuie sa veghem , caci vezi ce intentie au: sa negocieze ce ramane valabil din dogmele ortodoxe. Ti se pare normal? Sa nu uitam ca multi protestanti/neoprotestanti nu isi fac cruce, nu au Sfintele Taine, etc. Cam mult de negociat, nu?
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:45:59
Grigorie Grigorie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
din antichitate se tot vad "semnele timpului"
Cand ninivitenii s-au pocait, Dumnezeu le-a crutat cetatea. Si cu omenirea se intampla la fel.

Dragi anti-antiecumenisti, sper din suflet ca atitudinea voastra sa vina dintr-o iubire sincera a Bisericii. Aceasta iubire sincera sper sa o aveti in permanenta, chiar si atunci cand veti descoperi ca unele lucruri nu sunt asa de roz precum va par astazi. Pentru ca pareti absolventi de teologie, va doresc sa deveniti niste vrednici slujitori ai Hristos, Cel care este Adevarul.

Asa sunt facuti oamenii, sa nu creada ce le spun altii pana nu-si dau seama singuri. Cand suntem sinceri in demersurile noastre, are grija Dumnezeu sa nu ratacim pana in sfarsit. Asta-i valabil pentru toti. Mi-as dori foarte mult sa fiu eu cel care se teme degeaba de pericole inexistente.
Vom trai si vom vedea! Sa ne invredniceasca Dumnezeu sa nu ne numaram intre cei despre care Scriptura zice: "ochi au, dar nu vad!"
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:48:53
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Am inceput sa citesc putin despre Consiliul Ecumenic al Bisericilor (CEB)si iata ce am citit pe prima pagina:

"Miscarea ecumenica, care din 1948 a primit denumirea de Conciliul Ecumenic al Bisericilor (The World Council of Churches), este de origine engleza si americana si îsi are radacinile in lumea anglicana și protestanta, din a doua jumatate a secolului al XIX-lea...

Observam o vatamare a constiintei eclesiologice la conducatorii ortodocsi progresisti inca din acea perioada, cind inainte de constituirea propriu-zisa a miscarii ecumenice (1910-1920), Patriarhia de Constantinopol s-a preocupat de relatiile Ortodoxiei cu Catolicismul si Protestantismul. Astfel, patriarhul Ioachim III (1878 -1884; 1901-1912), printr-o Enciclică sinodală din anul 1902, cerea Bisericilor ortodoxe psrerea asupra unirii cu cele doua mari confesiuni crestine, punînd problema cautarii unor puncte de intilnire si contact cu ele. Primind raspunsuri favorabile, patriarhul scotea in relief, intr-o altă enciclica din 1904, ca, pastrînd cele ce ne sint proprii, se cuvine sa privim si la cele ale altora, sa ne rugam din tot sufletul pentru unirea tuturor fara sa ne descurajam in fata greutatilor si fara sa socotim lucrul ca imposibil. "Sa deschidem drum pentru lucrul unirii tuturor, placut lui Dumnezeu, tratînd cu întelepciune si blandete pe cei despartiti, care cred in Sfanta Treime, se insemneaza cu numele Domnului Iisus Hristos si spera sa fie mantuiti prin harul lui Dumnezeu, cuvinte care prin superficialitatea intelesului pot fi primite de catre toti protestantii zilelor noastre.
....

In Enciclica sinodala a Bisericii din Constantinopol catre Bisericile lui Hristos de pretutindeni, din ianuarie 1920, el adresa un apel tuturor Bisericilor crestine din lume, in care afirma ca diferentele dogmatice nu pot constitui o piedică de netrecut in calea apropierii si colaborarii Bisericilor unele cu altele, pana se va putea ajunge la unirea lor deplina, fapt care de atunci a stat ca un scop vital al realizarilor ecumeniste, tematicile ulterioare aratînd cum fundamentele Bisericii Ortodoxe au fost puse in discutie nu pentru a fi prezentate drept model unic si adevărat de urmat, ci pentru a fi negociate la masa tratativelor de unificare.

Acesta este doar inceputul materialului, care poate fi citit pe:
http://sihastru.net/mirem/ceor/istorie_cucos.html

Ce e rau in ce a e acolo? este o invitatie la "colaborare"...nu vad problema! te speri ca spune ca - parafrazez - "dogma nu conteaza"? Nu e cazul...e o invitatie la colaborare, nu la schimbarea invataturii de credinta!

Sa imi spui unde au fost luate in discutie "fundamentele Bisericii Ortodoxe", pentru schimbarea invataturii de credinta. Concret! (data, intalnirea, discutiile, unde ai gasit informatia). Sincer, cred ca este alta dezinformare.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:53:25
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
din antichitate se tot vad "semnele timpului"
Intr-un fel ai si tu dreptate: nu e nimic nou pe lume. Iar Sf. Pavel vorbea de acum 2000 de ani despre vremurile cele de pe urma. Dar asta ce inseamna, sa nu credem ca vremurile cele de pe urma vor veni. Sau, sa consideram ca sunt atat de indepartate, incat nu ne vor afecta pe noi cei de acum. Mai degraba sa luam in serios avertisentul pe care Dumnezeu ni l-a trimis cu mult timp in urma!
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 18:57:28
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

de fapt dupa 50 de ani de ecumenism nu se pot da niste exemple concrete in care alte bisercii au negociat (fiind mai apropiate in idei si nu numai), nu se pot da exemple concrete de devieri dogmatice in prezent dar cu toate acestea mai este putin pana la afirmatii de genul Sinodul este eretic.Este ca si cum nu esti bolnav dar iei medicamente caci atunci cand vor aparea simptomele e prea tarziu
Reply With Quote
Vechi 06.07.2007, 19:01:03
ancah
Guest

Implicit

Iertare, daca nu am reusit sa fiu pe o lungime de unda cu unii dintre voi.
Pace buna tuturor!
Anca
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ochiul interior Florin-Ionut Teologie si Stiinta 23 21.05.2018 14:27:49
Adevarul interior sau exterior omului; Realitate sau falsitate interioara a oamenilor Tangun Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 90 05.08.2011 20:33:11
Blasfemia unor adventiști la adresa Bisericii lui Hristos: un cult antropofagic doctor_faustus Secte si culte 5 28.11.2010 23:47:42
Nu mai imi gaseam linistea si echilibrul interior Ioan_Ciobota Generalitati 1 12.05.2007 01:58:05