![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=red]
[/COLOR] [COLOR=purple]Misterele Pucioasei (LIX)[/COLOR] [COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap.XLII.[/COLOR] Caruselul ereziilor [COLOR=blue])[/COLOR] - Partea I Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) ........................................... [COLOR=red]Notă: Acest material reprezintă selecțiuni preluate din articolul cu același nume de pe blogul noulierusalimnip.wordpress.com, înainte de suspendarea abuzivă a acestuia de către liderii pucioși, urmând ca acordul autoarei să se obțină ulterior ...........................................[/COLOR] [COLOR=#993300]Motto: “Orice cuvânt al lui Dumnezeu nu e vorbă multă, nici vorbărie …”[/COLOR] [COLOR=#993300]( Sf. Maxim Mărturisitorul: Suta a doua a capetelor gnostice) [/COLOR] “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa este o compoziție logoreică, eterogenă, care se manifestă prin incoerență, repetări, patetisme, prețiozități, inepții, dar mai ales prin nenumărate erezii presărate de-a lungul acestor scrieri. Dacă celelalte manifestări pot fi considerate ca “originale” și deci sunt suportabile prin condescendență, ereziile sunt cele care fac această scriere de neacceptat. Nenumăratele sfaturi bune, copiate din Scripturi sau din tradiția creștină, și presărate cu generozitate prin aceste “Cuvinte”, sunt sufocate de aceste erori grave de doctrină și de logică. Nu vom face aici o trecere în revistă a tuturor ereziilor, deoarece ele au mai fost semnalate și prin alte articole din acest blog. Vom face doar câteva exemplificări, pentru a demonstra că problema ereziilor este extrem de serioasă, chiar crucială, când vorbim despre secta Noul Ierusalim și despre pretinsa ei ortodoxie, o ortodoxie pe care dacă o numim “ortodoxie originală”, înseamnă că deja ne exprimăm eufemistic, adică mult prea diplomatic și elegant. [COLOR=blue]1. [/COLOR]O Altă Sfântă Treime [COLOR=blue]“ Să nu ziceți: asta este care vorbește, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt prin Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Prin Duhul Meu grăiesc[/COLOR][COLOR=blue] ceea ce auziți. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu sunt Duh[/COLOR][COLOR=blue]; și vin nu când vrei tu, ci când este planul Meu…” (18 octombrie 1979)[/COLOR] Această frază poate suscita următoriul comentariu: 1.”[COLOR=fuchsia]Eu sunt Duh[/COLOR]”înseamnă că Fiul (El Însuși, deci constituțional) este Duh. 2.”[COLOR=fuchsia]Eu sunt prin Duhul Sfânt[/COLOR]” înseamnă că Fiul este ( ființează, există) prin Duhul Sfânt. 3.[COLOR=fuchsia] “Prin Duhul Meu grăiesc[/COLOR]”înseamnă căFiul grăiește (cuvintează, lucrează) prin Duhul Lui 4.Din 1. și 2. rezultă că Duhul (Fiului) este prin Duhul Sfânt 5. Din 1. și 3. rezultă că Duhul (Fiului) grăiește prin Duhul Fiului 6.Din 1., 4., 5. rezultă că Fiul, Duhul Fiului și Duhul Sfânt sunt trei Duhuri distincte și de sine stătătoare, o altă “ Sfântă Treime” care conlucrează la manifestarea existențială a Ființei lui Dumnezeu. Pentru a nu ajunge la concluzia eretică prin care se proclamă existența a două Treimi, ar mai fi o variantă: aceea de a admite că Duhul Fiului este Tatăl, caz în care am regăsi Treimea cu care ne-am obișnuit: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Din păcate, a spune că Tatăl este Duhul Fiului este altă erezie! [COLOR=blue]2.[/COLOR] Sfânta Treime, Care la Pucioasa vine, e de fapt… Sfânta Pătrime !!!! Primul vine Tatăl; al doilea vine Fiul; al treilea vine Duhul Sfânt; al patrulea vine Amin: [COLOR=blue]“…Ce înseamnă în numele Tatălui? Adică [/COLOR][COLOR=fuchsia]Unul[/COLOR][COLOR=blue] singur este Dumnezeu. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Al doilea[/COLOR][COLOR=blue] e Fiul, care L-a trimis pentru tine, ca să fii fericit. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]al treilea[/COLOR][COLOR=blue] ce vine? E Duhul Sfânt, adică acoperământul cu care se acoperă pământul. Dar nu tot, nu și cel păcătos. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Al patrulea[/COLOR][COLOR=blue] ce vine? Amin. Ce înseamnă? Așa să fie…”(1 noiembrie 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue]3. [/COLOR]La Pucioasa a avut loc, începând cu anul 1955, “a treia venire a Fiul lui Dumnezeu pe pământ” [COLOR=blue] “…O, copiii Mei, am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]a treia oară[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Prima dată[/COLOR][COLOR=blue] am venit și am făcut om și tot ce se vede și am pus o hotărâre să o păzească, să fie bine de el și de toți urmașii lui, și au greșit. Am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]a doua oară[/COLOR][COLOR=blue] în trup. M-am născut cu trup din Fecioară… …Iată, am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]a treia oară[/COLOR][COLOR=blue]. Acum sunt în Duh și M-am pogorât în mai multe locuri să vă îndemn la viață și trăire curată și sfântă, că e gata să se sfârșească totul…” (22 iunie 1957)[/COLOR] [COLOR=blue]4.[/COLOR] Iisus Hristos a venit în duh și Și-a luat alt trup, de femeie [COLOR=blue]“O, tată, fericit vei fi tu în viața duhovnicească de vei crede în Domnul Iisus Hristos care-ți grăiește ție [/COLOR][COLOR=fuchsia]astăzi[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]în acest trup este Domnul Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=blue]” (30 octombrie/12 noiembrie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu, Domnul Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt trimis[/COLOR][COLOR=blue] de ce este scris în Carte [/COLOR][COLOR=fuchsia]să vin iarăși cu trupul[/COLOR][COLOR=blue], da nu se mai zidește ca la început, ce s-a zidit de la început” (14 ianuarie 1966)[/COLOR] Venirea în trup se pretinde a fi fost începând cu anul 1955. Trupul era de femeie, iar femeia era Virginia Tudorache. Apoi, după moartea Verginicăi (1980), fenomenul s-a repetat cu altă femeie, iar femeia a fost Maria Tudorache, sora Verginicăi[COLOR=blue].[/COLOR] [COLOR=blue]5. [/COLOR]Iubirea de vrăjmași înseamnă ura de dușmani [COLOR=blue]“ Iubește toate și pe vrăjmașul tău. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Pe dușmanul Meu să-l urăști[/COLOR][COLOR=blue]. Cine e dușmanul Meu? Satana. Cine e satana? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dușmanul Meu[/COLOR][COLOR=fuchsia]cu trup cu tot[/COLOR][COLOR=blue]. În [/COLOR][COLOR=fuchsia]toată lumea care nu face voia Mea[/COLOR][COLOR=blue] este satana. Și nu mai zice nimeni ca să-l scoată pe satana din el, cum se făcea pe vremea când eram în trup…”(1 august 1979)[/COLOR] Ideologia de la Noul Ierusalim face o alambicată filozofie prin care demonstrează că formula biblică “iubirea de vrăjmași” trebuie înțeleasă într-un sens extrem de restrictiv. Mai precis: - trebuie să-i iubim doar pe vrăjmașii noștri, nu și pe vrăjmașii lui Dumnezeu: - pe vrăjmașii lui Dumnezeu (numiți aici “dușmanii lui Dumnezeu”, pentru a se face mai bine distincția față de “vrăjmașii noștri”) trebuie să-i urâm; - dușmanul lui Dumnezeu este satana; - satana are prostul obicei să intre în trupurile oamenilor; - toți oamenii în care a intrat satana sunt și ei satani; - deci toți oamenii care sunt satani (“ cu trup cu tot”) trebuie urâți; - ei sunt ușor de recunoscut, pentru că nu fac voia lui Dumnezeu; - iar voia lui Dumnezeu este dezvăluită numai prin “profețiile” de la Pucioasa; - deci toți cei care nu recunosc “profeția” de la Noul Ierusalim sunt dușmanii lui Dumnezeu; - de aceea, ei nu trebuie iubiți, ci urâți. Așa se explică de ce pucioșii evită orice părtășie cu ceilalți creștini, cei ne-pucioși, și se tem că vor fi otrăviți dacă vor gusta din mîncarea sau vinul lor. Iar unii pucioși ajung chiar la performanța să-i urască pe ceilalți creștini, pentru “neascultarea” lor de “Dumnezeul de la Noul Ierusalim” [COLOR=blue]6. [/COLOR]Iuda nu L-a vândut pe Hristos, ci L-a vândut pe Duhul Sfânt [COLOR=blue]“ Vai de tine, Iudo, nu cel care [/COLOR][COLOR=fuchsia]L-ai vândut atunci[/COLOR][COLOR=blue], ci cel care ai vândut astăzi [/COLOR][COLOR=fuchsia]pe Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=blue]!” ([/COLOR][COLOR=red]11/[/COLOR][COLOR=blue]24 ianuarie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]7.[/COLOR] Taina Mirungerii se amână pentru veacul de apoi, care vine în curând [COLOR=blue]“ Fericit vei fi tu creștine că [/COLOR][COLOR=fuchsia]la veacul de apoi[/COLOR][COLOR=blue] ți se va pune ție [/COLOR][COLOR=fuchsia]pecetea Duhului Sfânt[/COLOR][COLOR=blue]” (13 octombrie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]“Poporul Meu care în curând vei avea viitor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]în curând[/COLOR][COLOR=blue] vei căpăta [/COLOR][COLOR=fuchsia]pecetea[/COLOR][COLOR=blue]” (10/23 aprilie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]8.[/COLOR] Unii oameni vor merge de vii în iad, așa cum alții au fost mutați de vii la rai (Enoh, Ilie) [COLOR=blue]“Acela care face astăzi dosare peste dosare va dispărea și toți acești vânzători vor merge [/COLOR][COLOR=fuchsia]la iad[/COLOR][COLOR=fuchsia]înainte de încetarea lor din viață[/COLOR][COLOR=blue]…” (17 octombrie 1966)[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple]Misterele Pucioasei (LIX)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap.XLII.[/COLOR] Caruselul ereziilor [COLOR=blue])[/COLOR] - Partea a II-a [COLOR=blue]9.[/COLOR] Curând va avea loc A Doua Înălțare a Domnului la ceruri Deși Mântuitorul S-a suit la ceruri și stă de-a dreapta Tatălui, pucioșii pretind că El tot pe pământ este, dar Se pregătește să Se înalțe la ceruri: [COLOR=blue]“ Domnul [/COLOR][COLOR=fuchsia]Iisus e gata să părăsească pământul[/COLOR][COLOR=blue] acesta, că este de mare urâciune pământul acesta în fața lui Dumnezeu.” (17/30 iunie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue] “Puțin, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mă voi înălța întru slavă[/COLOR][COLOR=blue] și voi lua cu Mine pe cel iubit al Meu și îi voi da să mănânce din pomul vieții” (27 octombrie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Domnul Iisus [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mai stă pe pământ, se ridică[/COLOR][COLOR=blue], și-Mi pare rău de grâul Meu și-Mi pare rău de munca Mea, că puțin am să câștig.” (20 martie 1976)[/COLOR] [COLOR=blue]10.[/COLOR] Dumnezeu nu mai vine pe norii cerului, așa cum a fost proorocit (v.[COLOR=#993300]Faptele Ap. 1:11[/COLOR]) ci vine înotând pe valurile albastre [COLOR=blue]“Anunță că [/COLOR][COLOR=fuchsia]vine Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue] care[/COLOR][COLOR=fuchsia] înoată pe valurile albastre[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR][COLOR=blue] (2 noiembrie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]11.[/COLOR]Împărăția lui Dumnezeu va fi aproape pustie [COLOR=blue]“Fiilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]atât rămâne[/COLOR][COLOR=blue] întru împărăția Mea: [/COLOR][COLOR=fuchsia]Avraam[/COLOR][COLOR=blue]” (25 februarie/10 martie 1971)[/COLOR] [COLOR=blue]12.[/COLOR] Neamul creștinesc este în pragul dispariției [COLOR=blue]“Nu e zi, nu e clipă, nu e minut, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu e secundă ca să nu pierd mii și mii de creștini[/COLOR][COLOR=blue]…Nu mai are Dumnezeu din ce lucra planul său” (7/20 ianuarie 1973)[/COLOR] Această afirmație se poate demonstra matematic că este o stupidă enormitate: presupunând că “mii și mii” nu reprezintă decât două mii (2000 fiind valoarea minimă) care pier într-o secundă, iar creștinătatea numără un miliard (deși poate nu sunt nici atâția), atunci într-o zi vor pieri 2000x60x60x24=172800000 creștini. Toți cei un miliard de creștini vor pieri în 1000000000:172800000=5,79 zile. Nici măcar o săptămână! Dacă pierderea ar fi calculată la minut, nu la secundă, ar fi suficiente 5,79x60=347,4 zile (nici măcar un an!) pentru ca întreaga creștinătate să dispară. Dar, deși de atunci a trecut atâta vreme (peste 35 de ani!), numărul de creștini a rămas oarecum același. [COLOR=blue]13. [/COLOR]Îngerii și sfinții vor democrație în cer: ei Îl înfruntă pe Dumnezeu, în loc să-L respecte și să-L asculte [COLOR=blue]“Nu vă intimidați, fiți desăvârșiți, că nu voi mai vorbi cu păcătoșii, căci am vorbit și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mă înfruntă îngerii și sfinții[/COLOR][COLOR=blue] că am stat de vorbă cu ei” (2 octombrie 1973)[/COLOR] [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mă judecă sfinții[/COLOR][COLOR=blue], că prea mult te-am iubit și niciodată nu ți-am dat pedeapsă…”(21 iulie 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue]14. [/COLOR]“Și iată, Eu cu voi [COLOR=red]nu[/COLOR] sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin” Contrar binecunoscutei profeții biblice (v. [COLOR=#993300]Matei, 28,20[/COLOR]), în “Cuvântul lui Dumnezeu” sunt planificate unele “clipe” de absență totală a proniei divine de deasupra “poporului ales”, deoarece aici “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” mărturisește sincer că nu poate fi în două locuri în același timp. De aceea, el e de-a dreptul îngrijorat că nu-și va găsi un înlocuitor destoinic, pe cineva care să stea episcop (supraveghetor) treaz peste poporul său, atâta vreme cât el [COLOR=fuchsia]va lipsi[/COLOR] și va fi departe: [COLOR=blue]“…Tată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]vor fi clipe când Eu n-am să vin la voi[/COLOR][COLOR=blue], că mai am copii și merg la ei, și voi păți cum a pățit Moise: când voi veni la voi, vă voi găsi mâncând și jucând. Și ce veți face? Cine-și ia toiagul în mână să păstorească poporul Meu când Eu nu voi veni la el?” (28 noiembrie/11 decembrie 1973)[/COLOR] “Poporului Domnului” i se sugerează că absențele lui Hristos, chiar dacă sunt de scurtă durată, se vor mai repeta: [COLOR=blue]“… Copilașii Mei, știți ce aveți de făcut? Știți de ce să vă feriți? Poate va fi o clipă când [/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=fuchsia]va lipsi[/COLOR][COLOR=blue] din mijlocul vostru.” (17 iunie 1977)[/COLOR] [COLOR=blue]15. [/COLOR]Deși a murit cu trupul încă de tânăr (la 33 de ani), Domnul Iisus a fost și prunc, și tânăr, și bătrân și se juca cu păsărele [COLOR=blue]“Eu sunt Acela care am crescut [/COLOR][COLOR=fuchsia]prunc[/COLOR][COLOR=blue] pe pământ. Am fost [/COLOR][COLOR=fuchsia]tânăr[/COLOR][COLOR=blue], am fost și [/COLOR][COLOR=fuchsia]bătrân[/COLOR][COLOR=blue]. Mă jucam, făceam păpuși și păsărele iar prietenii Îmi puneau cununi de spini pe cap și Eu le puneam coroane de flori, dar nimeni nu a tălmăcit, și dușmăneau pe cei ce Mă răstigneau.” (31 decembrie 1973/13 ianuarie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue]16. [/COLOR]Sfintele Scripturi nu mai sunt curate [COLOR=blue]“ …Dar să știți căci Cărțile sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]de mii de ori schimbate[/COLOR][COLOR=blue]. Să știți că au venit oamenii pe pământ cu multă îndrăzneală și au șters din Cărți ce a fost scris. Sunt Scripturi care sunt schimbate. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Numai una la o mie dacă mai e curată[/COLOR][COLOR=blue]. Că lumea și chiar preoții zic că proorocii nu au mai fost și nu mai sunt de la Ioan. Dar uitați-vă că de la facerea pământului și până la încheierea veacului acesta, Dumnezeu nu va înceta învățătura Sa. Și de aceea spun, s-au schimbat multe Scripturi și oamenii de știință au scris multe minciuni. Dacă se găsesc la voi Scripturi de la Noi și vi le cere, nu le dați la lume, la oameni care măcelăresc. De aceea am venit la voi să vă spun să nu vă abateți de la cale Mea…”[/COLOR][COLOR=blue] (26 octombrie 1976)[/COLOR] Consemnăm aici o poziție extrem de periculoasă față de canonul Sfintei Scripturi, întâlnită la mulți dușmani ai ortodoxiei: punerea sub semnul întrebării a autenticității Cărților Sfinte. Dar, dacă adversarii creștinismului se mulțumesc să aducă acuze punctuale, pretinzând că unele cuvinte sau fraze s-au alterat de-a lungul timpului, fie suferind modificări, fie dispărând pur și simplu, fie fiind adnotate cu precizări necanonice, acum acuzațiile la adresa cărților Sfintei Scripturi sunt de-a dreptul demolatoare: “[COLOR=blue]Numai una la o mie dacă mai e curată[/COLOR]”. O afirmație cel puțin aberantă, avînd în vedere că Biblia cuprinde doar 53 cărți în Vechiul Testament (dintre care numai 39 sunt canonice) și 27 cărți în Noul Testament. Rezultă că niciuna nu mai e curată, ba mai mult, fiecare dintre ele este de mai multe ori necurată! |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap.XLII.[/COLOR] Caruselul ereziilor [COLOR=blue])[/COLOR] - Partea a III-a Se ignoră cu o nepăsare imperială faptul că pronia cerească a vegheat ca zeci de mii de versiuni al Bibliei să ajungă, prin copieri și recopieri, până în zilele noastre, motivând astfel și legitimând canonul actual al Sfintei Scripturi. Și de aceea, această pledoarie care afirmă despre cărțile sfinte că “nu mai sunt curate” este mai degrabă neglijentă și iresponsabilă, decât reavoitoare. Se vede clar că scopul ei nu este neapărat de a torpila Biblia, ci cu totul altul: acela de a legitima “noile proorocii”, care trebuie să-și facă loc și ele în canonul Sfintei Scripturi și nu prea mai au cum. Și de aceea, se încearcă în forță: chipurile, “noile proorocii” sunt la fel de legitime ca și cele anterioare, care “au dispărut” pe parcurs, fiind “măcelărite de lume” și de [COLOR=blue]oameni care măcelăresc.[/COLOR] Dar, de ce te temi, se pare că tot nu scapi. Până la urmă, “Scripturile” de la Pucioasa au fost luate la mână și “măcelărite” nu de lume, nu de preoți, ci de propriii lideri ai sectei, care au urmărit să le cosmetizeze și să ascundă tot ceea ce li s-a părut lor incomod, mincinos sau demascator. Mii de modificări, texte eliminate complet și texte ascunse integral (pe motiv că au un “regim special” și nu se pot publica, deoarece au fost cuvinte “rostite în șoaptă de către Domnul”) stau mărturie pentru masacrul “textelor sfinte pucioase”. În fine, dacă nu s-a putut altfel (adică, în mod oficial), liderii de la Pucioasa au găsit că soluția e simplă ca “oul lui Columb”: au adunat “proorociile” într-o carte, o “Biblie” reșapată pe care ei au numit-o pur și simplu “Cuvântul lui Dumnezeu”, au tipărit-o în mii de exemplare și au început s-o folosească la slujbe, alături de adevărata Biblie, după o strigare croită și ea pe un model consacrat: “Din sfânta Evanghelie de la Sfânta Virginia, citire!” De menționat că la Biblie încă n-au renunțat, mai mult din motive de imagine, ca să arate cât de ortodocși sunt ei. Și asta, în pofida faptului că proorocia din [COLOR=blue]26 octombrie 1976[/COLOR]spune clar că toate cărțile Bibliei sunt necurate! Interesantă este asemănarea izbitoare dintre această poziție a Pucioșilor, și poziția Mormonilor față de Biblie. Ambele secte pretind că Biblia a fost grav alterată în conținut, de-a lungul vremii, și din acest motiv revelațiile actuale – cele mormone(“Doctrină și Legăminte”), pentru Mormoni, și cele pucioase (“Cuvântul lui Dumnezeu”), pentru Pucioși – sunt mai autentice, mai curate și mai folositoare decât Biblia! De aceea, doar aceste revelații mai merită din plin să fie denumite “cuvântul lui Dumnezeu”! Să ilustrăm acest fapt cu un citat din articolul ”Doctrina mormonă: de la imaginație la impostură” (paragraful 6.1.1 Biblia contrafăcută ) apărut pe blogul Misterele Mormonilor: [COLOR=red]În Perlă de Mare Preț, la capitolul Articolele de credință ([COLOR=red]POGP[/COLOR]1:8.), fondatorul mormonismului, Joseph Smith, afirmă despre Biblie: "noi credem că Biblia este cuvântul lui Dumnezeu atâta timp cât este tradusă corect; noi credem de asemenea că și Cartea lui Mormon este cuvântul lui Dumnezeu". În Cartea lui Mormon citim însă că Biblia este incompletă, deoarece din ea lipsesc "multe părți care sunt curate și prețioase și de asemenea multe legăminte ale Domnului au fost îndepărtate" (1 Nephi 13:26). În consecință, Cartea lui Mormon "este mai sigură și mai oportună decât Biblia". Biblia devine pentru mormoni un simplu instrument de legitimare a noilor scrieri și învățături, așa cum mărturisește liderul mormon LeGrand Richard:[/COLOR] [COLOR=red]"Cunoștințele asupra tuturor acestor lucruri, așa cum poate constata cititorul, nu ne vin în primul rând prin citirea Bibliei, ci prin revelația Domnului în aceste ultime zile. Noi folosim Biblia pentru a arăta că aceste învățături sunt în întregime în concordanță cu aceasta" ([35], pag.128.).[/COLOR] De fapt , aceasta nu este singura similitudine dintre aceste secte, care pretind ambele că sunt ale “Sfinților din Ultimele Zile”. Acest lucru este perfect explicabil: aceleași obiective prestabilite conduc inexorabil la alegerea unor mijloace similare de atingere a scopurilor. [COLOR=blue]17. [/COLOR]Sfânta Scriptură e contrazisă pe față [COLOR=blue]“ Spune în Sfânta Carte: chiar de vei muri, viu vei fi. Dar aceștia care mor de apă și de foc, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mai înviază[/COLOR][COLOR=blue], că așa au voit ei să fie gunoi…” (6 iulie 1975)[/COLOR] Deși în Biblie se spune în repetate rânduri că toți oamenii vor învia, unii spre viață veșnică, iar alții spre osândă veșnică, aici se aduce un cu totul alt mesaj omenirii: cei care mor arși sau înecați nu vor mai învia. Motivația este absurdă: cică așa ar fi voit ei (??) să fie gunoi (??) [COLOR=blue]18. [/COLOR]Dumnezeu Tatăl nu este duh, deoarece are trup Biblia ne învață că Dumnezeu este duh: [COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Duh este Dumnezeu[/COLOR][COLOR=#993300] și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr.” (Ioan 4,24)[/COLOR] [COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul este Duh[/COLOR][COLOR=#993300], și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate.”(2 Cor. 3,17)[/COLOR] Dintre cele trei Persoane dumnezeiești, numai una (Fiul Tatălui) a luat trup în istorie, pentru a Se putea face astfel cunoscut oamenilor și a-Și putea săvârși lucrarea mântuitoare peste tot trupul omenesc. Cu toate acestea, “[COLOR=blue]Cuvântul lui Dumnezeu[/COLOR]” de la Pucioasa învață că și Tatăl Ceresc are trup, din care purcede trupul Fiului: [COLOR=blue]“Eu sunt trup din trupul Tatălui ceresc”(7 august 1978.) [/COLOR] Dacă ar fi așa, această teorie eretică ar confirma pe cea a Mormonilor, care pretind că noi avem o Mamă în ceruri, care ar fi născut pe Fiul lui Dumnezeu în urma unei legături trupești cât se poate de “naturale” dintre cei doi Părinți Cerești. [COLOR=blue]19.[/COLOR] Judecata universală are loc înainte de judecata particulară [COLOR=blue]“…Puțin, puțin, și nu ne mai întâlnim decât [/COLOR][COLOR=fuchsia]la judecata oficială, și apoi vine judecata particulară[/COLOR][COLOR=blue], și apoi nimeni nu va mai scăpa nepedepsit de fapta sa cea rea.” (6/ 19 decembrie 1978.) [/COLOR] Învățătura creștină ortodoxă propune exact ordinea inversă: mai întâi are loc judecata particulară, și apoi cea universală. Potrivit Sfintei Tradiții, sufletul omului rămâne după moarte trei zile pe pământ, iar a treia zi, călăuzit de îngeri, își începe călătoria spre cer, trecând prin „vămile văzduhului”. După ce se înfățișează pentru închinare în fața Mântuitorului Iisus Hristos, sufletul este dus prin rai și prin iad, pentru a le cunoaște, până în ziua a patruzecea după moarte, când are loc [COLOR=fuchsia]judecata particulară[/COLOR]. De aceea Sf. Pavel spune: [COLOR=#993300]„Și precum este rânduit oamenilor o dată să moară, iar după aceea să fie judecata..." (Evrei 9, 27)[/COLOR], și : [COLOR=#993300]„Pentru că noi toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, ca să ia fiecare după cele ce a făcut prin trup, ori bine, ori rău." (2 Corinteni 5, 10).[/COLOR] După a doua venire a Mântuitorului și învierea morților, va avea loc Judecata Universală sau obștească. [COLOR=fuchsia]Judecata obștească[/COLOR] va fî: [COLOR=fuchsia]oficială[/COLOR], solemnă, universală, dreaptă, definitivă, supremă și înfricoșătoare. După Judecata Universală, „[COLOR=#993300]drepții vor merge la viața veșnică, iar păcătoșii la osânda veșnică[/COLOR]" (v. [COLOR=#993300]Matei 25, 46[/COLOR]). La această judecată vor fi judecați și demonii. Tot răul va fî deplin dezvăluit, dar și tot binele va fi scos la iveală. Judecata se va ține în valea lui Iosafat, lângă Ierusalim (v. [COLOR=#993300]Ioil 4, 2,12[/COLOR]) |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap.XLII.[/COLOR] Caruselul ereziilor [COLOR=blue])[/COLOR] - Partea a IV-a [COLOR=blue]20.[/COLOR] Învățături neortodoxe despre vămile văzduhului [COLOR=blue]“ …O, suflețelele Mele, de-ar trăi corpul suta de ani și peste o sută, dar sufletul când iese din corpul omului numai treizeci de ani are și nici nu mai îmbătrânește și nici nu mai întinerește și este frumos la înfățișare și se uită lung și cu dispreț la corpul în care a locuit și se miră cum de a putut sta în așa corp, mai ales dacă vede că de când a ieșit din corp, îngerașul stă departe de el și duhurile necurate îi dau târcoale. Se înspăimântă și se uită la corp cu scârbă, dar el nu știe unde se duce și ce-l așteaptă. Dar corpul care a trăit după voia Domnului și a avut grijă și de suflețel, stă sufletul trei zile lângă corp și-l privește și pe urmă îl ia îngerașul și-l duce pe unde i-a călcat picioarele corpului și îngerașul îi arată tot ce a săvârșit corpul în viața lui și apoi se duce și-l înfățișează în fața Domnului și de acolo îl ia și-l duce la cele 24 de vămi [/COLOR][COLOR=red]să se odihnească[/COLOR][COLOR=blue] până i se face soroacele. La fiecare soroc, trece o vamă. Nici un muritor nu este să nu treacă pe la aceste vămi… ” (3 mai 1983) [/COLOR](sublin.ns.) [COLOR=#333333]Părintele Cleopa, în scrierea sa intitulată “Drumul sufletului după moarte”, face următoarele afirmații (sublin. ns.):[/COLOR] [COLOR=#993300][…]Dar, ca să știți ce se întâmplă cu sufletul când moare omul, am să vă spun care-i drumul sufletului imediat după moarte, după tradiția Bisericii Ortodoxe.[/COLOR] [COLOR=#993300]De când murim și până la 40 de zile, când are loc judecata particulară a sufletului și se hotărăște de Dumnezeu unde o să stăm, la bine sau la rău, până la judecata de apoi, este un timp de tranziție, adică un timp provizoriu, pentru drepți și pentru păcătoși.[/COLOR] [COLOR=#993300]Când moare omul și când își dă sufletul, în clipa aceea apar în fața lui atâția diavoli, câte păcate a avut omul și atâția îngeri sfinți, câte fapte bune a avut el în viață. Așa arată Sfântul Efrem Sirul.[/COLOR] [COLOR=#993300]Și este o mare luptă atunci. Că sfintele puteri se luptă cu diavolii cum să ia sufletul, că ei zic că este al lor, că are păcate mai multe; iar îngerii zic că are mai multe fapte bune. Și este o mare luptă și de aceea se teme sufletul să iasă din trup. I se leagă limba când vede toate astea. El vede atunci multe, dar nu poate să spună. El ar spune: "Uite, câți diavoli au venit!".[…][/COLOR] [COLOR=#993300]Atunci în ceasul morții are mare îndrăzneală îngerul de la botez. […] [/COLOR] [COLOR=#993300]Îngerul păzitor îi aduce iar aminte: […]Și-i aduce aminte din pruncie și până la moarte în fiecare zi și ceas ce a făcut. […][/COLOR] [COLOR=#993300]Aceasta se întâmplă în ziua întâi după moarte.[/COLOR] [COLOR=#993300]Ziua a doua după moarte se întâmplă un lucru mai înfricoșat. În ziua a doua după moarte îl ia îngerul păzitor și-l duce pe unde a umblat omul toată viața. […][/COLOR] [COLOR=#993300]Toată icoana vieții omului se descoperă a doua zi după moarte. […][/COLOR] [COLOR=#993300]Asta se întâmplă în ziua a doua. Îl duce îngerul păzitor pe suflet pe unde a umblat toată viața.[…] [/COLOR] [COLOR=#993300]Iar în ziua a treia, lucru și mai înfricoșat. I se mai dau îngeri însoțitori sufletului nostru șase îngeri purtători de lumină și cu cel de la Botez, sunt șapte, ca să treacă înfricoșatele vămi ale văzduhului.[/COLOR] [COLOR=#993300]Ați auzit de cele 24 de vămi ale văzduhului. Se fac slujbe pentru cei ce vor să aibă milă de la Dumnezeu și să-i scape de duhurile întunericului din văzduh.[…][/COLOR] [COLOR=#993300]În ziua a treia sufletul nostru trece vămile văzduhului[/COLOR][COLOR=#993300] și exact a treia zi, când a ieșit din trup, în aceeași clipă ajunge prima dată la scaunul Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi.[/COLOR] [COLOR=#993300]Și ce vede el acolo? Că Sfânta Scriptură spune: Pe Dumnezeu nimeni odinioară nu L-a văzut. Dar ce vede sufletul atunci? Că pe Dumnezeu, Iisus Hristos, L-a văzut toată lumea. Și n-a fost Dumnezeu? L-a văzut Avraam, L-a văzut Moise; dar L-a văzut cu pogorământ, după închipuire, cum a vrut să se arate. Dar ființa lui Dumnezeu nimeni nu a văzut-o, nici heruvimii, nici serafimii. Ființa lui Dumnezeu este inaccesibilă oricărei minți raționale din cer și de pe pământ.[…][/COLOR] [COLOR=#993300]Așa trece sufletul șase zile prin Rai și cu trei, care au fost până au ajuns la tronul Sfintei Treimi, se fac nouă. Iar la nouă zile vin iarăși, ca fulgerele cerului pe nori, îngerii, și-l duc înaintea Preasfintei Treimi, în lumina cea neapropiată gânditoare. El nu vede pe Dumnezeu, că nici heruvimii nu-L văd; numai lumină și lumină negrăită, care nu se poate spune.[/COLOR] [COLOR=#993300]Și se opresc norii aceștia și la nouă zile aude acest cuvânt, dacă sufletul este drept: "Acest suflet să aibă desfătarea și bucuria cea fără margini a celor nouă cete îngerești!" Iar dacă-i păcătos: "Sufletul acesta să nu aibă parte de fericirea și slava celor nouă cete îngerești!" Acest cuvânt îl aude la nouă zile și apoi aude, zicând: "Duceți sufletul acesta prin iad 30 de zile".[…][/COLOR] [COLOR=#993300]Și trec cele treizeci de zile prin iad și cu nouă care au fost când s-a întors din Rai sunt 39 de zile. Iar în a 40-a zi îl iau îngerii și-l duc a treia oară la scaunul Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi, în lumina cea neapropiată, gânditoare, spre închinare.[/COLOR] [COLOR=#993300]Și atunci, la 40 de zile, aude acest glas în limba aramaică a lui Avraam, dacă sufletul este drept: "Duceți acest suflet în Gan Eden!", adică în desfătare și bucurie fără margini; iar dacă, Doamne ferește, este păcătos aude: "Duceți sufletul acesta în Șeol sau Hades", adică în iad și în muncă.[…][/COLOR] [COLOR=#993300]Aceasta se întâmplă la 40 de zile după moarte. De aceea Biserica, mama noastră cea duhovnicească, are mare grijă să facă pomeniri după fiecare mort la 3 zile, la 9 zile și la 40 de zile, pentru că atunci se hotărăște unde va sta sufletul nostru, la bine sau la greu.[/COLOR] [COLOR=#993300]De la 40 de zile mai rămâne o singură portiță deschisă pentru suflet. Dacă sufletul a fost în credința ortodoxă adevărată și a fost fiu adevărat al Bisericii lui Hristos, și dacă n-a căzut în vreo sectă sau în alte rătăciri, sau păcate grele și dacă a fost spovedit și împărtășit, Biserica îl poate scoate din chinurile iadului prin sfintele slujbe și prin milostenie.[…][/COLOR] Din acest text care condensează învățătura Sfintei Tradiții despre calea sufletelor după moarte, rezultă că între învățătura bisericii ortodoxe și învățătura pucioșilor sunt o serie de flagrante nepotriviri: - în prima zi după moarte, sufletul își privește trupul și faptele lui făcute în toată viața;lelica Maria zice că [COLOR=blue]aceste contemplări au loc în a treia zi;[/COLOR] - trecerea prin toate vămile văzduhului se face în a treia zi după moarte; lelica Maria spune că[COLOR=blue] la fiecare soroc se trece câte o vamă, deci fiind 24 de vămi, vor fi 24 de soroace (zile de pomenire specială a morților); adică, pentru trecerea prin toate vămile rezultă că sunt necesare 24 de zile; [/COLOR] - după trecerea prin vămi, sufletul se înfățișează înaintea lui Dumnezeu;lelica Maria spune că[COLOR=blue] invers: întâi se înfățișează sufletul înaintea lui Dumnezeu, și apoi trece prin cele 24 de vămi;[/COLOR] - “soroacele” se fac la 3, 9 și 40 de zile, adică la cele trei înfățișări ale sufletului în fața lui Dumnezeu. Așadar, sunt trei soroace.Lelica Maria spune că[COLOR=blue] “la fiecare soroc se trece o vamă”, deci vor fi necesare 24 de soroace.[/COLOR] - trecerea prin vămi nu este întotdeauna încununată de succes;lelica Maria spune că[COLOR=blue] dimpotrivă, sufletul “la fiecare soroc, trece o vamă”, ceea ce sugerează că soroacele sunt cele care asigură trecerea vămilor, trecere care este, din acest motiv, mereu încununată de succes.[/COLOR] - după moarte, sufletul este permanent antrenat într-o introspecție activă, neobosită, asupra faptelor sale și a consecințelor lor;[COLOR=blue] versiunea cărții pucioșilor din anul 1995 pretinde că sufletul este dus de înger “la cele 24 de vămi [/COLOR][COLOR=red]să se odihnească[/COLOR][COLOR=blue] până i se fac[/COLOR][COLOR=red]e[/COLOR][COLOR=blue] soroacele”[/COLOR]. Realizînd nuanța neortodoxă a acestei exprimări, ediția din anul 2006 elimină complet cuvintele “[COLOR=red]să se odihnească[/COLOR]”. |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap.XLII.[/COLOR] Caruselul ereziilor [COLOR=blue])[/COLOR] - Partea a V-a Ereziile despre vămile văzduhului sunt reproduse cu consecvență și în alte locuri. O altă exagerare este cerința ca soroacele să se facă neapărat cu mâncare de post, despre care se pretinde că e singura care “este primită”: [COLOR=blue]“ Sunt vămile pline ca ciorchinii de struguri, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu se mai fac soroacele[/COLOR][COLOR=fuchsia]plăcute lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să poată trece sufletul treaptă cu treaptă[/COLOR][COLOR=blue]. Faceți soroace plăcute lui Dumnezeu, cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]mâncare primită la Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue].” (31 decembrie 1987/ 13 ianuarie 1988 )[/COLOR] [COLOR=blue]“ …Cel mai plăcut soroc e cel făcut în post, [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu mâncare de post[/COLOR][COLOR=blue] și fără băutura satanei. Adevărul vi-l grăiesc, că dacă preotul a gustat băutura satanei, nici slujba nu e primită. Poate că acel răposat a mai avut și el greșeli, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]dacă cei rămași îi fac soroace plăcute lui Dumnezeu, urcă treaptă cu treaptă[/COLOR][COLOR=blue], și îl aduce Dumnezeu la locul lui; Dumnezeu îi dă locul la fericire. Nu lumea care-ți cere băutură îl scapă pe răposat, ci Dumnezeu.” (25 iunie/8 iulie 1988 ) [/COLOR] [COLOR=blue]“…Lumea nu știe nimic. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu sunt primite soroacele cu mâncare de carne și cu băutura satanei[/COLOR][COLOR=blue]. Pentru răposați nu se pune așa ceva. Pentru ei se face mâncare curată, dacă s-ar putea [/COLOR][COLOR=fuchsia]mai mult în posturi[/COLOR][COLOR=blue].” (29 septembrie 1988 )[/COLOR] [COLOR=blue]21.[/COLOR] Credincioșii trebuie să se spovedească numai la preoți buni, iar apoi să se canonisească singuri [COLOR=blue]“ Fiilor, vă mai dau o povață bună; [/COLOR][COLOR=fuchsia]căutați un preot bun[/COLOR][COLOR=blue], sau vedeți, poate vrea cel de aproape, dar ia cartea cu toate păcatele și să nu rămână nimic nespus, că orice lucru mic te încurcă și satana abia așteaptă. Și chiar dacă nu-ți dă preotul canon, [/COLOR][COLOR=fuchsia]fă-ți singur[/COLOR][COLOR=fuchsia]canon [/COLOR][COLOR=blue]și numai apoi să iei sfânta Fărâmiță Nu lua sfânta Împărtășanie cu sufletul încărcat de păcate, că luați foc care vă arde și în loc să vă mântuiți, mai rău vă osândiți[/COLOR][COLOR=blue]…[/COLOR][COLOR=blue]” (12 ianuarie 1984) [/COLOR] Ce a uitat lelica Maria să spună? Ea trebuia să arate și care sunt criteriile după care se alege preotul bun de cel ne-bun. Oare vor fi în stare toți credincioșii să facă o alegere adecvată? Dacă vor alege greșit? Cât privește canonul, există situații când preotul în mod deliberat alege varianta de a nu da canon penitentului. Canonul rămâne o opțiune, nu o obligație. Altminteri, el se poate lesne transforma în ceva artificial, forțat și lipsit de roadele educative scontate. Ce canon mai poate primi un neputincios, aflat pe patul lui de suferință? Însăși răbdarea cu care suferă este pentru el un canon. Să-și mai ia și el altul, pe deasupra? Chiar și alegerea canonului din proprie inițiativă poate fi un prilej de ispită din partea diavolului mândriei. [COLOR=blue]22.[/COLOR] Preasfânta Treime are mai multe Duhuri și un singur Dumnezeu: Duhul Sfânt. Duhul Sfânt are și El un Dumnezeu. [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhurile Preasfintei Treimi[/COLOR][COLOR=green]se odihnesc[/COLOR][COLOR=blue] aici ca [/COLOR][COLOR=green]să vadă[/COLOR][COLOR=blue] cum lucrăm.” (23 noiembrie 1990)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Am o mulțime de scule pe pământ și fiecare are o porție de lucrat, dar aceasta este mare la Mine și are în primire sigiliul vremii de apoi pentru că ea a purtat în trupul ei [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhurile Preasfintei Treimi[/COLOR][COLOR=blue] care [/COLOR][COLOR=green]au vorbit[/COLOR][COLOR=blue] cu tine, poporule creștin, și care, iată tată, [/COLOR][COLOR=green]vorbesc[/COLOR][COLOR=green]iarăși[/COLOR][COLOR=blue], așa cum este scris, încă odată la popoare și la limbi și la neamuri. Împăcați-vă cu ea, copiii Mei, că voi cu ea veți veni la Mine.” (24 noiembrie 1990.)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Am ridicat, atunci când am început să te nasc Eu pe tine, măi Israele mic, am ridicat un trup și am făcut din el [/COLOR][COLOR=fuchsia]un vas în care [/COLOR][COLOR=green]au locuit[/COLOR][COLOR=fuchsia] Duhurile Preasfintei Treimi[/COLOR][COLOR=blue] vreme de douăzeci și cinci de ani, și am spus atunci de mai multe ori poporului care se năștea: “Ferice de acela care-și va spăla viața în acest vas, și ferice de acela care nu se va sfărâma de această piatră”. ” (13/26 decembrie 1990)[/COLOR] S-a afirmat sistematic în “Cuvântul” de la Pucioasa că prin Verginica vorbea Domnul Iisus Hristos, printr-o conlucrare specială cu Duhul Sfânt.Alteori s-a afirmat că Însuși Duhul Sfânt vorbește în numele Fiului, alteori în numele Tatălui, sau al altei persoane sfinte din cer (Maica Domnului, sau alți sfinți).Sfânta Treimeeste Dumnezeu unic în Ființă și întreit în Persoane: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Așadar, nu poate fi vorba de mai multe Persoane ale Duhului Sfânt, ci de una singură.Și totuși, “Cuvântul” vorbește sistematic de spre mai multe Duhuri care au lucrări specifice unor persoane: “[COLOR=green]se odihnesc[/COLOR]”, “[COLOR=green]văd[/COLOR]”, “[COLOR=green]au vorbit[/COLOR]”, “[COLOR=green]vorbesc iarăși[/COLOR]”, “[COLOR=green]au locuit[/COLOR]”. Este posibil ca exprimarea eronată din textele pucioșilor să se bazeze pe interpretarea neatentă a unor texte din Apocalipsa, care vorbesc în mai multe rânduri despre “[COLOR=#993300]șapte duhuri ale lui Dumnezeu[/COLOR]”. Acolo este vorba însă despre șapte duhuri apropiate și slujitoare lui Dumnezeu , care Îl ascultă și Îl slujesc în mod special, cel mai probabil aceștia fiind cei șapte Arhangheli. Acest lucru este evident, mai ales din textul: [COLOR=#993300]“Ioan, celor șapte Biserici, care sunt în Asia: Har vouă și pace de la Cel ce este și Cel ce era și Cel ce vine și de la cele șapte duhuri, care sunt înaintea scaunului Lui […]”( Apoc.1,4[/COLOR], sublin.ns.[COLOR=#993300])[/COLOR], în care cele șapte duhuri sunt în mod indubitabil exterioare Ființei lui Dumnezeu, îndată ce stau “[COLOR=#993300]înaintea scaunului Lui[/COLOR]”. Un argument secundar este și acela că, în mod sistematic, referirea la cele “șapte duhuri” nu se face folosind majuscula, pentru a se evidenția și mai bine că ele nu aparțin Ființei lui Dumnezeu. În fine, un alt argument este acela că despre arhanghelul Mihail s-a proorocit în Vechiul Testament (v. [COLOR=#993300]Daniel 12,1[/COLOR]) că va avea un rol special ca arhistrateg al oștirilor cerești în confruntările apocaliptice(v. [COLOR=#993300]Apoc. 12,7[/COLOR]). Și Isaia vorbește despre șapte însușiri al Duhului Sfânt, ca despre “șapte duhuri”: [COLOR=#993300]“O Mlădiță va ieși din tulpina lui Iesei și un Lăstar din rădăcinile lui va da. Și Se va odihni peste El Duhul lui Dumnezeu: [/COLOR][COLOR=fuchsia]duhul [/COLOR][COLOR=green]înțelepciunii[/COLOR][COLOR=#993300] și al [/COLOR][COLOR=green]înțelegerii[/COLOR][COLOR=#993300], [/COLOR][COLOR=fuchsia]duhul[/COLOR][COLOR=green]sfatului[/COLOR][COLOR=#993300] și al [/COLOR][COLOR=green]tăriei[/COLOR][COLOR=#993300], [/COLOR][COLOR=fuchsia]duhul[/COLOR][COLOR=green]cunoștinței[/COLOR][COLOR=#993300] și al [/COLOR][COLOR=green]bunei-credințe[/COLOR][COLOR=#993300]. Și-L va umple pe El [/COLOR][COLOR=fuchsia]duhul[/COLOR][COLOR=green]temerii de Dumnezeu[/COLOR][COLOR=#993300].(Isaia 11, 1-3)[/COLOR] O citire mai atentă arată însă că doar una este Persoana Duhului Sfânt, iar enumerarea care urmează descrie însușirile Duhului. De altfel, o contorizare stricto senso conduce la cifra de [COLOR=fuchsia]patru [/COLOR] duhuri care descriu Duhul lui Dumnezeu, și nu [COLOR=green]șapte[/COLOR]. Chiar și “Cuvântul lui Dumnezeu” are texte din care reiese că cele “șapte duhuri” de care vorbește proorocul Isaia sunt de fapt șapte însușiri dumnezeiești: [COLOR=blue]“ Am pe acest copil iubit prin care voi lucra biserică nouă și curată și veșnică. Am pus duhurile Mele, am pus cele șapte duhuri dumnezeiești peste el, despre care a proorocit Isaia, proorocul Meu, care a vorbit pentru Mine.”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 3/16 ianuarie 1990) Aici este limpede că este vorba de însușiri: nu putea Dumnezeu să pună peste Irineu[COLOR=blue] șapte Dumnezei[/COLOR], dar putea să pună șapte însușiri, cele șapte enumerate de Isaia[COLOR=blue].[/COLOR] În același timp, nu putem spune nici că în textele analizate mai sus ( cele din noiembrie-decembrie 1990) ar fi vorba tot despre însușiri, îndată ce s-a demonstrat că este vorba în mod eronat de mai multe Persoane ale Duhului Sfânt, care exercită anumite lucrări. |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap.XLII.[/COLOR] Caruselul ereziilor [COLOR=blue])[/COLOR] - Partea a VI-a Pe de altă, parte, se spune că Preasfânta Treime are un singur Dumnezeu, care este Duhul Sfânt!: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhul Sfânt este[/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeul Sfintei Treimi[/COLOR][COLOR=blue] cel [/COLOR][COLOR=fuchsia]din vremea de sfârșit[/COLOR][COLOR=blue]” (26 decembrie 1990)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Către mai-marele oastei armatei române, pace și har și binecuvântare de la [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeul Preasfintei Treimi[/COLOR][COLOR=blue], Care lucrează și vorbește în România! Amin. ( 9/22 ianuarie 1991)[/COLOR] [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeul Preasfintei Treimi[/COLOR][COLOR=blue] S-a ridicat la lucru [/COLOR][COLOR=fuchsia]în vremea aceasta[/COLOR][COLOR=blue], S-a ridicat să, lucreze lucrul cel nou, care este scris în Scripturi pentru vreme aceasta.” (18/31 octombrie 1991)[/COLOR] La rândul lui, Duhul Sfânt are și El un Dumnezeu! Acesta suflă peste pământ și grăiește din ceruri: [COLOR=blue]“ Suflă [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeul Duhului Sfânt[/COLOR][COLOR=blue] peste pământ și grăiește din ceruri și lucrează prin cuvânt și cuvântul se face faptă, și iarăși toate se lucrează prin cuvânt, precum la început, căci cele ce au fost, iarăși mai sunt, și iarăși se lucrează prin cuvânt. Amin. “(18/31 octombrie 1991)[/COLOR] “Cuvântul” lasă însă fără răspuns întrebările care decurg inevitabil din afirmațiile de mai sus: Celelalte Persoane ale Sfintei Treimi nu mai sunt (fiecare în parte) Dumnezeu? Dumnezeul (Prea)Sfintei Treimi se află într-o relație de subordonare față de Aceasta și O ascultă? Dar Dumnezeul Duhului Sfânt? Dacă “[COLOR=fuchsia]vremea aceasta[/COLOR]”, zisă și “[COLOR=fuchsia]vremea de sfârșit[/COLOR]”, este cea care îl definește pe Duhul Sfânt ca fiind Dumnezeul Preasfintei Treimi, ar trebui să credem de aici că pentru celelalte vremuri Preasfânta Treime are Alt Dumnezeu (Alți Dumnezei)? [COLOR=blue]23.[/COLOR] Verginica se crede a fi “purtătoare de Dumnezeu”, asimilându-se cu femeia prigonită din Apocalipsă [COLOR=blue]“[/COLOR] [COLOR=blue]Atunci când m-a luat Domnul ca să mă ascundă de [[/COLOR][COLOR=red]la[/COLOR][COLOR=blue]] fața șarpelui cel rău, care prigonea pe Domnul[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] Cel pe [/COLOR][COLOR=red]C[/COLOR][COLOR=blue]are-L purtam eu[/COLOR][COLOR=blue], atunci[/COLOR] [COLOR=blue]am fost pusă de popor mult[[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue]] la locul pe care-l știți voi[/COLOR][COLOR=red], a[/COLOR][COLOR=blue]m fost condusă la locul în care m-ați pus voi[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] și a plâns poporul meu după mine[[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue]] și se mira cum de[[/COLOR][COLOR=red]-[/COLOR][COLOR=blue]]am plecat. Cum, copilul meu, să nu fi plecat[[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue]] dacă așa stă scris că voi pleca “o vreme și vremuri și jumătate de vreme din fața șarpelui”? Așa stă scris, mămică[…]”([/COLOR][COLOR=red]11/[/COLOR][COLOR=blue]24 decembrie 1990,[/COLOR]sublin.ns.) Să analizăm acest text în paralel cu textul din Sfânta Scriptură la care se face referință [COLOR=#993300](Apocalipsa, cap. 12)[/COLOR] “Cuvântul lui Dumnezeu”: [COLOR=blue]“[/COLOR] [COLOR=blue]Atunci când m-a luat Domnul ca să mă ascundă de [[/COLOR][COLOR=red]la[/COLOR][COLOR=blue]] fața șarpelui cel rău…”[/COLOR] “Sfânta Scriptură”:[COLOR=#993300] “Și femeii i s-au dat cele două aripi ale marelui vultur, ca să zboare în pustie, la locul ei, unde e hrănită acolo o vreme și vremuri și jumătate de vreme, departe de fața șarpelui.”[/COLOR] [COLOR=#993300](Apocalipsa, 12,14)[/COLOR] “Cuvântul lui Dumnezeu”:[COLOR=blue] “…care prigonea pe Domnul[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] Cel pe [/COLOR][COLOR=red]C[/COLOR][COLOR=blue]are-L purtam eu[/COLOR][COLOR=blue]…”[/COLOR] “Sfânta Scriptură”:[COLOR=#993300] “Și s-a arătat din cer un semn mare: o femeie[/COLOR] (pe care exegeții biblici o identifică însă cu Fecioara Maria, supranumită și ”noua Evă”) [COLOR=#993300]înveșmântată cu soarele și luna era sub picioarele ei și pe cap purta cunună din douăsprezece stele. [/COLOR](Cele douăsprezece seminții ale lui Israel, neam cărui aparține Femeia, dar și cei doisprezece apostoli ai Bisericii creștine universale, cea numită și noul Israel). [COLOR=#993300]Și era însărcinată și striga, chinuindu-se și muncindu-se ca să nască. Și alt semn s-a arătat în cer: iată un balaur [/COLOR](Diavolul; dușmanul din vechime al Femeii – v.[COLOR=#993300][COLOR=#993300] Fac 3, 15[/COLOR][/COLOR]). [COLOR=#993300] mare, roșu, având șapte capete și zece coarne,[/COLOR] (simboluri ale forței)[COLOR=#993300] și pe capetele lui, șapte cununi împărătești[/COLOR] (puterea regală a diavolului, "stăpânitorul lumii acesteia" – v. [COLOR=#993300][COLOR=#993300] In 12, 31[/COLOR][/COLOR])[COLOR=#993300].[/COLOR] [COLOR=#993300]Iar coada lui târa a treia parte din stelele cerului și le-a aruncat pe pământ.[/COLOR] (Oastea diavolului: îngeri căzuți. Balaurul își pregătește forțele pentru a lupta ce urmează să înceapă – v. [COLOR=#993300]Apoc.12, 7[/COLOR] și urm.). [COLOR=#993300]Și balaurul stătu înaintea femeii, care era să nască, pentru ca să înghită copilul, când se va naște. Și a născut un copil de parte bărbătească, care avea să păstorească toate neamurile[/COLOR] [COLOR=#993300]cu toiag de fier.[/COLOR] (Iisus Hristos; Mielul devenit Păstor – v. [COLOR=#993300]Apoc.7, 17[/COLOR]; citatul reproduce cu precizie un pasaj, respectiv o profeție mesianică, din din [COLOR=#993300][COLOR=#993300]Ps. 2, 9[/COLOR][/COLOR]). [COLOR=#993300]Și copilul ei fu răpit la Dumnezeu și la tronul Lui,” (Apocalipsa, 12,1-5)[/COLOR] Vom consemna aici un prim paradox: Deși textele Apocalipsei vorbesc despre o Femeie care a născut Pruncul, Verginica nu îndrăznește să se auto-numească deschis “Născătoare de Dumnezeu”, deoarece în acest caz ar atenta grav la demnitatea de Theotokos, universal recunoscută, a Preasfintei Fecioare Maria. De aceea, ea preferă o formulare meșteșugită: “purtătoare de Dumnezeu”. Verginica vorbește despre sine ca fiind Femeia care-L purta pe Prunc, care a fost urmărită de șarpe și care a fost salvată de Domnul: [COLOR=blue]“[/COLOR] [COLOR=blue]… m-a luat Domnul ca să mă ascundă de [[/COLOR][COLOR=red]la[/COLOR][COLOR=blue]] fața șarpelui cel rău, care prigonea pe Domnul[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] Cel pe [/COLOR][COLOR=red]C[/COLOR][COLOR=blue]are-L purtam eu[/COLOR][COLOR=blue]…”([/COLOR][COLOR=red]11/[/COLOR][COLOR=blue]24 decembrie 1990, [/COLOR]sublin.ns.) Această formulare atentează și ea la demnitatea de Maică a Fecioarei Maria, deoarece și ea a fost Purtătoare, pe vremea când purta Pruncul Sfânt în pântece; dar afrontul este mai puțin evident ca în varianta anterioară. Expresia “purtătoare de Dumnezeu” o vom regăsi și în “Acatistul Sfintei Proorocițe Virginia”, conceput de liderii pucioși și diseminat între adepți ca material liturgic obligatoriu. Cităm din Condacul 1 al acestui Acatist: [COLOR=blue]“Apărătoarea noastră cea mare, pentru biruință mulțumiri, izbăvindu-ne din nevoi aducem ție, purtătoare de Dumnezeu noi fiii tăi, și ca ceea ce ai mijlocire nebiruită, izbăvește-ne din toate nevoile ca să strigăm ție: Bucură-te maică Virginie, pururea fericită!”[/COLOR](sublin.ns.) |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap.XLII.[/COLOR] Caruselul ereziilor [COLOR=blue])[/COLOR] - Partea a VII-a Asemănarea cu pasajul omolog din Acatistele Maicii Domnului este izbitoare. Vom cita mai întâi Condacul 1 al Acatistului Buneivestiri: [COLOR=#993300]“Apărătoare Doamnă, pentru biruință mulțumiri, izbăvindu-ne din nevoi aducem ție, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Ci ca una ce ai stăpânire nebiruită, slobozește-ne din toate nevoile ca să cântăm ție: Bucură-te Mireasă, pururea Fecioară!”[/COLOR](amsubliniat cuvintele pe care pucioșii le-au modificat). O versiune mai dezvoltată a acestui condac, din care pucioșii au pastișat atributele de mijlocitoare și izbăvitoare, regăsim în Acatistul Maicii Domnului: [COLOR=#993300]“Apărătoare Doamnă, pentru biruință, mulțumiri, izbăvindu-ne din veșnica moarte prin darul Celui ce S-a născut din tine, Hristos Dumnezeul nostru, și prin mijlocirea ta cea de maică înaintea Lui, aducem ție, noi robii tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, izbăvește-ne pe noi robii tăi din toate nevoile și suferințele, ca să cântăm ție: Bucură-te ceea ce ești plină de dar, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucuria tuturor celor necăjiți!”[/COLOR] (amsubliniat cuvintele care au dispărut sau au fost modificate). Putem vorbi așadar despre o pastișare fără rușine a textului respectiv din acest arhicunoscut Acatist. Consecințele sunt deosebit de grave, și aici consemnăm un al doilea paradox: Deși pucioșii neagă cu înverșunare că ar aduce vreun afront sau vreo necinstire Maicii Domnului, ei tocmai asta fac, dezbrăcând-o pe aceasta de prerogativele ce i-au fost atribuite prin Sfânta Tradiție. Într-adevăr: -Pucioșii nu mai au nevoie de Maica Domnului ca mare apărătoare, îndată ce ei o au pe Verginica; -Pucioșii nu mai au nevoie de Maica Domnului ca izbăvitoare din nevoi, îndată ce ei o au pe Verginica, cea care îi [COLOR=blue]izbăvește din toate nevoile[/COLOR]; ori, dacă îi izbăvește [COLOR=blue]din toate[/COLOR], nu mai rămâne nimic pentru Maica Domnului, ca să-i mai izbăvească și ea din ceva. -Pucioșii nu mai au nevoie de Maica Domnului ca Maică, îndată ce ei o au pe maica Verginia, față de care se autodesemnează “ fiii ei”; -Pucioșii nu mai au nevoie de Maica Domnului ca mijlocitoare nebiruită, îndată ce ei o au pe Verginica; -Pucioșii nu mai au nevoie de Maica Domnului ca, prin cinstirea ei, să împlinească prin ea îndemnul biblic: [COLOR=#993300]“…Și iată de acum te vor ferici toate neamurile”(Luca 1,48)[/COLOR], căci ei o fericesc acum pe Verginica, numind-o pururea fericită. În fine, este de neînțeles cum de nu și-au dat pucioșii seama că simpla copiere a acestui condac, pe care l-au modificat după cum au avut ei nevoie, ca să-i confere o altă destinație și alți beneficiari, este un act samavolnic. Ea exprimă fie neputința de a fi originali, fie dorința expresă și nedisimulată de a o ridica pe Verginica pe un piedestal cât mai asemănător (și, de ce nu egal?) cu cel al Maicii lui Dumnezeu; dar cel mai probabil, le exprimă pe amândouă. Faptul că ei reclamă public că aduc o cinstire paralelă și pentru Fecioara Maria, inclusiv prin recitarea Acatistului ei, nu scuză cu nimic greșelile grave de conduită semnalate mai sus. Continuăm cu analiza paralelă: “Cuvântul lui Dumnezeu”: [COLOR=blue]“…atunci[/COLOR] [COLOR=blue]am fost pusă de popor mult[[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue]] la locul pe care-l știți voi[/COLOR][COLOR=red], a[/COLOR][COLOR=blue]m fost condusă la locul în care m-ați pus voi[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] și a plâns poporul meu după mine[[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue]] și se mira cum de[[/COLOR][COLOR=red]-[/COLOR][COLOR=blue]]am plecat. Cum, copilul meu, să nu fi plecat[[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue]] dacă așa stă scris că voi pleca “o vreme și vremuri și jumătate de vreme din fața șarpelui”? Așa stă scris, mămică[…]”[/COLOR] “Sfânta Scriptură”:[COLOR=#993300] “… femeii i s-au dat cele două aripi ale marelui vultur, ca să zboare în pustie, la locul ei, unde e hrănită acolo o vreme și vremuri și jumătate de vreme, departe de fața șarpelui.”[/COLOR] [COLOR=#993300](Apocalipsa, 12,14)[/COLOR] Verginica face aluzie la cimitirul satului, unde a fost condusă cu mult alai și cu multă jale atunci când a murit (anul 1980). Poporul nu se mira degeaba de faptul că Verginica a plecat pe lumea cealaltă, căci o sumedenie de proorocii anunțaseră că nimeni nu va mai muri, căci venirea Domului este aproape, și toți sperau ca în frunte cu Verginica să-L întâmpine pe Domnul în văzduh, așa cum scrie în Biblie. Or, visele lor au fost spulberate și îngropate în cimitirul satului, odată cu Verginica. Încercări ulterioare de “a drege busuiocul” prin scoaterea la lumină a unor “proorocii” care pretindeau contrariul, cum că Verginica “s-a mutat la Domnul”, dar “n-a murit”, căci acum “vorbește din rămurele de copac”, n-a convins pe mai nimeni dintre creștinii vechi (în afară de o mână de exaltați), ci numai pe alții noi, care n-o cunoscuseră personal pe Verginica, și care au putut fi ușor “îmbrobodiți” cu povești de către liderii pucioși. Sofismele liderilor pucioși, care încearcă din răsputeri să demonstreze că cele două personaje supravenerate de ei, Maica Domnului și Virginia Tudorache-Stoica, sunt distincte, dar merită o cinstire asemănătoare, capătă așadar accente ridicole, îndată ce referințele biblice folosite de ei se referă clar și întotdeauna la aceeași persoană: Preasfânta Fecioară Maria. Adesea, pucioșii încearcă artificii de virtuozitate, răstălmăcind Biblia pentru a aureola cu orice preț pe Virginia ca sfântă. Un exemplu în acest sens este și textul de la Isaia 66,6, considerat a fi elocvent pentru anunțarea Trâmbiței Domnului, adică vocea Verginicăi care aduce pe pământ “Cuvântul lui Dumnezeu” (combinația de cifre 6-6-6 nu trebuie să-i ispitească cumva pe cititori la speculații, deoarece este mai mult ca sigur întâmplătoare): [COLOR=#993300]“ Un glas! Un vuiet din cetate! Un glas din templu! Este glasul Domnului! El răsplătește vrăjmașilor Săi după faptele lor”(Isaia 66,6)[/COLOR] Mult mai interesantă este însă urmarea. Liderii pucioși disociază cu dibăcie textul biblic, scoțând la iveală două personaje acolo unde este doar unul. Cele două personaje sunt (ghici!?) … Fecioara Maria și fecioara Verginica. Dar iată textul cu pricina: [COLOR=#993300] “ 7. Înainte de a se zvârcoli în dureri de naștere, ea a născut; înainte de a simți chinul, ea a născut un fiu.[/COLOR] [COLOR=#993300] 8. Cine a auzit sau cine a văzut unele ca acestea? Oare o țară se naște într-o singură zi și un popor dintr-odată? Abia au apucat-o durerile nașterii și fiica Sionului a și născut fii![/COLOR] [COLOR=#993300] 9. Oare, Eu voi deschide pântecele fără să-l las să nască? Zice Domnul. Sau Eu, Cel ce fac să nască, îl voi închide?[/COLOR] [COLOR=#993300] 10. Bucură-te, Ierusalime, și voi, cei care îl iubiți, săltați de veselie. Fiii în culmea veseliei, voi cei care îl plângeați! (Isaia 66,7-10)[/COLOR] Pucioșii pretind că versetul 7 se referă la Maica Domnului, iar versetul 8 la …”Sfânta Virginia”. Argumentele lor sunt următoare: [COLOR=blue]1.Versetul 7 se referă la o naștere fără dureri a unui fiu (așa cum a născut Maica Domnului pe Fiul lui Dumnezeu) iar versetul 8 se referă la o naștere cu dureri a unor fii ( așa cum ar fi “născut” Verginica un popor de creștini pucioși)[/COLOR] Cu toate acestea, pare mai îndreptățită interpretarea ca prin fiica Sionului să înțelegem Biserica lui Hristos întemeiată la Cincizecime, care a simțit încă de la început durerile prigoanei cumplite, prigoană care urma să dureze apoi sute de ani. Mii și mii de martiri, fii ai Bisericii, au strălucit prin faptele lor ca stelele pe cer. Nici un argument, nici cea mai mică urmă de îndreptățire nu se regăsește aici ca să justifice o asociere cu persoana Virginiei Tudorache-Stoica, apărută în istorie pe segmentul de timp 1955-1980. Asocierea acestui text cu persoana Verginicăi este pur și simplu forțată și fantezistă. [COLOR=blue]2. Îndemnul “Bucură-te, Ierusalime” se referă strict la Noul Ierusalim de la Pucioasa. Jertfa de o viață a Verginicăi nu a fost deci zadarnică.[/COLOR] O interpretare care vede în acest text o proorocie vizând “intrarea Domnului în Ierusalim”pare a fi mult mai pertinentă. Într-adevăr, istoria consemnează această împlinire, ca o un episod de intensă bucurie pentru locuitorii Ierusalimului, care l-au primit pe Iisus ca pe un împărat, crezând cu convingere că El este Mesia. |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap.XLII.[/COLOR] Caruselul ereziilor [COLOR=blue])[/COLOR] - Partea a VIII-a * Două zile mai târziu, tema “ Verginica = femeia apocaliptică, protejată de Dumnezeu în fața amenințării șarpelui ” este reluată, prilej cu care se apelează la alte mistificări: [COLOR=blue]“ …Au trecut zece ani de atunci de când am ridicat la Mine trupul cel care M-a purtat și prin care am trâmbițat și am vorbit încă o dată pe pământ, așa cum era scris pentru vremea aceasta, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]scris era că-l voi ridica pentru un timp ca să-l ascund de fața șarpelui cel rău[/COLOR][COLOR=blue] și să-Mi încerc poporul, să încerc credința acestui popor.” (13/26 decembrie 1990[/COLOR], sublin.ns.[COLOR=blue])[/COLOR] Mistificările sunt cel puțin două: [COLOR=blue]1.[/COLOR][COLOR=blue]Prima, prin care se pretinde că Verginica a fost ridicată cu trupul la cer, asemenea Maicii Domnului: “…am ridicat la Mine trupul cel care M-a purtat și prin care am trâmbițat…”[/COLOR]. Or, se știe bine că la dezgroparea făcută la șapte ani după deces, trupul Virginiei Tudorache a fost găsit exact în locul unde fusese pus. [COLOR=blue]2.[/COLOR][COLOR=blue]A doua, prin care se pretinde că ar fi scris în Biblie, în acest context, despre “ încercarea credinței poporului pucios ”[/COLOR]. Nici vorbă de așa ceva. [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]30 august 2008[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
auzi acolo, spune unul: -shitii dumneata eshti hotz shi mincinos, ca am vazut cum shi cand furai shi cum mintzi... poi daca mint spune in ce privintza... ca asha e clar... nu crezi shi din lipsa de argumente arunci "baba-cloantza" a ereziei... a anatemei... iar cand eshti intrebat... atunci... fireshte: -cauta-te singur... fugi domnule de aici cu astfel de discutzi shi insinuari ca de un astfel de comportament rad shi curcile... deci ma iarta domnule mihai07, dar fi un pic mai cinstit, mai cu buna credintza shi nu asha din turnul de fildeshi dai dumneata verdicte fara nici o baza reala ci din inchipuielile domniei tale... pentru ca tzi-e frica de sectantzi ori eretici, dar am spus, eu sunt mirean din BOR deci nu sunt nici sectant shi nici eretic... shi mai mult l-am shi primit pe Cuvantul Lui Dumnezeu fiindca neindoielnic cred ca de la Dumnezeu este Hristos Duhul vorbind prin prooroci, spre deosebire de dumneata... deci te iert shi pe tine fiindca arunci asha mizeria altora in "Capul" meu. |
|
|||
|
|||
![]()
[COLOR=black]domnule vsovi eu "nu sunt plin de erezie in mintea mea". [/COLOR]
[COLOR=black]daca esti mirean din BOR ai grija ce scrii ca altii s-ar putea sa te creada si sa cada in aceleasi erezii ca si tine.[/COLOR] Citat:
ca daca sunt cumva noile dogme de la pucioasa sunt egal cu zero. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Fenomenul Posaga | poster | Exorcismul | 13 | 13.01.2015 14:22:59 |
Cetatea Noul Ierusalim | idealist | Calugarul | 12 | 18.01.2013 11:13:01 |
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti | geo.nektarios | Secte si culte | 3 | 01.04.2011 17:38:21 |
mesaj de la noul ierusalim | anaana71 | Secte si culte | 417 | 31.01.2011 15:31:40 |
|