Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2009, 10:07:08
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Eu nu te intreb ce cu ce faci.
Ti-am pus o intrebare simpla: de ce?
O faci pentru ca iti iubesti copilul mai mult decat copilul altuia ,nu e normal?
Nu sunt sfant sa cuprind cu iubirea o lume intreaga ,desi ar trebui sa fim sfinti.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 10:12:34
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
O faci pentru ca iti iubesti copilul mai mult decat copilul altuia ,nu e normal?
Nu sunt sfant sa cuprind cu iubirea o lume intreaga ,desi ar trebui sa fim sfinti.
Repet: nu spun ca trebuie sa facem ceva sau altceva, ca e normal sau nu e normal.
Te-am intrebat numai de ce.
Sa inteleg ca raspunsul tau este: pentru ca asa este normal?
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 10:17:22
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Implicit

Citat:
E un joc, normal ca incercam sa ii ajutam pe toti, daca putem. Nu despre asta e vorba.
Incerc sa vad daca voi puteti explica, dupa cum si tu recunosti, ca primii la care te gindesti sint rudele mai apropiate. Dupa cum vezi, tocmai ai facut o ierarhie. Si in rugaciuni ordinea in care ii pui pe cei pentru care te rogi nu e aleatoare, asa e?
Acest joc are in el ceva ce orice crestin este obligat sa respinga : tu iti propui sa "ajuti pe Dumnezeu" . Iluzia ta ca vei ajunge ca ateu la acelasi scop . cu crestinii, adica fericirea vesnica dupa inviere IN CER NOU SI PAMANT NOU, iarasi obliga pe orice crestin sa incerce sa te ajute, si daca refuzi, sa se fereasca te tine. Esti "prea bun" in argumentele tale. Cred ca poti iesi din acest cerc vicios . Nu ai cum sa fii " ATAT DE BUN". Iti negi statutul de ateu care este relativitatea. Totusi, succes "in evolutie"!
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 10:24:20
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Esti prea incantat de ateismul tau ,Topcat.
Si nu e bine sa te lauzi ca esti ateu.
Sotul meu are un coleg ateu la servici care il tot provoaca la discutii contradictorii ,dar sotul meu inchide discutia din start.
Mi se pare o atitudine corecta.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 10:28:01
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cris Vezi mesajul
Acest joc are in el ceva ce orice crestin este obligat sa respinga : tu iti propui sa "ajuti pe Dumnezeu" . Iluzia ta ca vei ajunge ca ateu la acelasi scop . cu crestinii, adica fericirea vesnica dupa inviere IN CER NOU SI PAMANT NOU, iarasi obliga pe orice crestin sa incerce sa te ajute, si daca refuzi, sa se fereasca te tine. Esti "prea bun" in argumentele tale. Cred ca poti iesi din acest cerc vicios . Nu ai cum sa fii " ATAT DE BUN". Iti negi statutul de ateu care este relativitatea. Totusi, succes "in evolutie"!
Dar statutul meu este chiar relativitatea. Eu vreau ca cei din jurul mei sa fie mai buni pentru ca asa ma simt si eu mai bine, pentru viata de acum, nu pentru o viata ulterioara, eu nu vreau ca cei din jurul meu sa fie mai buni pentru a-mi fi mie mai rau. Un ateu, studiind evolutionismul, a ajuns la concluzia ca pentru a-i fi mai bine trebuie sa-i fie mai bine celui de linga el. Iar ca celui de linga el sa-i fie mai bine, trebuie neaparat ca si celor din jurul celuilalt sa le fie mai bine.
Iar acest lucru se poate face cel mai bine asa cum a facut mama natura cind fiintele au inceput sa coopereze. Ea a facut-o pentru un scop orb: pur si simplu au supravietuit mai mult, indeajuns ca sa faca urmasi, cei care au cooperat.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 10:35:50
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Esti prea incantat de ateismul tau ,Topcat.
Si nu e bine sa te lauzi ca esti ateu.
Sotul meu are un coleg ateu la servici care il tot provoaca la discutii contradictorii ,dar sotul meu inchide discutia din start.
Mi se pare o atitudine corecta.
Anita, e normal, vorba ta, sa fiu incintat. La fel de normal ca si ierarhia pe care o faci tu in iubire. Si au aceleasi radacini.

Unui ateu ii face placere sa discute in contradictoriu, desigur pastrind o decenta. Are un atu in plus: e (mai) liber.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 10:36:04
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Implicit

Citat:
Dar statutul meu este chiar relativitatea. Eu vreau ca cei din jurul mei sa fie mai buni pentru ca asa ma simt si eu mai bine, pentru viata de acum, nu pentru o viata ulterioara, eu nu vreau ca cei din jurul meu sa fie mai buni pentru a-mi fi mie mai rau. Un ateu, studiind evolutionismul, a ajuns la concluzia ca pentru a-i fi mai bine trebuie sa-i fie mai bine celui de linga el. Iar ca celui de linga el sa-i fie mai bine, trebuie neaparat ca si celor din jurul celuilalt sa le fie mai bine.
Iar acest lucru se poate face cel mai bine asa cum a facut mama natura cind fiintele au inceput sa coopereze. Ea a facut-o pentru un scop orb: pur si simplu au supravietuit mai mult, indeajuns ca sa faca urmasi, cei care au cooperat.
Aici arati un pic de lipsa de ratiune. Mama natura este dura , supravietuieste cel mai tare. Pe de alta parte crestinul este gata sa-si ia crucea, sa sufere nedreptati de la cei ca tine, care dorind sa-ti fie bine pe pamant, vei da la o parte pe crestinul care te va face sa te simti ceva mai rau, in sensul ca iti va lua ceva din ce iti place, nu in sensul mantuitor de a-ti da seama de rautatea ta interioara.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 10:40:19
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Gandeste-te ca la un moment dat o sa iti fie si tie rau ,chiar daca acest rau nu iti va veni de la aproapele.
Binele pe care il propui tu este un bine de suprafata.
Dicutiile in contradictoriu nu sunt bune cand sunt de dragul discutiilor.
Iisus a spus in Apocalipsa :'Iata stau la inima ta si bat'
El ne invita sa intram ,decizia e a fiecaruia.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 10:44:49
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cris Vezi mesajul
Aici arati un pic de lipsa de ratiune. Mama natura este dura , supravietuieste cel mai tare. Pe de alta parte crestinul este gata sa-si ia crucea, sa sufere nedreptati de la cei ca tine, care dorind sa-ti fie bine pe pamant, vei da la o parte pe crestinul care te va face sa te simti ceva mai rau, in sensul ca iti va lua ceva din ce iti place, nu in sensul mantuitor de a-ti da seama de rautatea ta interioara.
Nu dau lipsa de ratiune. Ai inteles gresit, nu supravietuieste cel mai tare si cel mai potrivit mediului in care traieste.
La ce ii ajuta ghepardului ca e cel mai tare? La ce i-ar ajuta sa fie de 4 ori mai tare decit e acum? Intr-o mica perioada de timp nu ar mai avea ce minca si ar disparea.
Mama natura e dura pentru ca e oarba: mai intii construieste, transforma prin mutatii, apoi vede daca ceea ce a facut e viabil, daca trece testul selectiei naturale.
Deocamdata un crestin nu poate sa isi explice de ce tine mai mult la familie si prieteni decit tine la bosimani, cum sa ma astept sa moara pentru mine? Vorbesc de practica, nu teorie. In practica dai mai multi bani la cersetorul din usa bisericii unde mergi zilnic decit la negrii ce mor pe capete in Africa, desi ar trebui sa iti pese la fel de mult. De ce?
Reply With Quote
Vechi 14.05.2009, 10:46:04
topcat
Guest

Implicit

Citat:
nu supravietuieste cel mai tare si cel mai potrivit mediului in care traieste.
nu supravietuieste cel mai tare ci cel mai potrivit mediului in care traieste
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crezi în semne? metafora Generalitati 30 21.01.2012 13:37:39
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sa vezi si sa nu crezi Mara2009 Nunta 11 15.09.2009 09:34:10
De ce crezi in Dumnezeu ? Tiberiu_Rusu Generalitati 145 04.05.2009 10:58:31
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45