![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
in esenta acelasi lucru cu " un om rau ti-a gresit cu ceva? iarta-l ca sa nu fie doi oameni rai" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iar reversul "cat de sarac trebuie sa fii pe dinauntru, ca sa-ti doresti atat de multe de la cele din afara ta" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Omul care stie prea multe se poate chema un intelept nefericit. Dar omul care crede ca stie numai el ce stie toata lumea e un fericit dobitoc. |
|
||||
|
||||
![]()
" Copiii trebuie sa aiba foarte mult in vedere aceasta chestiune a respectului fata de parinti . Cand copiii vorbesc impotriva si nu-i respecta , devin cauza principala a plecarii harului de la ei si in al doilea rand se fac receptivi la energiile si inrauririle demonice ".( Ieromonahul Hristodul- Parintele Paisie )
|
|||
|
|||
![]()
"Omul cu adevarat bun este acela care putea sa fie rau, dar a ales sa nu fie." (N. Iorga)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
" Hrănește-ți trupul , dar nu-l omorî prin lăcomie " .
|
||||
|
||||
![]()
Paul Evdochimov- Dumnezeu nu se impune nimanui;Ceea ce face lumea absurda si disperata este absenta lui Dumnezeu...Niciodata nu se poate merge spre Dumnezeu decat plecand de la El....;
Isaia:Ah, daca Tu ai sfasia cerurile si ai cobori pe pamant!... Pascal:Dumnezeu se ascunde in chiar aratarea Lui... Evdochimov- Orice mare iubire este o iubire crucificata Dostoievski- daca mi s-ar dovedi clar ca a plus b ca adevarul nu este de partea Lui Hristos, eu raman cu Hristos... Fericitul Augustin- Tu erai deodata in mine,in adancul meu si deasupra, pe culmea eu-lui meu... Veselia sincera, copilareasca este o trasatura tipica a marilor sfinti... Crucea este pomul vietii sadit pe calvar, locul marii batalii cosmice... Dumnezeu poate totul,afarade a-l sili pe om sa-L iubeasca... Arma cea mai puternica impotriva raului este rugaciunea unui sfant... destinul iadului depinde de dragostea sfintilor... Siluan Atonitul- Ramai cu sufletul in iad, dar nu deznadajdui... Mana intinsa spre Hristos nu va ramane niciodata goala... Tatal este iubirea crucificata, Fiul este iubirea crucificata, Sfantul Duh este iubirea nebiruita a crucii- Filaret al Moscovei Sf. Ioan Scararul- Eu merg inainte cantandu+TI... Sf. MACARIE- NU JUDECA PE NIMENI SI INVATA SA TACI... Voi reveni... |
|
||||
|
||||
![]()
" Tendinta umana spre eternitate si nemurire apartine insasi firii sufletului omenesc . Adevarata devenire a omului consta in biruinta asupra mortii si transfigurarea finala a sufletului si a trupului, eliberarea de pacat si rau , care sunt sursele mortii "
|
|||
|
|||
![]()
Cine nu s-a speriat niciodata de sine insusi, acela nu stie ce este frica.
Pentru ca toate grozaviile din afara de care se teme omul se afla in launtrul lui, si inca intr-un chip neimblanzit. Se afla in noi un hau peste care, aplecandu-se candva, omul ramane uimit si ingrozit pana la moarte. Toate lumile pot incapea in acest hau, fara sa-l umple. Si cu toate numele date de noi acestui hau: suflet, minte, vointa, simturi, afecte, patimi, om launtric, constiinta - haul ramane negrait, nedeslusit si nenumit. Omul se intinde pana unde se intinde foamea lui. Limita unui salbatic este cea a privirii ochilor sai. Limita unui om cu inaltime duhovniceasca se intinde dincolo de marginile acestei lumi. Daca intregul cosmos s-ar preface intr-o masa, cu toate darurile lui intinse pe aceasta masa, omul duhovnicesc se va ridica flamand de la ea. Caci tot acest cosmos impodobit ca o masa de nunta este despartit de Dumnezeu pentru cei saraci duhovniceste. El nici nu exista pentru a satura foamea, ci pentru a o starni. Cum poate el astampara foamea unui om duhovnicesc? Cum poate el satura pe cel caruia ii si starneste foamea? (Sf.Nicolae Velimirovici - "Ganduri despre bine si rau", Ed. Predania, 2009.) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CUVIOSUL IOSIF ISIHASTUL: Cuvinte de folos | andrei_im | Mari Duhovnici si predicile lor | 18 | 19.10.2015 22:30:20 |
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI- Cuvinte de folos | Laura19 | Generalitati | 12 | 08.04.2014 19:14:09 |
Cuvinte de folos | aurel1211 | Resurse ortodoxe on-line | 15 | 27.07.2012 20:07:11 |
Cuvant de folos | T E O L O G U L | Generalitati | 83 | 30.01.2011 17:22:03 |
|