![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si Biblia poate deveni obiect indirect de idolatrie - protestantii demonstreaza asta cel mai bine, iar asta nu inseamna ca e gresita, logica ta lasa mult de dorit. Citat:
Probabil in dreptul celor care n-au cunoscut niciodata persoana reala este adevarat, ceea ce inseamna ca poate fi adevarat petru tine, dar nu pentru toata lumea. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Explicati ce inseamna "icoana facatoare de minuni"? Nu seamana a idolatrie si inchinare la obiecte? Adevarul este ca icoanele au ajuns tocmai lucrul de care se temea Sfantul Vasile cel Mare. Si-au depasit rolul educativ si au devenit idoli, in fata carora oamenii se inchina. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Insa depinde si de credinta fiecaruia. Cu tine de exemplu ma indoiesc ca ar face vreo minune.. Dar nu e total exclus. Citat:
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Poate nu stii cum se aduna fratii pastori la casele bolnavilor se roaga si ei acolo si apoi incepe haleala la mancare... Poate nu stii ce se intampla cand are lor evanghelizarile ... vecina mea penticostala , era foarte stresata ca trebuie sa se pregateasca ca intr-o seara "fratii pastori" vor urma sa serveasca masa la ea...apoi sa nu-ti imaginezi sa i-a servit cu fursecuri si cu sticsuri... Poate nu ai aflat ce fac unii pastori baptisti dupa inmormantari : servesc pomana intr-o camera separata de ceilalti oameni si servesc un whiski in taina... ...toate astae le-am intalnit in judetul Bihor... In ceea ce priveste cersitul , pastorii nu se duc , ca vin banii spre ei...pt documentare , citeste articolele de pe net de pastorul timisorean Tipei si nu mai stiu cum il cheama , sa vezi acolo CATA MISCARE face acest om ... Citat:
si la NP sunt pocaiti si "pocaiti"=pacaliti.. Tu de exemplu crezi ca mantuirea se rezuma la o baita (botez) si la citirea Bibliei...te inseli ! Citat:
Citat:
Daca nu s-a dus pe rapa de 2000 de ani BO , nu se va mai duce in veac . Dar ce va fi oare cu ereziile si sectele aparute ca ciupercutele dupa ploaie ? Nu sunt astea oare lucrarea Satanei ?...OM VEDEA LA PARUSIE ... Citat:
Cum am inteles eu din postarea ta , asa ti-am raspuns...daca tu o iei ca pe o jignire , inseaman ca tu mai jignit primu ( nu pe mine , ci Biserica mea...eu am atitudinea Sf. Ap. Petru din Ghetsimani, sa stii asta.). Citat:
Prin NP omul nu se apropie de D-zeu , ci poate afla mai multe despre D-zeu , si eu te intreb , OARE CEI CARE CUNOSC SE MANTUIESC ? ap spune ca si diavolii cred si se cutremura...am mai spus-o : NU CITITORII BIBLIEI , NICI ASCULTATORII , SI NICI CEI CARE VORBESC DESPRE D-zeu = NU SE MANTUIESC , ci aceia CARE IMPLINESC...Tu de unde faci parte ? Expresia :"oamenii sunt infiati prin Fiul , si rascumparati prin MIELUL " este specifica SECTARILOR ? |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
... cazul cu Tipei , te rog sa-l cauti... sa nu mai vb despre VILELE pastorilor si de masinile de lux ... Tu ai vrut sa te faci preot ? Stie D-zeu de cine are nevoie si de cine nu . Si Satana are slujitorii lui , sa stii asta . Citat:
O familie de penticostali criticau manelele...m-am dus pana la ei iar unul dintre ei spala masina si asculta manele la radio-casetofonul din masina ...cand m-a observat i-a dat incet... Un "pocait" varstnic a fost criticat de fratele sau care-i spunea : - De ce bei ma, ca tu esti pocait ?'" la care ii raspunde :"- Cine ar sti ca beau daca nu m-ar vedea sotia cu baiatul?" ...si exemplele ar continua... Nu mai vb in numele celorlalti "pocaiti" , daca vrei vb despre tine... Citat:
Citat:
"diavolul i-a spus Evei: mananca ca nu vei muri ..." ....si diavolul spune crede in D-zeu si te Boteaza si vei fi mantuit...e suficient botezul si credinta... NP duc oamenii la trandaveala fata de suflet. Citat:
Eu nu cred ca lui D-zeu ii place multitudinea de SECTE aparute in urma Studierii Bibliei eronat... Sunt mai multe ADEVARURI in BIBLIE ? Ca fiecare cult considera ca sunt detinatoare a Adevarului ... "Eu sunt Calea , Adevarul (nu Adevarurile) si Viata" a spus Iisus...SAU..."Un Domn , o credinta (NU mai multe credinte) , un botez". Duhul Sfant intr-adevara lucreaza , dar trebuie sa recunoastem ca si duhul satanei lucreaza... ...mare grija, ... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Au pus si ei o tabla acolo sus sa atraga lumea la pierzare... Citat:
Mi-am dat seama cand am vazut ca umblati pe sate ca disperatii si bagati carti ale epilepticei pe sub porti... |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=tricesimusseptimus;193546]
Citat:
Eu sunt adept al BO. Nu , ca BO are o istorie si o traditie ...sectele sunt celea ce au aparut de cativa anisori... |
|
||||
|
||||
![]()
nu ...pe EG White si invatatura ei..
o femeie nebuna si-a consacrat slujitori... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata cateva locuri din Noul Testament unde se vorbeste despre botez.. Evanghelia dupa Matei, cap.28: 19.Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. 20.Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. Evanghelia dupa Marcu, cap. 16: 15.Apoi le-a zis: "Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură. 16.Cine va crede și se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit. Faptele Apostolilor, cap. 2: 38."Pocăiți-vă", le-a zis Petru, "și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh. 39.Căci făgăduința aceasta este pentru voi, pentru copiii voștri, și pentru toți cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru." ... 41.Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezați; și în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete. Iata ce spune Ioan Botezatorul cand il boteaza pe Isus Christos: Evanghelia dupa Ioan, cap.1: 33.Eu nu-L cunoșteam; dar Cel ce m-a trimis să botez cu apă, mi-a zis: "Acela peste care vei vedea Duhul pogorându-Se și oprindu-Se, este Cel ce botează cu Duhul Sfânt." Fapt 10.44;Fapt 19.6; 34.Și eu am văzut lucrul acesta, și am mărturisit că El este Fiul lui Dumnezeu." Evanghelia dupa Matei, cap.3: 11.Cât despre mine, eu vă botez cu apă, spre pocăință; dar Cel ce vine după mine, este mai puternic decât mine, și eu nu sunt vrednic să-I duc încălțămintele. El vă va boteza cu Duhul Sfânt și cu foc. Si iata cum au fost botezati Apostolii de catre Isus Christos si cum au fost botezati primii crestini de Apostoli: Faptele Apostolilor, cap.1: 5.Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veți fi botezați cu Duhul Sfânt." Faptele Apostolilor, cap.10: 44.Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul. Faptele Apostolilor, cap.19: 6.Când și-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei, și vorbeau în alte limbi, și proroceau. Din ce se spune in Noul Testament, botezul cu apa era un botez al pocaintei (nu neaparat de crestinare) atat pentru pagani cat si pentru evrei si era botezul lui Ioan Botezatorul care pregatea calea pentru Mesia, iar dupa Pogorarea Duhului Sfant toti cei care credeau in Isus si primeau in inimile lor invataturile lui Isus si erau botezati in numele lui Isus Christos primeau darurile Duhului Sfant. Apostolii au primit primii(si impreuna cu ei si toti cei care se aflau cu ei) darurile Duhului Sfant pentru ca ei au crezut si au marutrisit ca Isus este Mesia(Christosul), Fiul lui DUMNEZEU, dar si pentruca ei acceptasera botezul lui Ioan Botezatorul(se pocaisera) si/sau se caisera de greselile lor intr-un fel sau altul(nu uita de Petru care s-a lepadat de Isus, dar pe care Isus l-a intrebat de trei ori "Simone,.. Ma iubesti?"). Ia aminte la ce spunea Ioan Botezatorul: Matei.3:27.El este Acela care vine după mine, - și care este înaintea mea; eu nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintelor Lui." Isus Christos este Mesia,Fiul Omului si este inaintea tuturor lucrurilor este inceputul si este sfarsitul tuturor lucrurilor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trebuie menționat că în cadrul sectei penticostale, pe baza învățăturilor care se servesc la fiecare adunare în parte (pentru că nu există o mărturie unitară a credinței la aceste secte) grupările care susțin existența a două botezuri sunt totuși minoritare. Majoritatea penticostalilor au o abordare asemănătoare baptiștilor în privința botezului.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|