![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Belgia se face cateheza pt adulti atat la paroghia mea (o parohie francofona), se face si la parohia romaneasca Sf Nicolae, de altele nu am date exacte.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Last edited by Noesisaa; 15.01.2010 at 22:32:33. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2. Am recitit de citeva ori postarile mele si afirm in continuare ca, contin tot ce am vrut sa spun . Este insa de citit cu atentie .Despre raporturile tale eventuale cu orice oculta am afirmat doar ca ,,nu as fi mirat daca ai fi fost sau esti curtata de..." fara sa spun precis sau sa cunosc precis adevarul , a fost o supozitie de interpretare secundara multor atuuri ale tale .Deci nu am divulgat un adevar pe care sa mi-l fi incredintat anterior nici nu am facut o afirmatie clar eronata, a fost o presupunere doar si sper sa nu fi fost si o devoalare accidentala . In cazul acesta ... pt. ce scuze ? Dar pt. ca spui ca ,,poate nu ar fi rau sa-ti cer scuze" atunci : imi cer scuze si te rog sa ma ierti ! Deci, sora Fany, in lipsa elegantei (care gata, s-a terminat !)nu ne ramine decit sa marturisim adevarul :avem instructie , formatie, practica , traire si marturisire diferite . Avem dorinte si metode de implinire diferite. Nu antitetice dar divergente , ne asemanam in general dar in amanunt diferim destul de mult desi provenim din aceiasi ortodoxie-mama romaneasca. Pe semne ca ceva, ceva, in timp s-a petrecut cu noi, stim asta bine fiecare. Dar vorba gheronului Cleopa : ,,...cine vrea sa se mintuiasca cu intrebarea sa calatoreasca " deoarece ,,mintuirea sta intru mult sfat" ! Imi cer iertare la modul general , pt. forma si substanta in punctele in care a fost cazu si de asemenea iert pe cei care astazi cu voie sau fara voie mi-au gresit dorindu-le binecuvintarea Domnului cu pace si liniste ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga Fani, e cazul sa recunosti ca ai fost cat se poate de categorica si insistenta cu privire la impartasania deasa, la sfintii, care sunt supusi greselii si la casatoria dintre ortodox si eterodox, ca sa nu mai pomenesc si de ecumenism; asta, ca sa dau cateva exemple. Indiferent cate argumente s-au adus, sau oricat s-a mentionat optiunea fiecaruia in functie de duhovnic, ai continuat incercarea ta de a ne convinge altfel. Ai recunoscut pe loc ca ai gresit in unele cazuri, ca apoi sa continui pe aceeasi idee ca mai-nainte. Poate ca iei aceste dialoguri drept niste dueluri verbale, din care trebuie sa iesi invingatoare; poate toti facem acest lucru. Chiar daca purtam un dialog, sa nu uitam ca aceste cuvinte pot avea influenta asupra unora si altora, cu sau fara voia noastra. De aceea trebuie sa acceptam si alta opinie, ca fiind a celuilalt, dar nu suntem obligati sa ne schimbam in functie de ea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite, acum stii! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am cautat special pt tine o viziune a Sf. Ioan de Kronstadt. Extras: Si iarasi am mers mai departe, si am intrat într-o biserica impunatoare. Am vrut sa-mi fac cruce, dar Staretul m-a oprit: „Nu se poate! Aici e urâciunea pustiirii!”. Aceasta biserica era tare mohorâta. Pe masa din altar – stea peste stea; în jur ardeau lumânari de smoala care trosneau ca vreascurile; potirul era plin cu ceva rau mirositor; prescurile – însemnate cu stele; în fata prestolului statea un preot cu fata catranita, iar sub prestol – o femeie, rosie toata, cu stea în frunte, striga de rasuna biserica: „Slo-o-bo-o-da-a!” (Sunt libera!). Doamne fereste, ce grozavie! Oamenii aceia începura sa alerge ca niste smintiti în jurul prestolului, sa tipe, sa suiere, sa bata din palme si sa cânte cântece dezmatate. Si deodata a strafulgerat, s-a auzit bubuitul unui tunet napraznic, pamântul s-a cutremurat, si biserica s-a prabusit: si femeia, si oamenii aceia, si preotul – s-au pravalit cu totii în adâncul beznei – în abis. Doamne fereste si apara, ce grozavie! Am privit înapoi. Staretul se uita la ceva, m-am uitat si eu. „Parinte, spune-mi, ce este cu aceasta înfricosatoare biserica?” – «Acestia-s „cetatenii cosmosului”, ereticii, cei ce au parasit sfânta si soborniceasca Biserica si au primit inovatiile, care sunt lipsite de harul lui Dumnezeu; în astfel de biserica nu se posteste si nu poti sa te împartasesti!» Tot articolul: http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...ratata-in-vis/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand facem o critica, e bine sa ne includem, chiar daca numai formal; in felul acesta nu ne situam peste ceilalti si ne indepartam si de ideea ca am fi fara greseala, "caci nu suntem nici unul bun, pana la unul". Poate putina smerenie, in ciuda claritatii pe care o invoci, nu ar strica. Asta ar rezolva multe. Poate te mai gandesti si la acest stil occidental al tau (putini, din cei care scriu pe aici, sunt fara studii, chiar daca nu amintesc atat de des de ele) si vezi ce nu e bine la el. Nu este la latitudinea mea sa o fac. Sa nu ne punem numai mintea la contributie, ci si inima; este esential pentru un ortodox. |
|
|||
|
|||
![]()
Emoticoanele pe care le folosim arata multe despre gandul cu care scriem. Ele vorbesc mai mult despre noi, decat credem la prima vedere...
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Icoana Mantuitorului nu se mai saruta daca te-ai impartasit? | Heurtebise | Impartasania (Taina Euharistiei) | 23 | 06.05.2011 12:32:42 |
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII | orthodoxis | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 28.05.2008 15:37:58 |
Sarbatori fericite! | ancah | Generalitati | 57 | 01.01.2008 21:49:47 |
Slujba post Craciun | motiff | Generalitati | 1 | 20.11.2006 12:18:10 |
|