Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2010, 16:04:17
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Eu nu pun la indoiala masacrul.., eu pun la indoiala motivatiile. Am dat un site! Unde sunt cei 60.000 de latini vanduti turcilor in plin asediu ?

Pai noi romanii avem o istorie destul de belicoasa ...Ne-am aparat numai cu crucea ? Ortodocsi, ortodocsi, dar am avut si sabie si par....

Revin si repet, Biserica Ortodoxa nu a generat atrocitati, profile criminale, filozofii extremiste, etc...Nu a pus la cale gandiri extremiste, ...nu a ars pe rug, ...nu a creat ordine de lupta cu sabia in mana, ...
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 16:10:08
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Eu nu pun la indoiala masacrul.., eu pun la indoiala motivatiile. Am dat un site! Unde sunt cei 60.000 de latini vanduti turcilor in plin asediu ?

Pai noi romanii avem o istorie destul de belicoasa ...Ne-am aparat numai cu crucea ? Ortodocsi, ortodocsi, dar am avut si sabie si par....

Revin si repet, Biserica Ortodoxa nu a generat atrocitati, profile criminale, filozofii extremiste, etc...Nu a pus la cale gandiri extremiste, ...nu a ars pe rug, ...nu a creat ordine de lupta cu sabia in mana, ...
Domnule, va repet, nu era nici un asediu. 60000 era populatia totala de catolici. Parte au fost masacrati, parte au scapat cu fuga, iar in jur de 4000, cati au mai ramas, au fost vanduti ca sclavi.

A se vedea aici:

http://www.crusades-encyclopedia.com/1182.html

Last edited by Erethorn; 16.08.2010 at 16:12:18.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 16:07:10
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Da, probabil ca exact acest motiv l-a indemnat pe imparatul bizantin Isaac II Angelus sa se alieze cu musulmanul Saladin impotriva cruciatilor in 1188, in scopul de a-i impiedica sa ajunga la Ierusalim.

O fi avut imparatul o vedenie in care i s-a aratat ca latinii vor jefui Constantinopolul si s-a grabit sa se razbune in avans.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 16:39:56
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Uite aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Massacre_of_the_Latins

60000 de catolici masacrati, alungati sau vanduti in sclavie de catre populatia Constantinopolului.
Eu mai sus pot citi altceva..
Repet, nu neg atrocitatile, neg istoria partizana victimizatoare catolica..Nu poti acuza biserica ortodoxa pt comportamentul populatiei bizantine , aceasta aflandu-se in conditii extreme: asediu intr-un borcan de piatra !

Si bietii evrei, aflati in camerele de gazare, se catarau unii pe altii pt o ultima gura de aer si , culmea, cei calcati in picioare, aflati la baza piramidei, supravietuiau nu de putine ori ! Acestia erau copii !

Adica nu s-a nascut biserica aceea care creeze mase de sfinti din mase de oameni, intr-o proportie stricta !

Peste tot , din Rusia pana la ultima tara ortodoxa din sud, istoria a consemnat comportamente nu tocmai laudative ale regilor, ale populatiilor, etc. , dar acestea nu au fost generate de catre Biserica Ortodoxa, asa cum nu de putine ori s-a intamplat sub influenta Bisericii Catolice!

Last edited by IonelS; 16.08.2010 at 16:46:45.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 02:02:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Uite aici:

http://en.wikipedia.org/wiki/Massacre_of_the_Latins

60000 de catolici masacrati, alungati sau vanduti in sclavie de catre populatia Constantinopolului.
Mi-o placut postarea asta a matale de pe topicul asta, dar incearca sa nu dai dovada de subiectivism si cand postezi o chestie de genul asta e bine sa nu fii ATAT de subiectiv.

Adica, de dragul echilibrului ar mai fi mers pe langa si link -ul asta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_o...ntinople_(1204)

In ceea ce pre cei 60.000 asa cum scrie si acolo nu sunt date exacte, este o estimare.

Si in final, sper ca nu suferi de aceeasi iluzie ca unii ortodocsi ai nostri, cea a societatii crestine.
N-a existat nici atunci, nici acum si nu va fi niciodata pana la Parusie.

Poti fi matale sigur ca cei care au facut asta n-au fost ortodocsi atat timp cat n-ai sa vezi ortodoxia acoperind moral astfel de fapte.

Si daca tot veni vorba, am o curiozitate personala, biserica RC a condamnat existenta si bazele morale/teologice ale Inchizitiei?
Ca in ceea ce priveste faptele banuiesc ca a facut-o deja..

Last edited by AlinB; 26.09.2010 at 02:17:34.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 02:34:03
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de freespirited Vezi mesajul
drept exemplu voi oferi semnatura domnului colaps:
"sunt împotriva: .... și a părăsirii patriei."
Doamne mai colaps, cum sa zici asa ceva???? Sper ca nu o sa se ia si altii dupa tine, Doamne feri....
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 02:53:21
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Mda, cam multa habotnicie strica.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 12:34:21
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Citat:
as vrea in primul rand sa adresez aceasta intrebare administratorilor, dar si tuturor celor ce se simt vizati:
Cum puteti ignora dovezi atat de evidente si agresive de rasism/bigotism/nationalism extremist din partea membrilor comunitatii dumneavoastra.....

Drept exemplu voi oferi semnatura domnului colaps:
"sunt împotriva: Avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei."

... Iar in acelasi timp, oricine sau orice ar putea periclita integritatea opiniilor ortodoxe este atacat si amenintat cu bannarea?
cei care sunt impotriva lui dumnezeu si a ortodoxiei sunt oameni "normali". Iar cei care sunt impotriva: Sectelor ,homosexualitatii ateilor si a pacatelor sunt xenofobi, rasisti, nationalisti etc. (prostia a juns virtute si virtutea a ajuns prostie)
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 04:13:03
freespirited's Avatar
freespirited freespirited is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.06.2010
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionut stefan Vezi mesajul
cei care sunt impotriva lui dumnezeu si a ortodoxiei sunt oameni "normali". Iar cei care sunt impotriva: Sectelor ,homosexualitatii, ateilor si a pacatelor sunt xenofobi, rasisti, nationalisti etc. (prostia a juns virtute si virtutea a ajuns prostie)

Atei nu sunt 'impotriva' lui Dumnzeu, ci pur si simplu nu ii admit existenta. Si topicul aceasta nu e in nici un caz impotriva ortodoxiei ci a atitudinii agresive de care dati dovada 'aparandu-va' credinta. De ce? Habar nu am. In orice caz, n-ati facut decat sa demonstrati ce am avut de zis.

Ps. Nu mi-o luati (iar) in nume de rau... dar, din cate stiu, xenofob se refera la ura fata de alte nationalitati si rasist, fata de alte rase, nici de cum ce ziceti dumneavoastra acolo.

Ma prefac ca nu vad ce ati scris in paranteza. Sa zicem ca am, doar, mai mult bun simt.
Vechi 18.08.2010, 15:36:30
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Citat:
Atei nu sunt 'impotriva' lui Dumnzeu, ci pur si simplu nu ii admit existenta. Si topicul aceasta nu e in nici un caz impotriva ortodoxiei ci a atitudinii agresive de care dati dovada 'aparandu-va' credinta. De ce? Habar nu am. In orice caz, n-ati facut decat sa demonstrati ce am avut de zis.

Ps. Nu mi-o luati (iar) in nume de rau... dar, din cate stiu, xenofob se refera la ura fata de alte nationalitati si rasist, fata de alte rase, nici de cum ce ziceti dumneavoastra acolo.

Ma prefac ca nu vad ce ati scris in paranteza. Sa zicem ca am, doar, mai mult bun simt.
nu te preface poti citi ce este scris in paranteza
Reply With Quote
Răspunde

Tags
amenintare, atac, bigotism, ipocrizie, rasism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
Socant: avem dovada existentei iadului! Florin-Ionut Alte Religii 11 11.11.2010 17:08:08
Incredibila pilda annajanette Generalitati 5 23.06.2010 13:00:20
Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! flying Generalitati 677 13.05.2010 10:35:18
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07