![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu din ce categorie faci parte? Last edited by Iosif77; 09.02.2011 at 13:48:10. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Faptele bune sunt facute de om, cu ajutor de la Dumnezeu... deci sunt meritele celui de le face, precum si faptele rele, facute de om, atribuite lui chiar daca sunt cu ispita. Vom raspunde si pentru faptele bune si pentru cele rele. Daca faptele mele bune sunt atribuite lui Dumnezeu si faptele rele diavolului, unde este libertatea mea de a alege. Nu as fi decat un pion miscat la stanga si la dreapta. Deci trebuie sa ne asumam responsabilitate pentru ceea ce facem. De mantuit ne mantuieste Dumnezeu, daca meritam, ca sa meritam trebuie sa facem ceva: fapte de credinta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cred ca faptele mele bune nu sunt meritul meu ci al lui Dumnezeu. Nu este o superspiritualitate pioasa. Biblia ma indreptateste sa cred asa: 1. Orice avem bun in noi vine de sus. Toată darea cea bună și tot darul desăvârșit de sus este, pogorându-se de la Părintele luminilor, la Care nu este schimbare sau umbră de mutare. Iacov 1:172. Orice atitudine buna, orice gand bun, orice sfat bun, orice fapta buna nu este de la mine. Am primit-o in dar de la Dumnezeu. Căci cine te deosebește pe tine? Și ce ai, pe care să nu-l fi primit? Iar dacă l-ai primit, de ce te fălești, ca și cum nu l-ai fi primit?1 Corinteni 4:73. Orice fapta buna pe care o fac, de fapt Dumnezeu a pregatit-o mai dinainte pentru ca eu sa o pot face astazi. Pentru că a Lui făptură suntem, zidiți în Hristos Iisus spre fapte bune, pe care Dumnezeu le-a gătit mai înainte, ca să umblăm întru ele.Efeseni 2:10 Citat:
Unii cred ca mantuirea este ceva meritat de ei. Ca ei trebuie sa faca fapte pentru a merita mantuirea. Dupa cum am aratat mai sus, sunt crestini care cred ca faptele bune nu sunt meritul lor si, prin urmare, nici mantuirea este meritul lor. Este un dar al lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
Iosif, faptele bune nu sunt cai prin care il obligam pe Dumnezeu sa ne ofere recompense. Ele sunt rodul prezentei lui Dumnezeu in noi. A exclude faptele bune din urcusul spre indumnezeire, inseamna a accepta invatatura protestanta, conform careia natura umana a fost distrusa de pacat si ea nu mai poate face fapte bune.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai si normal ca tot ce este bun este de la Dumnezeu, dar pentru faptele noastre noi ne facem responsabili, precum Adam si Eva. Daca ei au cazut inseamna ca nu au primit de la Dumnezeu gandul bun, fapta buna sau atitudine buna si de asta au fost alungati din Eden? Citat:
Care este rostul meu pe pamant, daca nu acela de a ma feri de pacate si axa pe fapte bune pentru a ajunge la fericire? Deci care este meritul meu ca om pacatos?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Geony spune ca noi, facand fapte bune, vom MERITA mantuirea. Esti de aceeasi parere? |
|
|||
|
|||
![]()
Anatolie,daca tot ne-ai dat stingerea, ca doar stii tu mai bine cum judeca Cel de Sus, ramine o interesanta intrebare in discutie:tu te vei mantui sau ne vei insoti? Rabdare Anatolie,rabdare,ca vom afla toti raspunsul la un anumit moment.Sunt impresionat de avantul cu care imping unii vagonetul cu protestanti spre Iad.Mai ca as spune ca spera,in acest mod,la eliberarea unui loc in Rai pentru ei.Rabdare fratilor: ,,Deci, dar, nu este nici de la cel care voiește, nici de la cel ce aleargă, ci de la Dumnezeu care miluiește."(Romani 9:16).
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu a pregatit faptele bune in care sa umblu eu. (asta nu e o parere personala. E cuvantul Scripturii, am citat mai sus.) Faptul ca eu sau dumneata nu umblam in aceste fapte bune ci preferam sa comitem tot felul de rautati nu e vina lui Dumnezeu ci a noastra: nu am umblat in faptele bune pregatite de El ci dupa inima noastra nespus de rea si de inselatoare. Dar asta nu-i vina Domnului ci a ta. Citat:
Dupa cum am mai spus-o, noi suntem vinovati de faptele noastre rele. Citat:
Citat:
Dar pentru aceasta nu avem nici un merit. Pentru ca, dupa cum am mai spus, tot ce avem bun vine de sus, este primit si Dumnezeu l-a randuit pentru noi. Nu exista nici un merit uman in mantuire. Noi nu ne putem lauda cu nimic bun. Tot meritul si toata lauda este a Lui Dumnezeu. De aceea spunea dumnezeiescul Pavel: „nu prin fapte ca sa nu se laude nimeni”. |
|
||||
|
||||
![]()
A spune ca sunt meritul nostru e o afirmatie catolica. Pentru un ortodox harul nu e ceva dincolo de om, ci este ceva ce tine de fiinta sa, asa ca orice fapta buna este rodul unei sinergii, a unei impreuna lucrari - om-Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Puisorule , de cate ori sa va tot spun ca eu nu vorbesc din Mahabhara, Coran, Talmud...ci din Biblie...
Nu poti sa desparti credinta de fapte in vederea mantuirii. Nu poti sa faci Fapte bune si sa fii mantuit fara sa ai Credinta in Cel care te mantuieste. Si nu poti sa ai Credinta si sa fii lipsit de Fapte... Iata cum, pe baza credintei si prin faptele bune Zaheu este mantuit: Luca 19, 8-10 . Iar Zaheu, stând, a zis către Domnul: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor și, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, întorc împătrit Și a zis către el Iisus: Astăzi s-a făcut mântuire casei acesteia, căci și acesta este fiu al lui Avraam. Căci Fiul Omului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut.
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Protestanti, Luther si ........invatatura lui | alecsandru | Biserici Protestante | 118 | 08.09.2015 18:50:21 |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Experiente cu protestanti | danyel | Secte si culte | 83 | 12.02.2013 16:18:24 |
Postul la [neo]protestanti | Florin-Ionut | Secte si culte | 131 | 21.01.2013 14:41:56 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|