![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Am avut neplacearea sa vb cu cineva ce nucrede in sfanta Cruce sau in Biserica si Icoane spune ca sunt chip cioplit si ca crede doar in poruncile din Biblie
Nu am ajuns la o intelegere cu el desi sustine ca D-zeu exista peste tot si el se roaga bine mersi si acasa nu tre sa mearga la biserica nu intelege rostu! O tine pe a lui ca e chip cioplit este ungur botezat la credinta ortodaxa ce parere aveti? |
|
|||
|
|||
![]()
In Hristos crede?Adica se roaga Lui?
|
|
|||
|
|||
![]()
inafara de dumnezeu nu crede in nimic alceva
din pacate |
|
|||
|
|||
![]()
Va referiti la Dumnezeu Tatal,sau Sf.Treime?
Eu cred ca prima varianta... |
|
|||
|
|||
![]()
la Dumnezeu Tatal si in nimic alceva
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca nu accepta Noul Testament,nu prea vad cum ar putea fi ortodox.
Incercati sa-i vorbiti de fundamentele Bisericii crestine,de jertfa Mantuitorului, de marea dragoste a lui Dumnezeu fata de oameni. Dumnezeu e unul in fiinta,intreit in persoane,dar acelasi Dumnezeu este; bun si milostiv. Prima data aduceti-l la niste adevaruri de credinta(prin citirea Legii Noi) si incercati abia mai apoi sa-i vorbiti despre icoane. |
|
|||
|
|||
![]()
N-am găsit acum cartea, dar am să încerc și fără ea, deși asta înseamnă mai puține argumente.
Chiar în VT găsim "chipuri cioplite": Exodul 25:18 Să faci doi heruvimi de aur, să-i faci de aur bătut, la cele două capete ale capacului ispășirii; Exodul 25:19 să faci un heruvim la un capăt și un heruvim la celălalt capăt; să faceți heruvimii aceștia ieșind din capacul ispășirii la cele două capete ale lui. Exodul 25:20 Heruvimii să fie cu aripile întinse pe deasupra, acoperind cu aripile lor capacul ispășirii, și cu fețele întoarse una spre alta; heruvimii să aibă fața întoarsă spre capacul ispășirii. Deci Dumnezeu i-a zis lui Moise să facă "chipuri cioplite" judecând din prisma protestanților. Mai e treaba aceea, nu mai știu dacă din Scriptură sau Tradiție, când o femeie I-a dat lui Iisus o pânză să se șteargă și a rămas pe ea fața Lui. Aceea e prima icoană, făcută chiar de Mântuitorul. Doar El n-ar fi făcut un chip cioplit. |
|
|||
|
|||
![]()
sincer..parerea mea e ca sunteti doar fatarnici cu totii de aici:)
sau daca nu cu totii,o mare parte din voi sunteti fatarnici:) va folositi de faptul ca internetul are multe fete si va dati ceea ce nu sunteti.. cum poate un om care iubeste pe Dumnezeu sa vorbeasca cu atata ura despre cei de alt cult? nu sunt si ei oameni? daca e cineva sa comenteze acestor lucruri ce leam zis,nu are decat sami dea comentariu pe pagina mea sau sa bage idu jadewinx_the_best la revedere ... si lasati fatarnicia oameni buni! nu mai purtati atata ura pe cei de alt cult..sunt oameni ca voi..cred si ei in Dumnezeu,ca si noi.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Asa este...
Last edited by o nestiutoare_; 04.02.2011 at 13:37:23. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfanta Cruce | DanielaTM | Rugaciuni | 5 | 14.04.2016 11:19:05 |
Cuvântul întrupat (sau despre Sfintele icoane) | DanielDG | Dogmatica | 0 | 18.12.2012 20:59:27 |
Sfanta Cruce | NiCcoleta | Intamplari adevarate | 15 | 09.11.2009 20:37:18 |
Sfanta Cruce | Zomby | Intamplari adevarate | 0 | 10.09.2008 14:13:52 |
Sfanta Cruce | Mario_25i | Intamplari adevarate | 6 | 08.12.2007 11:39:26 |
|