![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Referitor la nastere>vezi ce se spune in Psalmul 50:6 ,,Ca iată întru fărădelegi m-am zămislit și în păcate m-a născut maica mea".Referitor la menstruatie un exemplu comentat din Levitic 15:24 de Nil Ascetul:,,Contextul face referire la declansarea spontana a menstruatiei in timpul actului sexual,caci in cazul intentiei constiente de apropiere sexuala in acesta perioada,legea prevedea pedeapsa cu moartea"(Preot Sorin Usca comentand cu privire la Levitic cu trimitere la ,,Cuvant Ascetic"al lui Nil Ascetul).Sa te intreb eu ceva,in contextul Torei:
1.De ce crezi ca era stabilita pedeapsa cu moartea? 2.Ce intelegi prin necuratire (ca sa fiu mai clar:de ce erau considerati necurati)? De fapt intrebarea corecta ar fi:ce crezi ca intelegeau israelitii prin necuratire in Levitic si de ce era stabilita in acel caz citat pedeapsa cu moartea?Daca necuratirea era doar de ordin fizic de ce era prevazuta tocmai pedepasa capitala? Last edited by Scotsman; 12.02.2011 at 20:30:44. |
|
|||
|
|||
![]()
pedeapsa cu moartea era aplicata foarte rar in lege si in vechiul Testament.. este si un proverb care suna ceva pedepseste unu da exemplu la o mie...
prin necuratia rituala eu inteleg o contaminare fie prin contact direct sau indirect.. o contaminare neigienica, daunatoare.. de aceia pentru fiecare contaminare era cate o baie ritualica... evreii o numesc Mikveh.. de asta si zicea Petru ca botezul nu spala necuratia trupeasca, aia ce o spala baile astea ci necuratia sufleteasca adica pacatul... intr-un cuvant necuratia ritualica e necuratie trupeasca.. de aia la fiecare necuratie trebuia sa faci bai ritualice si redeveneai curat... nu cred ca necuratia in sine e pacat... |
|
|||
|
|||
![]()
De cate ori era aplicata este o discutie.Eu am intrebat motivatia acelei pedepse.Omori pe cineva doar pentru o contaminare/impreunare neigienica sau aceea contaminare,stare de fapt,necuratire,insemna mai mult decat atat si prin urmare incalcarea poruncii atragea o pedeapsa atat de grava?
Last edited by Scotsman; 12.02.2011 at 20:42:54. |
|
|||
|
|||
![]()
In care citat?!
|
|
|||
|
|||
![]()
In citatul explicat de domnul Sorin Usca,preot ortodox,in cartea ,,Vechiul Testament in Talcuirea Sfintilor Parinti:Leviticul".L-am citat mai sus dar poate nu ai observat.Am indicat si versetul din Levitic la care se refera.Primul post al meu de pe acesta pagina.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Spune-i asta acelui preot ortodox,domnul Usca si lui Nil Ascetul.Acolo ai prevederea,ei ti-au exemplificat cum era transpusa in practica,adica cum reactionau israelitii daca aceea prevedere era incalcata.
|
|
|||
|
|||
![]()
cred ca prevederea aia se refera la adulter...
|
|
|||
|
|||
![]()
Greu de crezut.In cartea citata se spune exact asa,cu privire la Levitic 15:24,la pagina 85:,,Contextul face referire la declansarea spontana a menstruatiei in timpul actului sexual,caci in cazul intentiei constiente de apropiere sexuala in acesta perioada,legea prevedea pedeapsa cu moartea".Daca cei doi se inseala nu este vina mea.O sa caut exact explicatia lui Nil Ascetul,pt ca sigur o am pe undeva,si o voi posta daca dau de ea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|