![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sohpia,
Foarte pe scurt, daca esti in post, ar trebui sa te abtii de la afirmatii calomnioase la adresa calugarilor, altfel sa nu crezi ca din cauza postului nu poti fi criticata. Care sunt acele afirmatii, am subliniat mai sus si n-am sa reiau. Dar daca insisti.. Parerile tale despre cum ar trebui sa fie orfeliniatele aflate in grija manastirilor nu cred ca au vreo importanta, eu cred ca cei de acolo stiu mult mai bine decat tine ce e bine pentru acei copii. Ce se intampla cu ei cand devin majori, iarasi n-ai de unde sa stii dar vad ca iti place la culme sa-ti dai cu parerea, oricat de nefast ti-ar fi lucrul asta. In ceea ce priveste adoptia ti s-a mai spus ca este o chestiune de legislatie si avem mari probleme cu legislatia in acest sens, dar preferi sa fii oarba si surda si sa construiesti artificial capete de acuzare ba impotriva manastirilor care se ocupa de acesti copii, ba impotriva par. Tanase, etc. Nu stiu si nu cred ca cineva a spus ca nu poti merge la medic daca ai probleme de fertilitate, crestinii sunt impotriva fertilizarii in vitro, ceea ce este cu totul altceva. Harta manastiri (nu ca te-ar interesa pe tine personal): http://www.crestinortodox.ro/harta/ http://e-mistic.org/html/mm.html Magazine cu obiecte bisericesti si orase unde sunt deschise (in Romania) gasesti gramada daca ai curiozitatea sa folosesti google (binenteles ca n-ai, doar vroiai sa-ti dai cu parerea). In Occident este mai problematic, dar nu imposibil daca chiar te intereseaza ceva anume (binenteles ca nu, doar vroiai sa arati ca nu stii despre ce vorbesti). |
|
|||
|
|||
![]()
N-am facut nici o afirmatie calomnioasa la adresa calugarilor.
Nici nu m-am legat de calugari in vreun fel. Singurul lucru pe care l-am spus si il sustin in continuare este ca este bine ca monahii sa se implice social, dar sa fie un camin pe langa manastire si nu sa stea copiii direct in manastire. Am dreptul sa-mi spun o parere pe forum, la o tema de discutie, sau nu? Imi interzici tu? Eu tie nu-ti interzic. Si nu acuz pe nimeni. Stiu ca legislatia este asa cum este si impotriva ei ar trebui sa militati si nu impotriva mea, sau a altor oameni nevinovati. Copiii au nevoie de familii iubitoare si nu de orfelinate, indiferent unde ar fi ele si sub ce forma. Sunt milioane de oameni care pot sa ofere astfel de familii, caldura, ingrijire, educatie. De ce sa nu ii ia ei? Si as vrea sa te hotarasti totusi si sa ne spui aici ce avem voie sa facem noi, cei fara copii? In vitro nu, adoptie nu, ca e mai bine sa stea copii adunati in camine. De fapt ce vrei de la noi? Ca pentru tine nimic nu este crestin, orice am vrea sa facem. Vad ca esti cu orice pret impotriva noastra. De ce? Ar trebui sa te reclam la admin pentru modul in care scrii si lovesti in oameni. Dar nu o fac. Ai sa simti si tu o data poate anumite lucruri si ai sa intelegi. In rest am sa caut ce am nevoie, fara ajutorul tau. Daca poti sa afirmi asa ceva despre manastiri, ca lucreaza numai in circuit inchis, le calomniezi tu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ca idee generala: avem in viata un singur scop - mantuirea. Nu traim nici pt distractii, nici pt sport, teatru, concerte si ce mai enumeri acolo.. Daca un copil ajunge credincios si increzator ca Dumnezeu il tine in viata, ii poarta de grija si ii numara pasii (caci asa este), atunci a invatat esentialul. Restul sunt detalii fara importanta din perspectiva eternitatii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Atunci cand 29 de copii din clasa merg la spectacol la Teatrul de papusi (extrem de periculos si de pierzator de suflete!!), va rog sa ii tineti fiului / fiicei discursul cu ne-esentialitatea actului de cultura in educatia unui copil. Sunt convinsa ca va intelege. A te duce la o "distractie" nu inseamna ca-ti traiesti viata pentru respectiva distractie. A practica un sport nu inseamna ca-ti dedici intreaga existenta acelui sport. A te duce la teatru o data pe an nu inseamna ca-ti faci idol din aceasta arta, samd. Constat ca ortodoxia ajunge din urma islamul in ceea ce priveste distrugerea culturii si a artelor. Din fericire insa, la ortodocsi inca mai sunt oameni cu capul pe umeri care sa inteleaga ca vizionarea unei piese de teatru nu e incompatibila cu mantuirea. Sper ca numarul acestor persoane sa creasca iar extremistii sa ramana intr-o periferica si aculturala minoritate.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Din pura curiozitatea (off topic, scuze), poti numi o piesa de teatru pe care ai vazut-o in ultima vreme si consideri ca te-a imbogatit sufleteste? 3. Tot off topic.. zilele trecute la minus 1 grad era pe jos un sarac (aparent dormea) si cand cautam bani in geanta a inceput sa zica razand "Dumnezeu estre bun, Dumnezeu este atat de bun!". Cunosc multi oameni indestulati, dar rar am auzit unul dintre acestia sa fie recunoscatori lui Dumnezeu. Dar saracul flamand de pe strada ii canta lauda. Este si aceasta o lectie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu pot pricepe cum ar fi viata daca am "rade" tot ceea ce nu are legatura in mod direct cu mantuirea. Omul ar vietui trupeste linear, fara bucle existentiale, si-ar intretine functiile corpului si-apoi ar muri. Nu te-ai intrebat niciodata de ce totusi Dumnezeu a pus in noi cu mult mai mult decat intr-un (de exemplu) cal, sa ne nastem, sa tragem la o caruta si apoi sa murim? 2. Ultima piesa de teatru (re)ascultata (teatru radiofonic) a fost "Steaua fara nume" de Mihail Sebastian. Ultimul film vazut care m-a impresionat a fost "Sonny Boy", o poveste foarte frumoasa despre dragoste, modestie, tenacitate, putere de sacrificiu. In aceeasi masura m-am bucurat ascultand o compilatie de muzica braziliana. Pe mine ma imbogatesc sufleteste toate aceste lucruri. 3. Am colegi protestanti (eretici asadar!) care spun o rugaciune inainte de a se apuca de mancat in cantina. Si multumesc Domnului, ei indestulati fiind de felul lor (casa, masa, serviciu, copii sanatosi etc.) Peste tot regasim oameni in comuniune cu Dumnezeu.
|
||||
|
||||
![]()
Reluam problema de aseara ? Spui : eretici ! Dar spui : in comuniune cu Dumnezeu ! Sunt doua afirmatii care se bat cap in cap , si nu oricum , ci, , rau de tot ! Cine este in comuniune cu Dumnezeu, nu are cum sa fie eretic ! Iertare , si un post binecuvantat !+
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe mine m-a impresionat acel cersetor pt ca nu avea nimic si spunea ca Dumnezeu este bun. (Si era si un frig cumplit, iar el dormea pe jos.) Pe mine m-a pus pe ganduri.. De-aia nici nu ma prea pasioneaza filmele. Cred ca viata bate filmul. In ce priveste arta, eu cred ca arta isi indeplineste menirea doar daca reuseste sa ridice mintea omului de la existenta concreta catre Dumnezeu. Am avut si eu o perioada cu multi ani in urma cand vroiam sa ma "culturalizez" si nu citeam decat romane premiate, carti de istoria artei, istoria religiilor bla, bla... Ocazie cu care am aflat ca asa cum nu inveti despre Dumnezeu in "istoria religiilor", nu inveti nici ce este frumosul din istoria artei.. Dar nu stiu daca ma fac inteleasa. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu cred ca exista comuniune cu Dumnezeu si in afara ortodoxiei.
|
||||
|
||||
![]()
Spuneai ca stii multi indestulati care nu dau slava lui Dumnezeu, eu ti-am dat un exemplu de oameni care au de toate dar nu uita de Dumnezeu.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parinti si copii | maria55 | Generalitati | 36 | 12.04.2015 10:05:02 |
Sfinti copii | Ekaterina | Spiritualitatea ortodoxa | 19 | 22.02.2014 05:25:35 |
Copii din orfelinate | UNNOOM | Generalitati | 0 | 20.12.2012 14:10:19 |
rugaciune pentru copii | ginabadea | Pocainta | 4 | 19.03.2010 00:38:42 |
post/ copii | blueyesa82 | Nunta | 20 | 23.11.2009 12:02:48 |
|