![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă doriți însă să discutăm despre Dumnezeu, spuneți acest lucru și vom discuta. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai asta e scopul pentru care am venit aici sa ma conving de ceva,iar la faza cu handicapul tot nu am primit un raspuns.
Ideea este urmatoarea,ai spus ca noi avem ratiune si anume sa alegem intre bine si rau si/sau sa credem sau nu in Dumnezeu,iar eu vroiam sa stiu unde este ratiunea la un om cu handicap care sta in carutz si nici macar nu stie ca s-a nascut? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate cel care e in carut cauta un om adevarat. http://www.crestinortodox.ro/predici...ui-134075.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În situația ipotetică descrisă de tine, în care o persoană nu are conștiință de sine (deși mă îndoiesc că este 100% posibil), aceeași persoană nu va avea nici responsabilitate morală. Mai pe scurt, nici păcat. Doar păcatul ancestral, pe care știm că Sacramentul Botezului îl înlătură. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Presupun ca venind pe acest forum, ortodox, la sectiunea:Despre Biserica Ortodoxa....doresti lamuriri de la ortodocsi. Atunci discerne, pana acum ti-a raspuns, din ceea ce am vazut un singur ortodox, iuliu46 (descriere dreapta sus), restul -atat timp cat nu-si declara apartenenta religioasa- presupun (chiar daca despre unii stiu sigur) ca nu sunt ortodocsi. Deci, discerne si cerne. Cu restul, care nu se prezinta complet, nu stii din ce ""directie"" privesc. Altfel poti sa incerci si pe alte forumuri, catolice, protestante, neoprotestante, sa afli punctul de vedere al fiecarora, cum se raporteaza la problemele relevate de tine. Last edited by Adriana Cluj; 06.05.2012 at 22:08:29. |
|
|||
|
|||
![]()
E clar totul se bazeaza pe superstitie,oricum multumesc pentru efortul de a-mi raspunde la intrebari,cu toate ca nu sunt raspunsuri prea convingatoare.
Adevarul este ca eu nu vreau sa-l vad pe Dumnezeu ca sa cred in El, ci doresc ca toti sa fim egali la nastere iar de acolo fiecare sa-si aleaga singur calea,mie mise pare nedrept ca un om sa se nasca cu malformatii si mai stiu eu ce si nu ma refer ca eu sunt perfect,eu nu sunt perfect si recunosc am si eu defectele/bolile mele,dar fiecare merita sa se nasca cu auz,cu vedere,cu 2 maini si 2 picioare,toti merita sa se bucure de viata, la urma urmei nimeni nu stie 100% ca exista o lume spirituala. Lumea oricum paote fi usor de manipulat,mai nou tot in jurul nostru se bazeaza pe psihologie (mai ales relatiile de cuplu), fizica, chimie, pana si viata noastra e mecanica,facem in fiecare zi aceleasi lucruri. Iar daca stam sa gandim logic,omul moare ori de boala ori de batranete nu moare ca l-a chemat Dumnezeu. Last edited by Arktinen Susi; 06.05.2012 at 23:01:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Prefer sa fiu un "superstitios" in ochii tai dar credincios in ochii lui Dumnezeu.
Prietene, un sfat ca de la om la om. Eu unul mai bine aleg sa fiu credincios in Dumnezeu toata viata mea si cand voi muri sa nu fie nimic dincolo decat sa traiesc viata asta dupa cum imi place si cu cine-mi place si cand voi muri "sa ma trezesc" inaintea lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=ODCzqsneuq8 |
|
||||
|
||||
![]()
De ce îngăduie Dumnezeu să existe oameni surzi, muți și orbi în același timp? Ce viață poate avea un om care practic nu are nicio legătură cu exteriorul? Nu vede pe nimeni și nimic, nu aude ce i se spune și nu poate comunica prin cuvinte cu semenii lui. Astfel de persoane, prin handicapul lor, arată că omul e creat ca să ajungă „după chipul și asemănarea lui Dumnezeu” și lipsa celor 3 simțuri nu-l limitează, ba dimpotrivă îl poate ajuta și mai mult. Astfel de persoane arată foarte puternic că omul nu este doar trup, căci altfel n-ar avea de ce să trăiască, ci e și suflet simțitor și gânditor. Un astfel de om orb, surd și mut, va putea moșteni împărăția lui Dumnezeu ca și noi, dar acolo toate aceste infirmități îi vor dispărea.
De ce îngăduie Dumnezeu existența unor regimuri politice totalitare, dictatoriale, prin care se crează multă suferință lumii? Pentru a avea confirmarea în fapt că omul se poate mântui și fără capitalism, și fără supermarketuri, și fără mâncare și băutură la discreție. Omul se poate mântui și în suferință, indiferent de țara în care trăiește și de sistemul politic căruia este obligat să se supună.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suntem nematurizati, cei ce credem in Dumnezeu? | daniel_iordache | Teologie si Stiinta | 55 | 26.09.2008 18:58:54 |
|