Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.06.2010, 16:00:02
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Va recomand un film exceptional: ORDET (Cuvantul)-1955.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 19:59:18
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Eu am vazut filmul"Sf. Ap.Petru" de Oman Sheriff,dar nimic nu inlume nu se dau filme care sa fie ortodoxe de ex:martiri,apostoli sau alte personalitati.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 20:11:09
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

cel mai nou film ortodox vazut e Preotul!
e rusesc si e superb!
Vechi 28.06.2010, 20:24:46
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Pentru cine vrea un film bunicel, si cu ceva bataie, si cu ceva istorie, relativ corecta, despre cruciade si despre regatele cruciate, recomand Kingdom of Heaven.

Pe langa laturile istorica si de actiune, filmul a reusit sa-mi puna si niste intrebari despre natura, scopul si urmarile adevaratei credinte crestine, si despre ce inseamna in fond "imparatia cerurilor".
Reply With Quote
Vechi 28.06.2010, 20:42:36
Dinescu14 Dinescu14 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macs Vezi mesajul
tot "Ostrov" vroiam si io sa-ti recomand, l-am luat de pe net acum ceva vreme. cred ca mai bine il vezi in rusa cu titrare in romana pentru ca altfel se pierde mult din autenticitate.Pavel Lungin a facut treaba buna, vorbindu-se chiar de un nou Andrei Tarkovsky :)
de unde pot lua si eu filmul ostrov k nu stiu si l-am gasiit dar nu merege downloadat daca sti spune-mi si mie tu de unde l-ai luat sau daca sti de unde il pot lua si eu
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 09:58:25
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
cel mai nou film ortodox vazut e Preotul!
e rusesc si e superb!
unu doar,ce de nu mai multe filme ortodoxe,ca ar fi foarte frumos si ceva cu har dumnezeiesc si pentru suflet desigur.:)
Reply With Quote
Vechi 25.04.2011, 09:00:56
ViermeSiNuOm's Avatar
ViermeSiNuOm ViermeSiNuOm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Implicit

Un film foarte folositor si duhovnicesc, aparut recent 2011. Poate fi descarcat de pe http://www.ortodoxia.md/video/4727-p...-limba-rus2011

Atentie filmul poate fi descarcat in termen de 10 zile ! Merita vazut !
Vechi 25.04.2011, 22:39:37
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

"Cronicile din Narnia, Leul, Vrajitoarea si Dulapul" - dupa o carte de C.S. Lewis.

Filmul este o alegorie a Evangheliei, transpusa in imageria unui basm pentru copii. Personajul Leului (Aslan), este o reprezentare a lui Cristos. Foarte multe momente ale filmului sunt de fapt trimiteri directe la dogma crestina: ispitirea lui Edmund de catre vrajitoare - ispita si caderea omului; profetia intoarcerii lui Aslan - profetiile christice din VT; autosacrificiul lui Aslan si invierea sa - evident, Golgota si Invierea; invierea animalelor pietrificate din castelul vrajitoarei - Coborarea in Iad etc. etc.

Si celelalte filme si carti ale seriei reiau teme crestine - "Printul Caspian" - creerea si victoria Bisericii in fata paganismului, "The Voyage of the Dawn Threader" - o alegorie mai generala a vietii crestine, a luptei cu ispitele si a cautarii permanente a lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 25.04.2011, 22:52:59
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
"Cronicile din Narnia, Leul, Vrajitoarea si Dulapul" - dupa o carte de C.S. Lewis.

Filmul este o alegorie a Evangheliei, transpusa in imageria unui basm pentru copii. Personajul Leului (Aslan), este o reprezentare a lui Cristos. Foarte multe momente ale filmului sunt de fapt trimiteri directe la dogma crestina: ispitirea lui Edmund de catre vrajitoare - ispita si caderea omului; profetia intoarcerii lui Aslan - profetiile christice din VT; autosacrificiul lui Aslan si invierea sa - evident, Golgota si Invierea; invierea animalelor pietrificate din castelul vrajitoarei - Coborarea in Iad etc. etc.

Si celelalte filme si carti ale seriei reiau teme crestine - "Printul Caspian" - creerea si victoria Bisericii in fata paganismului, "The Voyage of the Dawn Threader" - o alegorie mai generala a vietii crestine, a luptei cu ispitele si a cautarii permanente a lui Dumnezeu.
si mie mi-a placut filmul.
dar unii ar putea sa nu fie de acord cu tine.
chiar aceasta apropiere de evanghelie, de care vorbesti, il poate face sa fie considerat nu tocmai bun pentru copilul crestin.
Reply With Quote
Vechi 25.04.2011, 23:19:59
Templier Knight's Avatar
Templier Knight Templier Knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.11.2010
Locație: Unknown
Implicit salut

Citat:
În prealabil postat de Nicola3 Vezi mesajul
E un gen care imi place si as dori sa aflu daca poate sunt si alte filme de care nu stiu.
Personal am vizionat(si mi-au placut):Hristos din nazaret(1977),Patimile(al lui Mel Gibson),CEle 10 porunc si Ben Hur(ambele cu acelasi actor in rolul principal,imi scapa numele acum).Sunt si altele care mi s-au parut o mare tampenie si aberante,pe care nu le-am vizionat nici macar 30%,cum ar fi Jesus Christ rock star sau Last temptation of Christ,care sunt facute ca sa isi bata joc.Exemple de aceste filme NU as dori.

La categoria filme cu tenta religioasa din ce imi amintesc am vizionat(si mi-au placut):Inger si demon,Mana Domnului(Frailty),Bondok saints,Damien 666(seria de filme veche precum si cel aparut in 2006) si altele pe care nu mi le pot aminti momentan.Acestea sunt filme de fictiune,daca mi-au placut nu inseamna ca le accept ideile dar mi-a facut placere sa le vizionez.

Sunt anumite filme din ambele categorii care sunt pur si simplu prea departe de adevar si oribile din pctul meu de vedere(am dat exemple pt categoria religioase si Dogma pt cele din categoria cu tenta religioasa).

Voi ce ati vizionat?Ce v-a placut?Ce nu v-a placut?

Iti recomand cu mare placere filmul '''The Rite (Ritualul)''''' este vorba despre un tanar preot catolic care nu credea in existenta Diavolului si a demonilor , pana la urma ia parte la niste acte de exorcism , si ajunge sa creada in Diavol asa cum crede si in Dumnezeu , ajunge sa devina exorcist , este un film exceptional , adica nu este unul din filmele obisnuite cu .conotatii religioase , este foarte tare filmul

http://www.youtube.com/watch?v=_hG3ktopqv8 uite aici trailerul , vi-l recomand la toti

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Filme criogenicul Generalitati 57 11.10.2017 21:29:45
Filme ortodoxe Adriana Cluj Resurse ortodoxe on-line 216 27.04.2017 18:30:50
filme? scutariusilviu Generalitati 18 23.08.2015 13:46:10
CD/DVD filme si documentare religioase ovid Pelerinaje la locuri Sfinte 13 03.09.2011 21:39:07
Filme - tema religioasa IonutS Generalitati 49 19.05.2011 20:18:31