![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Va recomand un film exceptional: ORDET (Cuvantul)-1955.
|
||||
|
||||
![]()
Eu am vazut filmul"Sf. Ap.Petru" de Oman Sheriff,dar nimic nu inlume nu se dau filme care sa fie ortodoxe de ex:martiri,apostoli sau alte personalitati.
|
|
||||
|
||||
![]()
cel mai nou film ortodox vazut e Preotul!
e rusesc si e superb!
|
|||
|
|||
![]()
Pentru cine vrea un film bunicel, si cu ceva bataie, si cu ceva istorie, relativ corecta, despre cruciade si despre regatele cruciate, recomand Kingdom of Heaven.
Pe langa laturile istorica si de actiune, filmul a reusit sa-mi puna si niste intrebari despre natura, scopul si urmarile adevaratei credinte crestine, si despre ce inseamna in fond "imparatia cerurilor". |
|
|||
|
|||
![]()
de unde pot lua si eu filmul ostrov k nu stiu si l-am gasiit dar nu merege downloadat daca sti spune-mi si mie tu de unde l-ai luat sau daca sti de unde il pot lua si eu
|
|
||||
|
||||
![]()
unu doar,ce de nu mai multe filme ortodoxe,ca ar fi foarte frumos si ceva cu har dumnezeiesc si pentru suflet desigur.:)
|
|
||||
|
||||
![]()
Un film foarte folositor si duhovnicesc, aparut recent 2011. Poate fi descarcat de pe http://www.ortodoxia.md/video/4727-p...-limba-rus2011
Atentie filmul poate fi descarcat in termen de 10 zile ! Merita vazut !
|
|||
|
|||
![]()
"Cronicile din Narnia, Leul, Vrajitoarea si Dulapul" - dupa o carte de C.S. Lewis.
Filmul este o alegorie a Evangheliei, transpusa in imageria unui basm pentru copii. Personajul Leului (Aslan), este o reprezentare a lui Cristos. Foarte multe momente ale filmului sunt de fapt trimiteri directe la dogma crestina: ispitirea lui Edmund de catre vrajitoare - ispita si caderea omului; profetia intoarcerii lui Aslan - profetiile christice din VT; autosacrificiul lui Aslan si invierea sa - evident, Golgota si Invierea; invierea animalelor pietrificate din castelul vrajitoarei - Coborarea in Iad etc. etc. Si celelalte filme si carti ale seriei reiau teme crestine - "Printul Caspian" - creerea si victoria Bisericii in fata paganismului, "The Voyage of the Dawn Threader" - o alegorie mai generala a vietii crestine, a luptei cu ispitele si a cautarii permanente a lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar unii ar putea sa nu fie de acord cu tine. chiar aceasta apropiere de evanghelie, de care vorbesti, il poate face sa fie considerat nu tocmai bun pentru copilul crestin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iti recomand cu mare placere filmul '''The Rite (Ritualul)''''' este vorba despre un tanar preot catolic care nu credea in existenta Diavolului si a demonilor , pana la urma ia parte la niste acte de exorcism , si ajunge sa creada in Diavol asa cum crede si in Dumnezeu , ajunge sa devina exorcist , este un film exceptional , adica nu este unul din filmele obisnuite cu .conotatii religioase , este foarte tare filmul http://www.youtube.com/watch?v=_hG3ktopqv8 uite aici trailerul , vi-l recomand la toti
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Filme | criogenicul | Generalitati | 57 | 11.10.2017 21:29:45 |
Filme ortodoxe | Adriana Cluj | Resurse ortodoxe on-line | 216 | 27.04.2017 18:30:50 |
filme? | scutariusilviu | Generalitati | 18 | 23.08.2015 13:46:10 |
CD/DVD filme si documentare religioase | ovid | Pelerinaje la locuri Sfinte | 13 | 03.09.2011 21:39:07 |
Filme - tema religioasa | IonutS | Generalitati | 49 | 19.05.2011 20:18:31 |
|