Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2011, 00:06:24
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Ma intreb daca un crestin ar trebui sa aiba o masina scumpa,sa spunem de la 20.000 euro in sus. Nu este o sfidare la adresa celor care nu isi permit sa cumpere o paine? Sau cata milostenie ar trebui sa faca un crestin care isi poate permite o masina de lux?
In primul rand o masina pana la 32 35 000 de euro nu e o masina de lux,eventual e o masina confortabila cu dotari mai multe unele de siguranta altele de confort ,o poti considera de clasa buisness dar nu de lux .Nu uita ca ca 30 000 de euro inseamna aproximativ 1 miliard si ceva in bani vechi si daca o astfel de masina e lux atunci o un apartament garsoniera ma rog in zonele din tara unde inca mai sunt astfel de preturi ar fi si acela un lux deci hai sa traim in colibe sau ca maimuta in copac ... si mai uiti ca o masina de 30 000 de mi de euro in patru cinici ani isi pierde valoarea pana la 12000 9000 de euro .Iti spunm eu ce inseamna masina de lux Jaguar care are valoare de 100 000 de euro si la mana a doua din 2009 costa 60 000 de euro asta e lux,Wolkswagen phaeton care sare de 150 de mii pna la 200 mercedes clasele cu capacitate mare a motorului S classe . Si mai e ceva atunci cand urci pe scara sociala dupa o facultate terminata dupa un job bine platit atunci nu iti permiti sa mergi cu o dacie sau mai stiu eu ce,masina ieftina si sa nu mai existi si sa iti arunci familia in epoca de piatra .Mai mult poti usor ca traind la un nivel de la mediu in sus sa iti permiti asa ceva o masina de 20 30 000 euro si sa duci o viata decdenta si sa iti cresti copii resposabil si cu credinta si decenta ca tu esti cel ce iei deciziiile privind viata ta nu masina sau bani ci doar tu de aceea si dai sema in fata Domnului.Dar atunci cand faci parte dintr-o societate sau grup social trebuie sa te prezinti ca atare nu te poti duce cu haine de orice fel sau sa te prezinti oricum .Daca vrei sa traiesti simplu de tot mergi in monahism .Daca nu exagerezi in ceea ce faci in cum traiesti nu gresesti .
Vechi 28.05.2011, 00:09:04
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Cool hi hi hi !

Citat:
În prealabil postat de claudiu-marius Vezi mesajul
In primul rand o masina pana la 32 35 000 de euro nu e o masina de lux,eventual e o masina confortabila cu dotari mai multe unele de siguranta altele de confort ,o poti considera de clasa buisness dar nu de lux .Nu uita ca ca 30 000 de euro inseamna aproximativ 1 miliard si ceva in bani vechi si daca o astfel de masina e lux atunci o un apartament garsoniera ma rog in zonele din tara unde inca mai sunt astfel de preturi ar fi si acela un lux deci hai sa traim in colibe sau ca maimuta in copac ... si mai uiti ca o masina de 30 000 de mi de euro in patru cinici ani isi pierde valoarea pana la 12000 9000 de euro .Iti spunm eu ce inseamna masina de lux Jaguar care are valoare de 100 000 de euro si la mana a doua din 2009 costa 60 000 de euro asta e lux,Wolkswagen phaeton care sare de 150 de mii pna la 200 mercedes clasele cu capacitate mare a motorului S classe . Si mai e ceva atunci cand urci pe scara sociala dupa o facultate terminata dupa un job bine platit atunci nu iti permiti sa mergi cu o dacie sau mai stiu eu ce,masina ieftina si sa nu mai existi si sa iti arunci familia in epoca de piatra .Mai mult poti usor ca traind la un nivel de la mediu in sus sa iti permiti asa ceva o masina de 20 30 000 euro si sa duci o viata decdenta si sa iti cresti copii resposabil si cu credinta si decenta ca tu esti cel ce iei deciziiile privind viata ta nu masina sau bani ci doar tu de aceea si dai sema in fata Domnului.Dar atunci cand faci parte dintr-o societate sau grup social trebuie sa te prezinti ca atare nu te poti duce cu haine de orice fel sau sa te prezinti oricum .Daca vrei sa traiesti simplu de tot mergi in monahism .Daca nu exagerezi in ceea ce faci in cum traiesti nu gresesti .
Ma simt informata cu piata masinilor in Romania !

Salutare, Claudiu, ce mai faci ?
Reply With Quote
Vechi 28.05.2011, 00:11:44
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit hi , hi , hi

Citat:
În prealabil postat de claudiu-marius Vezi mesajul
A mea de 7500 euro , nu-i deci masina ! M-am linistit !
Vechi 28.05.2011, 00:29:37
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Poate ca trebuia sa postez asta la topicul despre averile Bisericii, dar cu totii stim un episcop batran si bogat, care isi putea permite ca trei nopti la rand sa arunce o punga de galbeni pe fereastra unui amarat cu fete de maritat. Si saracul nu i-a scos ochii: de ce ai, ma, tu bani, ca esti calugar si eu n-am, ca am trei fete?...
Vechi 28.05.2011, 00:32:08
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Poate ca trebuia sa postez asta la topicul despre averile Bisericii, dar cu totii stim un episcop batran si bogat, care isi putea permite ca trei nopti la rand sa arunce o punga de galbeni pe fereastra unui amarat cu fete de maritat. Si saracul nu i-a scos ochii: de ce ai, ma, tu bani, ca esti calugar si eu n-am, ca am trei fete?...
Scapandu-le de la desfranare !
Vechi 29.05.2011, 08:46:50
Benone Benone is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.03.2011
Implicit

[quote=Daniel_7;364265]Ma intreb daca un crestin ar trebui sa aiba o masina scumpa,sa spunem de la 20.000 euro in sus. Nu este o sfidare la adresa celor care nu isi permit sa cumpere o paine? Sau cata milostenie ar trebui sa faca un crestin care isi poate permite o masina de lux?
Reply With Quote
Vechi 30.05.2011, 01:20:40
ElisabetaM
Guest

Implicit

Citat:
Ma intreb daca un crestin ar trebui sa aiba o masina scumpa,sa spunem de la 20.000 euro in sus. Nu este o sfidare la adresa celor care nu isi permit sa cumpere o paine? Sau cata milostenie ar trebui sa faca un crestin care isi poate permite o masina de lux?
Poti sa ai, dar la ce iti foloseste?
Lucrurile acestea materiale, pe care le cumparam cu multi bani si de care ne folosim cu atata placere, oare cat inseamna?
De s-o zgudui o data pamantul mai bine, nu va ramane piatra peste piatra.
De ne-am aduna toti comori IN CER, cat de bine ar fi.......
Ma iertati ca am indraznit a vorbi mai dur, eu de fapt sunt o sarantoaca.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 12:34:37
umilul umilul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.11.2006
Implicit Iarta-ma !!

Citat:
Nu cred ca Domnul se supara pentru asa ceva, fa milostenie si fi smerit cu inima chiar daca o cumperi. Multumeste-i Domnului pentru bunatatea Sa ca ai putut sa o cumperi. Pace tuturor si iertati-ma daca v-am gresit !!
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 20:17:06
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
Da, dar ce treabă are asta cu creștinismul?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2011, 20:26:00
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Da, dar ce treabă are asta cu creștinismul?
pt Daniel
o masina de 20000 de euro este un obiect de lux?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuresti -> Prislop fara masina? Nicador Generalitati 18 08.04.2015 20:18:48
Si cand simti ca nu mai poti... cer_indurare Intamplari adevarate 23 12.02.2012 09:26:34
Cea mai scumpă Evanghelie: 14 milioane Mihnea Dragomir Generalitati 2 06.08.2011 09:29:26
poti sa mori in vis? The_Fallen Generalitati 9 30.06.2010 11:19:48
LA MULȚI ANI, scumpa mea mamă.... geo.nektarios Diverse Sarbatori 18 06.03.2009 23:01:16