Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2007, 19:05:45
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

cat despre nuntile care trebuie sa se faca fara lautari..si asta e discutabil..."Cel Ce a șezut la masă împreună cu vameșii și cu păcătoșii, cu atât mai mult nu a nesocotit să stea la ospăț cu cei ce erau de față la nuntă."Ce intelegi draga TPIVI2810 tu prin ospat?Normal ca si atunci se canta la nunta,ca doar nu stateau ca mutii si mancau beau si dupa aia plecau acasa.Aaaa ca exista o diferenta intre o nunta cu bun simt si un dezmat DA,recunosc,am participat si eu la nunti si nunti..Ideea e sa nu exageram ci sa privim realist si cumpatat.Cu siguranta consideri ca un alt lucru rau este ca la nunti se bea.Dar te rog fa diferenta intre a bea UN pahar la o nunta si a face exces.Din cate imi aduc aminte Hristos a transformat apa in vin(banuiesc pt a fi baut si nu doar de dragu de a fi privit)nu in ceai.. :dozingoff:
Reply With Quote
Vechi 11.09.2007, 17:27:02
catalin_seminar2000 catalin_seminar2000 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.09.2007
Implicit

da intradevar asa este nicaieri nu scrie ca nu tre sa faci nunta cu lautari sau ca tre sa bei sau altceva ..dupa cum spunea membrul ca si la nunta si alte petreceri poti sa canti si sa bei dar cu masura chiar si sf. sciptura in epistolele apostolilor ne spune sa avem masura in toate si sa nu exageram si cum spunea si urzicuta ..mi-a placut rasp ei intradevar in vechime nu existau atat de multe secte si miscari dar dupa cum vedem omului neavand credinta in Dumnezeu si fiind condus de mandrie si pacate a pus fundament acestor secte si miscari.Dar noi trebuie sa nu ne pierdem increderea in ajutorul lui Dumnezeu si sa ne pastram credinta stramoseasca adica ortodoxismul nu visarionis nu din turma lui ilie sau din alte miscari ci Ortodoxismul pentru care si-au dat viata atati martiri
Reply With Quote
Vechi 11.09.2007, 17:35:39
catalin_seminar2000 catalin_seminar2000 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.09.2007
Implicit

si inca ceva am citit articolol userului porumbel..Sa iti aducu aminte de vorbele Mantuitorului-,,unde vor fi adunati doi sau trei in numele Meu si eu voi si in mijlocu lor" sa zicem ca catalin_sem are dreptare dar oare restul de 10% nu e suficent pt a fi o biserica curata? Si nu stiu la ce seminar este catalin dar sa sti ca la seminar nu ne indoctrineaza nimeni cu nimic dar nu trebuie sa avem ochii inchisi dar trebuie sa luam in considerare ce spun teologii romani ..care dupa parerea mea nu sunt niste nimeni ca deaia au primit si numele marii teologi dar eu am invatat ca trebuie sa ascultam de invatatura lor si a sfintilor parinti care este intemeiata pe baza sf.Scripturi nu dupa nu stiu ce visariom sau alta persoana tu mai documenteaza-te inainte sa afirmi ceva pe acest forum. fara suparare dar asta este realitatea
Reply With Quote
Vechi 11.09.2007, 21:05:38
altcineva altcineva is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.08.2007
Implicit

imi pare rau de toate intepaturile dintre fratii de aceiasi credinta,, ptr ca , la urma urmei toti suntem frati in Domnul, chiar daca suntem visarionisti, chiar daca suntem ai parintelui Cleopa, ai Pr, TEOFIL, SAU AI ORICARUI PARINTE INBUNATATIT DIN rOMANIA.
CA IN ORICE GRUPARE EXISTA PARERI SI PRO SI CONTRA, EU SUNT VISARIONIST , DAR NU CRED IN VISE, SI APRECIEZ FOARTE MULT PE PARINTELE cLEOPA CARE ,intradevar este un sfant al ortodoxiei si in acelasi timp si un stalp de nadejde. Sa nu uitam ca firea omului este diferita si fiecare intelege mai mult sau mai putin , la fel ca si cu samanta semanata. nu judec pe nimeni de aici, fiecare este dator sa aiba o parere, dar eu cred ca nu trebuie sa judecam un parinte , in general, dupa ce spun oamenii. Asa si in cazul parintelui Visarion., invatatura lui este de la sfintii Parinti, dar nu toti credstinii o asimileaza in acelasi fel. nu ma laud ca as fi cineva, nu vreau sa credeti asta, intradevar este o problema dar depinde din ce unghi este privita.Cititi predicile dansului sa va faceti singuri o parere si apoi judecati ce si cum. nu va lasati influentati de alte pareri.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2007, 21:11:32
Junior Member

Implicit

apropo, chiar sunt curios, cine a scornit-o si pe asta cum ca pr. Visarion ar sti cand vine sfarsitul lumii? asta chiar e nebunie curata!!!!!
Reply With Quote
Vechi 11.09.2007, 21:23:49
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

altcineva draga..daca imi promiti ca citesti si altceva decat par.visarion il citesc si eu siapoi facem schimb de pareri pe privat..ce zici de provocare?
Reply With Quote
Vechi 11.09.2007, 21:33:45
Junior Member

Implicit

cu toata placerea, draga urzicuta, chiar imi place numele tau, eu sunt o fire mai glumeata
Reply With Quote
Vechi 11.09.2007, 21:52:26
Junior Member

Implicit

cu toata placerea, draga urzicuta, chiar imi place numele tau, eu sunt o fire mai glumeata
Reply With Quote
Vechi 11.09.2007, 22:31:32
Senior Member

Implicit

pentru inceput o sa citesc "un chip al blandetii par Visarion",iar tu te rog sa citesti" Calauza crestina "de P.I.David
Reply With Quote
Vechi 11.09.2007, 22:32:08
Senior Member

Implicit

daca esti fata si mai placut sa stam de vb.esti?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum pot ajuta pe cineva sa scape de la visaroinist mithrandir Secte si culte 135 29.05.2010 10:48:25
Ma poate ajuta cineva? irodion Generalitati 5 05.05.2010 12:46:46
poate ma ajuta cineva cu o informatie lenus Muzica Bisericeasca 2 02.10.2008 17:14:09
cum pot ajuta pe cineva sa scape de la visaroinist mithrandir Secte si culte 0 28.01.2007 18:44:16