Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2012, 14:53:49
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Religia: Ortodox
Implicit

A... inca un motiv a fost faptul ca la ultimele analize mi.au spus ca are 4 kg bebe. Eu sunt slaba si cu bazinul mai ingust... Si iar m.am speriat. Trebuia sa imi pun increderea in Domnul si sa nasc natural insa fricile mele m.au coplesit. In perioada sarcinii totul se schimva in corp, te enervezi repede, plangi din nimic... sunt stari aiurea pt cei care nu trec prin asta si li se pare ciudat. Totusi starea psihica conteaza fiarte mult. Trebuie sa simti bucurie, dragoste si entuziasm ca o sa vezi puiul pe care l.ai purtat in pantece atatea luni. Intalnirea mea cu Nicolas a fost emotionanta, frumoasa. L.am vazut, am fost perfect constienta si nu ma puteam oprin din zambit. A fost un copil foarte asteptat.si mult dorit. Sunt cele mai frumoase clipe.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2012, 15:01:04
kikyo_ea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca e vorba de alegerea cezarienei in cazul in care este posibila nasterea naturala, ceea ce se intampla probabil in mai bine de 60% cazurile de nastere prin cezariana de la noi, atunci decide femeia.

Epidurala nu se face peste tot, unde se face se plateste si costa nu putin.

Din cauza ca epidurala nu este atat de accesibila la noi, problema cezarienei-de-frica-de-nastere este epidemica.

Cezariana facuta fara a fi necesara si epidurala au un comun un lucru..frica de durere care primeaza chiar impotriva logicii materne.

S-au facut studii si s-a demonstrat ca acei copii nascuti prin cezariana au mai multe probleme decat copii nascuti naturala.
Si epidurala implica probleme pentru copil.

Si totusi, multe femei ignora aceste aspecte doar pentru a nu trece prin ceea ce implica nasterea.
Ai copii? Ai nascut? E usor sa iti dai cu parerea cand nu esti implicat direct si cand nu traiesti acele stari. Vorbesti cu prea multa detasare si de aceea cred ca nu ai inca copilasi...
Reply With Quote
Vechi 02.07.2012, 15:09:08
kikyo_ea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca e vorba de alegerea cezarienei in cazul in care este posibila nasterea naturala, ceea ce se intampla probabil in mai bine de 60% cazurile de nastere prin cezariana de la noi, atunci decide femeia.

Epidurala nu se face peste tot, unde se face se plateste si costa nu putin.

Din cauza ca epidurala nu este atat de accesibila la noi, problema cezarienei-de-frica-de-nastere este epidemica.

Cezariana facuta fara a fi necesara si epidurala au un comun un lucru..frica de durere care primeaza chiar impotriva logicii materne.

S-au facut studii si s-a demonstrat ca acei copii nascuti prin cezariana au mai multe probleme decat copii nascuti naturala.
Si epidurala implica probleme pentru copil.

Si totusi, multe femei ignora aceste aspecte doar pentru a nu trece prin ceea ce implica nasterea.
Nicolas este perfect sanatos. Nu a fost decat f putin racit in anumite situatii. In rest nu am avut probleme absolut deloc. E vesel, agil, dragastos! Nu cred in astfel de studii. Cand o sa ajungi sa iti pui problema cum sa nasti, vei vedea altfel lucrurile. Iar taticii trebuie sa incurajeze mamicile in decizii. Nu sa le impuna pt ca le dezechilibreaza emotional. Sotul meu si.ar fi dorit sa nasc natural insa m.a sustinut in decizia mea pentru ca a inteles ca eu trebuie sa am incredere in ceea ce decid. Si a facut foarte bine. Oricat
ai citi pe net e degeaba... Una e sa citesti si alta sa fii direct implicat.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2012, 15:26:50
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Tatii nu trebuie sa fie imbrcati cu haine sterile decat daca intra in sala de operatie. La nastere au voie sa intre si stea cu sotia si in sala de operatie, la cezariana.
In rest nasterea nu se face in sala de operatie, iar tatal, sau bunica, sau cine vrea, poate sta cu mamica la nastere, fara haine sterile.
Aici asa este.
Chiar se recomanda sa fie tatal prezent s-o ajute.
Si copilul ti-l da in brate imediat si ramane cu tine in salon.
Vechi 02.07.2012, 15:42:27
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea Vezi mesajul
A... inca un motiv a fost faptul ca la ultimele analize mi.au spus ca are 4 kg bebe. Eu sunt slaba si cu bazinul mai ingust... Si iar m.am speriat. Trebuia sa imi pun increderea in Domnul si sa nasc natural insa fricile mele m.au coplesit. In perioada sarcinii totul se schimva in corp, te enervezi repede, plangi din nimic... sunt stari aiurea pt cei care nu trec prin asta si li se pare ciudat. Totusi starea psihica conteaza fiarte mult. Trebuie sa simti bucurie, dragoste si entuziasm ca o sa vezi puiul pe care l.ai purtat in pantece atatea luni. Intalnirea mea cu Nicolas a fost emotionanta, frumoasa. L.am vazut, am fost perfect constienta si nu ma puteam oprin din zambit. A fost un copil foarte asteptat.si mult dorit. Sunt cele mai frumoase clipe.
Din ce stiu...in cazurile in care bebelusul e marisor, se recomanda de asemenea cezariana, in fine, sunt cateva situatii in care e indicata.

Multa sanatate puiutului tau!
Reply With Quote
Vechi 02.07.2012, 15:52:35
kikyo_ea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Din ce stiu...in cazurile in care bebelusul e marisor, se recomanda de asemenea cezariana, in fine, sunt cateva situatii in care e indicata.

Multa sanatate puiutului tau!
Multumesc mult. Doamne ajuta pe toti copilasii!
Reply With Quote
Vechi 02.07.2012, 16:16:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Stiu ca este mai bine natural ca asa ne.a lasat Dumnezeu dar cred ca starea psihologica de atunci conteaza. Decizia e a mamei, trebuie sa se simta confortabil. Sa nu credeti ca e mai putin dureros. Pe mine m.a durut grav... Dar ma gandeam doar la cel mic si nu a mai contat :)
Pai clar, vinovat e Dumnezeu ca n-a facut nasterea naturala confortabila, ca daca era, nu alergau femeile din ziua de azi cu atata spor la cezariana si epidurala.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2012, 16:20:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nicolas este perfect sanatos. Nu a fost decat f putin racit in anumite situatii. In rest nu am avut probleme absolut deloc. E vesel, agil, dragastos! Nu cred in astfel de studii. Cand o sa ajungi sa iti pui problema cum sa nasti, vei vedea altfel lucrurile. Iar taticii trebuie sa incurajeze mamicile in decizii. Nu sa le impuna pt ca le dezechilibreaza emotional. Sotul meu si.ar fi dorit sa nasc natural insa m.a sustinut in decizia mea pentru ca a inteles ca eu trebuie sa am incredere in ceea ce decid. Si a facut foarte bine. Oricat
ai citi pe net e degeaba... Una e sa citesti si alta sa fii direct implicat.
De asta statisticile se numesc statistici si nu certitudini.

Daca 20 dintr-o suta sunt ok, nu inseamna ca ceilalti 80 nu exista sau sunt cantitate neglijabila.

Puteati f. bine sa cadeti in partea cealalta a statisticii si atunci?
Veneau scuzele "am facut-o pentru el, ca imi era frica".
Bune argumente..

Acum stiti ce se va intampla?
Copilul urmator va fi nascut tot prin cezariana.

Dupa care, cel mai probabil, gata.

De ce? Pai cum de ce, din cauza cezarienei!

Stim, e mai confortabil asa si o femeie trebuie sa se simta confortabil cu deciziile sale, nu?

Last edited by AlinB; 02.07.2012 at 16:25:27.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2012, 16:24:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Tatii nu trebuie sa fie imbrcati cu haine sterile decat daca intra in sala de operatie. La nastere au voie sa intre si stea cu sotia si in sala de operatie, la cezariana.
In rest nasterea nu se face in sala de operatie, iar tatal, sau bunica, sau cine vrea, poate sta cu mamica la nastere, fara haine sterile.
Aici asa este.
Salile de nastere sunt individuale?

Aici sunt cu mai multe mese, pe o masa naste una, pe o alta masa alta, pe alte 2 mese sunt alte doua mamici in travaliu..

Crezi ca e ok si confortabil sa nasti in prezenta unui barbat strain?

Citat:
Chiar se recomanda sa fie tatal prezent s-o ajute.
Esti sigura ca ajuta?
Stiu, asta e teoria, insa cel mai probabil e cantitate neglijabila acolo..

Citat:
Si copilul ti-l da in brate imediat si ramane cu tine in salon.
Si daca mama nu se poate ocupa de el?
Si asta se intampla de cele mai multe ori, din cauza epuizarii.

Ca sa nu mai vorbim ca acolo unde sunt saloane de 3-4 paturi nu poti sti celelalte persoane de acolo ce probleme medicale au, ce vizitatori le vin si ce probleme au si acestia, etc. nu prea e asa ok sa stea un bebe abia nascut in prezenta lor.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2012, 17:03:14
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Aici asa este.
Unde "aici"???
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pledoarie ptr gandirea pozitiva ingerul_pazitor Generalitati 4 03.07.2012 09:55:46
Pledoarie pentru VIATA! Florin-Ionut Nunta 17 18.12.2010 14:56:01
rugaciuni pentru nasterea de prunci sanatosi lidiap Rugaciuni 10 10.05.2010 22:51:06
Rugaciune pentru nasterea unui copil... maggie Rugaciuni 15 23.04.2009 11:57:52
UE si alimentatia naturala nicoletajuravle Generalitati 9 21.04.2007 11:42:44