Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2011, 15:42:07
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
O idee: îți faci pașaport, vii înapoi în țară și-i dai foc după aia.
Nu-i bine. Daca te faci frate cu dracul pana treci puntea, ramai drac, asa se zice..
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 15:47:45
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
O idee: îți faci pașaport, vii înapoi în țară și-i dai foc după aia.
Nu-i bine. Daca te faci frate cu dracul pana treci puntea, ramai drac, asa se zice..
Si ce propui sa înoate pana la M.Neagra pt ca are fobie de pasaport?
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 15:50:32
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Haha, sigur, si telefonul si calculatorul si Internetul, de ce nu?

Atunci ce mai cauti pe aici?
ba da, si le resimt din plin.
dar munca mea e de asa natura ca stau 9 ore pe zi la calculator.Si incerc sa folosesc expunerea asta ptr a gasi si ceva util si folositor pentru suflet.

Daca ar fi dupa mine, in secunda 2 as renunta si la ele.Dar deocamdata mai trebuie sa imi intretin si familia. Cata vreme mai exista o libertate....
Vechi 28.07.2011, 15:50:37
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GLAdoS Vezi mesajul
Si ce propui sa înoate pana la M.Neagra pt ca are fobie de pasaport?
E si asta o solutie daca nu vrea sa-si asculte duhovnicul care spune sa-si faca pasaport linistita..
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 16:03:43
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Mie mi-a expirat pasaportul acum cateva luni si trebuie sa imi fac unul nou, ptr. ca o sa ies din tara(Canada) curand. Nu stiu exact daca in Romania se mai elibereaza si pasapoarte simple, dar aici se elibereaza numai pasapoartele cu cip,exceptand cele simple temporare la urgenta. Stiu ca probabil s-a mai discutat in general despre aceasta problema pe acest site si ca este o problema mai veche,dar sunt putin confuza,mai ales ca multi preoti/calugari din Ro. sunt impotriva. Mi-am intrebat si duhovnicul si dansul mi-a zis ca pot sa imi fac linistita pasaportul cu cip si ca nu inseamna lepadare de Hristos.Nu stiu exact ce sa cred si ce sa fac. De aceea va intreb si pe voi ce ar trebui sa fac. Voi v-ati facut acest pasaport? Intreb mai ales pe cei care sunt in afara tarii sau pe cei care mai ies din Romania. Duhovnicii vostri ce au spus? Si daca nu e bine sa iti faci, eu cum mai ies din Canada? Raman blocata aici?
Imi cer scuze ca readuc in discutie o problema mai veche, dar nu stiu ce sa fac si trebuie sa iau o decizie curand, plus ca si parintii mei ma tot bat la cap sa imi fac pasaportul.
Astept raspunsurile voastre!Multumesc!

http://toronto.mae.ro/index.php?lang=ro&id=66412
cunoscutii mei care vor sa iasa din romania au optat ptr un pasaport de urgenta, fara cip.
Actele cu cip nu sunt o bagatela. Pacat ca doar BOR are ochii legati.
Recomandarea mea ar fi sa il faci in regim de urgenta, cu biletul cumparat inainte.
Sti Pr Arsenie avea o proroocie:Va veni vremea cand cei care sunt in afara Romaniei vor dori sa se intoarca si nu vor mai putea.vezi vremurile acelea ce aproape sunt ?

Actele biometrice sunt foarte contestate de multi(e si firesc ptr ca i-ar lipsi de un anumit confort)
Chiar Purtatorul de cuv al Patriarhiei a zis ca daca s-ar pune cipuri, el ar fi primul care ar face-o.(cap 13 din apocalipsa nu are nici o importanta, e o lectura facultativa si neverosimila
Vorba romanuluiestele cand se impute se impute de la cap
Vechi 28.07.2011, 16:04:05
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Pai calculatorul de ce-l folosesti? Ca e plin de cipuri.
Si telefonul la fel?

Da si mai zicea ca in America oamenilor li se tatueaza coduri de bare cu laser pe frunte.
Si alte aiureli care le-o auzit si el pe la altii preacuviosi si naivi ortodocsi creduli.

Stai tu ca pana ai sa ajungi la cip implantat daca o fi vreodata sa fie si sa aiba vreo semnificatie spirituala, vezi sa nu te impiedici si sa cazi taman in groapa din fatza usii pe care n-ai cum sa o vezi ca esti cu ochii pe groapa-care-poate-exista in curtea vecinului.

Am auzit ca se indracesc unii mai tare de la Internet si diverse bloguri "ortdoxe" care iti zic cum sa dai cu parul in stanga si dreapta si daca esti ortodox apoi musai sa umbli cu sabia in mana si sa tai capul necredinciosilor..

Desigur, metaforic vorbind..dar nu stiu cum se face ca din ce scriu admiratorii la comentarii nu prea par genul metaforic..
Calculatorul si telefonul nu sunt documente electronice. Nu se pune problema sa nu pot sa vand sau sa nu pot sa cumpar daca nu le am. E vorba de documentele electronice strict legate de identitatea noastra.

Iar cu blogurile ortodoxe incerc sa fiu realista. In caz ca nu reusesc, e bun si avertismentul!

Fireste ca pot cadea mai mult sau mai putin in fiecare zi mai ales din cauza mandriei.

Dar consider ca e o fapta buna sa-ti amintesc ca nu eu am scris urmatoarele citate, pentru a elimina indoielile privind importanta semnificatiei pecetluirii:

,,Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase" (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)

,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11.

,,Si am vazut ca o mare de cristal, amestecata cu foc, si pe biruitorii fiarei si ai chipului ei si ai numarului numelui ei, stand in picioare pe marea de cristal si avand alautele lui Dumnezeu. Si ei cantau cantarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, si cantarea Mielului, zicand: Mari si minunate sunt lucrurile tale, Doamne Dumnezeule, Atottiitorule! Drepte si adevarate sunt caile Tale, Imparate al neamurilor! Cine nu se va teme de Tine, Doamne, si nu va slavi numele Tau? Ca Tu singur esti sfant si toate neamurile vor veni si se vor inchina inaintea Ta, pentru ca judecatile Tale s-au facut cunoscute.” ’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 15, versetele 2-4.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 16:12:10
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
Haha, sigur, si telefonul si calculatorul si Internetul, de ce nu?

Atunci ce mai cauti pe aici?
Păi am tras un X pe ele nu spre binecuvântare ci le-am închis poarta vrăjitoriilor, ca și cum ai pune un capac pe o fântână pustie unde te așteaptă spânul cel rău ca să-ți dea lecții de desăvârșire după ce cazi în capcana lui.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 16:16:10
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GLAdoS Vezi mesajul
Si vsovivi la intrebarea aceasta a facut 180° si brusc calculatorul nu mai este ceva rau... si banuiesc ca la fel vor face si cei ce vor raspunde la intrebarea ta.
Domnilor, duhul gLumitei e rău și ispidolumia e rea, și nu calculatorul... că ce poate el să facă cuiva dacă nu e manipulat de duhul dracilor și spurcăciunilor ori de oamenii vânduți?

Eu nu fac 180 de grade decât când recunosc că am mers viceversa, când constat că m-am mândrit ci în general mă strădui să merg pe urmele Domnului care ne cheamă pe toți la pocăință și apoi la viață și fericire. Nu e ceva nemaipomenit ci toți credincioșii au aceiași datorie.

Last edited by vsovivi; 28.07.2011 at 16:18:22.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 17:15:10
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Domnilor, duhul gLumitei e rău și ispidolumia e rea, și nu calculatorul... că ce poate el să facă cuiva dacă nu e manipulat de duhul dracilor și spurcăciunilor ori de oamenii vânduți?
dar chipul ce iti poate face? te papa de viu?
Reply With Quote
Vechi 28.07.2011, 17:16:52
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Smile

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Păi am tras un X pe ele nu spre binecuvântare ci le-am închis poarta vrăjitoriilor, ca și cum ai pune un capac pe o fântână pustie unde te așteaptă spânul cel rău ca să-ți dea lecții de desăvârșire după ce cazi în capcana lui.
ai tras un X magic? ca daca nu e magic nu se inchide... lol
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hotararea B.O.R in ceea ce priveste pasapoartele biometrice dorinastoica14 Stiri, actualitati, anunturi 477 11.10.2010 12:09:52
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Pasapoartele biometrice nu vor fi obligatorii mihailt Stiri, actualitati, anunturi 2 27.06.2009 02:43:09
Sunt pasapoartele biometrice o lucrare diabolica? moro.d Stiri, actualitati, anunturi 6 05.02.2009 23:45:44