![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu daca productivitatea e scazuta peste tot. Sa luam de exemplu productia de castraveti....au avut astia grija sa scoata un zvon cu bacteria e-coli ca, gata....a a taiat craca de sub picioare producatorilor.
Eu am ajuns la concluzia ca pur si simplu nu se doreste ca lucrurile sa mearga bine. Pai cum altfel daca in clipa cand deschizi o firma au "grija" de tine sa nu scoti cumva capul la suprafata.....vine Garda peste tine, vine Sanepid-ul, vine ITM-ul, vin cei de la Protectia Consumatorului etc. Si astia nu vin ca sa te indrume vin sa te amendeze ca cica au target pentru colectarea amenzilor. Inclusiv pe bietii tarani ii jecmanesc....n-au produse conforme cu UE. |
|
|||
|
|||
![]()
Banii ca bani virtuali a caror masa e umflata de niste forte clare pe hartie, obscure in practica, e una din sursa problemelor dar nu cauza.
Cauza, paradoxal, este faptul ca traim prea bine, tehnologic vorbind, dezechilibrul financiar actual este cauzat practic de excesul de capital, exces care n-ar exista sau n-ar fi posibil fara sa existe un profit (deosebit de) excedentar. Infrastructura nu cred ca inseamna alee si borduri, ca alea nu produc nimic. Inteleg sa insemne drumuri mai bune, poduri, cai ferate, etc. pentru ca astea au impact economic. Cu castravetii e un exemplu marginal, acum se scot bani din buzunar sa-i despagubeasca. In ceea ce priveste controalele..daca romanul ar iubi sa respecte regulile, ei ar pleca asa cum au venit, problema este ca nu prea are exercitiul asta ci dimpotriva.. dar asta este pe undeva si din cauza saraciei, ca majoritatea afacerilor de la noi se zbat in mizerie si efectiv nu-ti ajung niciodata banii ca sa le faci pe toate "ca la carte". Last edited by AlinB; 20.08.2011 at 01:15:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 20.08.2011 at 07:17:16. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Mihnea esti foarte amuzant, prin afirmatiile care le faceti mai sus dati impresia ca va contraziceti alte afirmatii facute cu ceva timp in urma si credeti practic cu tarie in sistemul care se numeste "democratie".
Sau poate nu stiti ca nu exista practic entitatea care se numeste "Statul", ci exista politicieni care iau deciziile si cetateni care (teoretic) aleg politicienii. Greselile "Statului" sunt de fapt deciziile politicului care doar in teorie sunt cele mai corecte fata de cetatean, in practica ele se iau dupa cu totul alte criterii si practic cetateanul plateste de doua ori pentru vina politicului, o data prin deciziile proaste care le ia politicul o data pentru despagubirile pentru deciziile proaste, pe care le invocati. Ce poate sa faca cetateanul? Sa aleaga mai bine politicul? Sa fim seriosi. NU are de unde alege. Sau poate vreti sa spuneti ca cetateanul de rand a ales guvernul comunist care a facut nationalizarile? Stim f. bine cum au venit comunistii la putere. De ce copii de azi si de maine ar trebui sa plateasca pentru greselile de pe vremea bunicilor lor si care n-au fost in definitiv nici macar greselile lor, ci au suferit la randul lor pentru rigorile acelui regim? Asadar putin "rezon" in discurs nu ar strica, ca politicianului putin il pasa, greselile lui nu-l vor costa pe el absolut nimic, toate oalele sparte le plateste cetateanul. |
|
|||
|
|||
![]()
Haide mai frate Mihnea,ca exagerezi referitor la acest subiect.
Are grija preabunul Dumnezeu de omenire,mai inseala dracii pe unii sa faca violente,precum s-a intamplat prin Londra etc. Da nu e nimic grav.
|
|||
|
|||
![]()
Aceasta criza este aranjata de oameni ai lui Anticrist o sa rIdeti dar va veti convinge nu peste multa vreme ca nu am vorbit prosteste , ce am fost vazut de uni care se vor lamuri ce zic acum.
anticristul lucreaza a ieit la propovaduire si are multi adepti si ucenici dar uni sau expus deja In lume ca sai cunoasca lumea nu de mult angela mercar si sarcozi au vorbit de un guvern european si de o reglare a datoriilor unor tari din europa , dar cel mai mare si mai iubitor al lui anticrist este chear presedintele romIniei care a avut taria sa spuna ca avem nevoie sa se faca o tara care sa se cheme natiunile unite ale europei si ca tarile europene parte a acestei inselatori deavolesti vor trebui sa transmita masiv din drepturile lor suverane acestei conduceri a deavolului a lui anticrist o voi ce spuneti nu vine sa ne atraga si sa ne stapIneasc acest deavol care dupa cum se vrea si din ce se vede a Inceput lupta de acaparare a domniei lui Iartane Doamne si te rugam sa departezi daca se poate de la noi aceste urgi care bat la usa si noi dansam si chefuim ca deavolul ne-a inselat si zice aveti timp la batrInete acum chefuiti ca este vreme de toat mai tIrziu. Doamne daruiestene minte si Intelepciune sa facem voia ta si sa ne Intoarcem din toata inima si din tot sufletul la tine amin amin amin Slavit sa fie Domnul Dumnezeul nostru acum si In veacul veacului amin |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Să presupunem că vă aflați pe trecerea de pietoni și o mașină a Prefecturii vă rupe oasele. În acest caz, Prefectura trebuie să vă plătească oasele rupte. După ce Prefectura plătește, ea se îndreaptă împotriva persoanei care se afla la volanul mașinii pe al cărei talon scria "Prefectura". Deci, inițial dv nu îl dați în judecată pe șoferul Ghiță, ci Instituția Prefectului. Dar mai departe, mă aștept ca Prefectura să îi facă decizie de imputare șoferului Ghiță spre a-și recupera banii. Poate nu-i va recupera decât parțial, dar un lucru e clar: în cazul impunerii, șoferul Ghiță va fi mai atent decât dacă știe că el rupe oasele și de plătit plătește numai Prefectura. Mutatis mutandis, deciziile politicienilor ar fi mai bine cumpănite dacă ar observa că o decizie proastă îl costă la buzunar. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 21.08.2011 at 13:12:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
I go to pray.For what? For the strenght to endure what is to come
|
|
||||
|
||||
![]()
Din păcate, în ultimii ani România a făcut prea puțin. Și ce a făcut a făcut prost, pentru că n-a însoțit măsurile de austeritate cu cele de (măcar) încercare de ieșire din criză.
Sălile de sport, piscinele, ici-colo drumurile județene peticite nu scot economia din starea în care e.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Monseniorul Ioan Robu despre criza economica | andra_v | Biserica Romano-Catolica | 0 | 10.04.2012 10:43:47 |
Urgia justitiara , cele 3 zile de intuneric | Mihai36 | Din Vechiul Testament | 7 | 22.07.2011 22:33:31 |
In acele zile-un necaz = urgia? | Mihai36 | Din Vechiul Testament | 0 | 26.06.2011 11:29:22 |
Hristos si Criza economica | andreicozia | Generalitati | 51 | 23.06.2010 16:01:44 |
|