Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2011, 15:22:05
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu daca productivitatea e scazuta peste tot. Sa luam de exemplu productia de castraveti....au avut astia grija sa scoata un zvon cu bacteria e-coli ca, gata....a a taiat craca de sub picioare producatorilor.
Eu am ajuns la concluzia ca pur si simplu nu se doreste ca lucrurile sa mearga bine.
Pai cum altfel daca in clipa cand deschizi o firma au "grija" de tine sa nu scoti cumva capul la suprafata.....vine Garda peste tine, vine Sanepid-ul, vine ITM-ul, vin cei de la Protectia Consumatorului etc. Si astia nu vin ca sa te indrume vin sa te amendeze ca cica au target pentru colectarea amenzilor. Inclusiv pe bietii tarani ii jecmanesc....n-au produse conforme cu UE.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 01:13:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Banii ca bani virtuali a caror masa e umflata de niste forte clare pe hartie, obscure in practica, e una din sursa problemelor dar nu cauza.

Cauza, paradoxal, este faptul ca traim prea bine, tehnologic vorbind, dezechilibrul financiar actual este cauzat practic de excesul de capital, exces care n-ar exista sau n-ar fi posibil fara sa existe un profit (deosebit de) excedentar.

Infrastructura nu cred ca inseamna alee si borduri, ca alea nu produc nimic.
Inteleg sa insemne drumuri mai bune, poduri, cai ferate, etc. pentru ca astea au impact economic.

Cu castravetii e un exemplu marginal, acum se scot bani din buzunar sa-i despagubeasca.

In ceea ce priveste controalele..daca romanul ar iubi sa respecte regulile, ei ar pleca asa cum au venit, problema este ca nu prea are exercitiul asta ci dimpotriva.. dar asta este pe undeva si din cauza saraciei, ca majoritatea afacerilor de la noi se zbat in mizerie si efectiv nu-ti ajung niciodata banii ca sa le faci pe toate "ca la carte".

Last edited by AlinB; 20.08.2011 at 01:15:35.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 07:04:15
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Nu stiu daca productivitatea e scazuta peste tot. Sa luam de exemplu productia de castraveti....au avut astia grija sa scoata un zvon cu bacteria e-coli ca, gata....a a taiat craca de sub picioare producatorilor.
Deocamdată, fermele de păsări care au fost obligate de Sanepid să își omoare și incinereze (pe cheltuiala lor) obiectul de activitate cu ocazia răspândirii zvonurilor cu gripa aviară "dovedită științific" au încasat o justă despăgubire de 5,3 milioane RON de la stat. Numai așa entuziasmul distructiv al organelor statului poate fi limitat. Mi-ai omorât găinile pretinzând că au gripă aviară ? Te costă. Mi-ai confiscat zahăr zicând că are o teribilă bacterie numită Leuconostoc ? Despăgubiri ! Mi-ai ruinat afacerile cu șeptel pretinzând că vacile mele sunt nebune ? Vacile costă mai mult decât găinile. Mi-ai paralizat copilul pentru toată viața vaccinându-l fără voia mea ? Ohooo, asta costă și mai mult. L-ai ținut pe Patriciu 48 de ore arestat fără vină ? Patriciu nu uită și nu iartă. Imaginea este tot ce are un om de afaceri mai scump. Ai clădit circul de stat pe terenul din groapa lui Ouatu pe care ai luat-o cu japca de la părinții mei ? Scoate circul sau scoate banii. Altădată să ai indicii serioase care să justifice arestarea. Să vii cu dovezi că Leuconostoc este pericol de sănătate publică. Să găsești măcar un singur caz de aviară în România transmisă de la galinacee la oameni. Să aduci tabel nominal cu câte cazuri de poliomielită sălbatică s-au înregistrat versus poliomielită post-vaccinală. Să faci circotecă pentru copii pe terenul tău, nu pe terenul meu. Când statul va afla cam la ce nivel se ridică factura abuzurilor sale, va învăța un lucru important. Să lase în pace economia. Familiile. Să nu mai instumenteze politic justiția. Și, cel mai important: să nu mai inventeze probleme, pentru ca din soluțiile la ele să se îmbogățească, pe căi necinstite, clientela sa.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 20.08.2011 at 07:17:16.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 22:19:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Domnule Mihnea esti foarte amuzant, prin afirmatiile care le faceti mai sus dati impresia ca va contraziceti alte afirmatii facute cu ceva timp in urma si credeti practic cu tarie in sistemul care se numeste "democratie".

Sau poate nu stiti ca nu exista practic entitatea care se numeste "Statul", ci exista politicieni care iau deciziile si cetateni care (teoretic) aleg politicienii.

Greselile "Statului" sunt de fapt deciziile politicului care doar in teorie sunt cele mai corecte fata de cetatean, in practica ele se iau dupa cu totul alte criterii si practic cetateanul plateste de doua ori pentru vina politicului, o data prin deciziile proaste care le ia politicul o data pentru despagubirile pentru deciziile proaste, pe care le invocati.
Ce poate sa faca cetateanul? Sa aleaga mai bine politicul? Sa fim seriosi.
NU are de unde alege.

Sau poate vreti sa spuneti ca cetateanul de rand a ales guvernul comunist care a facut nationalizarile? Stim f. bine cum au venit comunistii la putere.

De ce copii de azi si de maine ar trebui sa plateasca pentru greselile de pe vremea bunicilor lor si care n-au fost in definitiv nici macar greselile lor, ci au suferit la randul lor pentru rigorile acelui regim?

Asadar putin "rezon" in discurs nu ar strica, ca politicianului putin il pasa, greselile lui nu-l vor costa pe el absolut nimic, toate oalele sparte le plateste cetateanul.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 22:56:50
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Haide mai frate Mihnea,ca exagerezi referitor la acest subiect.
Are grija preabunul Dumnezeu de omenire,mai inseala dracii pe unii sa faca violente,precum s-a intamplat prin Londra etc.
Da nu e nimic grav.
Vechi 20.08.2011, 23:54:49
ioan_strainul
Guest

Arrow Criza economica pretext

Aceasta criza este aranjata de oameni ai lui Anticrist o sa rIdeti dar va veti convinge nu peste multa vreme ca nu am vorbit prosteste , ce am fost vazut de uni care se vor lamuri ce zic acum.

anticristul lucreaza a ieit la propovaduire si are multi adepti si ucenici dar uni sau expus deja In lume ca sai cunoasca lumea nu de mult angela mercar si sarcozi au vorbit de un guvern european si de o reglare a datoriilor unor tari din europa , dar cel mai mare si mai iubitor al lui anticrist este chear presedintele romIniei care a avut taria sa spuna ca avem nevoie sa se faca o tara care sa se cheme natiunile unite ale europei si ca tarile europene parte a acestei inselatori deavolesti vor trebui sa transmita masiv din drepturile lor suverane acestei conduceri a deavolului a lui anticrist o voi ce spuneti nu vine sa ne atraga si sa ne stapIneasc acest deavol care dupa cum se vrea si din ce se vede a Inceput lupta de acaparare a domniei lui
Iartane Doamne si te rugam sa departezi daca se poate de la noi aceste urgi care bat la usa si noi dansam si chefuim ca deavolul ne-a inselat si zice aveti timp la batrInete acum chefuiti ca este vreme de toat mai tIrziu.
Doamne daruiestene minte si Intelepciune sa facem voia ta si sa ne Intoarcem din toata inima si din tot sufletul la tine amin amin amin
Slavit sa fie Domnul Dumnezeul nostru acum si In veacul veacului amin
Reply With Quote
Vechi 21.08.2011, 13:08:30
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Domnule Mihnea esti foarte amuzant, prin afirmatiile care le faceti mai sus dati impresia ca va contraziceti alte afirmatii facute cu ceva timp in urma si credeti practic cu tarie in sistemul care se numeste "democratie".
???

Citat:
Sau poate nu stiti ca nu exista practic entitatea care se numeste "Statul", ci exista politicieni care iau deciziile si cetateni care (teoretic) aleg politicienii.
Politicienii iau decizii cu efecte nu în calitate de politicieni, ci în calitate de ocupanți ai unor demnități publice. Nu politicianul care este în fruntea Sanepid-ului a decis ca oamenii să-și omoare păsările și să le dea foc, ci Sanepid-ul însuși, ca organ de supraveghere și control al statului. Acestea sunt hotărâri care se iau în numele Statului. Prin urmare, în caz de abuz dovedit, Statul trebuie să plătească.

Citat:
Greselile "Statului" sunt de fapt deciziile politicului care doar in teorie sunt cele mai corecte fata de cetatean, in practica ele se iau dupa cu totul alte criterii si practic cetateanul plateste de doua ori pentru vina politicului, o data prin deciziile proaste care le ia politicul o data pentru despagubirile pentru deciziile proaste, pe care le invocati.
În mod normal, cetățeanul ar trebui să plătească o singură dată și anume pentru deciziile proaste. Pentru despăgubiri, Statul, după ce le plătește, se poate îndrepta împotriva acelor persoane, politicieni sau funcționari publici, care au produs dezastru prin decizii în numele său. Aceasta înseamnă că despăgubirile se plătesc de Stat în solidar cu cine a produs prejudiciul.
Să presupunem că vă aflați pe trecerea de pietoni și o mașină a Prefecturii vă rupe oasele. În acest caz, Prefectura trebuie să vă plătească oasele rupte. După ce Prefectura plătește, ea se îndreaptă împotriva persoanei care se afla la volanul mașinii pe al cărei talon scria "Prefectura". Deci, inițial dv nu îl dați în judecată pe șoferul Ghiță, ci Instituția Prefectului. Dar mai departe, mă aștept ca Prefectura să îi facă decizie de imputare șoferului Ghiță spre a-și recupera banii. Poate nu-i va recupera decât parțial, dar un lucru e clar: în cazul impunerii, șoferul Ghiță va fi mai atent decât dacă știe că el rupe oasele și de plătit plătește numai Prefectura.

Mutatis mutandis, deciziile politicienilor ar fi mai bine cumpănite dacă ar observa că o decizie proastă îl costă la buzunar.

Citat:
Ce poate sa faca cetateanul? Sa aleaga mai bine politicul? Sa fim seriosi.
NU are de unde alege.
Dacă s-a ajuns la "nu are de unde alege", atunci este vorba nu de falimentul unei guvernări, ci de mai mult de atât: de falimentul unui sistem. Prin urmare, cetățeanul trebuie să militeze pentru o modificare de sistem.

Citat:
Sau poate vreti sa spuneti ca cetateanul de rand a ales guvernul comunist care a facut nationalizarile? Stim f. bine cum au venit comunistii la putere.
Doar o mică parte dintre exemplele date de mine și care sunt notorii se referă la abuzuri ale statului comunist. De fapt, e unul singur: acela cu Circul de Stat. Toate celelalte abuzuri sunt mult mai recente.

Citat:
De ce copii de azi si de maine ar trebui sa plateasca pentru greselile de pe vremea bunicilor lor si care n-au fost in definitiv nici macar greselile lor, ci au suferit la randul lor pentru rigorile acelui regim?
Fiindcă erezii moștenesc două lucruri: activul și pasivul.

Citat:
Asadar putin "rezon" in discurs nu ar strica, ca politicianului putin il pasa, greselile lui nu-l vor costa pe el absolut nimic, toate oalele sparte le plateste cetateanul.
Deocamdată, cetățeanul poate folosi arma pe care sistemul actual i-o pune la dispoziție: votul.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 21.08.2011 at 13:12:18.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2011, 13:55:38
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Acestea sunt hotărâri care se iau în numele Statului. Prin urmare, în caz de abuz dovedit, Statul trebuie să plătească.
Ei vezi tu? Asta e beleaua nu numai la noi. Ci peste tot. "Statul" e ceva privit ca ceva imaterial, e "statul" și atât. "Statul" în sus, "Statul" în jos. Nu frate dragă, "Statul" suntem noi, cei care ne-am luat Crucea în spate și muncim, gândim, făurim. Nu "Statul" trebuie să plătească, pentru că tot noi plătim. Trebuie să plătească "dobitocul" care greșește.

Citat:
Să presupunem că vă aflați pe trecerea de pietoni și o mașină a Prefecturii vă rupe oasele. În acest caz, Prefectura trebuie să vă plătească oasele rupte. După ce Prefectura plătește, ea se îndreaptă împotriva persoanei care se afla la volanul mașinii pe al cărei talon scria "Prefectura". Deci, inițial dv nu îl dați în judecată pe șoferul Ghiță, ci Instituția Prefectului. Dar mai departe, mă aștept ca Prefectura să îi facă decizie de imputare șoferului Ghiță spre a-și recupera banii. Poate nu-i va recupera decât parțial, dar un lucru e clar: în cazul impunerii, șoferul Ghiță va fi mai atent decât dacă știe că el rupe oasele și de plătit plătește numai Prefectura.
Presupunere greșită. Dacă îți rupe oasele, Ghiță e luat la întrebări din start. Ce treabă are prefectura? Ce, dacă Doamne ferește, îți rupe oasele un "Ghiță" de la "SC NoiMuncimNuGândim SRL" răspunde patronul?

Citat:
Mutatis mutandis, deciziile politicienilor ar fi mai bine cumpănite dacă ar observa că o decizie proastă îl costă la buzunar.
Aici sunt de acord cu tine.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2011, 14:29:33
Scotland The Brave
Guest

Implicit

I go to pray.For what? For the strenght to endure what is to come
Reply With Quote
Vechi 23.09.2011, 15:15:43
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Din păcate, în ultimii ani România a făcut prea puțin. Și ce a făcut a făcut prost, pentru că n-a însoțit măsurile de austeritate cu cele de (măcar) încercare de ieșire din criză.
Sălile de sport, piscinele, ici-colo drumurile județene peticite nu scot economia din starea în care e.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Monseniorul Ioan Robu despre criza economica andra_v Biserica Romano-Catolica 0 10.04.2012 10:43:47
Urgia justitiara , cele 3 zile de intuneric Mihai36 Din Vechiul Testament 7 22.07.2011 22:33:31
In acele zile-un necaz = urgia? Mihai36 Din Vechiul Testament 0 26.06.2011 11:29:22
Hristos si Criza economica andreicozia Generalitati 51 23.06.2010 16:01:44