Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2011, 21:40:56
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
A. Nu știu, s-o fi denumit, nu s-o fi denumit, dar știu că biserica d-vs o consideră profet. Cine e "Spiritul profetic" ?
Vă garantez eu că nu s-a numit pe sine însăși "profet" niciodată (vă aduc și probe dacă nu mă credeți). Că Biserica AZȘ o consideră profet, e altă discuție. Care e problema?
Vechi 13.12.2011, 21:42:45
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Vă garantez eu că nu s-a numit pe sine însăși "profet" niciodată (vă aduc și probe dacă nu mă credeți). Că Biserica AZȘ o consideră profet, e altă discuție. Care e problema?
Problema e Matei 24:11.
Vechi 13.12.2011, 21:44:11
Banned

Implicit

Citat:
Problema e Matei 24:11.
Aceasta e într-adevăr o problemă... însă e general valabilă pentru toate religiile.
Vechi 13.12.2011, 21:45:31
Banned

Implicit

Citat:
Aceasta e într-adevăr o problemă... însă e general valabilă pentru toate religiile.
De pildă, despre antecesorul dumneavoastră Miller, ce aveți de spus ? Se încadrează ?
Vechi 13.12.2011, 21:48:58
Banned

Implicit

Citat:
De pildă, despre antecesorul dumneavoastră Miller, ce aveți de spus ? Se încadrează ?
Mai întâi că Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea, aparținea altei denominațiuni religioase. Apropos, printre simpatizanții lui Miller se găseau și catolici.
Miller a greșit (nu cu rea intenție) semnificația unei profeții deja făcute de Scriptură.
Vechi 13.12.2011, 22:47:25
Banned

Implicit

Citat:
Mai întâi că Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea, aparținea altei denominațiuni religioase.
Tocmai de aceea am spus "antecesor".

Citat:
Apropos, printre simpatizanții lui Miller se găseau și catolici.
Dintre cei un miliard de catolici, sunt convins că se găsesc oricând destui care să își cunoască suficient de puțin credința....

Citat:
Miller a greșit (nu cu rea intenție) semnificația unei profeții deja făcute de Scriptură.
Pentru mântuirea sufletului său, sper și eu că tâmpenia de a nu asculta de Mântuitorul care ne-a zis "Ziua aceea o știe doar Tatăl" a făcut-o fără rea intenție.
Vechi 13.12.2011, 23:03:09
Banned

Implicit

Citat:
Tocmai de aceea am spus "antecesor".
În mod gratuit, ori cu intenție?

A fost "antecesor" doar în privința advențiului, ori în sensul acesta a fost la fel de bine și un succesor al apostolilor. Și uite așa... am ajuns și la succesiunea apostolică la adventiști!
Vechi 14.12.2011, 08:59:02
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
A. Ellen White nu s-a autodenumit profet niciodată

B. Ați auzit cumva de:
  1. Ana (Luca 2,36-38)
  2. Mariam (Facerea 15,20)
  3. Debora (Judecatori 4,4)
  4. Hulda (4 Regi 22,14)
  5. cele patru fete ale lui Filip (Fapte 21,8-9)

Osutafarauna, pai exemplele din Vechiul testament nu sunt actuale, invatatura Noului testament nu lasa femeia sa tina predici in biserica, sa taca in biserica si sa intrebe pe sotul ei acasa ! apoi, cele 4 proorocite fiicele lui Filip, nu au condus biserica, ca eu la asta m-am referit, ca Dumnezeu nu ridica o femeie in dispensatia noutestamentara sa conduca poporul Sau.
Vechi 14.12.2011, 09:00:32
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Mai întâi că Miller nu a fost adventist de ziua a șaptea, aparținea altei denominațiuni religioase. Apropos, printre simpatizanții lui Miller se găseau și catolici.
Miller si nici altii, nu ar fi gresit, daca nu s-ar fi ocupat de calculul unor date, in conditiile in care porunca sfanta este sa lasam timpurile si perioadele in grija Domnului, ceea ce nici astazi adventistii nu fac.
Vechi 14.12.2011, 09:26:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Osutafarauna, pai exemplele din Vechiul testament nu sunt actuale
Atunci păstrați doar cele 2 texte din Noul Testament (respectiv cu cele 5 femei proorocițe) pe care vi le-am dat.

Citat:
cele 4 proorocite fiicele lui Filip, nu au condus biserica, ca eu la asta m-am referit, ca Dumnezeu nu ridica o femeie in dispensatia noutestamentara sa conduca poporul Sau.
Domnule Profet [de carton], nici Ellen White n-a condus biserica. Nu a fost nici președintele Conferinței Generale, nici președintele Uniunii, nici măcar pastor al comunității locale.

Citat:
Miller si nici altii, nu ar fi gresit, daca nu s-ar fi ocupat de calculul unor date, in conditiile in care porunca sfanta este sa lasam timpurile si perioadele in grija Domnului, ceea ce nici astazi adventistii nu fac.
Puteți fi mai concret? Bineînțeles fără a recurge la saituri mincinoase precum ellenwhiteexposed...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16