![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai majoritatea populatiei nu cred ca e de acord cu masura asta.
Romania e stat majoritar crestin ortodox. Dimpotriva statul trebuie sa asigure salarii la preoti BOR,apoi statul sa asigure pentru functionare bisericilor lumina caldura vin liturgic si sa fie interzis sa se ceara taxa de botez,de cununie,etc. Normal cine doreste sa doneze sa doneze. Biserica e spital duhovnicesc,asa cum e cazul sa se intretina spitalele pentru trup de stat e si cazul cu spitalele duhovnicesti. Normal,nu platesti decat la BOR la BOSV si BRU salarii,ca astea sunt biserici nationale in Romania,nu la preotii BC etc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca majoritatea locuitorilor Romaniei sunt intr-adevar crestin ortodocsi, atunci ei se vor inregistra ca atare si vor plati impozitul respectiv catre BOR. Nu vad nici un motiv pentru care un ateu sau un musulman sa trebuiasca sa dea bani pentru BOR. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru cei care s-au declarat la recensamant atei (proportie nesemnificativa statistic de altfel) nu se aloca bani la culte, deci banii luati de la atei au alte destinatii, e asa greu de priceput? Acum raspunde la o intrebare, esti de acord sa fii impozitat cu aceeasi suma cu care este impozitat un credincios pentru cultul sau dar in cazul tau pentru activitati sociale/umanitare? Last edited by AlinB; 28.09.2011 at 21:54:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, din ce am inteles, in cazul legii din Germania luata ca model, impozitul este acelasi pentru toti oamenii, numai ca in cazul celor afiliati unui cult banii se duc acolo, iar banii celorlalti se duc direct la stat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai tocmai ti-am explicat ca toti oamenii vor plati exact acelasi impozit, difera numai destinatia banilor. Ce nu ai inteles?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca le iei impreuna merg peste 95%. Normal sunt legale,dar cum sa fie dati bani de la buget la evanghelisti,sau adventisti sau mai stiu eu cine?
|
||||
|
||||
![]()
mda...si trupe militare romanesti in Afganistan care pazesc culturile de opiu ale americanilor. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar banii celor care apartin de un cult oficial ajung la culte, si aia sunt distribuiti cultelor in conformitate cu proportia statistica care o detin in cadrul populatiei. Si eu sunt de acord ca suma aceasta sa creasca si sa fie cumulata cu cei 2% iar aceasta suma sa ajunga acolo unde decide fiecare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
BOSV - 0,2% BRU - 0,9% Daca le iei impreuna fac 87,8% Raman ceva bani si pentru penticostali. Si chiar le sunt dati. Pentru salarizarea pastorilor si pentru constructii de biserici. In general banii de la buget au fost repartizati cultelor in mod echilibrat: http://www.contributors.ro/wp-conten...case_buget.jpg Baptistii si adventistii au refuzat sa ia bani de la stat. Asociatiile umanistie, seculariste sau ateiste sunt cam tinerele. Vor mai creste, se vor mai dezvolta, vor munci pentru a atrage mai multi adepti si vor primi si bani de la buget. Putintica rabdare. Deocamdata reprezinta doar vreo 0.2% din populatie |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dezbracarea vesmintelor peste credinciosi | costel | Preotia (Hirotonia) | 25 | 21.05.2013 10:54:27 |
In jurul vostru sunt oameni credinciosi? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 26 | 12.12.2012 04:10:49 |
10 Intebari pentru credinciosi | RauL15 | Teologie si Stiinta | 1 | 29.12.2009 15:27:40 |
Presa oficiala a BOR nu-i convinge pe credinciosi | Marius22 | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 21.02.2009 11:10:11 |
|