![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu trebuie sa ne mire maniera parazita in care aceste "sarbatori" create de societatea de consum se muleaza peste unele din sarbatorile traditionale. Am putea afirma ca se intrevede inchegarea unei asemenea "religii" a viitorului, ale carei radacini sunt adanc infipte in cultul lui Mamona.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pe 14 februarie Biserica Ortodoxa ii cinsteste pe cuviosii Auxentie, Maron si Avraam. Cred ca este tare trist Sfantul Valentin din cauza folosirii numelui sau pentru o iubire neautentica.
|
|
|||
|
|||
![]()
Intradevar, atunci cand iubesti pe cineva nu cred ca trebuie sa fie o anumita zi pentru a-ti exprima acest sentiment! Pur si simplu prin comportamentul in viata de zi cu zi demonstrez asta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Din păcate, societatea a decăzut atât de mult încât oamenii nici nu mai știu ce înseamnă Crăciunul și Paștele. De ce ne-ar mai mira succesul unor sărbători de genul Halloween și nea` Valerică?
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce exista aceasta poveste in jurul unui sfant vestic si daca ea este adevarata, nu stiu.
Este adevarat si ca este foarte comerciala. Dar la fel de comerciale, poate si mai mult, sunt Craciunul si Pastele si totusi le serbam fiecare cum ne place si nu mai bombanim atat. Asta este societatea moderna, legata foarte mult de partea economica. Ceea ce mi se pare rau si exagerat in ceea ce scrieti aici este o alta cadere in extrema cealalta. Dragoste nu este, de ce s-o serbam, de ce sa ne mai bucuram de sarbatori in general. Nici extrema asta rece si cenusie nu este normala, ci dimpotriva. Eu nu stiu sa existe sarbatoare a iubirii in tarile estice. La noi exista una, care se cheama Dragobete, dar nu stiu sigur daca este chiar corespondentul celei vestice. Numele nu-i grozav. Este la sfarsitul lui februarie si se suprapune peste sarbatoarea martisorului. Da, atunci de 1 martie se serbeaza la noi si in alte tari balcanice dragostea. Dar si sarbatoarea aia este foarte comerciala. Si este parca nu e chiar pe fata o sarbatoare a dragostei din cuplu, pentru ca se daruisc martisoare si la straini (colege, profesoare, etc.) Da, spun unii ca iubirea nu are nevoie de sarbatoare, ca trebuie sa fie ceva nornal si zilnic. Da, dar eu nu vad rau in a-i darui o zi anume, speciala, asa cum fiece lucru are o zi in an. (Am aflat si asta de curand, ca exista aproape in fiecare zi, ziua cuiva - obiect, eveniment, grupe de persoane). In cotidianul asta cenusiu, plin de stres, griji si deprimare, este necesar sa ne regasim veselia si sa gasim un motiv de sarbatoare. Daca stam tot mai singuri, tristi si cenusii nu foloseste nimanui. Ce daca intr-o zi iesim ne gandim mai mult la celd e langa noi si vrem sa-i facem macar atunci o zi speciala? Ce daca ne daruim o floare, o prajitura, un spectacol, o carte, sau un mers la restaurant? Nu avem timp si chef in fiecare zi, traim unul pe langa celalalt orice a-ti spune. Nu avem timp zilnic de iubire...degeaba spuneti voi. Nu ne obliga nimeni sa ne aliniem la ceea ce nu ne place, sa cumparam tot felul de ciudatenii. Depinde in fond de noi sa scadem aspectul/nivelul comercial al sarbatorilor. Ca daca este cerere este si oferta. Dar sarbatoare e frumos sa fie si sa ne bucuram de ea. De ce sa nu existe o zi a indragostitilor, a iubirii? E vremea finutelor frezii in tara, acus apar si alte flori de primavara. Acus e vremea sa ne lucram balcoane, gradini, o plantuta fie ea in ghiveci sau rasad este binevenita. O carte buna, un spectacol, muzica, dans. Sa nu mai stam asa bosumflati si pusi pe criticat. Avem destule necazuri si greutati in suflet. Mai bine sa ne mai agatam de un motiv de bucurie si sarbatoare. Nu stiu, parca tot spre cenusiu si depresii tindem. Parca inainte vreme era mai luminos, mai vesel. Mi-aduc aminte ce bucurie era pe vremuri de Craciun si Pasti sa ne cumparam ceva nou, sa capatam o ciocolata (care nu se gasea intr-o perioada), sau ce cozi erau la banane, portocale, cozonaci, paine, carti bune (cand mai aparea cate una). Pai cei tineri nici nu mai stiu, altii mai in varsta or fi uitat. Deh, suntem satui, plini de de toate si nu ne mai trebuie nimic si de aia ni se pare totul atat de comercial. Acum parca ne ingropam, Doamne iarta-ma. Ne vaitam de toate alea, nimic nu-i bun, nimic nu-i crestinesc. Nu mai stim sa mai sarbatorim, sa ne mai bucuram. Asta este. Pe mine ma tin sarbatorile pe linia de plutire. Mereu ma agat de cate una ca sa nu-mi fie monoton si trist...
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 15.02.2013 at 14:18:40. |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.wall-street.ro/articol/Tu...ine-s-day.html
Iata ca in putini ani s-a impamantenit si aceasta sarbatoare in Romania :) Anul trecut a inceput sa se serbeze si Thanksgiving Day...ce sa spun?!Nu uitati nici de 4th of July!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Este o sarbatoare comerciala deoarece nu se celebreaza decat prin cheltuiala. Tot omul TREBUIE sa-i ia la nevasta ceva diamante,flori,ciocolata,cadouri,bilete de croaziera,tichete la sali de masaj sau de infrumusetare,si bineinteles celebra cina la restaurant.
Asa incet,incet s-a ajuns la o isterie generala.Barbatii sunt tot mai constransi sa se supuna acestui obicei sa nu fie cumva santajati emotional acasa. Vai de cei care lucreaza in servicii si in special de restaurante. In privinta mea,nu ar trebui sa fie stabilita o zi in care sa-ti arati iubirea,dragalasenia si respectul pt persoana iubita. Noi,ca fiinte extrem de trecatoare(perisabile) ar trebui sa nu asteptam o zi din Februarie pt a face o rezervare la restaurant,a cumpara niste amarate de flori si ciocolata.Cunosc cupluri care fac aceste lucruri simple in fiecare sfarsit de saptamana! Iarasi,dragostea dintre un cuplu nu se poate masura in bomboane, trandafiri si diamante. Vedeti din scandalurile mondene ca femeile sunt rasfatate la inceput cu tot felul de lucruri inaccesibile muritorilor de rand iar dupa o perioada de timp iubirea sfarseste la fel de tragic si lamentabil. Iubirea este jertfa,sacrificiu,renuntare. Mult mai profunda decat inimioare si fundite roz.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 15.02.2013 at 19:17:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Televiziunile fac orice pentru "rating""! Din pacate multi patroni de televiziuni se pare ca au scapat din vedere si rolul social si de influientare a televiziunii, interesandu-i exclusiv profitul! Aici poate si CNA-ul ar trebui sa fie mai ferm!
Sunt convins ca mai sunt destui tineri care stiu ce este iubirea si cum sa si-o manifeste! Exista intradevar multa preacurvie, "relatii"" bazate numai pe bani si interese, insa nu trebuie sa vedem totul numai in negru- exista si jumatatea plina a paharului! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() tare de tot! ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Natura necompusa a ultimei realitati | florin.oltean75 | Generalitati | 0 | 25.07.2011 20:55:44 |
Ganduri de Sfantul Valentin | prodaniela | Intrebari utilizatori | 0 | 14.02.2011 08:02:14 |
A început pervertirea celor sfinte! | colaps | Generalitati | 21 | 07.07.2010 03:58:13 |
Moastele Sfantului Valentin | ionica | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 23.04.2007 15:29:20 |
moaste Sf Valentin de la Biserica Delea Noua,Buc | ionica | Moaste | 0 | 23.04.2007 10:09:12 |
|